Перейти до змісту

Куточок споживача. Питання та відповіді. Консультації споживачів

consultant_plus

Рекомендовані повідомлення

Тема створена для отримування інформаційної допомоги, для практичного досвіду, для висловлювання своєї точки зору з питань, пов'язаних із захистом споживачів. Тема покликана сприяти розширенню доступу громадян до інформації про безпеку товарів та послуг, про права споживачів та механізми їх захисту, а також сприяти широкому обговоренню проблем, що стоять перед споживачами. З метою поширення європейського досвіду захисту споживачів планується обговорення методології вимірювання індексу задоволенності споживачів. Це стане джерелом практичної споживчої інформації, звідки можна дізнатися про якість товарів та послуг та отримати практичні поради, як поводитися у більшості типових споживчих ситуацій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то допомагайте:

Купив флешку в Ельдорадо на Волі*, вона поламалася, пішов я до них кажу що так-і-так неможемо зараз замінити товар так як немає відповідної заміни( флешкі) можимо на якійсь інший аксесуар замінити (наушникі, джойстики...). Я й кажу шо б вертали гроші, а вони - галяк, не можемо, жди тоді поки привезуть флешкі, ми тобі поміняємо.

Пройшло 3 місяці..., флешок так і не було..

Моя поломана так і лежить на столі у дома...

Ходив у СЦ, там сказали шо флешку можеш викінути так як вона неремонтується..

В Ельдорадо ж давали на неї 1 гарантії..

Що робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то допомагайте:

Купив флешку в Ельдорадо на Волі*, вона поламалася, пішов я до них кажу що так-і-так неможемо зараз замінити товар так як немає відповідної заміни( флешкі) можимо на якійсь інший аксесуар замінити (наушникі, джойстики...). Я й кажу шо б вертали гроші, а вони - галяк, не можемо, жди тоді поки привезуть флешкі, ми тобі поміняємо.

Що робити?

Раджу написати заяву директору магазина на повернення коштів за куплений товар, додати копію чека про покупку і чекати відповідь. Доцільно б було прикласти акт СЦ. Я думаю, що в такому випадку дирекція повинна адекватно відреагувати на вашу письмову заяву. Бо в іншому випадку слідуюча заяґва буде в управління захисту прав споживачів і будуть негативні наслідки зі штрафними санкціями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Висить в "захисті справ". Імхо досить стисло-пізнавально.

524b1a0362bb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то допомагайте:

Що робити?

Закон України "Про захист прав споживачів"...

Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості...

6. За наявності товару вимога споживача про його заміну підлягає негайному задоволенню, а в разі виникнення потреби в перевірці якості - протягом чотирнадцяти днів або за домовленістю сторін.

У разі відсутності товару вимога споживача про його заміну підлягає задоволенню у двомісячний строк з моменту подання відповідної заяви. Якщо задовольнити вимогу споживача про заміну товару в установлений строк неможливо, споживач вправі на свій вибір пред'явити продавцю, виробнику (підприємству, що виконує їх функції) інші вимоги, передбачені пунктами 1, 3, 4, 5 частини першої цієї статті.

пункт 1 - розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...