Перейти до змісту

ДЕФОЛТ гривні?


AltoAngelo

Рекомендовані повідомлення

Униан

Без финансирования Международного валютного фонда в Украине ускорится инфляция, и страна окажется на грани дефолта, заявил глава Национального банка Украины Владимир Стельмах.

Кроме того, по его мнению, курс национальной валюты Украины, несколько лет державшийся в пределах 5,05-5,35 грн./долл., на конец 2008 года опустится минимум до 6 грн./долл.

За последние пару месяцев из-за негативного влияния мирового финансового кризиса и падения цен на товарных рынках, нарушивших платежный баланс Украины, курс гривны на межбанковском валютном рынке девальвировал на треть - до 6,225 грн./долл. НБУ при этом по состоянию на 29 октября опустил официальный курс гривны до 5,5 грн./ долл.

Напомним, правительство, НБУ и МВФ согласовали условия выделения Украине стабилизационного кредита stand-by на сумму 16,5 млрд долл. Однако совет директоров МВФ может одобрить его лишь после принятия Верховной радой необходимых поправок в законодательство Украины, касающихся ограничения бюджетных расходов и помощи банковской системе.

На сьогодні в Києві 1$ - 7,05 грн.

Взято тут.

Деза чи ось, ось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На сьогодні в Києві 1$ - 7,05 грн.

вбий інформатора ;)

30.10.08 станом на 17:00 київські Банки та Пункти обміну валют (ПОВ) найбільш часто купують 1 USD за ціною 6.0000 UAH, що дешевше на 60.00 коп. ніж вчора та пропонують за ціною 6.7000 UAH, що дешевше на 50.00 коп.

Пропозиції Банків й ПОВ по купівлі 1 USD коливаються в межах 6.0000 - 6.5000 UAH.

Кращі пропозиції щодо купівлі 1 USD на цей час встановлені в наступних Банках та ПОВ:

6.5000 UAH - Іпобанк Сбербанк Росії

6.3600 UAH - БТА Банк

Пропозиції Банків й ПОВ по продажу 1 USD коливаються в межах 6.4000 - 7.5000 UAH.

Кращі пропозиції щодо продажу 1 USD на цей час встановлені в наступних Банках та ПОВ:

6.4000 UAH - ПІВДЕННИЙ КФ

6.4500 UAH - Актив-Банк Глобус ПроКредит Банк Юнекс Інтер

Деза чи ось, ось?

а ти як думаєш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так зранку завжди фактично вчорашній курс, можливо з маленькими поправками. вєсті с полєй (тобіш з біржі) які найбільш суттєво впливають на курс бувають під обід...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю що нацбанк немає чим утримати гривню -

навіть якщо ресурсів 30 мільярдів - їх можна потратити за місяць -

нацбанк сам свідомо опускає гривню - бо її ціна уже не дорівнює 0.2 долл. -

а інтервенції у нашій країні можуть бути зумовлені тим, що якийсь великий панок не встиг докупити дешевих доларів,

нацбанк робить інтервенцію вмисне під цього містера, курс падає, він купує свої бакси,

а тоді знову все повертається на круги своя.

а я думаю, що твій пост підпадає під пункт 1 правил розділу. звинувачення у злочинних діях, базоване виключно на твоїх домислах і песимістичному ставленні до світу:)

так, нацбанк свідомо відпускає гривню. щоб не витрачати на це надто багато резервів. тим більше, що не усі резерви в доларах, не всі моментально доступні. крім того, цим він робить добре бюджетоутворюючим галузям-металургії і хімікам, ціни на продукцію яких упали на світових ринках.

тримати курс на рівні 5,0-5,5 просто щоб усім подобатись- сенсу нема. та й неможливо це в такій ситуації.

можна сперечатись про швидкість зміни курсу, про те, яким чином НБУ виходив на ринок, але щоб висловлювати тут експертні думки варто бути хоча б активним учаником цього ринку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

я уже чотири рази на борді запитав - хоч хтось бачить хоч якісь передумови до зміцнення гривні? чому немає жодної відповіді? 

якщо гривню незміцнювати - народ незможе виплачувати валютні кредити банкам, зарплати в гривнях. та й збільшуватися не плануються 2 роки згідно антикризисного пакету В.Р, ідуть скорочення...+ ціни на нерухомість падають, пропозиція перевищує попит в кілька раз, ціни на комунальні послуги ростуть до рівня європейських... Люди розуміють, що якщо вони взяли в кредит житло за 50000зелених і вже проплатили хай буде 30000 з відсотками , а весною-влітку аналогічне житло буде коштувати 30000-40000 а то і ще менше - нема сенсу виплачувати ще 20000 - краще забрати бабло і купити на ринку інше житло, або взагалі некупувати, а перебратися до родичів чи ще кудась, ніж виплачувати ще 20000.... а якщо виплачувати кредити небудуть - згідно договорів, банки зобов"язані вернути заплачену їм суму без відсотків і забрати кредитну заставу.. а н*х вона їм?? і де вони візьмуть стільки бабла, щоб виплатити ті суми??

якщо гривню незміцнювати - банківська система рухне, тому банки самі зацікавлені в зміцнені гривні...

відповідно і невигідні скорочення - нема роботи - нема бабла в людей, нема в людей - нема що віддавати банкам

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а якщо виплачувати кредити небудуть - згідно договорів, банки зобов"язані вернути заплачену їм суму без відсотків і забрати кредитну заставу..

назовите банк и мы идем к вам :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

назовите банк и мы идем к вам :D

керуюсь кредитом від Приватбанку з участю Молодіжного фонду

погіршення економічного стану в країні відіграє свою роль в виданих кредитах.... люди і так впритик нинішнім з.п набрали, залишаючи лише кілька сотень грн. на прожиття в місяць... а зараз ціна на газ іде вверх, на харчі, одяг і іншу необхідність також, банки піднімають процентні ставки + гривня валить вниз, людей скорочують - а влада обіцяє, що ніякого розвитку небуде 2 роки - мол готуйтесь краще до виборів... цирк :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дор всіх форумчан.

1) Я трішки винуватий, перед вами всіма, за цю паніку, яку навожу такою темою.

2) Дефолту НЕ БУДЕ! Все що ми бачили, це просто банальна спроба заробити певний капітал, на цій кризі.

3) Все буде ОК! Бо так сказав вчора президент!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"все буде добре" - (с) Славко Вакарчук

а гарант у нас плагиатор :)

гы.

2) - тоже веселит

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зайве видалено. політики, історичних довідок, анекдотів про призидента і т.п. тут не буде. прошу дотримуватись тематики

окреме прохання до romaxa11 і всіх охочих - всі спроби втягнути політику в фінанси будуть жорстко рубатись. так, вони пов'язані, але тоді писати треба конкретніше - про реалізацію окремих законів та урядових актів, про конкретні дії органів що мають вплив на грошово-фінансовий ринок і т.д. пости на зразок "наша влада... зажрались... ото наробили..." будуть імігрувати в країну вічно-зеленого мальборо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прогноз чого? дефолту? не буде дефолту

і взагалі що ми розумієм під дефолтом валюти? ослаблення її купівельної спроможності настільки, що вона фе-дакто перестає бути засобом платежу у самій країні. це яувити лише можна. на практиці - навряд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...