Перейти до змісту

Володимир Івасюк. 60-річчя з дня народження


Forever Autumn

Рекомендовані повідомлення

Пісню ту візьму собі на спомин,

Пісня буде поміж нас...

volodya_m_1.jpg

Володимир Михайлович Івасюк (04.03.1949 – 22.05.1979) — відомий український поет і композитор. Один із основоположників української естрадної музики. Автор ста семи пісень, музики до кількох спектаклів, п’ятдесяти трьох інструментальних творів.

Сьогодні Володимир Івасюк святкував би свої 60 років, якби у 1979 -му його не вбили, інсценізувавши самогубство.

Молодий талант, лауреат Шевченківської премії, премії Островського та багатьох інших, він житиме в серцях українців своєю невмирущою Червоною Рутою.

Тому давайте в цей день віддамо Людині належне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З Днем Народження, Орфею!

…В безсмертя також повні очі сліз.

Ліна Костенко

Йому назавше лишилося тридцять. Забуте стерня випалила не остання осіння, а перша весняна гроза. Він не став Володимиром Михайловичем. Володя – вічний ровесник Христа, який починає Шлях. Володя. Йому б не личила старість.

Його «Червону руту» знають ті, які нічого і ніколи не чули про Україну. Його «Балада про мальви» може розірвати серце на шмаття. Його «Водограй» напуває душі. Те, що лишається вічним, те що живе в тобі, те, що робить тебе людиною – це Його часточка.

Круговерть буденного калейдоскопу шалено обертається під акомпанемент одноманітних завивань співочих стегенець і артистичних філейок. Гей, співучий древній народе, чи пам’ятаєш ще Пісню, яка мала б бути поміж нас? Чи тямиш ще свою душу за химерним завиванням «немножко беременных» в тяжкому чаду «сигарет с ментолом»?

Ще тямиш – після чарки, таки хочеш знати, де знайти чар-зілля, тільки вже, народе мій співочий, не пам’ятаєш для чого ж тобі та сонце-рута… Та нехай. Може, наступне покоління таки віднайде Його старі записи. Може, воно здогадається пустити Його пісні на волю – до людей. Може, нарешті, воно почує гармонію і відчує що це не просто слова і звуки, а – світ, а – земля, а – душа, а – ми. Це наша Пісня!

Четвертого березня у Володі Івасюка День Народження. Це не така важлива справа, як газові переговори, надимання повітряних кульок, реформа конституції і виплата компенсацій. Це просто День народження того, чиї пісні знає кожен мешканець цієї країни, того, хто міг би бути її Героєм, якби ця країна їх потребувала. Але країна потребує Литвина.

Іноді, мені здається, що у травневому Брюховицькому лісі вбили нас.

Володя ж лишився живим.

З Днем Народження, Орфею!

Ліна Костенко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" align="center">

В. Івасюк, Н. Яремчук і В. Зінкевич
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ех, кльовий концерт зараз йде в Львові:

3 та 5 березня у Львівській Опері відлунають 4 святкові концерти з нагоди 60-ліття від дня народження Великого Пісняра. Як повідомляє мистецька агенція Арт Вертеп, пісні Володимира Івасюка у ті вечори пролунають у виконанні поважної когорти наших сучасних співців: їх співатимуть Піккардійська Терція, струнний квартет Віртуози Львова, Віктор Морозов, гурти Дивні, Кому Вниз, Плач Єремії та Тарас Чубай. До слова, саме Тарас Чубай своєю платівкою 2003 року Наш Івасюк і здійняв нову хвилю зацікавленості серед юного покоління до пісенного спадку Володимира Івасюка.

Розклад дійств Наш Івасюк у Львівській Опері:

3 березня о 18:00

3 березня о 20:30

5 березня о 18:00

5 березня о 20:30

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...