Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
2 minutes ago, Bliksss said:

якщо немає пару соток (тисяч) "ойро", або баксів - рашка, інших - немає.

Та є, он вище @MACCEN дуже докладно описав. Бо у тій же Європі, Канаді, Австралії давно зрозуміли що найвища цінність то є людина, і вони будуть робити все, щоб наші там залишились. Бо коли в самих демографічна яма то розуміння дуже швидко приходить.

P.S. Коли почалася війна відправив родину за кордон. Благо там у дружини є родичі. І що я бачу зараз? Дружина має там роботу. Дитина ходить у садочок, вже вивчила польську мову. І головне! Вони не знають що таке тривоги, прильоти, тощо. І чим далі там живуть тим менше бажання взагалі сюди вертатися. Бо там є перспектива а тут її немає.

Я маю все ж таки надію що в нас буде також перспектива тут, але якщо чесно, то чим далі то тим більш скептицизму. 

Особливо коли бачиш як охуївші чинуші будують стадіони під час війни.

• Дякую! 1
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
9 minutes ago, Bliksss said:

да тут на борді, не буду показувати пальцем - з нуля на ноги став )) з того міста, якого майже нема, про що мова?

Я зрозумів про кого мова. Це також шлях, який він знайшов, за що йому честь і пошана.

Я казав про тих хто виїхав за кордон і в кого тут не залишилося нічого. Який шанс на повернення? Особливо якщо пощастило увійти у життя там.

Дружина розказувала про історію однієї дівчини з України. Вони у свій час втекли з анексовано Криму, переїхали у .. Нікополь. Тепер вже звідти, залишивши за собою зруйноване житло виїхали до Польщі. І вже не планують повертатись взагалі. Та дівчина ще довго сина водила до психолога, бо той боявся любих гучних звуків. 

По людськи я їх розумію.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
12 hours ago, Electronshik said:

Особливо коли бачиш як охуївші чинуші будують стадіони під час війни.

тут - погоджуюсь, хз, буде видно що з тими чинушами станеться....
в самого - не тут діти, але - повнолітні у ВУЗах, і не через війну, так співпало (ще до війни домовились), ще мова не йде про повертатись - закінчити освіту, а далі, можна і повертатись (якщо буде куди) тобто, європейська освіта, в європейську компанію, яка буде тут в Україні працювати. Після перемоги - тут буде чим зайнятись;)

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 2
Опубліковано
23 minutes ago, Bliksss said:

А від кого це залежить?;)

Як би тільки від нас, питань не було б. Але перспектива дуже залежить від того чи буде в України гарантія безпеки чи ні.

Хто захоче вкладати інвестиції у країну, де в любий момент бізнес можуть зруйнувати?

Корупція то вже окрема тема

• +1 2
Опубліковано (змінено)
9 minutes ago, Electronshik said:

І вже не планують повертатись взагалі. Та дівчина ще довго сина водила до психолога, бо той боявся любих гучних звуків. 

Днями, прилетіла знайома (родичка) з Канади, нормальна зарплата з першого дня (не на "заводі"), безкоштовне житло, машина, десятки сюди передала шоломів та "іншого". Повернулась пропри те що родичі казали - "сиди там"...Не хоче і все, і син школяр - каже так само. Ладно, якби вони вперше там бували, ні, ну не та країна і все )) і не в грошах справа.

• +1 1
Опубліковано
6 minutes ago, Electronshik said:

Корупція то вже окрема тема

я собі уявляю, як "Монако" - чекає на засвоєння грошей ))) х*й получиться ))

• Ха-ха 2
Опубліковано
1 minute ago, Bliksss said:

Днями, прилетіла знайома (родичка) з Канади..

Кожен вибирає свою долю сам.

Я не кажу що всі, хто виїхав за кордон там залишаться. 

Як на мене буде три варіанти:

1. Повернуться під час війни. Особливо ті, хто не зміг вписатися у те суспільство. Ну і інші причини, наприклад як у Вашої знайомої.

2. Повернуться після війни. Бо зараз небезпечно. Особливо для східної України.

3. Залишаться там назавжди. Бо вписались у суспільство. Знайшли роботу, перспективу. Оцінили рівень життя тут і там. В такому варіанті чоловіки, якщо залишаться живі та спроможні поїдуть до них туди. І ніхто їм не стане на заваді.

• +1 1
Опубліковано
42 minutes ago, Electronshik said:

А що їх чекає тут? 

Якось Україна пережила і першу і другу світову , а в цій переможемо.

• Дякую! 3
  • +1 1
Опубліковано

Але якось страшно стало після підриву Каховської ГЕС. Бо якщо ці підари рвануть ЗАЕС, то тут, на цій території ще тисячі років буде некомфортно без скафандра жити.

Опубліковано
5 minutes ago, Electronshik said:

Але якось страшно стало після підриву Каховської ГЕС. Бо якщо ці підари рвануть ЗАЕС, то тут, на цій території ще тисячі років буде некомфортно без скафандра жити.

вони її виведуть з ладу, але зараження не буде

• +1 1
Опубліковано (змінено)
27 minutes ago, Electronshik said:

Кожен вибирає свою долю сам.

і тут я погоджуюсь, але, нюанси - таки будуть;) і повинні бути, для тих хто після 24-го "якось" виїхав, не так?

P.S. Я хз, не знаю, варто чи не варто вільний виїзд, з одної сторони - не хоче воювати, то і толку не буде, з іншої сторони - хто буде тут працювати?

• +1 1
Опубліковано
7 minutes ago, Bliksss said:

і тут я погоджуюсь, але, нюанси - таки будуть;) і повинні бути, для тих хто після 24-го "якось" виїхав, не так?

P.S. Я хз, не знаю, варто чи не варто вільний виїзд, з одної сторони - не хоче воювати, то і толку не буде, з іншої сторони - хто буде тут працювати?

та так, на війні демократія не повинна працювати

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано

Після війни повернуться коршуни які будуть дерибанити те, що ще залишиться.

Забудуть про тих, хто став інвалідом, як зараз їх виводять поза штат платять якісь копійки і т.д.

По факту юридично типу у нас не війна, зараз побігай отримай убд кажуть це реальний квест, і купа лайна яке придумали щоб мінімізувати виплати тим, кому це належить по праву.

Стадіон то це приклад взагалі, чому на види не посадили? Очевидно що краще б побудували укриття, чи ще щось таке що зараз на часі і допоможе або вберегти життя або армії.

Хто голосував за таке рішення, та якби була нормальна команда тих хто рішає куди підуть гроші, то за таку ідею дали б по носі прямо в залі обговорень чи хз як він зветься. 

Далі Луцьк бруківку кладуть, асфаль там де і так добре, а от блять поставити світлофор керований з кнопки на пішоході біля центрального басейну так ума не вистачає, а він якраз був би в тєму. Бо діти могли б самі в школу ходити безпечніше.

• +1 4
Опубліковано (змінено)
19 hours ago, MACCEN said:

Ті ж Нідерланди, Голландія навіть старших позабирали до себе 65+ і все ок, і житло, і пособіє на яке можна жити і не тужити навіть там.

Двоє знайомих з Києва виїхали з сімями - у кожної сімї безкоштовне житло правда типа гуртожитку, безкоштовна школа для дітей, курси мови безкоштовні, обоє працюють і мають по 2000 євро (4000 на кожну сім'ю). Задоволені. Після заяв, що після війни ще хочуть чоловіків тут на 3 роки закрити, щоб зробити рабів і на шару відбудовували, то щось бажання ні в кого повертатись точно не буде. 

Змінено користувачем Black
  • Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано (змінено)
4 hours ago, Black said:

Після заяв, що після війни ще хочуть чоловіків тут на у роки закрити, щоб зробити рабів і на шару відбудовували, то щось бажання ні в кого повертатись точно не буде. 

Це - вброс, іпсошний, я так думаю - ніхто і нікого - "заставляти" не буде, ми ж не в рашці? Ми - в Європу збираємось;)

• Ха-ха 1
  • +1 5
Опубліковано
3 hours ago, Black said:

Двоє знайомих з Києва виїхали з сімями - у кожної сімї безкоштовне житло правда типа гуртожитку, безкоштовна школа для дітей, курси мови безкоштовні, обоє працюють і мають по 2000 євро. Задоволені. Після заяв, що після війни ще хочуть чоловіків тут на у роки закрити, щоб зробити рабів і на шару відбудовували, то щось бажання ні в кого повертатись точно не буде. 

Моя запропонувала пожити рік в Іспанії після війни, відповів, що ну може місяць відпочити і повернутися в Україну.

• +1 2
Опубліковано
24 minutes ago, Bliksss said:

Це - вброс, іпсошний, я так дмаю - ніхто і нікого - "заставляти" не буде, ми ж не в рашці? Ми - в Європу збираємось;)

нашій владі можна на всі 100% довіряти?

Не було прецендентів що наєбуть і не моргнуть?

• Дякую! 1
Опубліковано
5 minutes ago, MACCEN said:

Так всі влади такі. Не було довго таких, які приймали тільки популістські рішення.

• +1 1
Опубліковано
4 hours ago, romanc said:

Моя запропонувала пожити рік в Іспанії після війни, відповів, що ну може місяць відпочити і повернутися в Україну.

чого місяць, зиму можна перечекати

Опубліковано
6 hours ago, MACCEN said:

Ми не мовчали ніколи, а тепер і поготів.

Якщо ВСІ не мовчатимуть- то хай лише спробують.

• Ха-ха 1
  • -1 1
Опубліковано
3 hours ago, case_l said:

чого місяць, зиму можна перечекати

дивлячись де, але - таке собі задоволення, навіть - дорожче ніж в сезон, ну - "на любітєля"

Опубліковано
21 годин тому, Bliksss сказав:

ухилянтам? видають - як має бути, допомогу і т.п.
якщо легально виїхав - без питань, ухилянтам - дулю, ти погано знаєш історію... тебе запитають - якого ти тут (в Канаді чи десь там), а не свою Батькивщину захищаєш...

3-є знайомих чоловіків там. Не зовсім ухилянти, 1 - 3 дітей, інші два - 3-я група інвалідності(по факту, підмучена), то їх ніхто не питає там ні про що. Сидять, як коти в сметані.

І в самого CUAET відкрита на всяк випадок з візою на 5 років:)

• Дякую! 1
  • +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...