Перейти до змісту

Дистрибутиви

8a8asik

Рекомендовані повідомлення

D@ve я так зрозумів ти сидиш на Сюсі 11,хотів спитати як в ній питання з підтримкою обладняння??

Із встановленням драйверів,наприклад чи бедуть підтримуватись останні моделі Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter з коробки,бо по описам Сюсі зрозумів що ядро там старіше..А в цій Мандріві новіше і за рахунок нього і є підтримка цих адаптерів...

Наперед вдячний за відповідь та допомогу...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба в файлі настройок завантажувача grub(/boot/grub/menu.lst), знайти рядки, які відповідають пунктам цього меню і просто видалити їх. Альтернативний спосіб: використати "Налаштувати комп'ютер"(Меню-Інструменти-Системні утиліти), там знайти настройки завантажувача

Дякую. Допомогло. Все зробив.

Програму, що хотів встановив.

Цей файл може взагалі openoffice не підтримуватись, файли *.doc не можна робити великого розміру. Це більше питання до windows, а не до mandriva, треба користуватись нормальними форматами документів

Ну незнаю, "віндовс" відкрив цей файл без проблем і це факт ! А от "мандріва" незмогла і їй "-". =)) Треба цей "баг" виправити ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Видно ти ніколи не стикався з вордовськими документами по 100 Мбайт, в які деякі дуже пряморукі люди запихували багато-багато картинок і ще купу всякого мотлоху.

Добре, що не 1 Gb

Ну незнаю, "віндовс" відкрив цей файл без проблем і це факт ! А от "мандріва" незмогла і їй "-". =)) Треба цей "баг" виправити ...

Цей формат doc вже застарів, тому незнаю наскільки він там далі буде підтримуватись. Є два сучасних формати: OOXML (від microsoft) i ODT (від openoffice). От на них вся підтримка і направлена.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цей формат doc вже застарів, тому незнаю наскільки він там далі буде підтримуватись. Є два сучасних формати: OOXML (від microsoft) i ODT (від openoffice). От на них вся підтримка і направлена.

Застрів, незастарів, а уяви, більшість документів у цьому форматі, і що тоді робити ? Якби він застрів, то мав би 100% відкритися, застарілі формати відкриватись мають без проблем, от з новими то можуть бути ще проблеми ... а так тут непонятно шо. До того ж прості смертні користуються "док", "докх", і спробуй поясни, що є такий формат як OOXML, і нащо він простому смертному. =))

Одним словом, це 100% мінус в сторону "лінукс"а. Хороша система (при цьому, я не кажу, що "лінукс" погана система) має легко розумітися, і підтримувати стандартні "фішки", типу відкриття "док". =)) Інакше ... =(( Незнаю, от для мене, простого користувача "віндовс" це тепер проблема, бо я всі документи зберігав в "док". =(

До того ж, коли я говорив про відкриття великого файлу, я мав на увазі всього то 11 Мб !! То маленький розмір. Просто там було 2800 сторінок, і "лінукс" їх не осилив. =(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

D@ve я так зрозумів ти сидиш на Сюсі 11,хотів спитати як в ній питання з підтримкою обладняння??

Із встановленням драйверів,наприклад чи бедуть підтримуватись останні моделі Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter з коробки,бо по описам Сюсі зрозумів що ядро там старіше..А в цій Мандріві новіше і за рахунок нього і є підтримка цих адаптерів...

Наперед вдячний за відповідь та допомогу...

На рахунок вай-файного обладнання не скажу, бо не юзав ще на лінуксі, а от все моє залізяччя знайшлось без проблем. Навідь інтегрована мережева плата Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter, чим був приємно здивований. Коротше, ніяких тілорухів на рахунок заліза робити не довелось.

Ну, майже. В мене було 2 звуковушкі, але я так і не розібрався з Pulse Audio до кінця на рахунок пріорітетів (не хотіло воно в мене працювать так, як я хотів), тому просто вийняв другу карту з системи :lol:

ЗИ. Компіз працює без проблем і особливих гальмів на інтегрованій відяшці від інтел :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Застрів, незастарів, а уяви, більшість документів у цьому форматі, і що тоді робити ?

OpenOffice 99% таких документів відкриває

Якби він застрів, то мав би 100% відкритися, застарілі формати відкриватись мають без проблем, от з новими то можуть бути ще проблеми

Залежить від самого формату, якщо він закритий, то ніхто нічого гарантувати не може

До того ж прості смертні користуються "док", "докх", і спробуй поясни, що є такий формат як OOXML, і нащо він простому смертному. =))

Нічого не треба пояснювати, microsoft, як монополіст все всім пояснить

Одним словом, це 100% мінус в сторону "лінукс"а

Зараз дуже багато користувачів OpenOffice сидять на віндовсі, не всі ж будуть піратський microsoft office ставити. Це кросплатформенна програма і не факт, що більшість користувачів OpenOffice - користувачі linux

Просто там було 2800 сторінок

Хто ж такі документи створює? Треба було використовувати інший формат. Максимальний розмір doc, напевно, сторінок 100

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене було 2 звуковушкі, але я так і не розібрався з Pulse Audio до кінця на рахунок пріорітетів (не хотіло воно в мене працювать так, як я хотів), тому просто вийняв другу карту з системи

Яка тут проблема? В програмі, якою користуєшся, вибираєш конкретний звуковий драйвер, і конкретну звукову карту

Компіз працює без проблем і особливих гальмів на інтегрованій відяшці від інтел

Компіз має працювати без проблем навіть на такій карті, як geForce2

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто ж такі документи створює? Треба було використовувати інший формат. Максимальний розмір doc, напевно, сторінок 100

В этом месте просто сполз под стол :lol:

А представь, что есть ещё .xls-формат, в котором могут быть пятиэтажные формулы и офигенная куча данных, от которых даже Винда тормозить начинает. Представляю, что было бы с ОупенОфисом :)

.doc устарел? Хм, люди до сих пор не хотят переходить на Офис-2007 с .docx-ом, а ты говоришь про закрытие формата... :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка тут проблема? В програмі, якою користуєшся, вибираєш конкретний звуковий драйвер, і конкретну звукову карту

Далеко не все так просто. Найбільше проблем було з заданням карти по дефолту. Ніяк не хотіла запамятовуватись. Я ще на убунту з цим награвся, правда там була алса, і я її все таки поборов. З пульс-ауді

Компіз працює без проблем і особливих гальмів на інтегрованій відяшці від інтел

Компіз має працювати без проблем навіть на такій карті, як geForce2

Справа не в самій відяшці, а в драйверах. До недавнього часу були проблеми з інтегрованим відео, в основному від інтел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А представь, что есть ещё .xls-формат, в котором могут быть пятиэтажные формулы и офигенная куча данных, от которых даже Винда тормозить начинает.

Тут якраз про це і йде мова: як правильно використовувати офісні формати. xls - це також стосується.

Представляю, что было бы с ОупенОфисом

Не треба представляти, а треба попробувати. Можливо файл буде нормально відкриватись

.doc устарел? Хм, люди до сих пор не хотят переходить на Офис-2007 с .docx-ом, а ты говоришь про закрытие формата...

Це зараз не переходять. Побачимо, що зміниться через рік. Колись, наприклад, всі користувались старим форматом doc (Word 6.0 здається), зараз його ніде не зустрінеш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Далеко не все так просто. Найбільше проблем було з заданням карти по дефолту. Ніяк не хотіла запамятовуватись. Я ще на убунту з цим награвся, правда там була алса, і я її все таки поборов. З пульс-ауді

pulseaudio i alsa - це зовсім різні поняття...

Ці утиліти не працюють?

http://pulseaudio.org/wiki/PerfectSetup

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те що це різні поняття я прекрасно розумію. А з цими тулзами вже не сробую нічого - інша система і одна звукова карта. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Windows VIsta? Так воно ж і там працює. І також для однієї звукової карти

PS Сам маю 2 звукові, треба буде попробувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Звичайно це тема про Мандріву була але вже неодноразово топікі містили інформацію і про інші дистрибутиви, так що хотів би почути відгуки про дистрибутив OpenSUSE 11.1 яка виходить завтра...Хотілось почути перще враження після оновлення або встановлення..

iU14JuRCWC.png

Наперед вчячний за проявлення цікавості :) ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yast все рівно залишиться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yast все рівно залишиться...

Мені цікаво знати чи ти будеш апгрейдитись до версії 11.1???,бо планував поставивити ще 11 версію ,але коли побачив що скоро виходить новіша версія вирішив зачекати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я, власне, вже давно вернувся на убунту. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

OpenSUSE 11.1 вже available to download at this ==LINK==

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...