rabzy Опубліковано 26 Липня, 2021 в 17:02 #51 Опубліковано 26 Липня, 2021 в 17:02 9 хвилин тому, sergkots сказано: https://trends.google.com/trends/explore?q=Symfony,Laravel Та й чи є сенс зараз PHP вивчати? https://trends.google.com/trends/explore?q=%2Fm%2F060kv,%2Fm%2F02p97,%2Fm%2F05z1_ Я скажу так, що роботи вистачає на будь-якій з технологій. І пих буде ще вмирати довго і нудно: вже років 10 вмирає, і ще з десяток буде вмирати. А поки його хоронять, знаю людей, які непогано на ньому заробляють. Важливо знати, розуміти і застосовуваи парадигми (ООП, функціональне, процендурне програмування), принципи (GRASP, SOLID, DRY/WET, KISS),паттерни проектування, типи архітектури ПЗ - оце усе не залежить від МП та завжди застосовується про розробці якісного ПЗ: я б виокремив це у окрему віху і починав би вчити вже після осовєння алгоритмів/структур данних. Знаючи будь-яку мову програмування (особливо С-подібну), свічнутись в іншу МП питання кількох місяців, можливо півроку, щоб почати більш-менш ефективно писати. Можу сказати про себе: я починав з С/С++, був досвід з Java, PHP, JS. Останнім часом під настрій колупаю Golang )
Ko3bMa Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 07:52 #52 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 07:52 https://www.volynnews.com/news/all/u-styli-kiberpanku-v-lutskomu-vyshi-vidkryly-it-laboratoriiu-foto/ Quote ІТ-сфера стрімко розвивається і щодня потребує все більше кваліфікованих кадрів. Водночас зростає і кількість молоді, яка прагне пов’язати своє життя з галуззю інформаційних технологій. Важливу роль у навчанні й розвитку майбутніх айтішників відіграють заклади освіти та соціально відповідальний бізнес, які все частіше налагоджують успішну співпрацю. Свіжий приклад такої співпраці – відкриття спільної лабораторії інформаційних технологій ІТ-компанії InternetDevels та Волинського національного університету імені Лесі Українки, яку облаштували в аудиторії №520 лабораторного корпусу вишу. У лабораторії нараховується 12 робочих місць із комп’ютерами. Столи оснащені механізмом для підйому стільниць, тому студентам тут буде зручно працювати і сидячи, і стоячи. А на комп’ютери встановлено, зокрема, операційну систему Linux і програмне забезпечення для роботи з Drupal.
yu2007 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:09 #53 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:09 Вінду не поставили, щоб майбутні раби на галерах в іграшки не шпілили?)
Zheny@ Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:10 #54 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:10 Щойно, yu2007 сказано: Вінду не поставили, щоб майбутні раби на галерах в іграшки не шпілили?) А нафіг програмеру вінда? Хоча місцевий адмін швидко переведе все на ломаний Звєрь ДВД. і все стане на свої місця.
alexvvv Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:35 #55 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 08:35 25 хвилин тому, Zheny@ сказано: А нафіг програмеру вінда? В смислі?
rabzy Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:08 #56 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:08 Контейнери рулять, пофіг яка ось.
pasha1207 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:37 #57 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:37 1 час назад, yu2007 сказал: Вінду не поставили, щоб майбутні раби на галерах в іграшки не шпілили?) Вінда потребує ліцуху, а Ubuntu вільна система)
Zheny@ Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:51 #58 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 09:51 1 година тому, alexvvv сказано: В смислі? А скільки там може бути смислів?? Чи ти вважаєш, що оболонка для мови буває лише на вінду? 14 хвилин тому, pasha1207 сказано: Вінда потребує ліцуху, а Ubuntu вільна система) Для освітніх / медичних / судових / (інших державних) закладів вінда коштує на 50% дешевше, ніж для звичайних. І да. Щоб не витрачатися взагалі, лінукс саме то.
alexvvv Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 10:06 #59 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 10:06 1 година тому, yu2007 сказано: Вінду не поставили, щоб майбутні раби на галерах в іграшки не шпілили?) Відкрию тобі страшну таємницю - там є ігри і дуже багато. А у вінді просто так запустити іграшки ніхто не зможе без дозволу адміна.
vampirich Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 10:16 #60 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 10:16 9 хвилин тому, alexvvv сказано: Відкрию тобі страшну таємницю - там є ігри і дуже багато. А у вінді просто так запустити іграшки ніхто не зможе без дозволу адміна. у лінуксі теж просто так запустити іграшку без дозволу адміна ніхто не зможе
alexvvv Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 11:10 #61 Опубліковано 29 Вересня, 2021 в 11:10 53 хвилин тому, vampirich сказано: у лінуксі теж просто так запустити іграшку без дозволу адміна ніхто не зможе так отож
Zheny@ Опубліковано 3 Жовтня, 2021 в 11:11 #62 Опубліковано 3 Жовтня, 2021 в 11:11 @alexvvv @vampirich То чим закінчиться? Як завжди. Прийде син зам-завши проректора кафедри, чи ще якийсь синуньо, і не зможе скачати торрентом без регістрації та СМС якусь іграшку. Після цього буде вказівка - "переставити вінду", щоб було панятно всім. Я пам'ятаю, як на одному підприємстві я поштовий сервак переробив з віндового якогось Юзергейта і ломані TheBAT! Як і інтерент на FreeBSD із поштою-вебмордою. Тобто лізти до нього не потрібно було. Зовсім. Хіба, може, з часом вінта більшого об'єму доставити. Коли я пішов - все повернули назад. Кожен робить так, як йому зручно і зрозуміло. Ну і на скільки вистачає знань. Так і тут буде. Рано чи пізно поставлять ломані віндовси, бо комусь так зручніше.
vampirich Опубліковано 4 Жовтня, 2021 в 06:32 #63 Опубліковано 4 Жовтня, 2021 в 06:32 19 годин тому, Zheny@ сказано: @alexvvv @vampirich То чим закінчиться? Як завжди. Прийде син зам-завши проректора кафедри, чи ще якийсь синуньо, і не зможе скачати торрентом без регістрації та СМС якусь іграшку. Після цього буде вказівка - "переставити вінду", щоб було панятно всім. Я думаю, що ти мислиш трохи "застаріло". в сина зам-замши явно комп поярчє вдома, і інтернет не шейпиться на відміну від універу Коли ти останній раз ходив кудись щоб щось скачати а потім на флешках переносив?))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.