Перейти до змісту

ПЯТНИЦЯ 13


laska

Рекомендовані повідомлення

ПЯТНИЦЯ 13

895169_20061013163911.gif

Чергова вигадка людства чи нерозгадана таємниця чисел

Будь-яка цивілізація стародавності, як тільки досягала визначеного рівня розвитку культури, неодмінно створювала свій календар. Справа в тім, що календарі у своїй глибинній суті відбивають не тільки відлік перебігу часу, але і несуть у собі визначену інформацію про циклічність енергетичних сил у Всесвіті. Так само ще у давні часи в календарях вираховувалися щасливі й нещасливі дні. Нерідко про настання фатальних днів заздалегідь попереджали пророки і віщуни. Такими днями дуже часто були п'ятниці, які збігалися з 13-м числом місяця.

З давніх часів п'ятниця в різних християнських країнах світу вважається днем украй нещасливим. Це тому, що майже дві тисячі років тому саме в п'ятницю на Голгофі розіпнули Спасителя за гріхи людства. Але в оцінці п'ятниці як нещасливого дня з християнами у значній мірі солідарні і мусульмани. У переважній більшості країн, населення яких сповідує іслам, у цей день не прийнято вести ніяких справ, торгувати, вирушати у подорожі і т.д. Винятком є лише дозвіл продавати по п'ятницях у збройних крамницях російський автомат Калашникова!

Відома британська фірма Ллойда, яка вже сотні років страхує кораблі надає такі дані: протягом століть фіксуються всі аварії і катастрофи, що трапилися з різними кораблями в будь-яких морях і океанах, найчастіше нещастя відбуваються саме по п'ятницях!

Що ж до числа 13, то з ним пов'язані найстрашніші народні повір'я.

Число "13" називають чортовою дюжиною і вважають, що воно приносить тільки нещастя. У Європі 13 сприймається як диявольське, відьомське число, пов'язане з магічним квадратом. Близькому Сході, у Китаї та інших країнах неприязнь до цього числа була викликана страхом вторгнення у замкнуту астрологічну систему, що складалася із 12-ти знаків Зодіаку. У Китаї цю цифру використовували саме у місячному календарі, в якому рік тривав 354 дні, через певну кількість років необхідно було доповнювати 13-й, високосний, місяць, який вважався нещасливим.

Розсудливий-марновірний Захід давно відмовився від використання номера "тринадцять" на вулицях великих міст під цим номером немає будинків, поверхів, квартир, цю цифру "пропускають" при нумерації крісел у салонах авіалайнерів, автобусів і місць у глядацьких залах, вагонах потягів, не кажучи вже про те, щоб давати жахливий номер, що приносить нещастя, лікарняним палатам у клініках.

При поєднанні цих двох факторів, отримуємо "п'ятницю 13-го" - вкрай нещасливий день.

При наріканні на марновірство статисти-аномалісти наводять такі цифри:

Німецький клуб автолюбителів приблизно два роки тому опублікував власні дані багаторічного обліку автодорожніх подій. В кожну "чорну п'ятницю" кількість дорожньо-транспортних випадків зростає майже на 60 відсотків!

У "Британському медичному журналі", не раз відзначалося: по п'ятницях, а особливо 13-го числа, хірурги намагаються не призначати планових операцій, оскільки знають - ризик невдачі зростає в цей день удвічі!

Якщо поцікавитися думкою поліцейських, то вони точно скажуть, що в "чорні п'ятниці" число кримінальних діянь зростає втричі. У такі дні значно збільшується і число самогубств, а також авіакатастроф.

Цей день став фатальним для деяких широко відомих особистостей, що залишили слід в історії. Наприклад, саме в п'ятницю 13-го був арештований і присуджений до тюремного ув'язнення колись всемогутній "господар Чикаго", відомий американський гангстер Аль Капоне, який встиг підкупити весь чиновницький апарат міста і штату. Але... чомусь щось десь у нього "не зійшлося" саме в ту "чорну п'ятницю"!

У "чорну п'ятницю" 13 вересня 1966 року в знаменитому місті азарту Лас-Вегасе був убитий популярний музикант і композитор Тупак Шакур, який до того зміг щасливо уникнути декількох серйозних замахів.

Та не можна однозначно говорити про фаталізм збігу п'ятниці з 13-м числом. От, наприклад, король Франції Людовік XIII вважав цей збіг щасливим. Він навіть одружився в п'ятницю 13-го з Анною Австрійською, якій на той час виповнилося тринадцять років.

Є випадки щасливих "чорних п'ятниць" і в сучасному світі, як то... У штаті Філадельфія купка дуже заможних людей твердо вирішили показати, що вони дуже далекі від будь-яких забобонів і марновірств, а тому завжди готові відважно кинути виклик "чорним п'ятницям" і іншим символам нещастя. Домовившись, вони об'єдналися у клуб, що з іронією назвали "П'ятниця-13". Збір членів цього елітного клуба призначається тільки по "чорних п'ятницях". Тоді влаштовується розкішний обід, а після нього члени клуба з захватом роблять різні нерозсудливості: вони вщент розбивають великі дзеркала, проходять під сходами, пригорщами розсипають сіль, розкривають у кімнатах парасолі, випускають із кліток чорних котів і роблять тому подібні "шаленості". Поки немає ніяких зведень, що когось із членів клуба чи їх близьких наздогнали нещастя.

Спокушають долю і по цю сторону океану - у французькому місті Тулузі, де 13 лікарів організували свій клуб, засідання якого регулярно проходять 13-го числа кожного місяця й обов'язково в кімнаті № 13 місцевого готелю. Члени клуба щиро шкодують, що ніяк не можуть додати до 12 місяців року ще один, щоб цілком присвятити його своїм зборам і святам.

Що ж, може нещасні випадки у п'ятницю-13-го і справді лише збіг обставин і нічого страшного вона не несе, як кажуть китайці, не варто смикати тигра за вуса! І сподіватися на щасливий випадок.

Взято Тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ах-ха-ха, точно! Посмотрел в календарь! Таки да, пятница 13! :)

Ржунимагу, а я совсем забыл, что сегодня пятница 13-е, зачем вы мне напомнили!!! :lol:

Помню, был со мной аналогичный случай пару лет назад... :)

А так бы я спокойно день прожил, теперь буду бояться! :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На сьогодні в мене заплановано ДН....

і 13 число для мене є щасливим....

Все буде ОК!

в моєї мами мами теж сьогодні д/н, які можуть бути негаразди?????????? літо, діщу нєт, пятниця, ура!!!!!!!!!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене ПТ 13те завжди чомусь був навпаки дуже позитивний день.

і пригод ніяких "не таких" не було жодного разу...

так що це все забобони

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене перше свіданіє було в п"ятницю 13 - так воно і пройшло якось по-дідьковому)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я в університеті в журналі був під номером 13. мну практично ніколи не питали:huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я в університеті в журналі був під номером 13. мну практично ніколи не питали;)

Аналогічна ситуація :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На самом деле, история «черной пятницы» – вполне реальная и правдоподобная. Все началось 700 лет назад, когда прекратила существование самая могущественная и богатая организация в Европе – Орден Тамплиеров. Воинствующие монахи строили дороги, вели войны, финансировали строительство готических соборов. Но в 1307 году они исчезли с исторической арены так же таинственно, как и появились на ней. В один день 13 апреля, в пятницу, все они были схвачены, посажены за решетку, а потом сожжены на кострах инквизиции. После них осталось много легенд, так и не найдены их знаменитые сокровища, а обычное сочетание даты и дня недели – пятница, 13-е – приобрело с тех пор инфернальный оттенок.

©

На сьогодні в мене заплановано ДН....

і 13 число для мене є щасливим....

Народився в Пт 13.04.1973 — 13.04.1307 = ??? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все, пятница 13-е уже 2 часа как прошла, так что можно расслабиться, товарищи ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 7 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...