Перейти до змісту

10 способів зменшити квартплату

Samhayne

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Нащот схеми щоб лічильник в іншу сторону крутив ця схема є, і вона дуже поширена в Україні загалом(Не вкрадеш - дня не проживеш) :)

Якщо вже так кортить набагато просто спитатись своїх батьків(дядьків) років 30 назад були такі лічильникі, що фазу з нулем місцями міняєш і вуаля!

лічильник "забирає" гроші)))) зараз якщо таке зробиш можудь дать штраф (це в кращому випадку) а в гіршому може лічьник згоріти(не сам а спец. запобіжники). Тобто подібні методи не проходять без затрат рахунок за "на@б"жековців штраф+ремонт лічильника або його заміна :)

Опубліковано
На мою думку лічильник буде ркутитись якщо навантаження проходить по його нулю і фазі. Ні у них ні у мене такого не буде.

Єдиний лічильник, що буде враховувати цю енергію це 3х фазний в підвалі будинку.

Залежить який у тебе лічильник. Зараз ми ставимо лічильники двохелементні. Рахує назалежно по нулю і по фазі. Причому деякі типи лічильників вибирають більше значення і по ньому рахують :).

Також в старі корпуси лічильників ставимо нові механізми з захистом від змотувань і подібних маніпуляцій.

Штрафи невеликі - від 200 до 15 000 грн. Може бути і кримінальна відповідальність

Опубліковано
На мою думку лічильник буде ркутитись якщо навантаження проходить по його нулю і фазі. Ні у них ні у мене такого не буде.

Єдиний лічильник, що буде враховувати цю енергію це 3х фазний в підвалі будинку.

Залежить який у тебе лічильник. Зараз ми ставимо лічильники двохелементні. Рахує назалежно по нулю і по фазі. Причому деякі типи лічильників вибирають більше значення і по ньому рахують :0074:.

Також в старі корпуси лічильників ставимо нові механізми з захистом від змотувань і подібних маніпуляцій.

Штрафи невеликі - від 200 до 15 000 грн. Може бути і кримінальна відповідальність

оооооо я вижу тут господин из компетентной организации!!!! Ответте пожалуйста мне на один наболевший вопрос. Все электросчётчики выпускаемые в украине проходят сертификацию - метрическую проверку - и пломбируются. Так вот! Какого фига при установке себе нового счётчика нужно сдавать его снова на проверку????????????????? Один человек ....не будем называть его имя мне сказал. Что энерго надзор или назовём это проверочной организацией ..... специально берёт у нас счётчики на проверку чтобы "подрегулировать" показания +20% +30% ведь за "свет" который кто то спёр или который горит всю ночь в подьездах или на фонарных столбах ---кто-то должен платить :) и этот кто то и есть народ.

Опубліковано

Взагалі-то хто спер і попався отримує відповідальність у вигляді штрафу, сума якого становить скільки сперто всіма любителями халяви в районі. Якщо помічено такі неточності вимірювання, то можливо варто добиватись права на нормальні лічильники.

Опубліковано
оооооо я вижу тут господин из компетентной организации!!!! Ответте пожалуйста мне на один наболевший вопрос. Все электросчётчики выпускаемые в украине проходят сертификацию - метрическую проверку - и пломбируются. Так вот! Какого фига при установке себе нового счётчика нужно сдавать его снова на проверку????????????????? Один человек ....не будем называть его имя мне сказал. Что энерго надзор или назовём это проверочной организацией ..... специально берёт у нас счётчики на проверку чтобы "подрегулировать" показания +20% +30% ведь за "свет" который кто то спёр или который горит всю ночь в подьездах или на фонарных столбах ---кто-то должен платить :) и этот кто то и есть народ.

За світло яке горить в під"їзді всю ніч платять ЖЕКу мешканці цього під"їзду. При сплаті за квартиру є така стаття витрат як "обслуговування будунку". В договорі з ЖЕКом вона розписана, разом з освітленням під"їзду туди входять і послуги по прибиранню під"їзду, вивезенню сміття, обслуговуванню ліфту (якщо є) і ін.

Опубліковано

"обслуговування будунку"

Вот уж рассмешил ...... у нас давно висело обьявление на подьезде приблизительно такого содержания "в связи с тем то и тем то подьезд обслуживаться не будет ..... товорищи жильцы прибирайте и мойте сами" про лампочки которых нет ...я вообще молчу.

мусор правда вывозят тут согласен ...... а вот всё остальное B) И не надо говорить что ходите ... добивайтесь .... жалуйтесь .... всё это Х".ня ...нифига не добьёшься и не выбьешь. Уже ходил и пробовал. Там такой бардак что сам ГОСПОДЬ не знает для чего эта организация создана. Приблизительный мой диалог в течении месяца:

вопрос. КТО ОТВЕЧАЕТ ЗА ТО И ТО?

ответ. ТАКАЯ ТО.

вопрос. где такая то ?

ответ. ещё не пишла.

вопрос. где такая то ?

ответ. ещё не дошла.

вопрос. где такая то ?

ответ. ещё на обеде.

вопрос. где такая то ?

ответ. ещё не пишла с обеда.

вопрос. где такая то ?

ответ. уже ушла.

вопрос. где такая то ?

ответ. на обьекте.

вопрос. где такая то ?

ответ. ещё не пишла с обьекта.

вопрос. где такая то ?

ответ. прямо с обьекта пошла домой.

вопрос. где такая то ?

ответ. заболел ребёнок.

вопрос. где такая то ?

ответ. заболела сама.

вопрос. где такая то ?

ответ. в отпуске.

и.т.д

:D:):(:D

Опубліковано

Раз не можете добитись від ЖЕКу надання необхідних послуг необхідної якості, створіть об"єднання жильців свого будинку і буде вам щастя. Точно будете знати за що платите і хто за це відповідає.

Опубліковано

Ага ..... я что бабушка которая будет ходить по квартирам и собирать по 10 гр .......да ещё и у каждой квартиры на коленях стоять ...... ждать пока один зарплату получит ... другой пенсию ....... В попу всё. Я не подставляю правую щеку когда меня пиз..т по левой. Я не проповедник .... у нас всё так.... миллионы идут на налоги по содержанию дорог (техосмотр) а ездим по локоть в га..не! Может за наши деньги и работает какой то жек который обслуживает бугров ..но нам простым жителям что то не очень много перепадает. Так что у меня нет сил бороться с системой. У меня есть своё мнение на этот счёт , я его придерживаюсь и мне хорошо. :)

Опубліковано
оооооо я вижу тут господин из компетентной организации!!!! Ответте пожалуйста мне на один наболевший вопрос. Все электросчётчики выпускаемые в украине проходят сертификацию - метрическую проверку - и пломбируются. Так вот! Какого фига при установке себе нового счётчика нужно сдавать его снова на проверку????????????????? Один человек ....не будем называть его имя мне сказал. Что энерго надзор или назовём это проверочной организацией ..... специально берёт у нас счётчики на проверку чтобы "подрегулировать" показания +20% +30% ведь за "свет" который кто то спёр или который горит всю ночь в подьездах или на фонарных столбах ---кто-то должен платить :D и этот кто то и есть народ.

Лічильник здають на перевірку, щоб впевнитись, що він працює в класі.

"майстрів" розвелось забагато. І в пломбованих нових лічильниках цікаві речі виявляємо.

І не всі нові лічильники потрібно здавати на повірку.

На місці установки його також перевірять, тільки простішим приладом.

Підкручувать?? Повірка йде на стенді. Присутній представник Держметстандарту. І саме він ставить пломби про повірку.

За світло на фонарних стовпах плтить Луцьксвітло.

Ті хто краде - попадаються, і в основному самі за себе платять. Може і більше.

Якщо Ви не впевнені в правильності роботи лічильника - Ви можете вимагати його перевірки. Якщо виявиться, що він працював правильно - просто заплатите за перевірку. Якщо працював неправильно - можна вимагати перерахунок. Правда в більшості своїй старі лічильники (навіть ті, що пройшли ремонт) працюють в "мінус". Так що вигода від перевірки Вам навряд чи буде.

Опубліковано

Мені батько казав, що "0" йде загальний на всі квартири. Такщо Шкодер правий, буде в твого сусіда за тебе крутитися лічильник, а в тебе за нього :)

Опубліковано

А тим часом, тихо-мирно, без шуму і пилі Водоканал підвищує свої тарифи:

Стоки: було в квітні 0,99 - 1,21 в травні - 1,56 в червні

Холодна вода: 2,25 березень - 2,68 травень - 3,36 червень

Опубліковано

мож кто компетентен в вопросе? Дело такое. С 1997 года я платил за квартиру как за 49.5 квадратных метров, но во время приватизации (пол года назад), оказалось, что квартира 44,5 метров. Получаеться, что я 11 лет платил за лишних 5 метров. Денег мне не жалко, но страна нае..ала меня????? В жеке говорят : "мы вам перепишем квадратуру, будете платить по-новому". Как восстановить Статус Кво?

Опубліковано
мож кто компетентен в вопросе? Дело такое. С 1997 года я платил за квартиру как за 49.5 квадратных метров, но во время приватизации (пол года назад), оказалось, что квартира 44,5 метров. Получаеться, что я 11 лет платил за лишних 5 метров. Денег мне не жалко, но страна нае..ала меня????? В жеке говорят : "мы вам перепишем квадратуру, будете платить по-новому". Как восстановить Статус Кво?

если не согласны на перерасчет - суд. последние 3 года.

но надо посчитать выгодно ли

(возможный виигрыш(будет или нет)-затраты на суд).

• 3 тижня потому...
Опубліковано
З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про житлово-комунальні послуги

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 2004, N 47, ст.514 )

Розділ V

ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СПОЖИВАЧІВ, ВИКОНАВЦІВ, ВИРОБНИКІВ

Стаття 20. Права та обов'язки споживача

1. Споживач має право:

6) на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг, визначених договором у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

интересно, а как это надо оформлять?

ну и палка о двух концах получается: сам даешь наводку, что квартира пустая и ее можно грабить.

но, когда отсутствует один из прописанных - можно на него перерассчет делать...

Опубліковано

Наскільки знаю це оформляється не так складно. Треба:

1) Прийти в ЖЕК і написати заяву, що Вас, наприклад, не буде 1 міс.

2) Після того як повернулись - представити в ЖЕК довідку ппро місце перебування з печаткою управляючого органу (сільради, міськради ) де Ви перебували.

Вроді так.

Опубліковано

А есть ли экономия в случае установки бойлера? Компенсируются ли затраты на электричесвто уменьшением или прекращением оплаты за горячую воду по счётчику?

Опубліковано
А есть ли экономия в случае установки бойлера? Компенсируются ли затраты на электричесвто уменьшением или прекращением оплаты за горячую воду по счётчику?

одноклассник в подмосковье проводил эксперименты и подсчеты.

бойлер менее выгодно.

это даже тогда, когда у него электричество дешевле (живет в высотке, без газа. а в таких домах электрика дешевле)

Опубліковано

в Польщі світло тарифікується погодинно. І Лічильники відповідні.

Нам до Москви ще.. загалом далеко... :(

а економити - менше використовуй, менше заплатиш. :)

Опубліковано

залежить наскільки активно використовувати бойлер, але в основному ні. Не забуваємо також про збільшення використання холодної води.

Основний виграш не у грошах а у комфорті - вода така як треба, і ніхто на профілактику не відключить.

Опубліковано
в Польщі світло тарифікується погодинно. І Лічильники відповідні.

Нам до Москви ще.. загалом далеко... :)

а економити - менше використовуй, менше заплатиш. :)

В нас світло теж можна тарифікувати погодинно, але спочатку треба встановити відповідний лічильник, що є досить дорогим і невідомо коли і чи взагалі окупиться.

Ще одне на рахунок бойлера - можливо при теперішніх тарифах він невигідний, але хто скаже скільки буде коштувати гаряча вода коли газ буде по 400 у.е.?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...