Перейти до змісту

Существует ли в Украине проблема языка?

difoto

Проблема языка  

127 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Да вот, сильно привыкла благодарить людей, но я этому хаму ещё снижу репу!!!

• Відповідей 479
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Vergil84, ти тут обережніше будь. "Русскоязычные" тут мають перевагу, і не лише чисельну. Акуратніше з висловлюваннями і більше слідкуй за своєю мовою. Українську вона лише нагадує :-(

Опубліковано
Я не патриот? Докажите!

це ти маєш довести свою патріотичність.

Я Вам вот что скажу: ошибки в устной украинской речи есть и у людей, которые учились и учатся в украинских школах.

я мав на увазі письмове мовлення.

знищіти

а ще кажеш, що українську мову знаєш.

народ втратить вріу в свою націю.

справжні українці не втратили, а космополітичні громадяни з відмінним знанням української, які балакають російською(вона ж їм рідна, та і всі її "панімают в атлічії от украінскага") втратили віру.

Опубліковано

Я втратила віру в свою націю??? Пане, skinik, прочитайте мій пост до кінця!

"а ще кажеш, що українську мову знаєш"

Я учень 9 класу, мене ще не навчили писати повністю без помилок! А доводити я нікому НІЧОГО не збираюсь, я просто хочу, аби мене не принижували у рідній країні.

Опубліковано
Я учень 9 класу, мене ще не навчили писати повністю без помилок! А доводити я нікому НІЧОГО не збираюсь, я просто хочу, аби мене не принижували у рідній країні.

Учень 9 класу, а інтелект як в цілком зрослої людини. :ok:

Опубліковано
мене не принижували у рідній країні

а хто ж тебе принижує?

якщо твоя рідна мова російська, то як Україна може бути рідною для тебе?

мене ще не навчили писати повністю без помилок

ти пишеш згідно рос правопису.

А доводити я нікому НІЧОГО не збираюсь

так ніхто і не просить тебе щось доводити.

Опубліковано
Учень 9 класу, а інтелект як в цілком зрослої людини???

так иногда бывает, когда книг много читаешь! :ok:

Опубліковано
Учень 9 класу, а інтелект як в цілком зрослої людини???

так иногда бывает, когда книг много читаешь! :ok:

А які саме книги? Російські чи Українські?

Опубліковано

То сама не принижуй свою рідну країну мовою сусіда. Вивчати мови, знати мови - так, це завжди вітається, а от забувати рідну - цього робити не можна.

Учітеся, брати мої, чужому навчайтеся і свого не цурайтесь.

Т.Г. Шевченко

Доколупуватися до однієї букви в слові - це не варіант. Тим більше, при спілкуванні на форумі. Помилки роблять всі. Хто через не уважність, в когось просто палець на потрібно кнопку не попав. Варто розрізняти випадкові помилки й безграмотність. Kate пише грамотно, особливо якщо зважати, що за півтора десятки років українська мова для неї так і не стала рідною. При бажані вона може і розмовляти, і писати українською краще, ніж Vergil84. Тільки от чомусь вона цього не робить, схиляється до позиції більшості російськомовного населення України. Люди за кордоном прагнуть зберегти рідну мову, а тут, на місці, ми самі її нищимо.

Опубліковано
Доколупуватися до однієї букви в слові - це не варіант.

це не той випадок коли палець не на ту кніпку попав. це випадок застовування рос правопису щодо української мови.

Опубліковано
Доколупуватися до однієї букви в слові - це не варіант. Тим більше, при спілкуванні на форумі. Помилки роблять всі. Хто через не уважність, в когось просто палець на потрібно кнопку не попав. Варто розрізняти випадкові помилки й безграмотність. Kate пише грамотно, особливо якщо зважати, що за півтора десятки років українська мова для неї так і не стала рідною. При бажані вона може і розмовляти, і писати українською краще, ніж Vergil84. Тільки от чомусь вона цього не робить, схиляється до позиції більшості російськомовного населення України. Люди за кордоном прагнуть зберегти рідну мову, а тут, на місці, ми самі її нищимо.

Хорошо, давай поспорим.Я прекрасно владею как украинским, так и русским языками.Пишу на форуме по-русски, ибо мне так удобней. Мне надо перейти на украинский? Почему?

Опубліковано
це не той випадок, коли палець не на ту кніпку попав. це - випадок застовування рос. правопису щодо української мови.

аргументы будут?

Опубліковано
Мне надо перейти на украинский? Почему?

А чьому ті Українці які живуть і працюють в москві, мають переходити на рос.?

Опубліковано

Спір недоречний і непродуктивний!!!Триває просте поглинання єднієї нації іншою за допомогою російськомовних громадян!!!Цей процес сотні раз був повторений росією на багатьох народах і націях!!!Це тихе захоплення і знищення духу і незалежності

http://kobza.com.ua/content/view/1609/87/ -ось так важко вивчити рідну мову на закромах "старшого брата"

Опубліковано
А чьому ті Українці які живуть і працюють в москві, мають переходити на рос.?

Тебе ответить?Хорошо. Если они не будут переходить на "рос.", то не смогут общаться с коллегами по работе и с шефом. Соответственно, скоро работу они потеряют.

Доходчиво обьяснил?

Опубліковано

Тоді чому тут українці розмовляють російською? Лише тому, що їм так зручніше?

Надто українці ліберальні, толерантні. От за це й розплачуємося.

Якщо директор розмовляє російською, то мені також потрібно перейти на російську?

Роблять Україну російськомовною ще й обурюються, що тут пригнічують російську мову. Для політики "старшого брата" це нормально.

Опубліковано
Тоді чому тут українці розмовляють російською? Лише тому, що їм так зручніше?

Надто українці ліберальні, толерантні. От за це й розплачуємося.

Якщо директор розмовляє російською, то мені також потрібно перейти на російську?

Роблять Україну російськомовною ще й обурюються, що тут пригнічують російську мову. Для політики "старшого брата" це нормально.

Пустой треп опять. Дайте мне конкретно ответ на вопрос: "Почему я должен перейти на укр. язык?"

Опубліковано
ще й обурюються, що тут пригнічують російську мову.

Мне не нравится, что тут угнетают русскоязычных, а не русский язык в частности. Мне жаль, что меня не поняли...

Опубліковано

Те, що тут робиться називається пригніченням російськомовного населення? А що ж тоді говорити про Москву?

Та в Києві, в СТОЛИЦІ, почути українську складніше, ніж російську і це є пригнічення?

Кожен нормальний українець, громаданин своєї держави, патріот повинен розмовляти українською мовою. Як в нормальній державі може бути інакше? Як бити себе в груди і казати, що "Я - украинец"? Ладно там, коли людина є громадяном іншої держави, в силу тих чи інших обставин опинилася тут і зараз розмовляє російською. Це можна зрозуміти. Потрібне деякий час, що вивчити мову. Але люди прожили тут значну частину життя, добре володіють українською і при цьому розмовляють російською - от цього я не розумію.Чому, скажімо, польською ніхто не говорить. До Польщі ближче. Чому на вулицях не чути англійської, німецької, французької? Чому куди не ткнися, скрізь російська?

Те, що ви розмовляєте російскою, є проявом неповаги до держави, громадянами якої ви є. Як самі не поважаємо свою країну, самих себе, свою мову, то хто ж в нас світі поважати буде?

Опубліковано
И на последок добавлю, что 5 школа the best of the BEST!

Хехехе...

Одна из немногих трезвых мыслей во всем топике ;)

Опубліковано
це не той випадок, коли палець не на ту кніпку попав. це - випадок застовування рос. правопису щодо української мови.

аргументы будут?

аргументи є!

1) я не застосовую російський правопис до української мови.

2) на рахунок "кніпки" можна посперчатися.

3) коми і крапки це не є мовні помилки, це ж розділові знаки.

4) я не говорив, що знаю українську мову.

Пустой треп опять. Дайте мне конкретно ответ на вопрос: "Почему я должен перейти на укр. язык?"

1) ти мешкаєш на Україні.

2) тут не Донецьк і переважна більшість розмовляє українською і краще її сприймає, аніж китайську, для прикладу.

3) українська мова є єдиною державною, поважай державу, політиків можеш не поважати.

4) не будь поліглотом.

Опубліковано
1) я не застосовую російський правопис до української мови.

2) на рахунок "кніпки" можна посперчатися.

3) коми і крапки це не є мовні помилки, це ж розділові знаки.

4) я не говорив, що знаю українську мову.

1) правила правописания одни.

2) попробуй

3) это общая грамотность. не знаешь - не исправляй ошибки другим.

4) ну, тогда в чем проблема? я знаю украинский язык, а ты - нет. проблема языка в ком?

Опубліковано
1) ти мешкаєш на Україні.

2) тут не Донецьк і переважна більшість розмовляє українською і краще її сприймає, аніж китайську, для прикладу.

3) українська мова є єдиною державною, поважай державу, політиків можеш не поважати.

4) не будь поліглотом.

Ха...

1 - и шо? Если уж на то пошло, у нас есть конституция, и там не написано, что я должен разговаривать на украинском.

3 - С чего это я должен уважать страну? Это всего лишь навсего линия на карте.

4 - Супер аргумент.

2 - Но ведь все понимают русский! Никаких проблем в общении это не порождает. Да и насчет "переважної більшості" на форуме я бы поспорил.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...