Перейти до змісту

Покласти камін

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

На цьому я б не радив економити. Є такий камінщік Степан, в Луцьку він один з кращих спеціалістів. Правда в нього замовлень на кілька місяців вперед. Рік назад за роботу брав 700 у.о., зараз незнаю. Цікавить- пошукаю телефончик.

Опубліковано

І я шукаю Класного спеціаліста

Зробити може багато , а ось якісно і щоб недимів одиниці....

Опубліковано

Трошки поколупав тему. Взагаліто, щоб не димів є пропорції, головна з яких - площа "камінного зуба" має дорівнювати або бути більшою просвіту димаря. Найбільша складність, як на мене, грамотно викласти з цегли отой "зуб".

Але середину (топку) взагалі можна зробити з мідного/латунного листа по-пропорціям, (всеодно топку викладають листом для тепловідбивання) а обладунок - з гіпскартону, передбачивши необхідну теплоізоляцію. Що шановний ОЛЛ думає з цього приводу ? :)

ПыСы. Труба (димар) на об'єкті вже є. Стоїть без діла якраз посередині хати.

Опубліковано
Трошки поколупав тему. Взагаліто, щоб не димів є пропорції, головна з яких - площа "камінного зуба" має дорівнювати або бути більшою просвіту димаря. Найбільша складність, як на мене, грамотно викласти з цегли отой "зуб".

Але середину (топку) взагалі можна зробити з мідного/латунного листа по-пропорціям, (всеодно топку викладають листом для тепловідбивання) а обладунок - з гіпскартону, передбачивши необхідну теплоізоляцію. Що шановний ОЛЛ думає з цього приводу ? :blink:

ПыСы. Труба (димар) на об'єкті вже є. Стоїть без діла якраз посередині хати.

Якщо бажаєш дуже бюджетно і руки не крюки - можеш спробувати сам :) Пошукай літературу по виготовленню камінів.

В спец літературі по виготовленню камінів є достатньо простих схем камінів рожжованих аж до пошарової кладки з необхідною кількістю цегли і способом укладки (все намалюнку).

Зате буде привід похвастатись (у випадку успішного завершення).

ПС

Є так звані повністю відкриті каміни. Вони практично непотребують кладки, все виконується з металу.

ППС

Якщо знайду свою літературу по печах і камінах то можу зробити копію, з тебе відповідно пиво.

Опубліковано

не пошарової а порядовки.

Іди в бібліотеку технічну і візьми книгу, з неї візьми порядовку і дай камінщикам

Опубліковано

На рахунок Степана +1.

Реальний спеціаліст. Замовити його справді дуже важко, я ходив за ним 2 місяці. Мені зараз якраз робить камін. Поки ще не запалювали, але робить професійно. Чув багато відгуків про нього.

Плюс великий в нього в тому, що ти даєш йому гроші, а він все робить під ключ. Тобто і цеглу знайде, і ящички, решіточки, шнурочки. Перегляне комина, перемурує якщо треба.

Просить з людей, на скільки я знаю вже по 5000. Але робота того вартує. Треба контакти — звертайтеся, маю актуальні ;-)

Опубліковано

2reuse: скинь будь ласка контакти в приват snight'у, я щось не можу знайти, а пообіцяв- негарно. Перевірена інформація що у нього зараз до 20 замовлень, і до Нового року він повністю завантажений роботою. От контакти людей, що облицьовували мармуром та венеціанською штукатуркрю знайшов.

Опубліковано

Та камін ще не готовий, як раз його робить. Без облицювання там немає дивитися на що ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...