Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 14.10.2025 в 13:13, case_l сказав:

а за 4к ? так звані жигулі вже давно  не на ходу мабуть, тільки в ентузіастів і циганів

от в цьому і питання: ти дійсно вважаєш що КОЖЕН у Луцьку може собі дозволити авто за 4к?

Наприклад вчитель із зп 12 000 грн, з яких іще треба вдягатися, кормитися і комуналку платити? І навіть якщо у нього є ті 4к то іще добавиться заправка, то, страховка і ремонти

Так, людей які можуть доволити собі авто стало в рази більше. Але, на жаль, є велика кількість людей які ледве кінці з кінцями зводять. От тому і кажу, що хз в якому світі ти живеш, що такого навкруги не помічаєш

• +1 4
  • Відповідей 399
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 10/14/2025 at 1:24 PM, vampirich said:

от в цьому і питання: ти дійсно вважаєш що КОЖЕН у Луцьку може собі дозволити авто за 4к?

Наприклад вчитель із зп 12 000 грн, з яких іще треба вдягатися, кормитися і комуналку платити? І навіть якщо у нього є ті 4к то іще добавиться заправка, то, страховка і ремонти

Так, людей які можуть доволити собі авто стало в рази більше. Але, на жаль, є велика кількість людей які ледве кінці з кінцями зводять. От тому і кажу, що хз в якому світі ти живеш, що такого навкруги не помічаєш

Вчитель може підзаробляти, бо сидить в школі не з 9 до 18, тим більше у час літніх канікул, і багато з вчителів, кому треба була машина - її купили.  

Опубліковано

Агов, хлопці. Я тут пішов на батьківські збори в садок (тема ж всеодно у "флеймі") - то сума в 250грн/міс деяких батьків довела до крику. А ви тут про авто за 4к.

• +1 3
Опубліковано
В 14.10.2025 в 16:28, turbo сказав:

Агов, хлопці. Я тут пішов на батьківські збори в садок (тема ж всеодно у "флеймі") - то сума в 250грн/міс деяких батьків довела до крику. А ви тут про авто за 4к.

Сума чи сама необхідність здавати?

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 10/14/2025 at 5:49 AM, case_l said:

я не вчитель, машини не маю, їжджу на велосипеді якщо що, купувати поки не планую

А в дощ, слякоть чи сніг - ти теж на велосипеді? Хоча, можеш і не відповідати, це твій персональний вибір...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 14.10.2025 в 12:17, case_l сказав:

мабуть щоб замінити авто на нове, треба опосередковано сплатити податки, які підуть чуваку що сидить на допомозі, коло замкнулось 

Ніхуя не замкнулося. 

Чувак в якого є дохуя бабла, не відсвічує просто. 

Всі економлять і никаються. 

ОТ намагаюся розповісти як ту  і що, з перших вуст, ні, перекрутять... 

закінчиться війна. Просто поїдь в ту ж Польщу на пів року на роботу. 

Щоб ти просто на своїй шкурі відчув, що і як. Поговориш з людьми, Порозпитуєш і т.д. 

Бо наша з тобою розмова, як німий із глухим. 

• +1 1
Опубліковано
В 14.10.2025 в 10:57, case_l сказав:

це мабуть від країни залежить, в нас, наприклад, велосипедом чиновник не приїде на роботу, якщо це не показуха 

WWW.FACEBOOK.COM

Бути прем'єром Нідерландів - це передати посаду і поїхати собі... на велосипеді. Саме так зробив Марк Рютте, який скоро стане генсеком НАТО. #велосипед #Нідерланди #НАТО #ЄС.

Мер Лондона їздив. 

Була ще така реклама, де він розпиздячив не правильно припаркований Мерс БТР-ом. 

Поцікався! 

Меркель літала літаком із звичайними пасажирами. Навіть не 1м класом, здається. 

І багато інших. 

Опубліковано
В 14.10.2025 в 19:52, Waver сказав:

А в дощ, слякоть чи сніг - ти теж на велосипеді? Хоча, можеш і не відповідати, це твій персональний вибір...

не дивуйся, але так.

це вже як спосіб життя. Як байкери на чопперах. похуй на погоду. 

Хоча в цій місцині де я мешкаю. То вгору-вниз-вгору-вниз. 90% на електробайках. Решта МТБ. 

І малий відсоток шосерів. 

• +1 1
Опубліковано
On 10/14/2025 at 3:34 PM, Zheny@ said:

не дивуйся, але так.

Хоча в цій місцині де я мешкаю. То вгору-вниз-вгору-вниз. 90% на електробайках. Решта МТБ. 

Та я мав на увазі на роботу чи з магазину з продуктами...

Опубліковано
В 15.10.2025 в 07:09, Waver сказав:

Та я мав на увазі на роботу чи з магазину з продуктами...

Ти там в Америці відвик від такого поняття як громадський транспорт і від того, що магазини в місті в пішій доступності

Опубліковано
On 10/15/2025 at 1:13 AM, Zheny@ said:

Ніхуя не замкнулося. 

ОТ намагаюся розповісти як ту  і що, з перших вуст, ні, перекрутять... 

закінчиться війна. Просто поїдь в ту ж Польщу на пів року на роботу. 

Щоб ти просто на своїй шкурі відчув, що і як. Поговориш з людьми, Порозпитуєш і т.д. 

Бо наша з тобою розмова, як німий із глухим. 

не глухий кут, ти читав повідомлення по діагоналі, я про німця писав, якому треба сплатити податки, щоб перейти на нову машину і його війна не гребе

Опубліковано
On 10/14/2025 at 8:52 PM, Waver said:

так, на велосипеді, що там по місту проїхати 5 км на роботу, це ж 20хв

Опубліковано (змінено)
On 10/14/2025 at 4:28 PM, turbo said:

от цікаво, ті що жлобяться 250 грн, на тролейбусі їздять чи на машині

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
On 10/15/2025 at 1:34 AM, Zheny@ said:

не дивуйся, але так.

нормально люди їздять взимку Велосипеди у Фінляндії у 2025 році як громадський транспорт

Опубліковано

якщо кадр приїхав жити в Луцьк з поліського села, то звісно треба на машині їхати каву пити зранку за 2 метри від будинку, через комплекс меншовартості

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
В 14.10.2025 в 16:29, volks сказав:

Сума чи сама необхідність здавати?

Та якраз сума.. 

Додатково садок попросив здавати по 5грн(!) в день за додаткові фрукти в меню під окрему відомість, що теж викликало шквал обурення:unsure:

В 15.10.2025 в 09:26, case_l сказав:

от цікаво, ті що жлобяться 250 грн, на тролейбусі їздять чи на машині

отут вже не підкажу, на жаль. загалом, на авто дітей підвозять відносно небагато (порівнюючи з пробкою біля школи)

Змінено користувачем turbo
Опубліковано
В 15.10.2025 в 10:12, turbo сказав:

Та якраз сума.. 

Додатково садок попросив здавати по 5грн(!) в день за додаткові фрукти в меню під окрему відомість, що теж викликало шквал обурення:unsure:

Ну якщо 5 грн викликало обурення, то це явно не сума обурює.

• +1 2
Опубліковано
В 15.10.2025 в 09:25, case_l сказав:

так, на велосипеді, що там по місту проїхати 5 км на роботу, це ж 20хв

Щось геть помалу ти їздиш ;)

• Ха-ха 1
Опубліковано
On 10/15/2025 at 10:22 AM, vampirich said:

Щось геть помалу ти їздиш ;)

так, куди поспішати, по центру міста особливо не поганяєш 

• +1 1
Опубліковано
В 15.10.2025 в 01:13, Zheny@ сказав:

Ніхуя не замкнулося. 

Ну особисто ми не знайомі, але я тут вже майже 20 років на форумі

Судячи з того, що знаю, ти не поганий "залізячник", тобно адмін. Невже там такі люди не потрібні?

Я думав там тільки таких і чекають...

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 10/15/2025 at 5:42 PM, WebTraveller said:

Невже там такі люди не потрібні?

індуси з пакистанцями мали б зайняти такі посади і знання мови треба

Змінено користувачем case_l
  • +1 1
Опубліковано
В 15.10.2025 в 16:42, WebTraveller сказав:

Ну особисто ми не знайомі, але я тут вже майже 20 років на форумі

Судячи з того, що знаю, ти не поганий "залізячник", тобно адмін. Невже там такі люди не потрібні?

1. Мова, не менше С1. 

2. Підтвердження дипломів і т.д. Муторно це все. 

З рештою, знаючи мову на рівні С1, можна і на навчання піти по новій. 

Алк все одно тобі одразу купу грошей не дасть. 

Тому так, як є. 

• +1 3
Опубліковано
В 15.10.2025 в 08:24, case_l сказав:

не глухий кут, ти читав повідомлення по діагоналі, я про німця писав, якому треба сплатити податки, щоб перейти на нову машину і його війна не гребе

Їх нічого тут не гребе (більшість) окрім власних інтересів. Живуть, як вовки-одинаки. Бо вовки хоча б в зграї, а ці.. 

НЕмає як у нас було, банда кумів, друзів у вихідні на шашлики до когось на дачу. 

Якщо він має гроші, то купить він собі нову тачку. БУде помаленьку платити кредит. 

То тільки наші всю суму готівкою одразу.. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 10/16/2025 at 3:00 AM, Zheny@ said:

Якщо він має гроші, то купить він собі нову тачку. БУде помаленьку платити кредит. 

То тільки наші всю суму готівкою одразу.. 

Не знаю як у вас, а у сша усі офіційні транзакції більше $10 000 готівкою або персональним чеком, по закону проти відмивання коштів отриманих незаконним шляхом - автоматично подаються в податкову на перевірку і якщо виявиться що такі суми від вас не вперше - то можуть дуже прискіпливо перевірити звідки і які у вас доходи, чи відповідають всі ваші витрати вашим доходам та що найголовніше - чи всі податки з цих всіх ваших доходів сплачені. Тому, завжди краще дати якийсь менший цієї суми завдаток і решту взяти в кредит під мінімальні відсотки які іноді навіть менші ніж реальна інфляція в країні. Або, що багато хто робить - бере споживчий кредит на 5-6 років з достроковим погашенням без ніяких комісій, а сплачує його за рік-два щоб не сплачувати ті всі відсотки та одночасно не привертати лишню увагу відповідних служб. Також, низько-вітсоткові кредити, для тих хто вміє рахувати, в багатьох випадках - це навіть дуже вигідно, особливо коли ці всі свої кошти одразу не віддаєш за авто, будинок чи ще щось, а інвестуєш туди де вони тобі приносять значно більші відсотки ніж ти платиш банку за ті споживчі кредити. Також, кредити під бізнес завжди мають більшу відсоткову ставку ніж звичайні споживчі. Тому, більшість тих хто вміє керувати грошима і знає куди їх можна вкласти - ніколи не побіжить купувати авто за $50 000 чи $100 000 за готівку а візьме це авто в кредит під які 3-4% річних а ті кошти інвестує туди де вони йому будуть приносити значно більші відсотки, причому якщо вкладати навіть не в свій діючий бізнес, то завжди можна інвестувати в нерухомість, землю, акції, золото... бо це все має в рази більшу дохідність ніж ті 3-4% річних які банки хочуть за споживчі кредити. Саме тому в розвинутих країнах уже давно за готівку майже ніхто нічого не купує а також великих сум готівки вдома ніхто роками не зберігає... бо всі знають що та ж навіть інфляція постійно з'їдає значну частину тої готівки і ті гроші завжди можуть працювати на тебе а не просто лежати та обезцінюватись.

Тому справді, багато наших закордоном, ті хто не дуже вміє рахувати і ще не знає цих всіх розкладів, як тільки  щось зароблять чи відкладуть  - одразу біжать купувати за готівку найдорожче їм доступне авто.  Як то кажуть - в голові не дуже зате понтів на всі гроші... і таких багато, це смішно і одночасно сумно.

Змінено користувачем Waver
  • +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...