Перейти до змісту

TP-LINK Omada програмний контролер

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І так. Є 2 точки доступа EAP110

Є програмний контролер OMADA, який має "рулити " тими точками.

Так от - не бачить він їх.

Скормлюю МАС - не шукає.

Робив таке з Ubiquity  - супер. Все бачить. все робить.

Куда ритися?

Опубліковано

є там ще "утилита обнаружения EAP" - але теж не бачить ніфіга

Зі сартфона, за допомогою утиліти, бачить, додавши по SSID.

Опубліковано

кому цікаво, то грьобаний ЕСЕТ смарт секюріті блокував.

Вимкнув - і все запрацювало.

ПОтім підкоригую правила.

Опубліковано
3 годин тому, Zheny@ сказано:

то грьобаний ЕСЕТ смарт секюріті блокував.

Ну чо зразу грьобаний, маєш бути вдячний який він в тебе бдітєльний.. а він і рад старатись за проявлену до нього довіру. 

Опубліковано
17 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ну чо зразу грьобаний, маєш бути вдячний який він в тебе бдітєльний.. а він і рад старатись за проявлену до нього довіру. 

Бо Убікіті не блокував. Тп лінк блокував.

Можливо попали в такий діапазон портів, що він моніторить.

Опубліковано
1 година тому, SergLutsk сказано:

Загалом,  ідея була у створенні безшовного wiFi.

І це не дороге та ефективне рішення. Проста точка доступу вартує в межах 500+ грн. А покрити може більшу половину поверху, довжиною у 30м. зі стінами і т.д.

2 точки -  не цілих 1200 грн.

програмний контролер можна встановити на будь-який комп. Один раз налаштував і все. Він безкоштовний.

Буду робити, і походжу писати, що і як.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

ідея була у створенні безшовного wiFi.

Щось не зовсім зрозуміла суть, а точка доступу інтернет звідки має брати ? Хто їй його буде видавати безкоштовно ? Чи мова взагалі про щось інше ?

Опубліковано
8 годин тому, SergLutsk сказано:

Хто їй його буде видавати безкоштовно ?

Ілон Маск :)

2 точки доступа покриють весь поверх, переключення від точки до точки проходить за ~5мс, тому і зветься він без-шовний. Без шва. Без видимого (відчутного) переходу.

Вмикаються у свіч (РОЕ) і  розкидаються де потрібно.

А про безкоштовний говорив, коли мав на увазі контролер. Це програма, яка керує точками, веде статистику. Вона безплатна. її не потрібно купувати / ламати і т.д.

Бо є ще апаратне рішення того ж контролера. Це інша байка.

Думаю, що тепер зрозуміліше?

Опубліковано

Сорі, я безшовний прочитав як безкоштовний. Той випадок коли ми починаємо щось читати, а далі закінчення слова додумуємо а не дочитуємо.

Опубліковано

я щось невкурив, жень ти поставив на два компа зовнышні вайфай адапетри і через цю софтину з них зробив типу меш мережу?

чи як?

Опубліковано
28 хвилин тому, Voronin10 сказано:

я щось невкурив, жень ти поставив на два компа зовнышні вайфай адапетри і через цю софтину з них зробив типу меш мережу?

чи як?

ні.

2 АР втикнув у свіч з РОЕ і розкидав по поверху. На компі запустив "контроллер" і налаштував  все це діло. Контролер може керувати не одним десятком таких АР.

Опубліковано
10 годин тому, Zheny@ сказано:

ні.

2 АР втикнув у свіч з РОЕ і розкидав по поверху. На компі запустив "контроллер" і налаштував  все це діло. Контролер може керувати не одним десятком таких АР.

AP спеціально заточені під таку задачу чи йде люба AP?

Опубліковано

чисто теоретично, я на дачі можу поставити дві точки, вони будуть в локальній мережі і виходячи з гаража і приходячи до хати в мене буде бесшовне переключення, вірно?

з пк один раз налаштували і все, вірно?

чи ПК має бутти в мережі і постійно вокінг?

Опубліковано
On 22.08.2020 at 09:26, Voronin10 сказано:

AP спеціально заточені під таку задачу чи йде люба AP?

походу не люба, а конкретні моделі.  Можеш почитати про безшовний віфі від Тп-Лінк, і від Убікіті.

On 22.08.2020 at 09:28, Voronin10 сказано:

чисто теоретично, я на дачі можу поставити дві точки, вони будуть в локальній мережі і виходячи з гаража і приходячи до хати в мене буде бесшовне переключення, вірно?

так.

Але ти можеш купити зовнішню точку за 500 грн (б.в.) і стрельнути нею, хоч на км.

Опубліковано

On 20.08.2020 at 17:30, Zheny@ сказано:

Робив таке з Ubiquity  - супер. Все бачить. все робить.

дурне питання: якщо робив і бачив як воно працює, то нахіба через тп лінк вирішив позбочуватися? економія? 

ясно що дешевше, але як воно себе поведе з часом? чи не робиш сам собі гіморой у мабтньому? бо щось статистика каже що дуже багато тп лінків люблять видєлуватися

Опубліковано
5 годин тому, vampirich сказано:

дурне питання: якщо робив і бачив як воно працює, то нахіба через тп лінк вирішив позбочуватися? економія? 

ясно що дешевше, але як воно себе поведе з часом? чи не робиш сам собі гіморой у мабтньому? бо щось статистика каже що дуже багато тп лінків люблять видєлуватися

Ні.

Убікіті одна точка була. і то ..  свої моменти.

Тп-лінк одна вже була нова, то докупив, щоб були однакові. І да, економія. .. :(

5 годин тому, vampirich сказано:

бо щось статистика каже що дуже багато тп лінків люблять видєлуватися

Овер 10 років у мене 941-й. Досі в строю. Немаю нічого проти тп-лінків.

Опубліковано
1 година тому, Zheny@ сказано:

Убікіті одна точка була. і то ..  свої моменти.

Овер 10 років у мене 941-й. Досі в строю. Немаю нічого проти тп-лінків.

Ubitique теж робив безшовний віфі два роки тому для складу і куска офіса - з того часу жодного разу не довелось заглядувати. 

А з тп лінками навпаки "повезло" - в одному місці вирішив 901 точки доступу використати -  то у всіх трьох точок злітають налаштування після проблем з електрикою. Прошивки танці з бубном і т д - до дупи. Пропало світло - запускаються в секторі дефаултс

Опубліковано
24 хвилин тому, vampirich сказано:

Ubitique теж робив безшовний віфі два роки тому для складу і куска офіса - з того часу жодного разу не довелось заглядувати. 

А з тп лінками навпаки "повезло" - в одному місці вирішив 901 точки доступу використати -  то у всіх трьох точок злітають налаштування після проблем з електрикою. Прошивки танці з бубном і т д - до дупи. Пропало світло - запускаються в секторі дефаултс

Будуть на UPS-і це точно.

Але 3-4 штуки по куткам - це теж не діло.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...