Перейти до змісту

Домофон

Mezodys

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Ось така історія з домофоном.

В нас по будинку вже пару раз ходили люди з опитуванням чи хочем ми поставити домофон. Особито я, знаючи що це річ непотрібна (всеодно більшість часу двері будуть відкритими стояти), відмовився. Потім пришли мене вговорювати сусіди, які казали шо вже майже всі гроші здали. Я настояв на тому, що я не погоджуюсь.

Ну це все давно було, але сьгодні вертаючись додому побачів домофонні двері в процесі інсталяції. Наскільки я знаю, та є щомісячна плата, то я так зрозумів що ту трубку в нас в квартирі ставити не будуть. Я не розумію як я маю в будинок заходити: кожен раз до когось з сусідів дзвонити?

Цікавлять такі питаня:

1. Чи має компанія право встановлювати домофон без згоди хоча б одного з жителів під'їзду?

2. Куди звертатись з оскарженням дій?

3. Що можна вимагати від компанії? (деінсталяції дверей, встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше...)

Дуже дякую за вашу допомогу.

Дізнавався на рахунок Вашого запитання. Компанія встановлює домофон при 51% згідних квартир. Усі інші можуть подавати в суд. При цьому компанія зобов'язана буде надати Вам безкоштовно один ключ. Але домофон всерівно поставлять при 51%.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

1. Чи має компанія право встановлювати домофон без згоди хоча б одного з жителів співласників під'їзду обладнання (в даному випадку напевно це будуть двері та домофон)?

На мою думку компанія не має право цього робити, але що завадить їй це зробити без Вашої згоди?

ЦК України

Стаття 382. Квартира як об'єкт права власності

1. ...

2. Власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку.

Стаття 369. Здійснення права спільної сумісної власності

1. Співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.

2. Розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників.

У разі вчинення одним із співвласників правочину щодо розпорядження спільним майном вважається, що він вчинений за згодою всіх співвласників.

...

3. ...

4. Правочин щодо розпорядження спільним майном, вчинений одним із співвласників, може бути визнаний судом недійсним за позовом іншого співвласника у разі відсутності у співвласника, який вчинив правочин, необхідних повноважень.

2. Куди звертатись з оскарженням дій? Суд.

3. Що можна вимагати від компанії? Яка ймовірність що буде задоволнео мій позов? (деінсталяції дверей, встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше...) Можна вимагати багатєнно. Ймовірність задоволення: встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше - не виключено; деінсталяції дверей - навряд чи.

:offtopic:

Встановлення домофону з магнітним механізмом запирання - гроші на вітер. Не знаю наскільки просунулись виробництво таких присроїв, але двері на магнітах не відкриє хібащо дістрофік. Достатньо сильніше потягнути/натистути двері і вони відкриваються.

ІМХО я за встановлення домофонів/кодових замків. Головне щоб це влаштовувало переважну більшість мешканців.

Опубліковано
Хоч пост мене і обурив, але дам відповідь на всі питання по порядку.

1. Одна вшива вівця не повинна псувати все стадо. Так і одна людина не повинна стояти на перешкоді переважної більшості зробити добру справу.

2. В Липини.

3. Упаковку презервативів безкоштовно - щоб такі клієнти, як Ви, не розмножувалися.

В нас раніше стояли двері з кодом. Але самі активні (або ж молоді) жильці під`їзду подавали код "карєшам" і під`їзд "засрали суки" (с) В. Галыгин

Зараз же ті ж самі активісти підняли тєму за зміну дверей з домофоном. Виявилося, що в нашому під`їзді 17 овець (точніше квартир в яких вони живуть). Під`їзд звичайний - 36 квартир (це щоб скептики могли процент порахувати). Незважаючи на це домофон поставили і відповідно не виводили трубку для тих, хто був проти домофону(не давав гроші).

Виникає питання якого ляда я повинен спускатися вниз відкривати двері гостям і навіщо мені ці незручності (варіант відповіді: тому що у вашому під`їзді живе одна з співвласниць "домофон-сервіс" - не канає, хоча це ніби й правда).

Опубліковано
Можна вимагати багатєнно. Ймовірність задоволення: встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше - не виключено; деінсталяції дверей - навряд чи.

:offtopic:

Встановлення домофону з магнітним механізмом запирання - гроші на вітер. Не знаю наскільки просунулись виробництво таких присроїв, але двері на магнітах не відкриє хібащо дістрофік. Достатньо сильніше потягнути/натистути двері і вони відкриваються.

ІМХО я за встановлення домофонів/кодових замків. Головне щоб це влаштовувало переважну більшість мешканців.

Якщо у деяких жителів під"їзду виникла необхідність поставити домофон, то напевне виникли вагомі причини, а не для того щоб з когось здерти гроші. Я розумію вимогу, в судовому порядку, демонтувати домофон, але от вимогу встановити безкоштовно, не розумію. Це як виходить? Усі нормальні люди склались, а тут знайшовся умнік (щирий українець) який каже що він проти, але щоб я сказав "за", то поставте мені безкоштовно. Класно. Можна подумати сам не переступає через бомжів, і не нюхає сцикуни біля ліфту. Магнітний замок, до вашого відому, не так просто без інструментів відкрити. Причому тут дистрофік? Якщо відкриєш руками то ставлю тобі пиво. Цей замок розрахований не на професійних крадіїв, а від вандалів, бомжів, школярів, які мочаться в під"їзді і сплять там.

Дуже прикро що майже в кожному під"їзді знайдеться бидло яке намагається протидіяти здоровому глузду, і показати що воно дуже розумне і що воно може подати в суд. "А чого ми маємо безплатно себе захищати?" Логіка. Піде соватись по судах проти своїх сусідів, проти себе, проти чистоти, а 100 грн на домофон таки не здасть. Привик українець жити на халяву.

Опубліковано

Не знаю наскільки просунулись виробництво таких присроїв

Якщо відкриєш руками то ставлю тобі пиво

Пива не вживаю, згоден на сік. Де і коли? І хто платить за замок, якщо той вийде з ладу?

пс

я не крадій;

технічничними пристроями типу фомка, молоток зубило та ін. користуватись не буду;

тему (пости за винятком першого) давно пора перемістити

Опубліковано
Не знаю наскільки просунулись виробництво таких присроїв

Якщо відкриєш руками то ставлю тобі пиво

Пива не вживаю, згоден на сік. Де і коли? І хто платить за замок, якщо той вийде з ладу?

пс

я не крадій;

технічничними пристроями типу фомка, молоток зубило та ін. користуватись не буду;

тему (пости за винятком першого) давно пора перемістити

В моєму під"їзді якраз ведуться роботи по встановленню. Закінчать, свисну, якраз і перевіримо якість і сенс. Щодо плати за замок то фірма по договору має ремонтувати безкоштовно. Тільки ж без приколів, типу там на трос до машини причепиш, і скажеш що зубила не використовував.

• 2 тижня потому...
Опубліковано
 Я не розумію як я маю в будинок заходити: кожен раз до когось з сусідів дзвонити?

дадуть тобі ключик і будеш ним відкривати двері

Хто знає, чи буде в такому випадку стягуватись абонплата?

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Питання з приводу домофона номер два:

Ситуація така. Наш будинок знаходиться близько до автостанції і школи, тому в під"їзді не бракує всілякої наволочі,, прогульщиків та іншої малоприємної публіки. Двері з домофоном становили зовсім недавно. І як завжди виявилсь "нідавольниє". Знайшось кілька слабих на голову, що навіть відмовились від безкоштовного ключа - принципові ми, бял.

Найгірше те, що якась погань з вищезгаданих паршивих овець орегулярно ламає доводчик, тому двері все одно постійно відчинені. :(

Крім того, оскільки мій батько був одним з ініціаторів встановлення домофона, одни прибацаний сусід взяв собі моду дзвонити в нашу квартиру, щоб відчинили йому двері в пі"їдзд. Знайшов собі консьєржів, блін...

Останній його дзвінок був сьогодні опів на першу ночі!!!!!! :angry:

Діалог з ним був приблизно такий

- Ось на тобі гроші - купи собі ключі, а до мене не дзвони!

- А ти сам купи ключі і мені принеси!

Після такого дуже хочеться плюнути в морду. Але боротись таки треба.

Бо через кількох придурків а) двері майже не працюють

б) якщо працюють, то доводиться пояснювати в домофон нахабним сусідам, що я їм не прислуга.

Хто порадить що робити?

Участкового для бесіди з підозрюваними в псуванні дверей вже запросили. Обіцяв нанести візит з дня на день.

Опубліковано
Я не розумію як я маю в будинок заходити: кожен раз до когось з сусідів дзвонити?

дадуть тобі ключик і будеш ним відкривати двері

Хто знає, чи буде в такому випадку стягуватись абонплата?

Ні. Абонплату платять ті, хто встановлював у квартиру домофон.

Крім того, оскільки мій батько був одним з ініціаторів встановлення домофона, одни прибацаний сусід взяв собі моду дзвонити в нашу квартиру, щоб відчинили йому двері в пі"їдзд. Знайшов собі консьєржів, блін...

Останній його дзвінок був сьогодні опів на першу ночі!!!!!! :angry:

Співчуваю і розумію. Ми з чоловіком теж були ініціаторами. Теж сусіди, що відмовились (квартиранти) дзвонять до мене в квартиру з проханням відчинити, замало придбали ключів. І ті хто губить, теж повально йдуть до мене за ключами. І за ремонтом, ніби я техслужба  :D  

Та тішить, що свідомо не ламають. Терпіння вам  ;)

Опубліковано
Хто порадить що робити?

Послати на йуХ, і хай думають як їм попасти додому в першій годині додому.

Смішний ти. А ти думав, я йому кинувся двері відчиняти? :D

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Хто підкаже скільки коштує встановлення, двері, трубка для відкривання з квартири та ключі? Буду вдячний за відповіді!

Опубліковано
Хто підкаже скільки коштує встановлення, двері, трубка для відкривання з квартири та ключі? Буду вдячний за відповіді!

Почитай тут але це ціни річної давності, треба уточнювати. Трубки були від 30 до 80 грн. Відрізнілися дизайном і функцією відключення звуку. Ключі в пластмасовому корпусі по 14 грн., в шкіряному 27 грн.

Опубліковано

to laska,

дякую, я вже там читав, але інформація трохи застаріла, тому і звернувся до більш "свіжої" теми. Просто домофон в мене сьогодні встановили і мені здається збиральниця коштів вирішила влаштувати собі невеличку премію за рахунок мешканців підїзду (і мене у тому числі). На питання скільки коштує та чи інша річ вона не змогла відповісти і про телефон свого керівника вона якось раптово забула. Тому получився такий оффтоп. Отаке...

• 1 рік потому...
Опубліковано

Апну темку.

Стоял у нас в подъезде домофон. Лет 7 назад сломался, его пару раз ремонтировали, но потом на это дело забили. Этой зимой решили отремонтировать и заменить механический замок магнитным с кнопкой открывания на внутренней стороне дверей. Вобщем, после ремонта, кнопок пять сломали, причем некоторые не продержались и получаса. Причем ломали не просто, а заклинивали в нажатом положении. После установки текущей кнопки и вывешивания объявы, что обратимся в милицию по ящикам раскидали распечатанное обращение со смыслом поста №29 и копипастой этой статьи. И в конце требование демонтировать домофон. Так действительно 100% жильцов должны дать согласие на установку?

ЗЫ Сначала несогласные тупо ломали домофон(я почти на 100% знаю кто это ломает), а когда запахло жаренным(заявой в милицию о порче общественного имущества) они решили подойти с юридической точки зрения.

ЗЫЫ Я требую демонтировать лифт. Он шумит, я не согласен за него платить и он опасен :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...