Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 132
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 05.08.2025 в 16:48, case_l сказав:

а де не так?

Маю на увазі, що в інших країнах люди хоча б живуть нормально, а "еліта" не краде нагло і відкрито

Опубліковано

@INVICTUS - ми з тобою розуміємо, бо ми, як то кажуть, бачимо це з середини, перебуваючи в середовищі. Людям, хто ні дня не був за кордоном не як турист - зрозуміти важко. 

Я працював в росії в 2015. місяць. стройка. є адекватні росіяни, і їх багато , але... страх, тому перевзулися дууууже швидко. 

Працював в Латвії, кілька місяців, інший менталітет, проти рускіх, але спілкувалися російською, бо для англійської знання було мало, та й російська 6-а міжнародна мова, ага, загугліть, я теж був в ахуї. 

Польща то само собою. 

Я це до того - що мені є що і з чим порівнювати. Україну з її рівнем життя і ЗП і всього решта із трьома (щонайменше) країнами. 

Окрім того, я казав, маю друзів з Луцька, які зараз в Норвегії та в Іспанії (кому що до душі, кому фйорди, кому океан :) )

тому я можу додати до переліку ще 2 країни (зі слів друзів). 

Всі, хто побачив РЕАЛЬНЕ життя за кордоном (не туризм, чи до родичів на 3 дні), в Україну повертатися не дуже хочуть. 

Якщо зважити ВСІ плюси та мінуси, врахувати менталітет і все таке, то я все ж оберу не Україну. 

знову ж таки, повторююся, тут закони ПРАЦЮЮТЬ, ДЛЯ ВСІХ, пох, чи ти роботяга з заводу, чи бізнесмен із мільйонними прибутками. Всі в одній черзі в магазині із возиками стоять. Як і у всі соц служби. 

@case_l, ти мені пробач, але ти поводишся як людина з анекдоту "не читал, не видел, но осуждаю", або як рускі... "По тєлєвізору ж сказалі, что в гейропе всьо плохо, скоро развалится". 

В тебе була хоча б раз в житті, мінімальна зп 45000 грн. Саме мінімалка! Якої вистачало б на все. Оренда, комуналка, їжа, і відкласти? 

А ще краще 80 000 грн. Так мінімалка. І всі ті ж видатки. 

Ніхто не каже, що тут мед, ні, зовсім. на ту ж мінімалку потрібно пахати, як папа Карло.  Але ти знаєш, що тобі в кінці місяця не треба думати, де взяти гроші. 

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано
On 8/6/2025 at 12:30 AM, Zheny@ said:

російська 6-а міжнародна мова

Український Гугл каже, що це лише одна з шести офіційних мов оон.

Опубліковано
On 8/6/2025 at 12:30 AM, Zheny@ said:

В тебе була хоча б раз в житті, мінімальна зп 45000 грн. Саме мінімалка! Якої вистачало б на все. Оренда, комуналка, їжа, і відкласти? 

зараз поки вистачає, гріх жалітись, була б менше, не вистачало б на русоріз 

Опубліковано

Всі оці розмови про якусь ,,особливу,, українську корупцію- повна дурня та маніпуляція .Причин для маніпуляції є дуже багато, коротко , якщо хочеш кимось керувати легко, то вбий йому в голову, що він неповноцінний, і він все життя буде тебе возити, як кінь возить людей. Хоча він набагато сильніший насправді.

Ось що є дійсно болючою проблемою України- то це бардак , правовий нігілізм та анархія.

Це прямо в генах. 

Тому які б хороші та правильні закони не були,вони тупо не виконуються

Старші люди дуже любили повторяти, що нашим людям треба німця з батогом.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 06.08.2025 в 21:10, Nokian сказав:

Всі оці розмови про якусь ,,особливу,, українську корупцію- повна дурня та маніпуляція .Причин для маніпуляції є дуже багато, коротко , якщо хочеш кимось керувати легко, то вбий йому в голову, що він неповноцінний, і він все життя буде тебе возити, як кінь возить людей. Хоча він набагато сильніший насправді.

Ось що є дійсно болючою проблемою України- то це бардак , правовий нігілізм та анархія.

Це прямо в генах. 

Тому які б хороші та правильні закони не були,вони тупо не виконуються

Старші люди дуже любили повторяти, що нашим людям треба німця з батогом.

Що ти мелеш??? 

пздц... 

Ти старший за мене, а розуму, менше ніж у мого сина..  

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...