Перейти до змісту

Гусари на Волині

dozent

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У Луцьку та його передмісттях до 1917 року розміщувався 11-й Ізюмський гусарський полк - один із найстарійших полків Російської армії (рік заснування 1651).

Так ось може хто щось знає про цей полк - цікавить все, від усних споминів пращурів, до фотографій, документів. Цікавлюсь для себе - мій прадід служив у цьому полку, пройшов Першу світову війну, повернувся з війни в рідне село на Волині.

7e58ac4fe92641a455.jpg

Опубліковано

На счет "не знает" не уверен, но твердо знаю, что люди в возрасте более 100 лет с трудом реагируют на компьютер, а на интернет - тем более. Ну и плюс - не надо было упоминать, что это были Русские гусары. *шепотом*: тут этого не любят.

Опубліковано

Люди можуть незнати чим їх діди займались, а ти про якихось російських гусар які тут чорт знає коли були, і то деякий час. :)

Опубліковано

О!!! нарешті.... дякую за відповіді.

Хочу зауважити, що цей полк "Русских гусар" був сформаваний в м. Ізюмі, а це територія теперішньої Харківської області. Називався він спочатку Ізюмський слобідський козацький полк і складався з козаків, а коли він стояв у Луцьку, то також був сформований за рахунок місцевих жителів.

Дуже прикро, що люди не знають своє коріння, адже як сказано - хто не знає минулого, не пізнає майбутнього.

А я пишаюся, що мій прадід, і дід захищали свою батьківщину, зауважу не за царя і за сталіна воювали, а за Батьківщину.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...