Перейти до змісту

MediaPortal і все що з ним пов'язано


Plum

Рекомендовані повідомлення

Хтось з тут присутніх користується програмою MediaPortal як оболонкою для HTPC?

Дуже зручна open source програма, і на даному етапі (1.0.0.0 RC4) досить стабільна. На відміну від всяких там Windows Media Center, MedianHD і їм подібних -- досить шустра і зручна в настройці. На відміну від вищевказаних програм в ній можна налаштувати "під себе" практично все -- від зовнішнього вигляду до використання тих чи інших кодеків. Також, на відміну від багатьох інших програм, вона цілком нормально підтримує роботу з DVB-S картами на зразок Technotrend budget S-1401 (інтерфейс при цьому дуже зручний, підтримується запис, timeshift, EPG, все чудово керується пультом і все добре видно з дивана -- фактично повноцінний тюнер). Також підтримується відтворення медіа-файлів з мережі. Підтримується дуже багато форматів аудіо, є зручний в'ювер фотографій, повноцінна підтримка HD відео, в тому числі в контейнері Matroska. Є багато мов інтерфейсу, серед них і українська.

Програма повністю керується "з дивана", підтримується багато моделей пультів, в мене нормально працюють пульти iMON та Microsoft Media Center Remote Control

MediaPortal підтримує встановлення скінів і плагінів. Скіни не просто міняють колір елементів, а повністю змінюють вигляд інтерфейсу. Плагіни значно розширюють функціональність оболонки.

02_basichome.jpg

myPictures_1.jpg

myPictures_3.jpg

mytv1.jpg

mytv2.jpg

Також в склад програми входить TV Server, який дозволяє проглядати телебачення по мережі, і при цьому підтримується мереключення каналів з клієнтської машини.

Єдине, чого я поки ще не зміг добитись -- нормальної роботи "хитрого" перегляду закритих каналів. Ні csc, ні vplug поки ще не запрацювали в мене коректно, хоча середовище mdapi, яке включає підтримку цих плагінів в TV Server, в мене встановлене.

Продовжую ковирятись, якщо хтось зміг заставити його працювати нормально -- поділіться рецептом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недавно спробував XBMC - імхо, достойний конкурент МедіаПорталу. В усякому випадку, не вимагає встановлення купи додаткового софту, і не такий глюкавий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а який додатковий софт ти ставив для MediaPortal, і що саме в тебе глючить? В мене працює взагалі без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене при встановленні вимагало наявність якихось бібліотек (чи Віжуал Студіо, чи що...), ТВ-сервер - це ясно, і ще якихось кілька елементів, які були скачані з офсайту, і встановлені.

Непонятки були з різними медіаформатами (на вінті є пару відях з нестандартними кодеками). Вилітав часом і при роботі, і під час настройки (грішу на те, що в мене Віста х64).

Геморой був з налаштуваннями тв-тюнера.

Коротше кажучи, все одно я переконався, що жоден медіацентр не дає можливості якісної роботи з відеофайлами (оперативно міняти пропорції екрану, збільшувати картинку, переключати аудіодоріжки, програвати не зовсім звичні для нашого медіа формати типу *.rm *.mov). Так само не можна мати такий зручний плейліст, як у Вінампі, здійснювати швидкий пошук). Хренова якість ТВ-картинки, хоча рідний софт мого Бехолдера робить картинку значно якіснішою. Навіть при перегляді фоток найкращі ефекти пропонує МедіаЦентр віндовий (особливо коли фотки рухаються). Комбайни, імхо, себе не дуже виправдовують - під них треба дуже старатися з контентом.

Хоча я колись один раз якісно налаштував myHTPC - таким чином, що вона була лише в якості оболонки, а для роботи з медіа використовувалися інші програми, які теж відгукувалися на пульт. То було досить ефективно працювати, навіть було в мене меню: "Перегляд ДВД" - з двох підменю: "Перегляд з ДВД-приводу", і "Переписати на диск, і дивитися з диску"... але все одно були непонятки зі списками файлів, каталогів і т.д.

Закинув я це діло. Може, другий медіапортал мене попре.

А поки що поставив XBMC - мушу визнати, прикольна штука. Не така поширена, як МедіаПортал, але теж з великим функціоналом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не знаю, в мене таких проблем з форматами файлів, кодеками і відсутністю бібліотек немає. Грає буквально ВСЕ, що є на вінті і в домашній мережі, в тому числі і HD файли різноманітних форматів. *.MOV файли в мене грає, можливо в тебе просто не встановлений QuickTime або QT Alternative, то йому не вистачає кодека. Перегляд фоток також досить зручний. От плейлісти -- згідний, можна було б зробити це зручніше, але я думаю що є плагіни, які це фіксять. Нарахунок якості картинки -- тут багато залежить від кодеків і їх налаштувань, варто ними погратись, зокрема деблокінг і деінтерлейсінг покрутити.

З налаштуваннями DVB-тюнера в мене є лише одна проблема -- MediaPortal не хоче переключати порти DiseqC-перемикача, і показує канали лише з того супутника, з якого я дивився востаннє з-під інших програм (наприклад DVBDream), але я думаю що проблема може бути в версії самого DiseqC-перемикача, треба буде спробувати його замінити, але не дуже в таку погоду хочеться на дах лізти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи можна якось русифікувати/українізувати МедіаПортал, або хоча б прочитати щось про детальні його настройки російською або українською мовами?

Офіційний російський форум медіапорталу надто нерозвинений.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...