toj_tu Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:19 #1 Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:19 У ХРАМАХ ЛЬВОВА НЕ ПРОВОДИТИМУТЬ НІЧНІ БОГОСЛУЖІННЯ НА ВЕЛИКДЕНЬ. https://tvoemisto.tv/news/u_hramah_lvova_ne_provodytymut_nichni_bogosluzhinnya_na_velykden_130998.html?fbclid=IwAR1uCC1jItkU_o1tRbXAZuSHn3-9y-VU-7njRRSF-ws7EyrSMj093WrqAzk
Webmaster Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:52 #2 Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:52 До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються.
Zheny@ Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:22 #3 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:22 14 годин тому, webmaster сказано: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. трохи не наші традиції. Хоча мені не відомо звідки традиція фарбувати яйця.
paksivatova Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:59 #4 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:59 On 18.04.2022 at 20:52, webmaster сказано: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. у нас дуже багато чого немає,як в Європі.З тієї ж продукції Кіндер Спойлер
paksivatova Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 09:13 #5 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 09:13 15 часов назад, webmaster сказал: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. В минулі роки Сільпо возили зайців Lindt
Zheny@ Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:15 #6 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:15 11 годин тому, paksivatova сказано: у нас дуже багато чого немає,як в Європі Ага. В Польщі є "Свято хлопця" чи "Свято дівчини". "День ДІдуся" і "День Бабусі" і багато інших. І під ці свята у них є продукція! Це маркетинг чіткий: і бізнесу вигідно, і людям цікаво і приємно.
Ko3bMa Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:39 #7 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:39 On 4/18/2022 at 8:52 PM, webmaster said: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. Хто не має? Ну і щоб не ткнули, що "не маєш що сказати - придерись до орфографії": Хочете додатковий мерч для продажу? Яким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях?
Webmaster Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 21:34 #8 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 21:34 1 час назад, Ko3bMa сказал: Яким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях? Хороша традиція. Діти будуть не проти отримати додаткові подарунки. До речі зайці це не проблема. Тут як захотіли то цілого Святого Миколая притягнули в нашу історію.
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 07:34 #9 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 07:34 10 годин тому, Ko3bMa сказано: ким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях? Ти вже прям як араби/мусульмани хочеш? Традиції і звичаї - це круто. "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Свого не цураймося, і чужого, якщо воно не суперечить здоровому глузду, чому б не перейняти?
nickel Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 08:21 #10 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 08:21 10 часов назад, webmaster сказал: Тут як захотіли то цілого Святого Миколая притягнули в нашу історію. Хм, а можна детальніше про це?
Ko3bMa Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:01 #11 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:01 4 hours ago, Zheny@ said: Ти вже прям як араби/мусульмани хочеш? Традиції і звичаї - це круто. "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Свого не цураймося, і чужого, якщо воно не суперечить здоровому глузду, чому б не перейняти? Якщо миколай "приносить" подарунок тільки за хорошу поведінку, то тут користь я бачу. Але заєць, який ховає яйця? Серйозно? Передерти аби передерти? А потім "ой чому це наші діти не знають рідної культури". Таким макаром можна і Крампуса загребти, чому б ні? От тільки не зайшов він чомусь, на відміну від Миколая. О, маю гарну ідею! Айда робити капіроти на пасху, як в Європі! Хоча, вся релігія і так суперечить здоровому глузду, так що то таке
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:13 #12 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:13 2 хвилин тому, Ko3bMa сказано: Але заєць, який ховає яйця? Серйозно? Передерти аби передерти? А потім "ой чому це наші діти не знають рідної культури". "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь!
Ko3bMa Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:23 #13 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:23 Just now, Zheny@ said: "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь! Я не про іудейський гурток за інтересами, який натягнув свої свята на наші, коли прийшов. В нас двовір'я - це взагалі дивовижна штука)) Та й навіть ту ж зубну фею можна зрозуміти з практичної точки зору.
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 13:34 #14 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 13:34 Я й казав про практичну користь з самого початку.
LIROL Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 21:59 #15 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 21:59 9 годин тому, Zheny@ сказано: "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь! Базовий курс релігієзнавства каже, що Пасха - свято воскресіння, весна, відродження живого тощо і яйце/крашанка - символ не із Ізраїля, а як і у більшості землеробських культур, і йде углиб віків. Випікання паски - порівняно свіжа штука, років 200 їй, і теж не з Ізраїля, а скоріше українська традиція, хліб, здобний хліб, ромова баба і т.д. Християнська автентична паска - сирна. Будь-яка релігія мусить відповідати сучасному стану суспільству, змінюватись разом із ним, інакше - застій і забуття/розпад. Класика жанру змін християнства - Реформація, і теперішня католицька церква. Православ'я теж мусить змінюватись, українське зокрема. Років 20-25 тому для мене був дуже разючий контраст, майже шок, від спілкування із Ведмеденком і Ніфонтом, а ще раніше, 30 років тому, вперше попав в собор Петра і Павла на дві Служби Божі, латиною і українською.. То скажу, що це просто різні світи. Не всеремось!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.