toj_tu Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:19 Поділитися #1 Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:19 У ХРАМАХ ЛЬВОВА НЕ ПРОВОДИТИМУТЬ НІЧНІ БОГОСЛУЖІННЯ НА ВЕЛИКДЕНЬ. https://tvoemisto.tv/news/u_hramah_lvova_ne_provodytymut_nichni_bogosluzhinnya_na_velykden_130998.html?fbclid=IwAR1uCC1jItkU_o1tRbXAZuSHn3-9y-VU-7njRRSF-ws7EyrSMj093WrqAzk 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Webmaster Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:52 Поділитися #2 Опубліковано 18 Квітня, 2022 в 17:52 До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:22 Поділитися #3 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:22 14 годин тому, webmaster сказано: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. трохи не наші традиції. Хоча мені не відомо звідки традиція фарбувати яйця. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:59 Поділитися #4 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 08:59 (змінено) On 18.04.2022 at 20:52, webmaster сказано: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. у нас дуже багато чого немає,як в Європі.З тієї ж продукції Кіндер Спойлер Змінено 19 Квітня, 2022 в 20:08 користувачем Zheny@ Навчися ховати дофіга фото в спойлер. Щоб шпалерів не гортати! 2 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
paksivatova Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 09:13 Поділитися #5 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 09:13 15 часов назад, webmaster сказал: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. В минулі роки Сільпо возили зайців Lindt Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:15 Поділитися #6 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:15 11 годин тому, paksivatova сказано: у нас дуже багато чого немає,як в Європі Ага. В Польщі є "Свято хлопця" чи "Свято дівчини". "День ДІдуся" і "День Бабусі" і багато інших. І під ці свята у них є продукція! Це маркетинг чіткий: і бізнесу вигідно, і людям цікаво і приємно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:39 Поділитися #7 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 20:39 On 4/18/2022 at 8:52 PM, webmaster said: До речі. А чому в нас не має пасхальних зайців як в Європі? Дітям вони подобаються. Хто не має? Ну і щоб не ткнули, що "не маєш що сказати - придерись до орфографії": Хочете додатковий мерч для продажу? Яким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Webmaster Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 21:34 Поділитися #8 Опубліковано 19 Квітня, 2022 в 21:34 (змінено) 1 час назад, Ko3bMa сказал: Яким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях? Хороша традиція. Діти будуть не проти отримати додаткові подарунки. До речі зайці це не проблема. Тут як захотіли то цілого Святого Миколая притягнули в нашу історію. Змінено 19 Квітня, 2022 в 21:53 користувачем webmaster Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 07:34 Поділитися #9 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 07:34 10 годин тому, Ko3bMa сказано: ким макаром підтягнете історію\теорію під свято в наших краях? Ти вже прям як араби/мусульмани хочеш? Традиції і звичаї - це круто. "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Свого не цураймося, і чужого, якщо воно не суперечить здоровому глузду, чому б не перейняти? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 08:21 Поділитися #10 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 08:21 10 часов назад, webmaster сказал: Тут як захотіли то цілого Святого Миколая притягнули в нашу історію. Хм, а можна детальніше про це? 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:01 Поділитися #11 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:01 4 hours ago, Zheny@ said: Ти вже прям як араби/мусульмани хочеш? Традиції і звичаї - це круто. "Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь..." Свого не цураймося, і чужого, якщо воно не суперечить здоровому глузду, чому б не перейняти? Якщо миколай "приносить" подарунок тільки за хорошу поведінку, то тут користь я бачу. Але заєць, який ховає яйця? Серйозно? Передерти аби передерти? А потім "ой чому це наші діти не знають рідної культури". Таким макаром можна і Крампуса загребти, чому б ні? От тільки не зайшов він чомусь, на відміну від Миколая. О, маю гарну ідею! Айда робити капіроти на пасху, як в Європі! Хоча, вся релігія і так суперечить здоровому глузду, так що то таке Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:13 Поділитися #12 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:13 2 хвилин тому, Ko3bMa сказано: Але заєць, який ховає яйця? Серйозно? Передерти аби передерти? А потім "ой чому це наші діти не знають рідної культури". "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь! 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:23 Поділитися #13 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 12:23 Just now, Zheny@ said: "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь! Я не про іудейський гурток за інтересами, який натягнув свої свята на наші, коли прийшов. В нас двовір'я - це взагалі дивовижна штука)) Та й навіть ту ж зубну фею можна зрозуміти з практичної точки зору. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 13:34 Поділитися #14 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 13:34 Я й казав про практичну користь з самого початку. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
LIROL Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 21:59 Поділитися #15 Опубліковано 20 Квітня, 2022 в 21:59 9 годин тому, Zheny@ сказано: "Рідна культура" привезена з Ізраїля. Я про яйця. і про традицію випікати паску. Щодо зайців і крашанок, ну, дітей можна зацікавити. так само ,як і "зубна фея " до нас приходить помаленьку. Ніхто не каже, що запозичити в свою культуру "чужі" звичаї чи традиції - це погано. Ми ж не ортодокси якісь! Базовий курс релігієзнавства каже, що Пасха - свято воскресіння, весна, відродження живого тощо і яйце/крашанка - символ не із Ізраїля, а як і у більшості землеробських культур, і йде углиб віків. Випікання паски - порівняно свіжа штука, років 200 їй, і теж не з Ізраїля, а скоріше українська традиція, хліб, здобний хліб, ромова баба і т.д. Християнська автентична паска - сирна. Будь-яка релігія мусить відповідати сучасному стану суспільству, змінюватись разом із ним, інакше - застій і забуття/розпад. Класика жанру змін християнства - Реформація, і теперішня католицька церква. Православ'я теж мусить змінюватись, українське зокрема. Років 20-25 тому для мене був дуже разючий контраст, майже шок, від спілкування із Ведмеденком і Ніфонтом, а ще раніше, 30 років тому, вперше попав в собор Петра і Павла на дві Служби Божі, латиною і українською.. То скажу, що це просто різні світи. Не всеремось! 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти