Перейти до змісту

Для чого створена релігія?

Jogino

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

З кожним століттям релігія втрачає свої позиції, ця тенденція прискорилась у 19-20 століттях у зв'язку із науковими відкриттями та археологічними розкопками древніх людей, динозаврів в кінці-кінців. Я думаю десь так років через 200 наша церква буде схожа на шайку фанатиків і ніщо більше, а наші потоки будуть сміятися із нас, так як ми сміємося із древніх, котрі вірили що земля плоска а сонце обертається навколо землі.

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
так як ми сміємося із древніх, котрі вірили що земля плоска а сонце обертається навколо землі.

Это ты в школьном учебнике истории прочитал?У меня информация о знаниях древних о Земле и космосе совершенно другая.Несомненно они знали в разы больше нас!Так что я не смеюсь с них.

Мне например смешно,когда я читаю в учебниках о монголо-татарском иго.

Опубліковано
У меня информация о знаниях древних о Земле и космосе совершенно другая.Несомненно они знали в разы больше нас!

це ти про цих романтиків що тут розказують :D

Не нада путати незрозумілі, і неточно тректовані остатки прадавньої цивілізації, якій 10000 і більше років з Середньовіччям. Чи може ти навіть про них шось там знаєш і древня інквізиція виявляється в космос літала :lol:

Опубліковано

Fagot - а весь світ це лише немита вшива і зас*ана Європа? А як же інші континенти? На них також жили люди, піраміди будували, аналоги яких навіть зараз ніхто не може повторити..

Опубліковано

Трохи в оффтоп уходимо, але потрібно чітко уявляти хронологію процесів ;)

Піраміди також набагато раніше Середньовіччя, доречі в тій самій темі про романтику є діаграмка з часом, видно що в Середньовіччі був капітальний занепад цивілізації, так осталися певні здобутки в Азії, але це шо називається остатки після свята, шось є, але звідки взялось і що з ним робити поняття відносно примітивні, це як у Майа був найточніший розклад руху небесних тіл, нафіга козлопасам такий календарь???

Опубліковано
З кожним століттям релігія втрачає свої позиції, ця тенденція прискорилась у 19-20 століттях у зв'язку із науковими відкриттями та археологічними розкопками древніх людей, динозаврів в кінці-кінців. Я думаю десь так років через 200 наша церква буде схожа на шайку фанатиків і ніщо більше, а наші потоки будуть сміятися із нас, так як ми сміємося із древніх, котрі вірили що земля плоска а сонце обертається навколо землі.

І трошки в тему, з чього ти взяв що релігія втрачає вплив?

Люди внаслідок розвитку цивілізації деградують, а власне з цього починається розвиток релігії, в нас на це дивитися немає смислу, ми ще країна третього світу яка випадково географічно потрапила в Європу, і крім того нам майже століття насаджували атеїзм, тому релігія тут мягко кажучи ледь ворушиться, але й то встигла піднадоїсти(мормони, баптисти, 50-ки і інши проповідники які парять моск)

А в Америці взагалі жесть, незчисленні секти на основі Християнства, фінансові піраміди і інша гидота - все в ім"я Христа ;). Ти не пролізеш там в політику якщо не пфдтримуєш якусь серйозну релігійну установу, навіть фільм є про цю віху життя америкосів. Європа трохи інша, але думаю в них все попереду, ну а потім черга і до нас дійде...

Опубліковано
нафіга козлопасам такий календарь???

З чого ти взяв, що вони були козлопаси??? З підручника історії за 5-й клас. ???

про них - ніхєра невідомо. Є факти створення ними(?)(чи іншими до них цивілізаціями) - мегаспоруд.

Наша цивілізація також пасе кіз, свиней, корів іт.д. Сільське господарство не відміняв ніхто. Може вони взагалі літали на килимах у повітрі. ???

А інші пасли для них кіз і давали м'ясо/молоко/хз_вяку_срань.

тут переглянь. Я тобі можу 8 ДВД дисків записати із подібними фільмами.

Може тоді ти зміниш свою думку про древні цивілізації.

щодо теми топіка.. то вона вже давно відхилилася у сторону флейму та пішла в нове русло.

Опубліковано

Я якраз в основному по цим фільмам і сужу :) і по тому що там показано, а вот ти напевно не зовсім уважно дивився - автори фільма не кажуть що майа були суперцивілізацією, вони показують залишки набагато древнішої цивілізації на руїнах якої і строїли майа свої примітивні пірамідки. Чи ти вважаєш людей які приносили людські жертви заради того щоб сонце зійшло суперцивілізованими?

Як я казав і ще раз наголошую - потрібно враховувати часові рамки, тому-що не факт що ця цивілізація знахідки якої розповідаються в фільмах була взагалі земною. Почитай форум цих дослідників, там дуже багато раціональних думок - якщо ця цивілізація була такою супер-пупер, то чому ми находим динозаврів, які жили мільйони років тому і жодних інструментів, чи хочаб будівель цих титанів. Люди наводять приклади що якби нашу цивілізацію найшли через 10000 років, то залишилося б безліч слідів, починаючи від неймовірної кількості кісток до поліпластмас які за такий короткий час явно нікуди не дінуться, а безліч металу, і це все є сліди великої цивілізації. Автори фільмів самі толком нічього не можуть зрозуміти і лише будують притягнуті за вуха теорії, самою ймовірною з них є інопланетне походження

Опубліковано
з чього ти взяв що релігія втрачає вплив?

Тому що це ЛОХОТРОН, як писав Наполеон Хілл, усе що подудоване на обмані немає права існувати.

А Чарльз Дарвін ще у 19 столітті своєю працею "Походження видів" відкрив людям очі, але ж ні, вони не хочуть відкривати очі, вони ще спорять, Людину створив бог а не еволюція. І динозаврів не було, це бог їх послав щоб перевірити нашу віру. Да хто вони такі, що вони зараз можуть вирішити? Це у середні віки могли палити людей та влаштовувати хрестові походи, а зараз вони застряли десь так посередині між тимиж середніми віками та сьогоденням.

Опубліковано

Наполеон Хилл, если ты не в курсе, это жрец религии бабла.

У него даже мантры Мамоне в явном виде представлены в егойных книжках.

И тезисы кстати построены строго на вере. Вере в баблецо.

Опубліковано

то Jogino: я так понял,что информацию ты берешь из "Експресс газеты" или советского журнала "Наука и религия".Ты нам решил тут уроки атеизма преподать?Теория Дарвина развалилась уже давным-давно,причем ее развалила не религия,а наука.Эволюция существует,но не такая,какую ее описал Дарвин.Это во-первых,а во вторых-инквизиция-изобретение христианства,которое имеет мало общего с учением Христа.И помимо христианства есть другие авторитетные религиии. Хочешь разобраться- иди к истокам.

Опубліковано

Коран - мусульмани.

Біблія - христянське святе писання

Махабхарата і Рамаяда - (індійський епос)

Тора - п'ятикнижжя (єврейське святе писання)

прочитай ці книжки - зрозумієш багато. І не задаватимеш ідіотських питань.

НІХТО не розібрався для чого релігія. Принаймні кожен це для себе повинен усвідомити. А не за тебе хтось..

Опубліковано

Парни, че то не убедительно, я за всю тему так и не увидел плюсов религии, оттого делаю вывод что она никому не нужна а верят потому что внушили посредством повторения одного и того же с самого детства.

Опубліковано
А Чарльз Дарвін ще у 19 столітті своєю працею "Походження видів" відкрив людям очі, але ж ні, вони не хочуть відкривати очі, вони ще спорять, Людину створив бог а не еволюція.

подивись, для початку, цей фільм

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=28811

при твоєму теперішньому світогляді релігія тобі не потрібна

Опубліковано

Релігія і віра дві кардинально різні речі:

релігія - це егрегор, а віра в Бога це психологічний стан, між ними може бути взаємозвязок, але це лише видимість, це не означає взаємозалежність, допустим віра Захара уж зовсім суперечить класичним канонам релігій, але в той жеж час він вірить в Бога...

Відносно себе - я не виділяю жодну релігію, і навіть не опираюсь на їхні правила, і крім того моя віра повністю відрізняється від принятої, її можна охарактеризувати вірою в Бога, але фактично це тільки "слова" які жодним чином не передають реального відчуття.

Опубліковано

Віра може існувати без релігії. Але нема сенсу цікавитись релігією без віри в Бога

Опубліковано
Парни, че то не убедительно, я за всю тему так и не увидел плюсов религии, оттого делаю вывод что она никому не нужна а верят потому что внушили посредством повторения одного и того же с самого детства.

Навчись довіряти своїй внутрішній мудрості, навіть якщо увесь світ говорить про те, що ти помиляєшся та безглуздо так діяти. Через роки обернешся назад і зрозумієш, що це було одним з кращих рішень, яке ти коли-небудь приймав.

Steve Pavlina

Тобі залишилось тільки набратись внутрішньої мудрості.Інакше через роки ти обернешся назад,а....вже пізно. :)

ЗІ:доречі,мені з самого дитинства вдолблювали,що Бога нема,бо його космонавти не бачили.

Опубліковано
Відносно себе - я не виділяю жодну релігію, і навіть не опираюсь на їхні правила, і крім того моя віра повністю відрізняється від принятої, її можна охарактеризувати вірою в Бога, але фактично це тільки "слова" які жодним чином не передають реального відчуття.

погоди ка, дай угадаю - ты очевидно канал связи какого то очередного бога ?

Опубліковано
погоди ка, дай угадаю - ты очевидно канал связи какого то очередного бога ?

ДА!!! - Я єстя наступна ченелінга, щас буду вам вещат чи вешат, ше не розібрався :lol:

А ти єсть містер цинічний скептік, який аля вавсьом падряд бачить злосний заговор протів своєї бідної свободи мнєнія, я вгадав?? ;)

Так вот - якщо вгадав, то я точно такий самий скептік, але в той же час в мене були певні переживання, але ніяких голосів я не чую, видінь нового прихода не бачу, а якщо б і чув і бачив то послав би їх на йух в санаторій, а говорив я про те що в Бога в класичному стилі я не вірю(так як все життя ярий атеїст, і з ушата грязью обливаю всіх гадскіх штунд які мені мозг полощуть), але мій власний досвід показує, що у всьому що відбувається навколо нас є певна чітка закономірність і нічього не відбувається просто так, а лише з певною метою. Якщо говорити до якої філософської течії я більш схиляюсь - до даосизму, але в той же час це лише констатація того, що в них влучно підібрані слова, не більше.

Опубліковано

Ты думаешь я только вижу заговор ? :) Ошибаешься. я его осуществляю.

Страшный злобный заговор. Против атеистов-даосистов.

Привожу к "классической вере в Бога". Кстати - поясни плс, а что это такое ?

Опубліковано

"а говорив я про те що в Бога в класичному стилі я не вірю(так як все життя ярий атеїст"

собственно очевидно это то, во что ты не веришь :)))

Я думал ты мне сам пояснишь :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...