Перейти до змісту

Питання до правників

Alisa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прочитала на цьому форумі про розмір допомоги на дитину до 3-х років. Зібрали всі документи. А тепер соцбез вимагає ще проведення дослідження умов проживання з обов’язковою присутністю матері і дитини. Все б нічого, але ми не проживаємо за місцем прописки. Чи можуть у зв’язку з цим мені відмовити у наданні допомоги? Дякую

Опубліковано

Все вже вирішилось. Вияснилось - людина просто хотіла банальної взятки. Найголовніше, що я винесла з цієї ситуації: з чиновниками треба говорити на їх мові - грузити знанням законів, постанов і своїх прав (рекомендую). Дякую всім, хто відгукнувся.

Shura, ти юрист? В мене інколи виникають питання правомірності дій чиновників, або людей обтяжених певною владою. Чи можу я звертатись до тебе за роз’ясненнями?

Опубліковано

"Для призначення цих видів допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім''ї та декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім''ї)."

Ці довідки несуться в соцбез і виплата починається з моменту подання. За попередні місяці ніхто нічого не дасть - мол, прощолкали :(

Виплата проводиться по місцю реєстрації.

Ніяких "оглядин" не мають права проводити. Моніторинг допускається лише при наданні першої (скільки там -12500 грн.?) допомоги на народження дитини і при умові, що сім’я неблагополучна - алкоголіки, наркомани і т.і.

"Виплата допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, здійснюється протягом шести календарних місяців. Якщо особа, якій призначена допомога, після закінчення зазначеного строку не підтвердила право на призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, виплата допомоги продовжується у мінімальному розмірі."

• Адміністратори
Опубліковано

Якщо в когось получилось отримати оплату на дитину більше мінімальної суми, покажіть будь-ласка калькуляцію: які суми в довідках про доходи, що додавалось, як віднімалось, ділилось і що вийшло в результаті. Як на мене, то більшу суму можна отримати тільки тоді, коли на всіх документах буде мінімальна зароюітна плата чи її відсутність взагалі і довідка з центру зайнятості.

Опубліковано

Якщо приблизно, то середньомісячний дохід (за півроку) ділиться на кількість членів сім’ї, тобто яка сума приходиться на кожного в місяць. Якщо є різниця в меншу сторону з прожитковим мінімумом на дитину (470) - то доплата буде. Щось таке. Але найкраще звернутись у відповідний орган, щоб вони сказали буде доплата, чи ні, бо там трохи тупо рахується.

• Адміністратори
Опубліковано

Доречі, одноразова допомога при народженні дитини являється доходом і також враховується в розрахунках, так жінці сказали в деп.соц.політики.

• Адміністратори
Опубліковано
ох... т.е. если у меня меньше 1410 в месяц - будет доплата?

:(

блин, да с такой ЗП ребенка не выростишь...

Тільки дійсно малоімущі, люди без роботи а також ті хто приховує доходи можуть отримати доплату.

Опубліковано
Якщо приблизно, то середньомісячний дохід (за півроку) ділиться на кількість членів сім’ї, тобто яка сума приходиться на кожного в місяць. Якщо є різниця в меншу сторону з прожитковим мінімумом на дитину (470) - то доплата буде.

ох... т.е. если у меня меньше 1410 в месяц - будет доплата?

:(

блин, да с такой ЗП ребенка не выростишь...

Мда ..... Похоже Шура, нам это не светит. :(

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Зараз займаюсь (готую позов до суду) стягненням допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Державним бюджетом передбачена сума в 130 грн., а насправді допомога має бути мінімум в 3 рази більша!!!

Є практика юристів по всій Україні по цих справах.

Я, коли готував позов, то у мене за 2008 рік сума недоплати допомоги склала майже 6 000 грн.!!!

Кому цікаво - пишіть :-)

Опубліковано
за 2008 рік сума недоплати допомоги склала майже 6 000 грн.!!!

Кому цікаво - пишіть :-)

6064,80грн.

Хто більше?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...