Перейти до змісту

Порада з вибором HDD

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт.

Цікавить ваш досвід в питанні надійності вінтів, рекомендації.

Перечитавши кілька форумів та відгуків про продукцію, я так поняв, що за останні роки сильно погіршилась якість HDD.

Хоча це певно рендомно і дивлячись хто як їх використовує та де купує.

Може хто з власного досвіду підскаже цікаві модельки 2Tb в основному для роботи з відеофайлами, конвертацією (відносно великі обєми файлів), інколи під цяцьку/другу 

(24/7 не потрібно, ОС на ССД)

Поки зупинився на таких моделях:

1. Toshiba X300 HDWE140EZSTA (4Тб, кеш 128, 7200, sata3) - завеликий трохи розмір і відповідно ціна (3-4к), але відгуки непогані

2. Toshiba P300 HDWD120EZSTA (2Тб, кеш 64, 7200, sata3) - менший брат попереднього, скаржаться на шум

3. WD Blue WD20EZRZ (2Тб, кеш 64, 5400, sata3) - найкращі відгуки, але бентежить швидкість шпинделя та кеш

4. Seagate BarraCuda Compute ST2000DM008 (2Тб, кеш 256, 7200, sata3) - цікавий кеш, але пишуть, що швидко починає здихати після 1500-2000 годин напрацювання

5. WD Green WD20EZRX (2Тб, кеш 64, 5400, sata3) - я так поняв звичайна офісна затичка

дивлюсь у сторону Toshiba P300 HDWD120EZSTA

Наприклад із терабайтників, як на мене, самі цікаві модельки - це WD10EZEX та DT01ACA100 - перевірено часом десятки таких вінтів

WD10EZEX гарно заходить для робочого ПК

DT01ACA100 для відеонагляду та роботи 24/7

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вінти це лотерея.

навіть з "безвідказних"  моделей завжди є виключення.

І статистики, як такої - також немає.

Якщо вже треба трохи швидкості, то сенс є у моделях із 128/256Мб кеша та 7200 об/хв.

Об'єм вирішуєш сам.

Власне і відповіді ти сам на все дав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут я так поняв тільки один запропонували ?

чи ще щось було ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, BonusButton сказано:

тут я так поняв тільки один запропонували ?

чи ще щось було ?

не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніколи не звертаю увагу на шум, якщо він не схожий на шум скаженого кота з бляшанкою прив'язаною до хвоста, а такого я не чув ніколи. Так що в плані шуму це вже просто люди зажерлись...

На мою думку розклади по надійності такі:

1. Toshiba X300 HDWE140EZSTA (4Тб, кеш 128, 7200, sata3) - досить непоганий і швидкий HDD, але досить сильно гріється, що буде проблемою, якщо в корпусі ПК погана вентиляція. Бажано встановлений вентилятор на обдув корзини з дисками (в багатьох корпусах це передбачено). Надзвичайно сильного вітру там не потрібно, але про оці незрозумілі вентилятори, що чіпляються прямо на диск, взагалі не думайте. Вони суттєвого ефекту не дають ні для яких дисків.

2. Toshiba P300 HDWD120EZSTA (2Тб, кеш 64, 7200, sata3) - на мій погляд, самий оптимальний варіант. (хоча X300, звичайно, швидший на 15-20%).

Отаке я б собі не купив:

3. WD Blue WD20EZRZ (2Тб, кеш 64, 5400, sata3) - барахло/ширпотреб. Там де потрібна галочка, що HDD є в системнику.

4. Seagate BarraCuda Compute ST2000DM008 (2Тб, кеш 256, 7200, sata3) - шанси 50/50 (чи скоріше 40/60) Це як повезе... Якщо кажуть, що служить по 2000 годин максимум, то це не варто уваги.

5. WD Green WD20EZRX (2Тб, кеш 64, 5400, sata3) - повне сміття. Такі харди ворогам дарувати, щоправда, дороговато...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...