Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 14.10.2025 в 13:13, case_l сказав:

а за 4к ? так звані жигулі вже давно  не на ходу мабуть, тільки в ентузіастів і циганів

от в цьому і питання: ти дійсно вважаєш що КОЖЕН у Луцьку може собі дозволити авто за 4к?

Наприклад вчитель із зп 12 000 грн, з яких іще треба вдягатися, кормитися і комуналку платити? І навіть якщо у нього є ті 4к то іще добавиться заправка, то, страховка і ремонти

Так, людей які можуть доволити собі авто стало в рази більше. Але, на жаль, є велика кількість людей які ледве кінці з кінцями зводять. От тому і кажу, що хз в якому світі ти живеш, що такого навкруги не помічаєш

• +1 3
  • Відповідей 395
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 10/14/2025 at 1:24 PM, vampirich said:

от в цьому і питання: ти дійсно вважаєш що КОЖЕН у Луцьку може собі дозволити авто за 4к?

Наприклад вчитель із зп 12 000 грн, з яких іще треба вдягатися, кормитися і комуналку платити? І навіть якщо у нього є ті 4к то іще добавиться заправка, то, страховка і ремонти

Так, людей які можуть доволити собі авто стало в рази більше. Але, на жаль, є велика кількість людей які ледве кінці з кінцями зводять. От тому і кажу, що хз в якому світі ти живеш, що такого навкруги не помічаєш

Вчитель може підзаробляти, бо сидить в школі не з 9 до 18, тим більше у час літніх канікул, і багато з вчителів, кому треба була машина - її купили.  

Опубліковано

Агов, хлопці. Я тут пішов на батьківські збори в садок (тема ж всеодно у "флеймі") - то сума в 250грн/міс деяких батьків довела до крику. А ви тут про авто за 4к.

• +1 2
Опубліковано
В 14.10.2025 в 16:28, turbo сказав:

Агов, хлопці. Я тут пішов на батьківські збори в садок (тема ж всеодно у "флеймі") - то сума в 250грн/міс деяких батьків довела до крику. А ви тут про авто за 4к.

Сума чи сама необхідність здавати?

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 10/14/2025 at 5:49 AM, case_l said:

я не вчитель, машини не маю, їжджу на велосипеді якщо що, купувати поки не планую

А в дощ, слякоть чи сніг - ти теж на велосипеді? Хоча, можеш і не відповідати, це твій персональний вибір...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 14.10.2025 в 12:17, case_l сказав:

мабуть щоб замінити авто на нове, треба опосередковано сплатити податки, які підуть чуваку що сидить на допомозі, коло замкнулось 

Ніхуя не замкнулося. 

Чувак в якого є дохуя бабла, не відсвічує просто. 

Всі економлять і никаються. 

ОТ намагаюся розповісти як ту  і що, з перших вуст, ні, перекрутять... 

закінчиться війна. Просто поїдь в ту ж Польщу на пів року на роботу. 

Щоб ти просто на своїй шкурі відчув, що і як. Поговориш з людьми, Порозпитуєш і т.д. 

Бо наша з тобою розмова, як німий із глухим. 

• +1 1
Опубліковано
В 14.10.2025 в 10:57, case_l сказав:

це мабуть від країни залежить, в нас, наприклад, велосипедом чиновник не приїде на роботу, якщо це не показуха 

WWW.FACEBOOK.COM

Бути прем'єром Нідерландів - це передати посаду і поїхати собі... на велосипеді. Саме так зробив Марк Рютте, який скоро стане генсеком НАТО. #велосипед #Нідерланди #НАТО #ЄС.

Мер Лондона їздив. 

Була ще така реклама, де він розпиздячив не правильно припаркований Мерс БТР-ом. 

Поцікався! 

Меркель літала літаком із звичайними пасажирами. Навіть не 1м класом, здається. 

І багато інших. 

Опубліковано
В 14.10.2025 в 19:52, Waver сказав:

А в дощ, слякоть чи сніг - ти теж на велосипеді? Хоча, можеш і не відповідати, це твій персональний вибір...

не дивуйся, але так.

це вже як спосіб життя. Як байкери на чопперах. похуй на погоду. 

Хоча в цій місцині де я мешкаю. То вгору-вниз-вгору-вниз. 90% на електробайках. Решта МТБ. 

І малий відсоток шосерів. 

• +1 1
Опубліковано
On 10/14/2025 at 3:34 PM, Zheny@ said:

не дивуйся, але так.

Хоча в цій місцині де я мешкаю. То вгору-вниз-вгору-вниз. 90% на електробайках. Решта МТБ. 

Та я мав на увазі на роботу чи з магазину з продуктами...

Опубліковано
В 15.10.2025 в 07:09, Waver сказав:

Та я мав на увазі на роботу чи з магазину з продуктами...

Ти там в Америці відвик від такого поняття як громадський транспорт і від того, що магазини в місті в пішій доступності

Опубліковано
On 10/15/2025 at 1:13 AM, Zheny@ said:

Ніхуя не замкнулося. 

ОТ намагаюся розповісти як ту  і що, з перших вуст, ні, перекрутять... 

закінчиться війна. Просто поїдь в ту ж Польщу на пів року на роботу. 

Щоб ти просто на своїй шкурі відчув, що і як. Поговориш з людьми, Порозпитуєш і т.д. 

Бо наша з тобою розмова, як німий із глухим. 

не глухий кут, ти читав повідомлення по діагоналі, я про німця писав, якому треба сплатити податки, щоб перейти на нову машину і його війна не гребе

Опубліковано
On 10/14/2025 at 8:52 PM, Waver said:

так, на велосипеді, що там по місту проїхати 5 км на роботу, це ж 20хв

Опубліковано (змінено)
On 10/14/2025 at 4:28 PM, turbo said:

от цікаво, ті що жлобяться 250 грн, на тролейбусі їздять чи на машині

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
On 10/15/2025 at 1:34 AM, Zheny@ said:

не дивуйся, але так.

нормально люди їздять взимку Велосипеди у Фінляндії у 2025 році як громадський транспорт

Опубліковано

якщо кадр приїхав жити в Луцьк з поліського села, то звісно треба на машині їхати каву пити зранку за 2 метри від будинку, через комплекс меншовартості

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
В 14.10.2025 в 16:29, volks сказав:

Сума чи сама необхідність здавати?

Та якраз сума.. 

Додатково садок попросив здавати по 5грн(!) в день за додаткові фрукти в меню під окрему відомість, що теж викликало шквал обурення:unsure:

В 15.10.2025 в 09:26, case_l сказав:

от цікаво, ті що жлобяться 250 грн, на тролейбусі їздять чи на машині

отут вже не підкажу, на жаль. загалом, на авто дітей підвозять відносно небагато (порівнюючи з пробкою біля школи)

Змінено користувачем turbo
Опубліковано
В 15.10.2025 в 10:12, turbo сказав:

Та якраз сума.. 

Додатково садок попросив здавати по 5грн(!) в день за додаткові фрукти в меню під окрему відомість, що теж викликало шквал обурення:unsure:

Ну якщо 5 грн викликало обурення, то це явно не сума обурює.

Опубліковано
В 15.10.2025 в 09:25, case_l сказав:

так, на велосипеді, що там по місту проїхати 5 км на роботу, це ж 20хв

Щось геть помалу ти їздиш ;)

Опубліковано
On 10/15/2025 at 10:22 AM, vampirich said:

Щось геть помалу ти їздиш ;)

так, куди поспішати, по центру міста особливо не поганяєш 

• +1 1
Опубліковано
В 15.10.2025 в 01:13, Zheny@ сказав:

Ніхуя не замкнулося. 

Ну особисто ми не знайомі, але я тут вже майже 20 років на форумі

Судячи з того, що знаю, ти не поганий "залізячник", тобно адмін. Невже там такі люди не потрібні?

Я думав там тільки таких і чекають...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...