Перейти до змісту

Потрібен ретранслятор WiFi

Рекомендовані повідомлення

Є - квартира на 4 поверсі цегляного будинку, є - бабуся на першому поверсі цього ж будинку, в цьому ж під'їзді, підараси діти забувають проплачувати комуналку.
Хочу - роздати їй інтернет, квартиру (на 4 поверсі) - здаю в оренду, інтернет - оплачую я (тобто - завжди буде).
Що зробити - поставити потужніший роутер в себе, чи копати в сторону ретранслятора?
Хочеться допомогти людині - шукаю варіанти.

Змінено користувачем Bliksss
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б не задавав таких "дурних питань", якби це стосувалось офісних приміщень, чи інших приміщень - до яких маю доступ.
Якби в тому будинку були адекватні сусіди - попросив би відкрити "бабусі" гостьовий доступ в сусідів на 2 поверсі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 минут назад, Bliksss сказал:

Я б не задавав таких "дурних питань", якби це стосувалось офісних приміщень, чи інших приміщень - до яких маю доступ.
Якби в тому будинку були адекватні сусіди - попросив би відкрити "бабусі" гостьовий доступ в сусідів на 2 поверсі...

2 поверхи = 3 панелі + побутові перешкоди (типу мікрохвильовок, скла і тд).
Кабель по фасаду, це буде стабільно (якщо таке можливо). В квартирі бабусі, простий роутер налаштувати під точку доступу.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

або кабель, або направлена антена, яка з вулиці буде світити їй у вікно

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 минуты назад, case_l сказал:

відстань не велика, кабель є кабель.
От коли відстань 100+ метрів тоді можна і варіант антен прикидати, а тут нічого практично не мішає. Хіба будинок в новобудові де фасад не можна псувати.
По під'їзду не варто вести, бо "цінувачі міді" можуть обрізати, або монтажники провайдера)

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую за поради, але, якби все було так просто - вже б давно кабель кинув.
Таки - да, новобудова, розглядаю варіант WiFi

P.S. Просто - хочу допомогти людині, думаю як... Була думка - інтернет їй оплачувати щомісяця, але - це і дорожче в далекоглядній перспективі, і ще подумають що віджати квартиру хочу, хоча - на це таки покуй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, case_l сказано:

якби десь в селі, а так - не варіант...

пройшовся з телефоном (афонь 8) - добиває в коридорі в неї (одна поділка), а вже далі - ні, ну і не факт що буде тянути коли всі сусіди приїдуть.
Тому і шукаю - якийсь репітер, з перевірених))

Щось типу - впихнув в розетку і забув...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Bliksss кабель по магістральному каналу.

Все.

Або, по вулиці. Висвердлився зі своєї квартири на вулицю і завів в хату до бабці.

Все.

АБО!

Виводиш антенку віфі на вулицю - стріляєш вниз. Там ловиш такою ж антенкою і заводиш в хату.

Сучасне обладнання вміє навіть 1Гбіт.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Zheny@ сказано:

кабель по магістральному каналу.

@Zheny@ - читай вище, там без варіантів, все закрито.

Або, по вулиці. Висвердлився зі своєї квартири на вулицю і завів в хату до бабці.

там живуть квартиранти, не хочу створювати незручності (5 років живуть), як максимум - думав роутер на потужніший замінити.

по "фасаду" не вийде.

Виводиш антенку віфі на вулицю - стріляєш вниз. Там ловиш такою ж антенкою і заводиш в хату.

Тут - дякую, спробую потужнішого роутера поставити в квартирантів, перенести до вікна - знизу зловити і щось таки буде....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, Bliksss сказано:

спробую потужнішого роутера поставити в квартирантів, перенести до вікна - знизу зловити і щось таки буде....

В мене на роботі tp-link Deco.

Там цікаво антенка покриває - як ніби "грибом". WiFi розміщений був на 8 поверсі. На вулиці біля входу - 2-поділки ловило!

Суть второпав?

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От таке є в природі. Якщо вивести за вікно і в тебе і в бабусі антени - повинно працювати

225704315.jpg

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 хвилин тому, Oli сказано:

Провайдер?

В мене - КС, в будинку - є все що завгодно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, vampirich сказано:

От таке є в природі. Якщо вивести за вікно і в тебе і в бабусі антени - повинно працювати

дякую, але я вже казав - не буду дірок робити. 
Знайшов в "загашніку" Archer C5 та Mikrotik (хз який) - буду в суботу бавитись, перенесу обидва ближче до вікна, думаю - буде норм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, Bliksss сказано:

дякую, але я вже казав - не буду дірок робити. 
Знайшов в "загашніку" Archer C5 та Mikrotik (хз який) - буду в суботу бавитись, перенесу обидва ближче до вікна, думаю - буде норм.

Якщо нормальні антени і плати сигналу в роутерах, то має працювати біля вікон. Той що буде приймати постав на підвіконня навпроти склопакету ( якщо не сильно сонячна сторона), щоб армування вікна не було ще однією перешкодою. Свій роутер вже як вийде. Ну і wi fi  налаштування, простіший пароль типу 55555522, простий ssid типу "bb", може wpa psk, перший канал, ширина 20,  n only (g малувато на всіх буде ?)

Змінено користувачем charlie
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Купив собі таку штуку:

https://brain.com.ua/ukr/Retranslyator_TP-Link_RE200-p220564.html

Дуже зручно, можна подовжити існуючу Wifi мережу або зробити окрему, можу дати потестити чи буде вистачати, але з залогом (можу й продати, собі ще замовлю)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 хвилин тому, tarasmv сказано:

Дуже зручно, можна подовжити існуючу Wifi мережу або зробити окрему, можу дати потестити чи буде вистачати, але з залогом (можу й продати, собі ще замовлю)

"залог" - без питань, але поки спробую те що є... Я і шукав щось типу того - що ви пропонуєте, звернусь - якщо не вийде так як собі думаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є в магазинах powerline адаптери які створюють ethernet мережу по проводах 220В (приміщення де ставляться ці адаптери мають бути на одній фазі)https://hotline.ua/ua/computer-powerline-adaptery/tp-link-tl-pa4010kit/ Є такі адаптери навіть з вбудованим wi-fi але коштують добру копійку: https://hotline.ua/ua/computer-powerline-adaptery/tp-link-tl-wpa4220kit/

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 31.08.2022 at 23:04, Zheny@ сказано:

В мене на роботі tp-link Deco.

Там цікаво антенка покриває - як ніби "грибом". WiFi розміщений був на 8 поверсі. На вулиці біля входу - 2-поділки ловило!

Суть второпав?

деко це тєма, плюс меш....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, Maniko сказано:

Є в магазинах powerline адаптери які створюють ethernet мережу по проводах 220В (приміщення де ставляться ці адаптери мають бути на одній фазі

І як, добре така штука працює? Як швидкість, втрати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, NeoN сказано:

Пробував колись, в межах квартири - 10-12 мбіт здається, але - там алюмінієва проводка, мож на міді - було б краще....
Втрати - є, "губило" мережу часто, мож дєшманський адаптер був, мож через те - що "вдома", тут і мікрохвильовка і холодильник і т.п.
Не факт що працювало б в офісі.
P.S. Технологія - "стара як світ", років 20 назад - вже була.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По темі - всім дякую за поради, поставив потужнішого роутера (того що розповсюджує сигнал) і переніс ближче до вікна (обидва). Норм, навіть для телебачення вистачає. 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, NeoN сказано:

Самому такими штуками ще не доводилося користуватися.

8 хвилин тому, Bliksss сказано:

По темі - всім дякую за поради, поставив потужнішого роутера (того що розповсюджує сигнал) і переніс ближче до вікна (обидва). Норм, навіть для телебачення вистачає. 

А що та бабуля вміє комп'ютером користуватись? Чи для чого їй wi-fi? Для смартфона може?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, Maniko сказано:

А що та бабуля вміє комп'ютером користуватись? Чи для чого їй wi-fi? Для смартфона може?

Мій дідусь - 85 років 2 ноута має, кіноплівки (не відео, а саме - кіноплівки) оцифровує (з домашнього архіву) а потім "бавиться", вік - це таке....
а цій - десь 70.
Звісно - "бабуся" має ноут, смарт тв - також... Телевізор - просто щоб був, ноут для скайпу, я ж казав - не допомагає їй ніхто (грошей на інет та тб не мала), сиділа без інформації - шкода стало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 31.08.2022 в 18:10, Bliksss сказал:

Є - квартира на 4 поверсі цегляного будинку, є - бабуся на першому поверсі цього ж будинку, в цьому ж під'їзді, підараси діти забувають проплачувати комуналку.
Хочу - роздати їй інтернет, квартиру (на 4 поверсі) - здаю в оренду, інтернет - оплачую я (тобто - завжди буде).
Що зробити - поставити потужніший роутер в себе, чи копати в сторону ретранслятора?
Хочеться допомогти людині - шукаю варіанти.

Інтернет якого оператора?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...