Перейти до змісту

15 форум видавців у Львові


laska

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні відкрився щорічний форум.

Волинські видавництва вкотре не залишаться осторонь знакової в книжковому світі події — Національної книжкової виставки-ярмарку «Форум видавців у Львові». Цьогоріч це дійство пройде у Львові 11-14 вересня. 

ВАТ «Волинська обласна друкарня» презентуватиме книги «Волинь у лещатах смерті» Миколи Коца та Леоніда Осауленка, «Щедрівки» Віктора Давидюка та збірник публіцистики учасників конкурсу «Україна. Духовні острови», зініційованого газетою «Сім'я і дім». 

У видавництві «Твердиня» повідомили, що вони організовують презентаційні дійства з нагоди виходу у світ роману-есе «Таємниця святого Арсенія» (про уродженця краю Арсенія Мацієвича, якого в православному середовищі пошановують, як святого) Івана Корсака, книги поезії «Відро хмар» Віктора Наумчика (художнє оформлення Миколи Кумановського), критики «Nеоліт» Ігора Бондаря-Терещенка, збірник прози переможців всеукраїнського конкурсу «Сила малого». До речі, цей конкурс проведений також газетою «Сім'я і дім» і меценатом його стали книговидавнича рада Волині і Луцька міська рада. Видавництво «Твердиня» розраховує на читацький бум, 12 вересня у львівській «Криївці», де презетуватимуть книгу «Таємна кухня погоди» Володимира Лиса. 

Андрій Криштальський, директор літературно-мистецької агенції «Терен» сподівається на ажіотаж щодо мемуарів Галини Коханської «Озброєна честю», розвідки Ігора Ольшевського про Григорія Сковороду, нових книг Євгена Сверстюка та Ореста Хмільовського.

Програму форуму можна побачити тут http://www.bookforum.com.ua/programa/2008-09-11

У Львові вже визначено «Найкращу книгу Форуму видавців 2008»

Сьогодні, 11 вересня, під час прес-конференції організаторів Форуму видавців у Львові було оголошено переможців конкурсу «Найкраща книга Форуму видавців 2008». Гран-Прі Конкурсу отримала книга Вільяма Шекспіра - «Гамлет, принц Датський» (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», м. Київ).

Деталі там же.

Сьогодні відбувається книжковий ярмарок, а також оголошено конкурс "Секс-символ української літератури"

Волевиявлення буде анонімним (на сайті vsiknygy.net.ua ). Організатори визначили короткий список сучасних письменниць та письменників, гідних цього високого звання.

Дехто з них, довідавшись про номінацію, попрохав зняти свою кандидатуру. Але кожен має можливість голосувати за будь-кого: адже окрім запропонованих 9 кандидатів читачі зможуть вписати свого. Без обмежень.

Деталі тут http://life.pravda.com.ua/surprising/48c79136a6bc2/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Переможці конкурсу "Найкраща книга Форуму-2008"

Найкраща книгарня України:

Книгарня «Є» (м. Київ)

Найкраще поліграфічне підприємство України:

ВАТ «Поліграфкнига» (м. Київ)

Найкраща телепрограма про книги:

«Книга.UA» («Перший національний», м. Київ)

Книга, на яку давно чекали:

В. С. Марцин. «Наукознавство» (Університет банківської справи Національного банку України, м. Київ)

Незабутній Автор:

Юрко Покальчук

Секс-символи

Знайомтеся, от вони - секс-символи сучасної української літератури:

Ірена Карпа. На перший погляд, перемога Ірени не підлягала сумніву уже після декількох днів голосування на сайті. Але чотири дні Форуму, під час яких було зібрано більшість голосів, могли змінити ситуацію. Втім, гламур у поєднанні з епатажем зробили свою справу. Тож вітаємо Ірену Карпу із заслуженим званням секс-символа і бажаємо не зупинятися на досягнутому.

Марія Матіос. Незважаючи на академічну репутацію пані Марії та серйозні проблеми, які вона піднімає у своїх творах, читачі бачать її серед секс-символів сучасної ураїнської літератури. Інтелігентна, стримана, впевнена в собі Марія матіос приваблює загадковістю та жіночністю і доводить, що поєднання жінки та високої літератури може бути по-справжньому сексуальним.

Лариса Денисенко є втіленням жіночності і разом з тим авантюризму ? так само, як і більшість її героїнь. Таємничість і непередбачуваність завжди інтригують, а надто ? якщо вони приховані під такою привабливою зовнішністю. Можливо, тут теж зіграло роль телебачення – адже Лариса Денисенко є ведучою програми «Документ плюс», яку тепер сміливо можна переіменувати у «Документ плюс секс-символ».

Лесь Подерв’янський. Художник, літератор, зірка мистецького бомонду, чия особистість уже встигла стати культовою. Його можуть обожнювати, не сприймати, але ніхто не залишається байдужим до цього епатажного митця. Мабуть, саме сміливість і безсоромність стали тими рисами, які виокремили Подерв’янського з-поміж інших письменників та принесли йому перемогу у голосуванні.

Юрій Винничук. Містифікатора і провокатора, співця галицького еротизму, пана Юрія люблять у Львові. Адже саме голоси львівських читачів принесли йому місце у лідерах рейтингу і звання секс-символа сучасної української літератури.

Дмитро Лазуткін. Дмитро увірвався на третє місце із притаманною спортсменам спритністю, всього на декілька голосів випередивши Любка Дереша. Можливо, це через те, що його аж надто часто показували під час трансляцій Олімпіади з Пекіну? Читачки виявилися небайдужими до спортсменів, які пишуть вірші (чи то до поетів, які цікавляться спотром?).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...