Перейти до змісту

ОПЕК проти біопалива


romaxa11

Рекомендовані повідомлення

ІМХО суть справи з біопаливом полягає в тому, як стримати опековський картель від постіного аллогічного підйому ціни за барель і при цьому не спровокувати значну продовольчу кризу, яка неодмінно матиме місце внаслідок переорієнтації значних орних площ на виготовлення біоетанолу.

Здається мені, що у всіх цих кризах є лишень доля кризи. Просто ми живемо в час нових методів ціноутворення. Кидає в шок аналіз енергетичного "експерта", який заявляє, що ціна на нафту зараз залежить від всього (простими словами): перданув Буш в сторону Ірану - ціна російської нафти бабась і зросла, тайфун в Індонезії, буря на Світязі - все провокує зростання нафтової ціни. Здається, що ці великі експерти просто вже не знаходять справді серйозних причин для такого серйозного подорожчання. Якщо враховувати, що собівартість палива з його транспортуванням, зберіганням, падінням долара і ще якоюсь фігньою - відсили 20-25$/барель а продажна ціна 140$/барель - то ж цю різницю потрібно якось пояснювати люмпенам - і це ще до того стратегічний товар. А уявіть собі цеж тільки з хлібом, мукою, картоплею - що буде коли бабця в Підгайцях буде орієнтуватись в ціні продажу не на собівартість вирощенної бульбини, а на катаклізми на Тайвані. Якщо вже орієнтуватись на це, то мабуть з чистого прибутку вона повинна відраховувати значний процент в фонд постраждалих від урагану.

Біопаливо потрібно розвивати, однозначно, що воно буде рентабильним і з виснаженням землі можна буде справитись нормально організувавши процес, і найголовніше, що його присутність буде хоч трохи але зв'язувати руки засранцям з ОПЕКу, які на власному прикладі доводять, що людській зажерливості немає кінця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...