Перейти до змісту

Гривня визнана найгарнішою валютою світу

Chill

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Гривня визнана найгарнішою валютою світу

Королевою "конкурсу краси" серед валют стала українська гривня, обійшовши понад 50 інших "суперниць" з усього світу. Змагалися не лише у красі, а й у міцності, банківському забезпеченні та платоспроможності.

Швейцарські фінансисти розглянули понад 50 найпопулярніших валют під час щорічного засідання комісії з естетики Міжнародного Фінансового Банку (IFB), повідомляє ICTV.

П'ятірка найгарніших валют наступна:

1. Українська гривня

1-ukrainian_hryvna.jpg

2. Австралійський долар

2-dollar-australy-8aa41.jpg

3. Євро

3-euro-9e85f.jpg

4. Болгарський лев

4-bulgarian-lev-3acfd.jpg

5. Американський долар

5-dollar-e60dd.jpg

Валюти оцінювалися багатьма критеріями: окрім естетичного оформлення грошових знаків бралися до уваги їх платоспроможність, банківське забезпечення, історичне значення зображення на валюті (особистості та архітектурні споруди), міцність.

Цікаво, що екзамен на міцність "провалив" канадський долар - він рвався найчастіше. Також тендітними виявилися англійський фунт та латвійський лат.

©

PS. Сорри, ступил, чуть позже увидел аналогичную новость здесь (только у меня с фото и на укр. языке ;))

Опубліковано

Імхо, чушь...

Для мене найгарніші валюти

1) Євро

2) Долар

3) Рубль ...

після всіх тих трьох валют гривню в руках тримати просто стидно, настільки впадає в очі контраст у виконанні.

Опубліковано
Імхо, чушь...

1) Євро

2) Долар

3) Рубль ...

після всіх тих трьох валют гривню в руках тримати просто стидно, настільки впадає в очі контраст у виконанні.

когда будешь "в руках тримати" не только одно-двух , а 200-500 гривенные купюры, тогда и почувствуешь разницу...

:D

Опубліковано

Евро - просто отстойный дизайн.

Доллар - ничего интересного, разве что красивые здания на рисунках :D

Гривна красивее. Правда, не последний выпуск, а предыдущий :)

Опубліковано

Звісно, якщо підходити до валюти як до книжки-розмальовки то гривня, можливо, красивіша.

Але якщо брати купюру в цілому, і з точку зору ГРОШЕЙ а не кольорового папірця...

То напевно навіть долар на першому місці, а потім євро.

Рубль також доволі сильно виглядає, чимось подібний на долар.

Опубліковано

Читай внимательно: "Королевою "конкурсу краси" серед валют стала українська гривня, обійшовши понад 50 інших "суперниць" з усього світу"

И судя по фразе "Змагалися не лише у красі, а й у міцності, банківському забезпеченні та платоспроможності" и результатам (1-е место) - определяющим фактором всё-таки была именно красота :D

Опубліковано
Імхо, чушь...

1) Євро

2) Долар

3) Рубль ...

патріот, приємно прям читати твій пост:D

Опубліковано
патріот, приємно прям читати твій пост

Так, я дійсно патріот, на відміну від тих хто вдів рожєві окуляри.

Правда повина бути правдою, якої гіркою вона б не була.

Чи ти пропонуєш казати що в нас все супер хоча насправді зовсім навпаки?

Опубліковано
Імхо, чушь...

1) Євро

2) Долар

3) Рубль ...

Із наведеного тобою списку можу виділити тільки Евро, все інше навіть отстоєм важко назвати з огляду естетичності дизайну, що рубль, що долар не витримує жодної критики.

Опубліковано
патріот, приємно прям читати твій пост

Так, я дійсно патріот, на відміну від тих хто вдів рожєві окуляри.

Правда повина бути правдою, якої гіркою вона б не була.

Чи ти пропонуєш казати що в нас все супер хоча насправді зовсім навпаки?

знаєш, коли сторонні люди кажуть, що у нас щось класно, а ти все одно лопату гівенця прагнеш кинути....ноу коментс

Опубліковано

Ой да Толік, ой да хитрун. Виходить, я підривник України, а він її відчадушний будівник :)

Самому не смішно?

По темі - мені не дуже подобаєтся вигляд гривні, точніше, вигляд деяких інших валют я вважаю кращим. Це погано?

Але якщо згадати той факт що цей момент настільки смішний що про нього навіть стидно згадувати...

Сильна повинна бути валюта, а яка в неї обгортка, це вже навіть не другорядне питання.

Опубліковано
Ой да Толік, ой да хитрун. Виходить, я підривник України, а він її відчадушний будівник :)

Самому не смішно?

По темі - мені не дуже подобаєтся вигляд гривні, точніше, вигляд деяких інших валют я вважаю кращим. Це погано?

Але якщо згадати той факт що цей момент настільки смішний що про нього навіть стидно згадувати...

Сильна повинна бути валюта, а яка в неї обгортка, це вже навіть не другорядне питання.

з тебе смішно. тому що таких глибоких висновків я не робив, хто з нас будівник, а хто руйнівник. я просто зробив тобі зауваження, що кидати гівному у своє, коли його визнали чужі люди, є не надто чемно і патріотично. це просто жлобство.

-1 за жлобство.

Опубліковано

Секундочку, де я кідав гімном?

Це вже просто НАКЛЕП за який можно добряче получити по потолиці.

Я просто виразив свою думку, притом у коректній чемній формі.

Так що -1 тобі за наклеп.

Опубліковано
Секундочку, де я кідав гімном?

Це вже просто НАКЛЕП за який можно добряче получити по потолиці.

Я просто виразив свою думку, притом у коректній чемній формі.

Так що -1 тобі за наклеп.

це не наклеп, а моє ставлення до твоїх слів:

Імхо, чушь...

і вибирай, будь ласка, більш коректні вирази-по потилиці своїх дітей лупитимеш, щоб розумніші були.

Опубліковано

Да Толік. Никудишній з тебе патріот. Розмні люди тобі діло кажуть, а ти будеш з розкритом ротом запродан ців слухати, да і хвалити ще...

А цим часом ці запроданчики виносять власність з твоєї держави...

Можемо ще про ЄВРО поговорити. Ти рахуєш наша країна дісно готова проводити євро?

Дай Бог, але щось я цього не бачу.

Ну і так далі в такому дусі.

Нажаль слова Скрябіна про рожєві окуляри сказані ще 15 років назад до тебе і зараз не дійшли... Ну він і плюнув і почав тупо косити бабло на таких як ти.

Ех... :)

Опубліковано

Иногда с чисто прагматической точки зрения не вредно переключатсья на эмоциональное восприятие некоторых вещей. Тема была не про ценность валюты в мировой торговле, а про красоту и дизайн :) Стильно (например, Евро) - не всегда означает красиво.

Опубліковано

да как бы свое мнение ты можешь затусовать далеко в себя.

в данном случае озвучены результаты оценки совсем не одного специалиста...

Можемо ще про ЄВРО поговорити. Ти рахуєш наша країна дісно готова проводити євро?

речь о футболе или о валютах?

Опубліковано

Не знаю-не знаю. Ну можете рахувати мене профаном в області дизайну банкнот, якщо вам так буде зручіше.

+ Ще є такий момент що думка "спеціалістів" часто настільки відірвалась від обьективної реальності що взагалі нічого не значить.

Це я маю на увазі критиків, музичних, та взагалі по мистецтву.

І тут ми підходимо до такого факту що "на вкус і цвєт товаріщєй нєт" і обьективної точки зори тут взагалі не може бути. Це ж не математика.

Є якісь закони в дизайні, але не більше.

Опубліковано

Пісня Любити платити входить у альбом Озимі люди, що був випущений гуртом Скрябін у 2002 році до передвиборчої кампанії Команди Озимого покоління.

Через мої окуляри

Я часто бачу – шо буде – шо буде з нами

Такi окуляри!

Куда ми з вами живемо

Хтось каже: нам то не треба – кому это надо!

І лишається ззаду

Через мої окуляри

Всьо виглядає яснiше - ну зовсiм як правда

І може навчити

Може навчити хотiти

Може навчити любити

Любити платити!

Шоби потiм цiнити

Наше життя – то мiнне поле

Куда не сунься – чужi навколо

Надiйся на себе – своїх може й не буде

В нас є тiльки ми – озимi люди

І шо тут саме цiкаве

Ти ж то їх маєш так само – такi окуляри

Вiзьми i вийми з футляру

Наше життя – то мiнне поле

Куда не сунься – чужi навколо

Надiйся на себе – своїх може й не буде

В нас є тiльки ми – озимi люди

це текст. як бачимо- там слова немає про рожеві окуляри. не рожєві, а рожеві.

Наша країна не готова проводити Євро 20012 сьогодні. але я надіюсь, що буде готова у 2012 році. і відмовлятися від цього уже зараз- це просто безглуздо. ми, як країна, повинні брати на себе відповідальність і долати серйозні виклики, а не пасувати перед ними.

друже інкаріджь, вміст наших голів та хід думок надто різний, тому подальша суперечка виглядає безглуздою- припинімо її.

Опубліковано
і відмовлятися від цього уже зараз

Ги-ги, твоє повідомлення так побудоване що складуєтся враження що я до цього закликаю :)

А ти звичайно Д'Артаньян і весь в білому

Ой слабєнькі, слабєнькі потуги...

Хоча якщо би не наші попередні суперечки я би зараз підтримав тебе на рахунок ЄВРО. Думаю приблизно те саме.

приклад з ЄВРО був наведений для розуміння ситуації.

Опубліковано

І от після таких топіків ми дивуємось чому Тимошенко не може помиритись з Ющенком і Балогою? В них там хоч підстава є для конфліктів, точніше мільйони підстав, зелених таких, з президентами... а тут -- на рівному місці конфлікт через ніщо. Мдаааа...... Не скоро Україна вибереться з лайна з таким народом :(

Як на мене, самі гарні гроші були -- радянські рублі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...