Перейти до змісту

Створено 99-доларовий ноутбук

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Створено 99-доларовий ноутбук

Компанія Jointech представила ноутбук JL7100 вартістю 99 доларів, що став найдешевшим лептопом у світі, повідомляє Engadget. Раніше найдешевшим ноутбуком у світі вважався китайський World's Cheapest Laptop, вартістю 130 доларів.

cc59833.jpg

Побудований JL7100 на базі чипсета Samsung. Обсяг його оперативної пам'яті становить 64 мегабайта. Такий же обсяг пам'яті передбачений у ноутбуці для зберігання даних. Остання може бути розширена за рахунок зовнішнього USB-накопичувача ємністю до 8 гігабайт. Про те, який усередині Jointech JL7100 установлений процесор, не повідомляється.

Важить ноутбук 680 грамів, діагональ його екрана дорівнює семи дюймам. Зовні JL7100 повторює семидюймовий Asus Eee PC 701. Працює JL7100 під управлінням Windows CE 5.0.

Крім операційної системи, на ноутбук встановлені такі програми, як MS Word Viewer, MS Excel Viewer, MS Powerpoint Viewer, MSN Messenger, Media Player, Image Viewer, Wordpad, PDF Viewer, Calculator, Paint та Internet Explorer.

Також повідомляється, що JL7100 оснащено QWERTY-клавіатурою, тачпадом і стереодинаміками. Час роботи ноутбука від батареї становить від чотирьох годин. У режимі очікування JL7100 може працювати до 72 годин від одного заряду акумулятора. Час повної зарядки акумулятора - чотири години. Поставлятися ноутбук буде в чотирьох варіантах кольорів: чорному, рожевому, білому та блакитному.

Раніше ідею створення стодоларового ноутбука висловлювали представники фонду One Laptop per Child. Ціль фонду - забезпечення незаможної молоді в усім світі спеціальною моделлю портативних комп'ютерів, вартістю 100 доларів за штуку. Ноутбуки, створені в рамках даної програми, одержали назву OLPC XO. Вони побудовані на базі процесора AMD з тактовою частотою 500 мегагерц, оснащені 128 мегабайтами оперативної пам'яті і 512-мегабайтним флеш-диском для зберігання інформації. У цей час XO коштує 188 доларів.

Опубліковано

як на мене то це відносно заліза повна галіматья... хоча для сисадмінів чи технарів на виїзді до точок доступу іноді річ найнеобхідніша...

Опубліковано
хоча для сисадмінів чи технарів на виїзді до точок доступу іноді річ найнеобхідніша...

Угу. Якщо там є ще й СОМ-порт, то така фігня буде для мене дуже корисною

Опубліковано
хоча для сисадмінів чи технарів на виїзді до точок доступу іноді річ найнеобхідніша...

Угу. Якщо там є ще й СОМ-порт, то така фігня буде для мене дуже корисною

сагласЄн.... :)

Опубліковано

можносмело плюсовать еще 100 бакинских на покупку юзб винчестера или 40$ восьми-гиговой флешки, так как на 512 мб памяти особо не розгуляєшся.

Опубліковано

Перехідники з USB на COM коштують копійки, а USB там напевно є :jeer:

Я жінці подарував Asus EeePC 4G -- дуже класна штучка, жінка задоволена. Хоча є два недоліка -- роздільна здатність дисплея 800х480, а вінда не розрахована на такі дисплеї, і в деяких вікнах іноді не видно внизу кнопок Ok Cancel Apply внизу, приходиться збочуватись щоб їх натиснути, ну і 4 гіга SSD все ж малувато трохи. Після установки всього необхідного софта (WinXP, Office 2003, Skype, Avira Antivir, Firefox, QIP, Nokia PC Suite і ще якісь дрібнички) вільних лишилось десь 650 метрів. Але перша проблема вирішується підключенням до зовнішнього монітора при потребі, а друга -- флешкою (SD або USB).

Опубліковано
Пардон, недодивився, Windows CE, 64 метра памяті :jeer:

Ні, ноутбук - гівно

незгідний з одного боку, звісно якщо намагатись видушити з нього щось нереальне то логічне висловлювання про фікалії :D, але от мені в певний час булоб більш ніж достатньо, поставив би собі ФРЮ чи ЛінуХ без іксів і повний драйв на виїзді забезпечений, навіщо фарш коли потрібо через компорт підчепитись або через ЮТП по ССШ каналу захоститись? як на мене цяця досить непогана + енергомісткий..від 4 годин безперервної роботи..супер, ну але аж ніяк не для студента в допомогу під вінду :(

Опубліковано
Перехідники з USB на COM коштують копійки, а USB там напевно є :jeer:

Plum, USB там точно есть

Остання може бути розширена за рахунок зовнішнього USB-накопичувача ємністю до 8 гігабайт

для определенного круга задач, для которых ищут ноуты поменьше или коммуникаторы - отличная замена

Опубліковано
Перехідники з USB на COM коштують копійки, а USB там напевно є :(

Plum, USB там точно есть

Остання може бути розширена за рахунок зовнішнього USB-накопичувача ємністю до 8 гігабайт

для определенного круга задач, для которых ищут ноуты поменьше или коммуникаторы - отличная замена

+1 сАгласЄн :jeer:

Опубліковано
Перехідники з USB на COM коштують копійки, а USB там напевно є :)

Я жінці подарував Asus EeePC 4G -- дуже класна штучка, жінка задоволена. Хоча є два недоліка -- роздільна здатність дисплея 800х480, а вінда не розрахована на такі дисплеї, і в деяких вікнах іноді не видно внизу кнопок Ok Cancel Apply внизу, приходиться збочуватись щоб їх натиснути, ну і 4 гіга SSD все ж малувато трохи. Після установки всього необхідного софта (WinXP, Office 2003, Skype, Avira Antivir, Firefox, QIP, Nokia PC Suite і ще якісь дрібнички) вільних лишилось десь 650 метрів. Але перша проблема вирішується підключенням до зовнішнього монітора при потребі, а друга -- флешкою (SD або USB).

Зарано купив тепер EeePC мають 12 і 20 Gb

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...