Перейти до змісту

Нержавіючий гнучкий шланг

Ukrainec

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт,

Сьогодні заглянувши під мийку виявив, що віддалена стінка трішки волога. Прослідувавши виявилося, що гнучкі шланги з  нержавійки дали тріщини і з нього сочиться вода. При тому, що обидва! Порухавши, вода взагалі почала дзюрити. Оглянувши шланги виявив на них багато слідів корозії. В одному з таких слідів і утворилася тріщина. 

Шланги фірми Gross:

Спойлер

IMG_20190120_203150.thumb.jpg.cbdf33e997c6b798a5336d0bc436d7e0.jpg

Куплялися парою минулого року в епіку, одночасно під час купівлі змішувача.

Цікаво, читав там про всілякі токи, і т.д але у ванні стоять екофлекси, то на одному теж є декілька плям жовтизни, а іншому ніц немає. Але ці шланги куплялися в різний час і двох різних класів "стандарт" і "супер", на "супері" - гарячий в районі гайки є іржа. Стоять: стандарт  - 5 років, супер - 7 років.

Звісно завтра піду візьму екофлекса, але є думки перейти знову на гумові. Хоча вони теж не краще, минулого разу з ними теж потоп був, але хоч вони постояли зо 8 років. А тут 1 рік  така засада.

Опубліковано

Або шланги гамно по якості, або брак, або були пошкодження які привели до корозії - тільки ви це можете визначити.

Я весь час ставив комплектні гумові в оплітці шланги, проблем ніколи не було - срок служби таких шлангів 5-10років

Якщо є підозри на можливий прорив - вчасно міняти

Так як ви і зробили)

Опубліковано

Ну розумієте, я хочу "взути і забути". І ті 5-7-10р весь час переживати? тому в силу обставин взагалі є думка перейти на "жорстку щепку": виточити ніпеля М10, припаяти до них мідні трубки, інший кінець розвальцувати і вивести їх відразу до поліпропілену. В європі наскільки я знаю так і роблять

Опубліковано

Ось очікую:

Спойлер

IMG-75ca608ba5dba2a904d0deaac59b6b3c-V.thumb.jpg.45cf3764b1223520aab490a6b0faf136.jpgIMG-589c3ef0070986fc99e30781d423c9a0-V.thumb.jpg.20e532ee30cac1e91654c83f7f5be7eb.jpg

Взяв 3 підводки, з фланцями та 2 цангові муфти. Тому якщо треба укоротити трубку, то фланець можна обрізати до необхідної довжини закрутивши її в цангову муфту, що на лівому фото

Опубліковано

Прикольна штука.

В мене гнучкий до бачка коли "зносився", то придбав на варшавці німацького такого ж самого в шкарпетці, але ззовні ще в прозорому шлангу. Це все обжато разом. Значно менше "потіє" і вигляд від цього естетичніший.

Як отримаєш відпиши про

40 хвилин тому, Ukrainec сказано:

якщо треба укоротити трубку, то фланець можна обрізати до необхідної довжини закрутивши її в цангову муфту

Щось не дуже зрозуміло з фото як воно герметичність при тиску дасть. Я так зрозумів муфта не розвальцовує трубку?

Опубліковано
20 хвилин тому, S30 сказано:

Як отримаєш відпиши про

Щось не дуже зрозуміло з фото як воно герметичність при тиску дасть. Я так зрозумів муфта не розвальцовує трубку?

ні, конусна зажимна шайба обжимає трубку і притискає плоску шайбу до гуми. Та в свою чергу розтікається і герметизує з"єднання. Як на мене трішки не надіно без бронзової вставки в трубку, але по ідеї теж буде тримати. на 3,5 атм вистачить з головою, якщо не зазнаватиме мех.впливу.

Опубліковано

Якщо так, то хрєноватенько, якщо чесно. При можливих гідроударах видавить тільки так.

В мене металопласт надійно обжатий колись видавило. Добре що вчасно побачив і замінив муфту на надійнішу.

Опубліковано

Ось і отримав я те що хотів. Дякую lord за посилання. :beer:

настроїв себе на гірше, прийде якась дуже китайська мідь і все закінчиться походом в господарський покупкою звичайних шлангів. Натомість прийшли доволі пристойні трубки, товщина стінки 1 мм, хром доволі стійкий, не здирається  від неінтенсивного царапання.

Спойлер

IMG_20190124_204430.jpg.84e9cb5008477292159e44191bf2e598.jpg

фітінг нормальний,  латунь. пробував пиляти.

Розчарувало лиш те, що в одному комплекті не було вкладено затискної конусної шайби. Брак з заводу напевно, бо комплекти йдуть запаяні в плівці. Тому не думаю, що це вина продавця. Написав продавцю про цей випадок, то він був готовий в листі по пошті відправити, але зійшлися на тому, що я ще буду їх замовляти і він докладе. Продавець адекватний, працює зі 100% предоплатою

Мідь доволі гнучка приємно і доволі легко деформується набираючи форму від зусилля руки. Також відносно жорстка, не шланг як ні як. Зробив кілька вигинів,  на них трубки мають пружинити від незначних рухів мийки:

Спойлер

IMG_20190124_203045.thumb.jpg.bcd04fce6f68c92ed7c98743c776d18d.jpg

Під час встановлення переплутав їх місцями, трубки використовував з різною довжиною, то нічого, після відкручування випрямилися як має бути. Після заміни місцями знову вигнув до необхідної форми,  а на трубках слідів ніяких від цього не лишилося, бо в принципі і радіуси не сильні.

Чесно, не хочу якихось сюрпризів в майбутньому, тому певно буду дозамовляти ще, щоб перейти на трубки для змішувача на вмивальнику у ванній (на одній з яких як я вже писав, що бачив корозію) і підводку до бачка унітазу (яку тиждень як купив нову :) теж нерж.). 

Опубліковано
On 23.01.2019 at 14:44, S30 сказано:

Якщо так, то хрєноватенько, якщо чесно. При можливих гідроударах видавить тільки так.

В мене металопласт надійно обжатий колись видавило. Добре що вчасно побачив і замінив муфту на надійнішу.

в теорії так, але на практиці трубка другим кінцем впирається в змішувач, який прикріплений до вмивальника чи до мийки, тому щоб вирвати трубу треба подолати масу  вмивальника чи мийки. а якщо вони ще прикріпленні, то взагалі це не реально, звісно якщо там не трубка 1м з S подібним вигином.

Опубліковано

Трубка з фланцем 80грн/шт довжиною що 50см, що 80см, 100грн - 1м,  цанговий фітинг 50грн/шт. Доставка 57грн.  Тобто не на багато дорожче виходить ніж той же екофлекс в новій лінії чи епіку.

Три трубки і 2 цанги з доставкою 397грн.

Звісно цим варто превентивно заморочитись бо коли "потече" то знову побіжите в магазин купувати що небуть,  а там знову забудеться на кілька років до нового випадку.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...