Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 20.12.2025 в 07:10, vampirich сказав:

Нагадалась історія, як один наш "аргентинець" збирався влаштовуватися кудись на роботу відносно просту і яка не вимагала специфічних навичок, і ввечері ляпнув про це сусіду. Коротше коли він вранці прийшов на зазначений час, йому сказали "в вакансія вже закрита" і виходячи він побачив того сусіда, який завзято вже тягав якісь коробки

жиза... 

і сміх і гріх. 

• +1 1
  • Відповідей 640
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

У мене канікули переплетені із відпусткою :)

На роботу 5 січня. 

Всі державні свята - вихідні. Всі робочі дні між святами - перекриваються відпусткою, яку встиг заробити за той час, що працював. 

На минулому тижні працював 2 дня: понеділок і вівторок. А далі фсьо. 2,5 тижні канікул.. криша поїде. 

Ну нічого. Серіалів Нетфлікс випустив багато, тому час пролетить доволі швидко. 

• +1 5
Опубліковано
В 22.12.2025 в 08:58, Zheny@ сказав:

На минулому тижні працював 2 дня: понеділок і вівторок. А далі фсьо. 2,5 тижні канікул.. криша поїде. 

Ну нічого. Серіалів Нетфлікс випустив багато, тому час пролетить доволі швидко

Можу порекомендувати "Код на мільярд доларів" я дивився з субтитрами і мені зайшло.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 12/24/2025 at 6:38 AM, HWman said:

Можу порекомендувати "Код на мільярд доларів" я дивився з субтитрами і мені зайшло.

Може щось ще щось цікаве за останні роки можеш порекомендувати? Останні років з 10 серіалів взагалі не дивився, а тут глянули з дружиною парочку свіжих, типу "Шакал", "Джентельмени" - сподобалось... цілий день ніхера не робити і сидіти з :beer: перед телевізором. :D Але, щось таке ж динамічне ще би глянув...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано (змінено)
On 12/22/2025 at 12:58 AM, Zheny@ said:

2,5 тижні канікул.. криша поїде. 

Ну нічого. Серіалів Нетфлікс випустив багато, тому час пролетить доволі швидко. 

Але, у вас же має бути Баварське пиво справжнє та з найкращих! Певно навіть ще й дешевше ніж всюди... З моїх улюблених широко доступних в США Німецьких - ці два...  але тут вони трошки дорожчі ніж всі інші... на одному чомусь вперше за багато років змінили упаковку... цікаво, у вас оригінал теж такий чи то вже ще десь його розливають?

Screenshot_20251224_171004_Chrome.jpg

Screenshot_20251224_171401_Photos.jpg

Screenshot_20251224_171410_Photos.jpg

Це приклади хороших німецьких пив і питання було до тих хто зараз знаходиться в Німеччині, також цікаво, які марки та сорти ще більше кому подобаються... але, є ще одне пиво, яке останнім часом, власне персонально для мене перевершує всі ці приведені зразки, і це пиво, спеціально напишу з великої букви  для місцевого "вужика" -  Наше Українське! А яке, то одразу не скажу бо самому буде цікаво хто яке наше Українське пиво по своїх смакових рецепторах - рахує найкращим...?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 25.12.2025 в 00:42, Waver сказав:

хто яке наше Українське пиво по своїх смакових рецепторах - рахує найкращим...?

Beer House - червоне пиво, це в  мініброварні в Полтаві

І медове - теж мініброварня в Микуличині

Але в магазинах таке не купиш

А з "ширпотребу" магазинного - то Опілля Корифей мабуть. І сезонне "різдвяне" теж цікаве

Змінено користувачем vampirich
  • +1 2
Опубліковано
В 25.12.2025 в 00:42, Waver сказав:

Це приклади хороших німецьких пив і питання було до тих хто зараз знаходиться в Німеччині, також цікаво, які марки та сорти ще більше кому подобаються.

Хм... в Луцьку бачив багато видів власного імпорту, навіть дуже, треба глянути що там є зараз.

Я як колись перейшов типу на "живе" пиво, тобто без пастеризації, то лише його і п'ю. Зимою переважно темне чомусь;)

Опубліковано
В 24.12.2025 в 23:42, Waver сказав:

Але, у вас же має бути Баварське пиво справжнє та з найкращих! Певно навіть ще й дешевше ніж всюди... З моїх улюблених широко доступних в США Німецьких - ці два...  але тут вони трошки дорожчі ніж всі інші... на одному чомусь вперше за багато років змінили упаковку... цікаво, у вас оригінал теж такий чи то вже ще десь його розливають?

Screenshot_20251224_171004_Chrome.jpg

Screenshot_20251224_171401_Photos.jpg

Screenshot_20251224_171410_Photos.jpg

Це приклади хороших німецьких пив і питання було до тих хто зараз знаходиться в Німеччині, також цікаво, які марки та сорти ще більше кому подобаються... але, є ще одне пиво, яке останнім часом, власне персонально для мене перевершує всі ці приведені зразки, і це пиво, спеціально напишу з великої букви  для місцевого "вужика" -  Наше Українське! А яке, то одразу не скажу бо самому буде цікаво хто яке наше Українське пиво по своїх смакових рецепторах - рахує найкращим...?

Кожен регіон має своє пиво. Ба більше - кожне місто! Якщо в ньому більше 10 000+ жителів. 

Мені до Баварії, 30 хвилин потягом. Але Баварія - одна з найбільших земель Німеччини. 

І проїхати всю землю вздовж - то трошки годин треба. До Мюнхена годин 3,5-4 машиною. 

В моєму місті хвалять місцеве пиво. Пиво з інших регіонів вкрай рідко. Ну і не обходиться без брендових "великих корпорацій", які є в кожному магазині кожного міста. 

Така ж історія і з мінералкою. 

В 25.12.2025 в 08:52, vampirich сказав:

І медове - теж мініброварня в Микуличині

Але в магазинах таке не купиш

Колись було - "Микулинецьке медове".  Зникло. 

Ще смачне "Бердичівське", теж було зникло з полиць.

В 25.12.2025 в 14:10, WebTraveller сказав:

Найкраще пиво це хороша горілка :lol:

ну..  Дивитися кіно і сьорбати холодненьке пиво з горішками то одне. 

Бо під горілку ти можеш кінця фільму вже й не побачити. :)

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
В 25.12.2025 в 16:37, Zheny@ сказав:

Колись було - "Микулинецьке медове".  Зникло. 

Ще смачне "Бердичівське", теж було зникло з полиць

Є, можливо менше стали возити, але є

Опубліковано
В 25.12.2025 в 16:37, Zheny@ сказав:

Колись було - "Микулинецьке медове". 

То різне. Я про Микуличинське що роблять біля Яремче, а ти про Микулинецьке що біля Тернополя

Але точно, те теж добре було, але щось на очі дійсно не попадає якось

• +1 2
Опубліковано
В 25.12.2025 в 19:17, vampirich сказав:

То різне. Я про Микуличинське що роблять біля Яремче, а ти про Микулинецьке що біля Тернополя

Але точно, те теж добре було, але щось на очі дійсно не попадає якось

Це?

Спойлер

Screenshot_20251225-192538.thumb.png.94ec52301964ff4ebeedad10b3b35549.pngScreenshot_20251225-192556.thumb.png.f211ff854a4234758f0244e4eaf982db.png

Опубліковано

Тут хороше пиво починається в ціні від 75-85 центів. Ну і далі навіть до 1,5Є/банка, пляшка.

Це в магазині! 

Те ж саме пиво, що вартує в магазині ~90центів за пляшку, в барі буде від 2,5Є/за той же об'єм. А на свята чи ярмарки то від 3,5 до 4,5Є за 0,4л! 

Крафтове дороге пиво. 

Хоча якщо взяти до уваги, що кожне місто має свою пивоварню, зі своїм унікальним рецептом, то кожне місцеве пиво можна вважати крафтовим. 

Мені дуууже сподобалося пиво, яке я пив у Ліндау на острівку в ресторані  Großstadt . Коли відвідував Боденське озеро майже рік тому. Їхнє місцеве крафтове пиво. Дууже смачне. 

Так само і в магазині були місцеві сорти пива, але то вже Австрія була. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)

@Oli так, Микуличинське те. Навіть багато всяких екскурсійних турів в тій стороні мають цю точку в маршруті :)

А в Торбі кілька років не був. Якось в тому кутку міста вкрай рідко буваю

P.s. судячи по фото Торба таки навіть сільпо нагинає по різноманітності імпорту пива. Треба якось таки заїхати

Змінено користувачем vampirich
  • +1 2
Опубліковано
В 25.12.2025 в 19:08, Oli сказав:

;)

Показати контент

На тих фото, мене більше всього лякають китайські ієрогліфи. 

Тут я таких марок пива не бачив. 

Чесно. 

В Празі також. 

Можливо, воно популярне в інших регіонах. 

АБО ж, просто хтось викупив марку, і бадяжить помиї під виглядом німецького або чеського пива. 

Кромбахер і 5,0 є. (5,0 є кілька видів, по кольору банок:  червоне - 5,2% алк. (тут майже всі марки пива із вмістом алкоголю вище 5% мають червоні етикетки), чорне 5,0% далі помаранчеве то біле пиво (не смачне) - 4,9%, блакитне 4,9% і темно-синя банка, то чорне пиво 7%. )

Факсе тут лише 1,0л. за 2,5Є. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)

До нас завозять ось це... але, одразу видно коли приходять контейнери, бо то воно є, то немає ніде... а потім знову одночасно появляється в майже всіх польських супермаркетах і за який тиждень-два знову все змітають:D. Там ще є медове та якесь трохи крепше, але з усіх наявних мені до вподоби саме це

Screenshot_20251225_111705_Chrome.jpg

• +1 2
Опубліковано
В 25.12.2025 в 20:15, vampirich сказав:

@Oli так, Микуличинське те. Навіть багато всяких екскурсійних турів в тій стороні мають цю точку в маршруті :)

А в Торбі кілька років не був. Якось в тому кутку міста вкрай рідко буваю

P.s. судячи по фото Торба таки навіть сільпо нагинає по різноманітності імпорту пива. Треба якось таки заїхати

Не лише пиво, є трохи місцевих виробників, цукерки з Карбишева та ін. 

В 25.12.2025 в 20:25, Zheny@ сказав:

На тих фото, мене більше всього лякають китайські ієрогліфи. 

Імпорт. Бач там наклейки вже є на кожній банці, хто і що звідки

маю знайомого... Через митницю деколи катається, колись давав пиво з Бельгії і таке саме було

• +1 1
Опубліковано
В 25.12.2025 в 20:25, Waver сказав:

До нас завозять ось це... але, одразу видно коли приходять контейнери, бо то воно є, то немає ніде... а потім знову одночасно появляється в майже всіх польських супермаркетах і за який тиждень-два знову все змітають:D. Там ще є медове та якесь трохи крепше, але з усіх наявних мені до вподоби саме це

Screenshot_20251225_111705_Chrome.jpg

Є таке теж, не зробив фото

PXL_20251225_185739494.thumb.jpg.a0ae88482b71e5380a88346f7a644914.jpgPXL_20251225_185734460.thumb.jpg.a13e71ebb3f862d91434bccc0eaeb34b.jpg

Опубліковано
В 24.12.2025 в 23:31, Waver сказав:

Може щось ще щось цікаве за останні роки можеш порекомендувати? Останні років з 10 серіалів взагалі не дивився, а тут глянули з дружиною парочку свіжих, типу "Шакал", "Джентельмени" - сподобалось... цілий день ніхера не робити і сидіти з :beer: перед телевізором. :D Але, щось таке ж динамічне ще би глянув...

Шакал це типу "День Шакала"?

• +1 1
Опубліковано
В 24.12.2025 в 23:42, Waver сказав:

В Україні пива практично не пив. 2-3 рази в рік і то Grimbergen темне, або щось типу Земана, чи Карабаса. Те, що в магазині (Опілля ще куди не йшло) - не пиво зовсім, а якась сеча.

Тут же в Баварії розпробував цей напій. І воно дійсно смачне, коли справжнє і гарно зварене. Augustiner тут дуже популярне, але мені воно загалом має звичайний смак.

Найбільше мені смакує Tegernseer Helles, або Spezial, а також Dunkel. Спробував це пиво на однойменному мальовничому озері Tegernsee. Не певен, що воно експортується, але якщо є така можливість, то спробуйте. Тут у магазинах його розмітають з космічною швидкістю.

Спойлер

Screenshot_20251226-1337092.thumb.png.c24cbdb7cbd0b01234bc978edc642cb9.pngScreenshot_20251226-1337402.thumb.png.dd4d43deca9712ae6b12d640103bf363.pngScreenshot_20251226-1337582.thumb.png.c104c1d1340d34661a59f170f2eb0877.png

Також погоджуся з @Zheny@, що пива тут тисячі марок і переважна більшість - смачне. Оскільки діє закон про чистоту від 16століття.

Єдиний сорт, що не рекомендую - Doppelbock. М'яке, смачне темне пиво. Але "уносить" після першого маса. Я випив 2 літри в суботу, то в понеділок я б, певно, за кермо ще не сідав:D

• +1 4
Опубліковано
В 26.12.2025 в 13:43, INVICTUS сказав:

Tegernseer Helles, або Spezial,

+1 - класне пиво. Дороге, відносно, але дуууже смачне. Dunkel (темне) я не любитель темного пива. ХОЧА, "Львівське Різдвяне" було дууже смачним! 

В 26.12.2025 в 13:43, INVICTUS сказав:

Єдиний сорт, що не рекомендую - Doppelbock. М'яке, смачне темне пиво. Але "уносить" після першого маса. Я випив 2 літри в суботу, то в понеділок я б, певно, за кермо ще не сідав:D

Щось ти слабенький :)

Зазвичай, мені пиво по суботам, смакує з місцевими 30%-ними лікерами :)

Німецькі "трав'яні лікери" - це як окремий вид мистецтва. 

Забагато не вип'єш - приторні. Солодкі. Яскраво виражений смак трав. 100-150мл - то потолок. Ну, можна й більше, але не варто. 

Але це не горілка. Якщо не перебрати і не "шліфувати пивом, то на ранок, ні головної болі, ні бодуна, взагалі супер. 

Хоча, є в мене колега, який вміє ще й пивом то все шліфанути. Каже, на ранок все ок. 

До чого все це? 

Якість алкоголю - суворо контролюється! 

Звісно, що часом буває і не зовсім якісний алкоголь.... Типу лікер під назвою "Baba Jaga".... Так... розрахований відомо на кого. 

в перші дні, як приїхав, спробував.... фубля.. спиртяка фарбована зі смаком "Пертусіну", хто пам'ятає.

Jegermeister - ТОП! Але, також, багато не вип'єш.. Якщо пити, то з морозилки. Або долити до морозива - мега смачно. 

Горілки, як такої, в магазинах вкрай мало. Віскарь, вино, наливки, лікери і т.п. 

Ой, більше скажу, є цілі "Алкомаркети", площею, як міні АТБ. Пива - сортів 10-20. 

Вина - так само. 

Та що там, в кожному супермаркеті так само! 

колись зроблю таємний фото-відео-звіт. 

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...