Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
On 10/1/2025 at 4:19 AM, Zheny@ said:

цікаво, на борду зайшов лише через VPN. 

Не пускає інакше. 

Комусь не сподобалося те, що я кажу? 

В мене теж не працювала

Змінено користувачем Waver
  • Відповідей 398
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 01.10.2025 в 11:19, Zheny@ сказав:

цікаво, на борду зайшов лише через VPN. 

Не пускає інакше. 

В селі провайдер Ланет теж чудить, часто місяцями доступу нема, а потім проходить

Опубліковано
В 01.10.2025 в 11:19, Zheny@ сказав:

Борді не сподобалось, що ти стільки пишеш. Вона відвикла від такого

• +1 2
Опубліковано
В 06.10.2025 в 18:56, volks сказав:

Борді не сподобалось, що ти стільки пишеш. Вона відвикла від такого

Дякую, що повідомив. 

А то  я вже переживати став, хто ж мені це повідомить? 

• Ха-ха 1
Опубліковано

На днях проскочила інформація, що в 2027 році, більшість пересиденців будуть "просити" за поребрик. 

Тобто: всі, хто весь цей час сидів, відмовлявся від роботи, не ходив на курси не вчив мову, і взагалі хуї пинав (а таких тут просто вагони), то таким можуть сказати - до побачення, для вас відкриті інші країни. Але це  не точно. 

Решта ж, хто вчиться, працює, закінчив курси мови і т.п. То таким буде продовжено перебування в країні, спрощене отримання ВНЖ та громадянства, або довгострокові робочі візи (для тих, хто працює). 

Відправляв на ремонт ноута, бо тут біда з цим. Зустрів знайомого. Вчилися разом в одній із шкіл. 

Сидить, "ходить на курси мови", каже, буду ходити поки, а що?  Мовляв, хочу тут жити, мені тут добре. За хату заплатили, 560Є дали, то можна і сидіти!

Кажу, а тобі вистачає? Ну я теж сидів на допомозі. Ніфіга. Ціни зашквар. 

А він, на роботу йти не хочу. Мнє і так харашо. З Харкова чувак. Мордоворот такий, що ппц. 

От такі новини. 

через місяць буде половина мого випробовувального терміну. Робота подобається, часом важко буває, але до всього звикаєш. 

Колектив прикольний. 

В лютому побачу, що скажуть. Я про ЗП і продовження договору. 

• +1 6
Опубліковано
В 10.10.2025 в 22:03, Zheny@ сказав:

На днях проскочила інформація, що в 2027 році, більшість пересиденців будуть "просити" за поребрик. 

Тобто: всі, хто весь цей час сидів, відмовлявся від роботи, не ходив на курси не вчив мову, і взагалі хуї пинав (а таких тут просто вагони), то таким можуть сказати - до побачення, для вас відкриті інші країни. Але це  не точно. 

Решта ж, хто вчиться, працює, закінчив курси мови і т.п. То таким буде продовжено перебування в країні, спрощене отримання ВНЖ та громадянства, або довгострокові робочі візи (для тих, хто працює). 

Відправляв на ремонт ноута, бо тут біда з цим. Зустрів знайомого. Вчилися разом в одній із шкіл. 

Сидить, "ходить на курси мови", каже, буду ходити поки, а що?  Мовляв, хочу тут жити, мені тут добре. За хату заплатили, 560Є дали, то можна і сидіти!

А він, на роботу йти не хочу. Мнє і так харашо. З Харкова чувак. Мордоворот такий, що ппц. 

От такі новини. 

через місяць буде половина мого випробовувального терміну. Робота подобається, часом важко буває, але до всього звикаєш. 

Колектив прикольний. 

В лютому побачу, що скажуть. Я про ЗП і продовження договору. 

Щось пропустив чи як... Ти вчитель типу? 

Опубліковано
В 11.10.2025 в 09:32, Oli сказав:

Щось пропустив чи як... Ти вчитель типу? 

Я? Вчитель? та ні. 

Я працівник ливарного заводу.  А до чого тут вчитель? 

Опубліковано

У нас на нашій ділянці роботи, через страшний шум (власне він по всьому заводу той шум), всі ходять в шумопоглинаючих навушниках або ж з берушами. На вухо не докричишся, то існує мова жестів. Цілком зрозуміла. Принаймні нам точно. 

Якось так комунікуємо. 

• Збентежений 2
  • +1 2
Опубліковано (змінено)
On 10/10/2025 at 2:03 PM, Zheny@ said:

Тобто: всі, хто весь цей час сидів, відмовлявся від роботи, не ходив на курси не вчив мову, і взагалі хуї пинав (а таких тут просто вагони), то таким можуть сказати  Зустрів знайомого. Вчилися разом в одній із шкіл. 

То ледарі та трутні, такі люди навіть не усвідомлюють що таким способом життя вони просто деградують ще більше і більше... і як показує практика, знаходячись майже на самому дні радіючи любим подачкам без бажання щось змінювати бо їм і так добре, через 10, 20 чи навіть 30 років -  не те що залишаються на тому самому місці, а падають на ще більше дно. Ну і, певно навіть і не здогадуються як на них дивляться більшість інших і навіть ті що приймають правила та закони...

• +1 1
Опубліковано
В 11.10.2025 в 19:19, Waver сказав:

Ну і, певно навіть і не здогадуються як на них дивляться більшість інших 

Ну це прямо аргумент:D

Опубліковано
В 11.10.2025 в 11:25, Zheny@ сказав:

У нас на нашій ділянці роботи, через страшний шум (власне він по всьому заводу той шум), всі ходять в шумопоглинаючих навушниках або ж з берушами. На вухо не докричишся, то існує мова жестів. Цілком зрозуміла. Принаймні нам точно. 

Якось так комунікуємо. 

Бачу дехто здивований. :) Реакція цікава :)

Гаразд, поясню. 

Наприклад: назбирався великий контейнер відходів (після "розпаковки" виробів від прес-форми. )

Щоб не ходити не шукати штаплериста (того, хто їздить на штаплері (погрузчику)), достатньо тричі по тому контейнеру йобнути молотком. :) Цей звук добре чути, і чоловік приїжджає, і міняє контейнер. 

Жестами показуємо про те, що скоро буде зміна продукції. Або підмінити когось на певному процесі. Чи буде перерва між партіями продукції. 

Це, між іншим, інтуїтивно зрозуміло. 

Опубліковано
On 10/10/2025 at 10:03 PM, Zheny@ said:

Мовляв, хочу тут жити, мені тут добре. За хату заплатили, 560Є дали, то можна і сидіти!

непогано, але мабуть вигідніше фінансувати ЗСУ ніж таких чуваків

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 10/12/2025 at 3:26 AM, volks said:

Ну це прямо аргумент:D

Це було написано в дуже м'якій формі, але хто мав це зрозуміти - той мене зрозумів.

• +1 2
Опубліковано
В 12.10.2025 в 15:32, case_l сказав:

непогано, але мабуть вигідніше фінансувати ЗСУ ніж таких чуваків

Німеччина не мало дає техніки і зброї для ЗСУ. 

питання чи вся вона доходить до призначення. 

Це ж переседенці. Пересидіти. Впевнений, що коли війна закінчиться, він одним із перших збриє звідси. 

Хіба таки заставлять піти на роботу. 

Я реально кайфую від того, що ходжу на роботу. 11 місяців без роботи.. це пздц. 

• +1 3
Опубліковано
В 12.10.2025 в 18:30, Zheny@ сказав:

Я реально кайфую від того, що ходжу на роботу. 11 місяців без роботи.. це пздц. 

А хтось кайфує від того, що не ходить

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано
В 12.10.2025 в 21:07, volks сказав:

ти не читав моїх попередніх повідомлень?  Ну, трудно.. .

• +1 1
Опубліковано
On 10/12/2025 at 10:07 PM, volks said:

дехто буде вкалувати, щоб побільше матеріальних цінностей накопичити, бо така ціль в житті

• Ха-ха 2
Опубліковано (змінено)
On 10/13/2025 at 2:03 AM, case_l said:

дехто буде вкалувати, щоб побільше матеріальних цінностей накопичити, бо така ціль в житті

Золото, діаманти... чи що ти там вважаєш за матеріальні цінності? Чи звичайне бажання працювати щоб забезпечити себе та свою родину власним житлом та всім необхідним для нормального життя, бути не від кого не залежним і не чекати чи не залежати від постійної чиєїсь допомоги чи подачок - це теж для тебе "накопичення матеріальних цінностей"?

• +1 3
Опубліковано
В 13.10.2025 в 11:03, case_l сказав:

Знаю таких, що поїхали за кордон щоб "заробити на машину/купити машину". Хтось на житло. 

А хтось тут, щоб нормально жити, а не існувати. Подорожувати. Допомагати рідним. 

Були такі, що заробили в Польщі на машину, приїхав на блатній козі і цигарки "стріляв", бо все на машину витратив. 

Голий, босий, за те з машиною! На паливо немає, а понтів вище голови! 

В кожного свої цінності! 

Авто в ЄС - це проста необхідність, як їжа. Бо твоя робота не завжди буде в пішій доступності чи доїхати громадським транспортом. Тут їздити на роботу за 10-15-20 км за місто (в інше місто) - норма! 

Тут немає безлічі "магазинів біля дому" в кожному домі. (Виключення Польща і їхня "Жабка"). І їхати треба в інший кінець міста. 

Багато людей живуть за містом, то без авто - ну ніяк! 

Тут мужик в якого мільйони на рахунках чи в чемоданах, їздить на старенькому авто. Бо менталітет не такий. За те, вони можуть 3 рази на рік полетіти в Турцію/Єгипет/інший рандомний курорт на відпочинок, бо можуть собі дозволити. 

Отака правда. 

Німкеня буде йти в піжамі в магазин, а наша "фіфа", ноготочки/бровки/губки/шубка/айфончик в руках, щоб всі бачили і брендовий шмот, золота пів відра висить на ній. На німцях немає стільки золота. От немає!

Вже в центрі міста просто здалека наших видно. Ще мову не почув - а вже бачиш. 

Я все це вів до матеріальних цінностей. Кожному своє! Комусь Айфон останній і БМВ Х7 2027 року. 

А комусь старенька Шкода чи Тойота і Самсунг 2-3-5 річний. 

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
On 10/14/2025 at 1:35 AM, Zheny@ said:

Авто в ЄС - це проста необхідність, як їжа.

це мабуть від країни залежить, в нас, наприклад, велосипедом чиновник не приїде на роботу, якщо це не показуха 

WWW.FACEBOOK.COM

Бути прем'єром Нідерландів - це передати посаду і поїхати собі... на велосипеді. Саме так зробив Марк Рютте, який скоро стане генсеком НАТО. #велосипед #Нідерланди #НАТО #ЄС.

Опубліковано

Були такі, що заробили в Польщі на машину, приїхав на блатній козі і цигарки "стріляв", бо все на машину витратив. 

ні ну машину в Луцьку наприклад кожен може собі дозволити купити, якщо є така необхідність

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
В 14.10.2025 в 12:06, case_l сказав:

ні ну машину в Луцьку наприклад кожен може собі дозволити купити, якщо є така необхідність

якщо ти не про жигуля п"ятьорку напівгнилого за 400 баксів - то ти таки дійсно в якомусь іншому світі живеш :(

Змінено користувачем vampirich
  • +1 3
Опубліковано
В 14.10.2025 в 01:35, Zheny@ сказав:

Я все це вів до матеріальних цінностей. Кожному своє! Комусь Айфон останній і БМВ Х7 2027 року. 

А комусь старенька Шкода чи Тойота і Самсунг 2-3-5 річний. 

Так отож. Кожному своє. Комусь і на соціалці нормас

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 10/14/2025 at 12:20 PM, vampirich said:

якщо ти не про жигуля п"ятьорку напівгнилого за 400 баксів - то ти таки дійсно в якомусь іншому світі живеш :(

а за 4к ? так звані жигулі вже давно  не на ходу мабуть, тільки в ентузіастів і циганів

Змінено користувачем case_l
Опубліковано

Тут мужик в якого мільйони на рахунках чи в чемоданах, їздить на старенькому авто.

мабуть щоб замінити авто на нове, треба опосередковано сплатити податки, які підуть чуваку що сидить на допомозі, коло замкнулось 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...