Doctor Опубліковано 11 Липня, 2008 в 13:51 #1 Опубліковано 11 Липня, 2008 в 13:51 Привіт всім Вчора, стоячи на обочині, потрапив під удар в задній бампер. Водій, винуватець пригоди, втік з місця ДТП. Мені вдалося запам"ятати держ. номер, модель і навіть сфотографувати втікача на мобільний. Про все це в ДАІ склали акт. Особу вже ідентифікували. Думаю сьогодні-завтра його знайдуть.Мене цікавить на що я можу практично розраховувати в суді? Чи варто взагалі звертатися в суд, чи то буде тільки багато тяганини і мало толку?І які розміри відшкодувань реально можна отримати?І взагалі які поради будуть надалі.Машина застрахована, сьогодні був в страховиків, сказали що оплатять тільки ремонт.Дякую
Yarchik Опубліковано 11 Липня, 2008 в 15:47 #2 Опубліковано 11 Липня, 2008 в 15:47 Якщо вартість ремонту оплатять страховики - то на що ти ще збираєшся розраховувати? Моральну шкоду? Забий... Шкура вичинки буде не варта.
gorik Опубліковано 11 Липня, 2008 в 17:18 #3 Опубліковано 11 Липня, 2008 в 17:18 Я думаю навіть на те, що !злочинець! заплатить штраф, в ДАІ правда, але ж...Чи не так?
Doctor Опубліковано 11 Липня, 2008 в 20:39 Автор #4 Опубліковано 11 Липня, 2008 в 20:39 Та обідно просто. Машині лише три дні. Стояв на обочині, нікого не трогав - а той придурок забамбурив в зад з розгону, ще й втік (мабуть через те що був п"яний). І виявляється плюс до того ще й закон не на моїй стороні (ну тобто на моїй, але нічим мені не допоможе). Так виходить?А якщо б мені потрібна була мед. допомога, а поряд нікому навіть швидку викликати? Ну не по-людськи це якось. Тобто висновок з усього того - якщо винен - тікай?Якесь законодавство в нашій країні таке... не для людей роблене.Виходить мені його краще самому зловити і натовкти пику? Але не за те, що стукнув, а за те що втік.
B_I_K_T_O_P Опубліковано 13 Липня, 2008 в 18:35 #5 Опубліковано 13 Липня, 2008 в 18:35 Звертатися в страхову із заявою про настання страхового випадку (і якнайскоріше), при цьому бажано (необхідно) довідку ДАІ про ДТП. А далі - справа техніки, - отримати відшкодування за мінусом франшизи. Взагалі все залежить від умов договору КАСКО і (найголовніше) - страхової компанії. Наскільки я зрозумів - автомобіль брався в кредит, скоріше всього на Волинь-авто і скоріше всього страхувався в Дженералі гарант. Та навіть якщо і не так, треба написати заяву в страхову, взявши при цьому від них підпис про отримання/вхідний № на копії. Потім самому весь час тримати хід справи на контролі, навіть можливо самому взяти розширену довідку про ДТП у ДАІ.
keepo Опубліковано 14 Липня, 2008 в 13:40 #6 Опубліковано 14 Липня, 2008 в 13:40 Доктор, з винуватця ти можеш стягнути франшизу, якщо вона зазначена в договорі + страхова до нього висуне регресний позов + він, по законодавству, повинен понести відповідальність перед державою (штраф і позбавлення права керувати ТЗ через втечу з місця ДТП). Нажаль тобі особисто крім суми франшизи він нічого не винен - таке вже законодавство ( Звичайно можна вимагати відшкодування моральних збитків, але тут краще слухати пана меценаса.
Doctor Опубліковано 14 Липня, 2008 в 19:48 Автор #7 Опубліковано 14 Липня, 2008 в 19:48 Всім Дякую !Заяву в страхову подав одразу. Все повинно бути ОК. Тему закрито!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.