Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 163
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 05.08.2025 в 16:48, case_l сказав:

а де не так?

Маю на увазі, що в інших країнах люди хоча б живуть нормально, а "еліта" не краде нагло і відкрито

Опубліковано

@INVICTUS - ми з тобою розуміємо, бо ми, як то кажуть, бачимо це з середини, перебуваючи в середовищі. Людям, хто ні дня не був за кордоном не як турист - зрозуміти важко. 

Я працював в росії в 2015. місяць. стройка. є адекватні росіяни, і їх багато , але... страх, тому перевзулися дууууже швидко. 

Працював в Латвії, кілька місяців, інший менталітет, проти рускіх, але спілкувалися російською, бо для англійської знання було мало, та й російська 6-а міжнародна мова, ага, загугліть, я теж був в ахуї. 

Польща то само собою. 

Я це до того - що мені є що і з чим порівнювати. Україну з її рівнем життя і ЗП і всього решта із трьома (щонайменше) країнами. 

Окрім того, я казав, маю друзів з Луцька, які зараз в Норвегії та в Іспанії (кому що до душі, кому фйорди, кому океан :) )

тому я можу додати до переліку ще 2 країни (зі слів друзів). 

Всі, хто побачив РЕАЛЬНЕ життя за кордоном (не туризм, чи до родичів на 3 дні), в Україну повертатися не дуже хочуть. 

Якщо зважити ВСІ плюси та мінуси, врахувати менталітет і все таке, то я все ж оберу не Україну. 

знову ж таки, повторююся, тут закони ПРАЦЮЮТЬ, ДЛЯ ВСІХ, пох, чи ти роботяга з заводу, чи бізнесмен із мільйонними прибутками. Всі в одній черзі в магазині із возиками стоять. Як і у всі соц служби. 

@case_l, ти мені пробач, але ти поводишся як людина з анекдоту "не читал, не видел, но осуждаю", або як рускі... "По тєлєвізору ж сказалі, что в гейропе всьо плохо, скоро развалится". 

В тебе була хоча б раз в житті, мінімальна зп 45000 грн. Саме мінімалка! Якої вистачало б на все. Оренда, комуналка, їжа, і відкласти? 

А ще краще 80 000 грн. Так мінімалка. І всі ті ж видатки. 

Ніхто не каже, що тут мед, ні, зовсім. на ту ж мінімалку потрібно пахати, як папа Карло.  Але ти знаєш, що тобі в кінці місяця не треба думати, де взяти гроші. 

• Дякую! 1
  • +1 6
Опубліковано
On 8/6/2025 at 12:30 AM, Zheny@ said:

російська 6-а міжнародна мова

Український Гугл каже, що це лише одна з шести офіційних мов оон.

Опубліковано
On 8/6/2025 at 12:30 AM, Zheny@ said:

В тебе була хоча б раз в житті, мінімальна зп 45000 грн. Саме мінімалка! Якої вистачало б на все. Оренда, комуналка, їжа, і відкласти? 

зараз поки вистачає, гріх жалітись, була б менше, не вистачало б на русоріз 

Опубліковано

Всі оці розмови про якусь ,,особливу,, українську корупцію- повна дурня та маніпуляція .Причин для маніпуляції є дуже багато, коротко , якщо хочеш кимось керувати легко, то вбий йому в голову, що він неповноцінний, і він все життя буде тебе возити, як кінь возить людей. Хоча він набагато сильніший насправді.

Ось що є дійсно болючою проблемою України- то це бардак , правовий нігілізм та анархія.

Це прямо в генах. 

Тому які б хороші та правильні закони не були,вони тупо не виконуються

Старші люди дуже любили повторяти, що нашим людям треба німця з батогом.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 06.08.2025 в 21:10, Nokian сказав:

Всі оці розмови про якусь ,,особливу,, українську корупцію- повна дурня та маніпуляція .Причин для маніпуляції є дуже багато, коротко , якщо хочеш кимось керувати легко, то вбий йому в голову, що він неповноцінний, і він все життя буде тебе возити, як кінь возить людей. Хоча він набагато сильніший насправді.

Ось що є дійсно болючою проблемою України- то це бардак , правовий нігілізм та анархія.

Це прямо в генах. 

Тому які б хороші та правильні закони не були,вони тупо не виконуються

Старші люди дуже любили повторяти, що нашим людям треба німця з батогом.

Що ти мелеш??? 

пздц... 

Ти старший за мене, а розуму, менше ніж у мого сина..  

• +1 2
Опубліковано (змінено)
В 06.08.2025 в 22:10, Nokian сказав:

Всі оці розмови про якусь ,,особливу,, українську корупцію- повна дурня та маніпуляція

То в нас корупція звичайна, така ж як у всьому світі, і така ж як у тій же Німеччині, я вірно зрозумів?

В німців мабуть теж ставлять кращі оцінки тому учню, батько якого купив принтер у клас, чи краще лікують того піцієнта, який конвертик лікарю в кишеню запхав, я вірно розумію хід твоїх думок?

В 07.08.2025 в 00:13, Nokian сказав:

Weil du ein Dumpkopf bist,

Ну ти хоч би без коми скопіював би, не так палівно було б ctrl+c ctrl+v :)

Змінено користувачем vampirich
  • +1 1
Опубліковано
On 8/7/2025 at 8:18 AM, vampirich said:

В німців мабуть теж ставлять кращі оцінки тому учню, батько якого купив принтер у клас

в якій школі таке?

Опубліковано
On 8/7/2025 at 10:07 AM, vampirich said:

То узагальнення а не конкретний приклад ;)

мабуть в цьому випадку явно не держава винна

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 07.08.2025 в 07:18, vampirich сказав:

В німців мабуть теж ставлять кращі оцінки тому учню, батько якого купив принтер у клас, чи краще лікують того піцієнта, який конвертик лікарю в кишеню запхав

Ну, тут так не канає. Принаймні я про таке не чув. Тут всім держава забезпечує всіх. І умовному батьку не потрібно нічого купувати нікуди, особливо в клас. 

От з лікарями інакше трошки, все ж упереджене ставлення до українців є, на жаль. 

Друг мій тут в лікарні лежав, він після операції на мозку, яку робили в Америці, і тут щось потрібно було пройти якусь процедуру, і щось він там чи то обурився чи що (був з хлопчиною, перекладачем, теж наш українець, але вже 20 років тут живе), то медсестра чи лікарка до нього типу : Не подобається, то їдь до себе на Україну лікуватися! 

В 07.08.2025 в 09:38, case_l сказав:

мабуть в цьому випадку явно не держава винна

А хто? Якби держава забезпечувала всім, то не довелося б умовному батьку чи батькам в клас телевізор купувати за свої кошти. Розумієш про що я? І хабарів не беруть, бо ЗП вистачає цілком. І бояться, бо ж не знають, хто то пропонує, а раптом засланий козачок, щоб перевірити рівень корупції/хабарництва? 

Звідки пішли хабарі? З простих "подяк". Спочатку квіти чи цукерки, а мужики цукерок і квітів не п'ють, тому кон'ячок. 

А коли зрозуміли, що так можна, то знахабніли і перейшли на зухвале вимагання грошей. 

Це ще з давніх часів срср - самі ж люди навчили. І всі про все знали, а вина держави тут в тому, що не контролювала і не карала винних. От і все. 

• +1 2
Опубліковано
On 8/7/2025 at 11:06 AM, Zheny@ said:

А хто? Якби держава забезпечувала всім

а в нас держава не живе відособлено від суспільства 

• +1 1
Опубліковано
В 07.08.2025 в 14:14, case_l сказав:

десь я про таке вже чув

Може про Румунію таке чув? Там хоч країна не сильно то і краще живе від нас, але в медицині років 10 тому провели реформу, і при середній зп 900 євро по країні, лікарі отримують 2000-3500 євро, і тому тримаються за своє місце. І на диво якість медичного обслуговування дуже різко покращилась

• +1 2
Опубліковано
В 07.08.2025 в 13:14, case_l сказав:

десь я про таке вже чув

КИтай, як приклад, бо можуть розстріляти. Що дуже класно. 

В 07.08.2025 в 13:27, case_l сказав:

а в нас держава не живе відособлено від суспільства 

ти, або невдало тролиш, або на рівні з Нокіаном. 

Вважав тебе розумнішим. 

Не дай мені розчаруватися в тобі! 

Опубліковано (змінено)

Женя здоров. Колись в Луцьку ми пересікались...  цікаво читати твій закордонний досвід, продовжуй а на різних тролів просто не звертай уваги. І, читаючи це все, чесно кажучи, думав що в америці для свіжих емігрантів на даний час повний писець, але бачу що в Німеччині ситуація зовсім не краща...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано

В 08.08.2025 в 08:23, Waver сказав:

думав що в америці для свіжих емігрантів на даний час повний писець

А це ти про що? Про те що Трамп мігрантам гайки прикрутив чи щось інше?

• +1 2
Опубліковано
On 8/8/2025 at 1:53 AM, Zheny@ said:

ти, або невдало тролиш, або на рівні з Нокіаном. 

Вважав тебе розумнішим. 

Не дай мені розчаруватися в тобі! 

перестань все міряти в нокіанах, це примітизивує 

Опубліковано
В 08.08.2025 в 07:23, Waver сказав:

Женя здоров. Колись в Луцьку ми пересікались...  цікаво читати твій закордонний досвід, продовжуй а на різних тролів просто не звертай уваги. І, читаючи це все, чесно кажучи, думав що в америці для свіжих емігрантів на даний час повний писець, але бачу що в Німеччині ситуація зовсім не краща...

та я пам'ятаю, ти ще ноута продавав. 

Ти перестав постити про життя в Америці. 

А я пишу, бо, можливо, комусь знадобиться. 

Я тут на днях ходив на співбесіду на завод. Недалеко від мого міста, є село. Ну, бо село 3,5 тис населення. Хоча позиціонується як місто (містечко). 20хв поїздом або стільки ж автівкою. 

Приїхав туди, біля адмін будівлі 3 прапори. 2 прапори заводу і один прапор України. Отак. 

Директор простий мужик, розмовляє російською, бо понад 30 років працював і в Україні і з українцями. 

І коли почалася війна, то через місяць у нього працювало 40 українців. Він навіть великий будинок на 20 чи більше квартир купив, щоб вони мали де жити! Зараз там працює понад 120 українців. 

Це я про відношення німців до українців. Не всі такі. 

• +1 4
Опубліковано
В 08.08.2025 в 12:12, case_l сказав:

поляки більш токсичні?

Поляки нацики, в більшості. Хоча простіші, жартують, приколюються. 

Якщо розмовляєш з ними польською, то все ок. 

• +1 1
Опубліковано
В 08.08.2025 в 08:46, vampirich сказав:

А це ти про що? Про те що Трамп мігрантам гайки прикрутив чи щось інше?

Знаю людей, які виїхали до Канади, по оцій халявній візі на 10 років. 

То, певно, половина людей повернулися назад. Багато відосиків було і в тік-току і в інших соцмережах на цю тему. 

@paksivatova, ти ж також, ніби до Америки виїздила? 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...