Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

а де @Bliksss пропав?

Хтось щось знає про його долю? Останній раз вроді писав десь з госпіталя

Змінено користувачем WebTraveller
  • Cумний 1
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
В 27.09.2024 в 09:35, MACCEN сказав:

1. треба для себе усвідомити яким ти хочеш бути офіцером, якщо не "утилізатором людей", то треба гарно вчитись + гарну мати фізуху, та бути кращим чи не гіршим принаймні за тих ким будеш скажем так керувати та вести в бій. Також да, дебільних наказів думаю буде дофігіща. Також напевно будуть чи можливі ситуації що заради "великої" цілі доведеться вести всіх на реальну смерть де шанси як то кажуть вижити мінімальні.

2. На молодшого вчать 35 днів, після БЗВП, виходить десь плюс мінус 60 днів. на все про все, далі десь відправлять здобувати бойовий досвід. А тепер уяви себе офіцера, якого за 35 днів, що можуть навчити? Вести карту бою, топографію, медицину? Яка якість твого навчання за такий короткий термін? Далі тобі дадуть "збірну" солянку кого десь "наловили", і спробуй не сильно скажем так вмотивованих людей довести до далу, зібрати до купи, щоб вони пройшли хоча б мінімальне бойове злаголдження, навчились працювати в двійках, де обрали б сої скажем так двійки і так далі, і на це треба час, якого напевно в тебе й не сильно то і буде.

PS: на курсах інструктор сказала якщо вам попадеться командир після військової кафедри вам тільки залишиться молитись :)

а це ж бляха люди вчаться напевно не один рік, а що вже казати про тих, їто 35-60 днів.

Нам вже з 8 го класу школи треба впровадити курси лідерства.

А там далі соціальні природні ліфти відберуть на потрібні місця потрібних людей.

Опубліковано
В 27.09.2024 в 09:44, xPON сказав:

До речі, кажуть, під час контрнаступу на півдні, більшість офіцерів нижчої ланки, були саме випускниками кафедр.

Ну в нормальних бригадах таких офіцерів не ставлять відразу командувати в бою, бо це буде загибель, що особового складу, що командира. Проблема в тому, що і тих нормальних бригад практично нема.

@MACCEN до речі, як тобі проходилось бзвп? Ти ж раніше якось писав, що маєш певні проблеми зі здоров*ям.

Приходилось важко, нога боліла постійно, але треба було фігачити скажем так. Важко фізично (якщо при умові що 20+ років важче мишки в руки нічого не брав).

Повезло з інструкторами, були всі з бойовим досвідом, та й ті які випадково стали інструкторами саме в нас, певна група приїхала до своїх на бойове злагодження, але школа їх піднапоягла щоб ще вчили і нас, тому було все супер.

Нажаль інструкторів дійсно мало, але вони всі реально молодці приділяли увагу всім, роздавали моральних лящів за діло скажем так, тому певну базу вони все-таки умудрудись дати та влити в нас- бовдурів. Тому якщо і зашлють кудись не так вже й буде страшно скажем так, тішу себе цією думкою скажем так.

Як на мене то командирів треба відбирати, морально та психологічно, далі вже фізично натаскувати і ще купа всього, щоб дійсно був толковий командир.

Також здивувало те, що немає стандартизації навіть в кіберзахисті, кожен підрозділ що хоче те й робить, наприклад для якогось командира ок коли вся група в вотсап, а для когось у вайбері чи ще в якійсь херні скажем так.

Основна "засада" організація бойового злагодження, так як ти будеш працювати в двійці, а свій другий номер треба ще знайти, по характеру, і ще купа всього, бо доведеться разом вирішувати купу завдань, де ролі будуть мінятись, годину він тебе прикриває, а іншу ти його, і ще купа але.

Але БЗВП по слухам різне, комусь везе що ганяють і є толкові інструктори, комусь ні, все типу лайтово розкажуть якісь муть по методичкам "штум кому відбувається з криком ура", це не жарт це нам показували методичку по яким навчають :) добре що нас вчили люди з досвідом, які вижили завдяки своїм умінням та що скажеш і фарту теж.

Як казав інструктор, сидимо їмо пасочки після штурму, підходить Капелан і каже "Христос воскрес", а йому у відповідь "погано закопали", він щось почав розказувати про релігію і так далі, то хтось не витримав і каже "раз такий розумний, йдем з нами, я тобі покажу де Бога взагалі немає", так той щось пробурмотів і втік. Я навіть не хочу уявляти що бачили ці хлопці і через що вони пройшли.

• Подобається 1
  • +1 3
Опубліковано
В 27.09.2024 в 11:45, Nokian сказав:

Нам вже з 8 го класу школи треба впровадити курси лідерства.

А там далі соціальні природні ліфти відберуть на потрібні місця потрібних людей.

Лідерство залежить від виховання з дитинства, як приклад дивно як деякі батьки кажуть. Нащо ти запитуєш в дитини три роки чи їй подобається одежа, що купив те й нехай носить, а то буде перебирати харчами :) Кажу дитина моя повинна сама мати усвідомлення що для неї краще, тому у неї є право вибору яке вона завжди відстоює. А ті за кого рішала мама чи тато, в дорослому житті на роботі не можуть керувати собою, їми тільки примикають.

В мене є твоаоиш за якого мама рішала що він буде вдягнений, то зараз йому майже 40 не може приймати важливі для себе рішення, завжди шукає чиєсь "так", кажу напевно женився тому що мама схвалила твій вибір :)

Нажаль дітей в школах напевно не розвивають, не дають їм розкритись, залучитися до чогось цікавого та більшого. Хоча школа міняється раніше треба було в чителя запитувати чи можна в туалет, зараз дитина таке не запитує, коли треба встає і йде. 

• +1 1
Опубліковано
On 9/27/2024 at 11:55 AM, MACCEN said:

Лідерство залежить від виховання з дитинства, як приклад дивно як деякі батьки кажуть. Нащо ти запитуєш в дитини три роки чи їй подобається одежа, що купив те й нехай носить, а то буде перебирати харчами :)

Ні, все залежить від спадковості, типу темпераменту, типу особистості. Одні діти в супермаркеті верещать все хапають з прилавку, інші себе поводять адекватно.    

• +1 1
Опубліковано
On 9/27/2024 at 11:55 AM, MACCEN said:

В мене є твоаоиш за якого мама рішала що він буде вдягнений, то зараз йому майже 40 не може приймати важливі для себе рішення, завжди шукає чиєсь "так", кажу напевно женився тому що мама схвалила твій вибір :)

дехто з дому втікає в 16 щоб позбутись опіки

• Ха-ха 2
Опубліковано
В 27.09.2024 в 13:51, case_l сказав:

Ні, все залежить від спадковості, типу темпераменту, типу особистості. Одні діти в супермаркеті верещать все хапають з прилавку, інші себе поводять адекватно.    

А треті, років з 10ти починають тирити ,що сподобається .

Опубліковано
В 27.09.2024 в 13:52, case_l сказав:

дехто з дому втікає в 16 щоб позбутись опіки

Якби тебе, раз третій підряд ,відпиздив би батько за погані оцінки ,за крайні днів 10? Ти потребував би опіки?

Опубліковано
On 9/27/2024 at 1:55 PM, Alex S said:

Якби тебе, раз третій підряд ,відпиздив би батько за погані оцінки ,за крайні днів 10? Ти потребував би опіки?

побої не допомагають, дитина або адекватна, або ні, неадекватність лише може маскувати певний час

• +1 2
Опубліковано
В 27.09.2024 в 14:38, case_l сказав:

побої не допомагають, дитина або адекватна, або ні, неадекватність лише може маскувати певний час

Помагають. Ще й дуже. Повинен бути метод покарання і заохочення. Тоді процес виховання буде правильним.

• Подобається 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано
В 27.09.2024 в 14:38, case_l сказав:

Побої не означають до напівсмерті дитину побити.

А по сраці можна і треба деколи влупити. Моя така думка

• +1 3
Опубліковано
On 9/27/2024 at 3:41 PM, WebTraveller said:

підсрачниками всіх можна виховувати - жінку, дітей, котів, собак 

• +1 1
Опубліковано
В 27.09.2024 в 15:41, WebTraveller сказав:

Залежить від характеру дитини, я своєму раз так притулив, але на дивину він на фейсі був спокійним, тільки тікли сльози і казав що всеодно буде вредним і мінятись не хоче, тоді я зрозумів що такий вплив на нього скажем так не діє аж ніяк. *було йому тоды три роки

Опубліковано
В 27.09.2024 в 13:51, case_l сказав:

я коли не мав дітей думав що батьки пришелепкувати не реагують на те, що дитина верищить в супермаркеті чи тупо падає на підлогу щоб їй це купили чи зробили :)

коли в самого діти то почав дещо розуміти й зайняв тактику іншу і якщо дитина падала та верещала, я спокійно до цього відносився і чекав коли дитина виплисне свої емоції, чуть втомиться і стане більше скажем так зговірлива. Колись купували типу все що хоиілось щоб швидше вийти з магазина, але потім коли отримував свої гроші сам навчивс обирати щось одне, або якщо хочеш щось дофіга типу то витрачай свої гроші :) дитина почала по іншому мислити.

• +1 1
Опубліковано

Найголовніше у вихованні дітей вчасно та правильно сказати ,,,ні,,

А все інше виховується власним прикладом.

• +1 2
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
В 06.10.2024 в 17:53, Bliksss сказав:

Дякую що не забуваєте, живий:D зараз - вже знову в госпіталі, тому і знайшов час почитати борду і написати кілька слів. Все там же, в НГУ, але, "трохи" на іншому напрямку, вже не на Запоріжжі.

Далі "медиком" чи може вже ближче до спеціальності?

Опубліковано
В 06.10.2024 в 19:40, Bliksss сказав:

ні - медиком, звісно, якщо треба - то будеш ким доведеться:D якось - зайшла мені медична справа, тим більше - я ж не на еваці сиджу, а так як всі воюю, просто ще й медичними справами опікуюсь, ну і айтішними доводиться... нічого складного. Ніби, після госпіталя на санінструктора відправляють вчитись, буде видно, тут ніколи не знаєш що завтра буде.

Згадав на курсах вели медицину, інструктор з досвідом бойовим, кажу ви медик, каже та ні я електрик, так життя склалось що став медиком :)

• +1 3
Опубліковано
В 07.10.2024 в 00:39, MACCEN сказав:

Згадав на курсах вели медицину, інструктор з досвідом бойовим, кажу ви медик, каже та ні я електрик, так життя склалось що став медиком :)

ну курсах в нас всі були інструктори з бойовим досвідом, і здається всі з базовою медичною освітою, а от вже там - начмедом був стоматолог ))) ну, сидів в штабі - вирішував, кого на влк відправляти, а кого і ні.

Опубліковано
В 07.10.2024 в 12:54, WebTraveller сказав:

Знов поранення?

та дрібниці, старію, став повільно бігати, не зміг втікти від дрона, пару осколків від вога зловив, нічого страшного.

• Cумний 7
Опубліковано
On 10/7/2024 at 1:22 PM, Bliksss said:

та дрібниці, старію, став повільно бігати, не зміг втікти від дрона, пару осколків від вога зловив, нічого страшного.

там і молодому втекти важко 

• +1 1
Опубліковано
В 07.10.2024 в 16:24, case_l сказав:

там і молодому втекти важко 

важко, але - шансів більше, тим більше - якщо не прокурений, не зпитив і знає "куди попав", а не думає що це "CSGO" і буде - додаткове життя. Просто, навіть по собі знаю, хоч ще не такий старий, але втомлюєшся  морально і фізично, і з часом - не такий уважний, хоча - мало б бути навпаки. Не так щоб до паніки доходило, коли бояться будь-якого шороху, просто уважним бути і намагатись наперед аналізувати ситуацію.

• +1 8
Опубліковано

Дрон то коварна штука, особливо щось типу "баба яга" летить високо, якщо тренований пілот то може чітко класти все що треба, втекти теж важко. Підбити так само, ми стріляли по мішеням типу дрон то попасти важко і так, а ще коли воно сука летить швидко то краще тікати, і радять падати спиною на землю ну і по можливості валити гада. Чому спиною, тому що якщо посіче осколками то хоча б не спину.

• +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...