Перейти до змісту

Повтори зображення на лазерному принтері HP

Рекомендовані повідомлення

Запитання до людей, котрі серйозно займаються ремонтом принтерів

На роздрукованому аркуші почали з'являтися повтори зображення. Зрозуміло, що тема заїжджена і розжована на форумах - нерозряд вала заряду, почистити контакти картриджа, принтера, замінити картридж ... Але у мене, схоже, проблема в самому принтері ... Картриджів у мене чотири (заправлені в дуже різний час, а тому бракований тонер, який недоспікається, теж виключаю), тобто постійно є підмінні, і ось коли з'явилася ця проблема, цей дефект при друку, заміна картриджа не допомогла - повтори зображення вже друкувалися на всіх 4-х картриджах ...
Тобто, картриджі виключаю з причини. Контакти в принтері, почистив, підігнув (піднапружнив) - не допомогло. В налаштуваннях принтера тип паперу "товстий" теж ставив - без змін...

Значить проблема, я так розумію, в електрочастині самого принтера, в схемі, яка видає напруги розряду (зняття заряду з вала) ...

При чому цікавий момент - дублює не все зображення постійно, а якби хвилями ... Типу заряд накопичується і знімається ... Кондюки які попідсихали, чи що ...?

Хто-небудь з таким стикався?

Принтер (вірніше БФП) HP LaserJet 3050, модель Q6510A, картридж 12А (Q2612A) [/ URL]

Скан тест-листка додаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може термоплівка віджила своє?

Если двоение (повторная печать) не зависит от картриджа, то вероятнее всего причиной является износ термопленки в печке принтера, когда тонер прилипает к термопленке по причине того, что тефлоновый слой стерся. Термопленка подлежит замене.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що якби повтори були постійні, то так, можна було б думати на термоплівку, але тут

41 хвилин тому, jack74 сказано:

... - дублює не все зображення постійно, а якби хвилями ...

тому схиляюсь все ж до електроніки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так повтор якраз получається через проміжок 76,5, а такого діаметру фотобарабан і термоплівка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Діаметр термоплівки 18мм, тобто повтори повинні би бути на відстані 18*3,14

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Який точно діаметр термоплівки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо рахувати по повтору, то діаметр "винуватця" 24,36 мм... фотобарабана діаметр...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

46 хвилин тому, jack74 сказано:

Якщо рахувати по повтору, то діаметр "винуватця" 24,36 мм... фотобарабана дsаметр...

схоже, що заряд не знімається із фотобарабану , але термоплівку візуально варто перевірити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

схоже, що я поспішив що всі 4-ри картриджа однаково... "Однаково" здавалось, коли тексти друкували, а от коли роздрукував одну й ту ж тест-сторінку, то різницю видно...

Спойлер

1
86e88ae9ac2at.jpg
2
1dcc09d4ccdat.jpg
3
e820140c54fct.jpg
4
58038248f8f7t.jpg
висота прямокутничків 1см

невже ж всі 4-ри картриджа однаково дохлі?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, jack74 сказано:

схоже, що я поспішив що всі 4-ри картриджа однаково... "Однаково" здавалось, коли тексти друкували, а от коли роздрукував одну й ту ж тест-сторінку, то різницю видно...

Hide contents

1
86e88ae9ac2at.jpg
2
1dcc09d4ccdat.jpg
3
e820140c54fct.jpg
4
58038248f8f7t.jpg
висота прямокутничків 1см

невже ж всі 4-ри картриджа однаково дохлі?!

вал заряда десь не контачить, треба пробувати переставляти між картриджами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

51 хвилин тому, alexvvv сказано:

вал заряда десь не контачить, треба пробувати переставляти між картриджами

якщо у всіх 4-х не контачить, то який сенс їх переставляти

ок, поки пауза. Домовився перевірити їх на такому ж принтері. Перевірю - буде подальша інфа для роздумів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 хвилин тому, jack74 сказано:

якщо у всіх 4-х не контачить, то який сенс їх переставляти

ок, поки пауза. Домовився перевірити їх на такому ж принтері. Перевірю - буде подальша інфа для роздумів

на 2-гому немає повторів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

типу да, але другий то окрема "ягідка" - його, схоже, взагалі хтось криворукий перезаправляв, бо він і тріщить (хтось склав неправильно), тому на нього особо нема сенсу дивитись.

але, але...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з другого картриджа (що не двоїть) підкінь вал первинного заряду в один з трьох інших.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перевірив я свої картриджі на іншому точно такому ж принтері ("рідному брату" мого, так як з однієї партії, і їм уже 10 років пробігу) - мої картриджі ВСІ г...но :( 
А я не міг повірити, що всі можуть бути поганими ...
Коротше, замовив нового.
Так що всім дякую за участь і підказки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, jack74 сказано:

Перевірив я свої картриджі на іншому точно такому ж принтері ("рідному брату" мого, так як з однієї партії, і їм уже 10 років пробігу) - мої картриджі ВСІ г...но :( 
А я не міг повірити, що всі можуть бути поганими ...
Коротше, замовив нового.
Так що всім дякую за участь і підказки

а не думав що твій принтер вбиває картріджі і зробить те саме з новим?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та не думаю... якось вони трішки по-різному вбиті... Я думаю, що то вже в мене лежали давно замордовані...

Зара вставив нормального, друкує гарно, ще не вбився

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...