Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

XEON E5-2697 v3 14 14-ядерний перестав бачити ядра у віндовз. Хоча АІДА показує всі 28 (потоки і ядра). Перед цим трішки бавився з програмами. Відкат (відновлення системи) не допомогло. БІОС прошив - не допомогло. Переставляти вінду? Щось подібне було, коли ставив цей проц замість XEON E%-1650v3, який стояв до цього.

Опубліковано
56 хвилин тому, sobiratel сказав:

XEON E5-2697 v3 14 14-ядерний перестав бачити ядра у віндовз. Хоча АІДА показує всі 28 (потоки і ядра). Перед цим трішки бавився з програмами. Відкат (відновлення системи) не допомогло. БІОС прошив - не допомогло. Переставляти вінду? Щось подібне було, коли ставив цей проц замість XEON E%-1650v3, який стояв до цього.

vklyuchit-yadra-v-bios.png 

Подивись що там в біосі...

Опубліковано
10 minutes ago, Oli said:

vklyuchit-yadra-v-bios.png 

Подивісь що там в біосі...

Дивився. Все включено. Так стало, як видаляв дравера на 1060 відяху утилітою. ДДУ, здається. Юіос переустановив з квітня 2024 року.

Опубліковано (змінено)

Помилився. :) Квитень 2023 року. Аида показывает все ядра. CPU-Z лише один. І Коре темп лише одне. Думаю, вінду треба переставляти. Хоча, якщо люди порадять, можливо й так справлюсь. Дуже багато програм аудіо стоїть, які дооовго переставляти.

Змінено користувачем sobiratel
Опубліковано

так ти скажи спочатку як саме ти зробив висновок що проц не бачить ядер?

в диспетчері задач якщо перемкнути графік загрузки процесора на "логічні ядра" - всі бачить?

• +1 2
Опубліковано
16 minutes ago, vampirich said:

так ти скажи спочатку як саме ти зробив висновок що проц не бачить ядер?

в диспетчері задач якщо перемкнути графік загрузки процесора на "логічні ядра" - всі бачить?

Спробую ввечері. Я бачу завантаження проца і відчуваю по роботі, що працює одне ядро. Те саме показують утиліти Коре темп і CPU-Z. Я знаю як працюють 2, 4, 6, 14 ядер.

Опубліковано

Як варіант раджу просто обновити вінду до свіжої редакції. Або на крайняк, до 11тки, якщо стояла 10. Без втрати даних. Є така кльова штука Universal Media Creation Tool, два кліка, і сама все скачує перевстановлює, не треба флешок і тд.

• Дякую! 2
Опубліковано
3 minutes ago, AnimaNoir said:

Як варіант раджу просто обновити вінду до свіжої редакції. Або на крайняк, до 11тки, якщо стояла 10. Без втрати даних. Є така кльова штука Universal Media Creation Tool, два кліка, і сама все скачує перевстановлює, не треба флешок і тд.

Дякую. Спробую. Відпишусь. 

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, sobiratel said:

Дякую. Спробую. Відпишусь. 

У мене просто недавно був такий секс. Не хотів магаз майкрософт стор на 10ці качати нічого. Шо тільки не робив, і служби включав відключав, і через реєстр правив, і павер шелл. Психонув і вирішив обновитись до 11, без втрати даних. І все чудово запрацювало. 

P.S Якщо будете робити по моэму методу, не забудьте вибрати саме Update(а не інстал), тоді воно обновить без втрати даних (навіть заставка та сама залишилась). Але я б зробив на всякий випадок бекап вінди, якщо є специфічний софт.

Змінено користувачем AnimaNoir
Опубліковано

А з msconfig у вкладці Boot - Advanced options маніпуляцій не було? Дуже банальна штука, але декілька разів зустрічав, що стояла галочка на менше numbers of processor. Поставити Normal Startup. Але незрозрозуміло, чому Аіда бачить всі ядра, а система - ні, такого на повинно бути, програми ніби таку інформацію беруть від системи з PDH, якщо система не бачить ядер - ніяка програма не побачить.

Опубліковано
31 minutes ago, Bliksss said:

чіпсет і модель материнки - тільки я не бачу? ;)

А нащо?) Автор ж пише що все працювало, і перестало.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
1 hour ago, AnimaNoir said:

А нащо?) Автор ж пише що все працювало, і перестало.

мало бачив "приколів" з китайськими материнками? ;) Я - твій сарказм - зрозумів ;)  чи автор зрозумів китайські приколи...тут ніякий "драйвер" не допоможе...без костилів, якщо це те, про що я думаю. В Будь-якому випадку, немає повноцінної картини, є проц -який "працював", де - працював? чіпсет і модель мамки в студію.

P.S. З "брендом" - буває...ну не так. Мені - таки схоже на "китайський синдром".

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
51 minutes ago, Bliksss said:

мало бачив "приколів" з китайськими материнками? ;) Я - твій сарказм - зрозумів ;)  чи автор зрозумів китайські приколи...тут ніякий "драйвер" не допоможе...без костилів. В Будь-якому випадку, немає повноцінної картини, є проц -який "працював", де - працював? чіпсет і модель мамки в студію.

P.S. З "брендом" - буває...ну не так.

Z440. HP. Точніше напишу, як буду біля компа. 32 оперативки DDR4, 2133. Відео GTX 1060.  NVME 256, SSD 512, HDD 2 Tb.  Б/ Ж 780. Ну, сервер. Все таки, певно я з утилітами намудрив, як видаляв драйвери до відеокарти, бо хвилин 3-4 після старту вінди знизу екрана артефакти були у вигляді смужок, поки не прогріється. І я хотів поставити драйвери старіші. Тішив себе думкою, що може допомогти. :)

Опубліковано

Щодо переїоду на 11... Не впевнений, що мій процесор її підтримує і аудіо програми теж не всі адаптовані. Тому хочу спробувати попрацювати за вашими порадами. Дякую.

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, sobiratel said:

Все таки, певно я з утилітами намудрив, як видаляв драйвери до відеокарти, бо хвилин 3-4 після старту вінди знизу екрана артефакти були у вигляді смужок, поки не прогріється.

ну, тоді буде дуже цікаво "подивитись" на результат... хочеться думати що ви - маєте рацію і в утилітах справа, але....

А як варіант - лінукса якогось поставити, типу Ubuntu? буде видно - куди копати, чи в драйверах/утилітах діло чи апаратній частині.

Опубліковано

А ось знизу причина, через яку я почав міняти драйвер на відяху. Хвилин 4-5 ось такі смужки, пульсуючі, далі все нормально. Монітор підключав в якості ТВ, все ок. 

IMG_20230511_211903.jpg

Опубліковано (змінено)
33 minutes ago, sobiratel said:

Хвилин 4-5 ось такі смужки, пульсуючі, далі все нормально.

це - таки наводить на думку, що щось з залізом, чи не так? драйверу - байдуже....

Опубліковано

Найцікавіше, що диспетчер бачить 28 ядер, аіда теж, а Коре темп, cpu-z та багато інших - ні... І фактично працює одне ядро. Навіть Супер Пі тупить страшенно...

IMG_20230511_214418.jpg

IMG_20230511_221826.jpg

Опубліковано
24 хвилин тому, sobiratel сказав:

аіда теж

Покажи, де в тебе аіда бачить всі ядра? Зайди всеж-таки в msconfig і ввімкни ті ядра, цирк.

Опубліковано
4 хвилини тому YVitaliy сказав:

Покажи, де в тебе аїда бачить все ядро? Зайди всеж-таки в msconfig і вимкни ті ядра, цирк.

Я не зовсім тупий. Аіда бачить. Вже переставляю. Цирку нема. :) В msconfig заходив. Адванс - теж 1 ядро

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...