Перейти до змісту

Професія радіоелектронщика в луцькому вищому професійному училищі

MechanicCDRR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Триває набір на спеціальність " РАДІОМЕХАНІК З ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ РАДІОТЕЛЕВІЗІЙНОЇ АПАРАТУРИ "

в Луцькому вищому професійному училищі (те, що на ДПЗ)

http://lvpu.lutsk.ua/kontakty

Попри свою, здавалось би, застарілу назву (неодноразово чув фрази на кшталт: "кому потрібні ті радіомеханіки зараз?" -

професія все ж потрібна. Навики електронщика (ремонт, створення, налагодження різних радіоелектронних пристроїв)

зайвими не будуть. Це я вам як електронщик говорю  :)

Щоб далеко не ходити - за минулий рік до мене звернулись двоє знайомих підприємців з проханням допомогти знайти їм хороших

спеціалістів - електронщиків.

1. ремонт смартфонів (айфонів в основному),

2. робота з вузькоспеціалізованим діагностичним обладнанням на СТО

В обох випадках обіцяли хорошу зарплату і можливість навчання. Тобто потрібна була людина з базовими навиками.

Це лище за минулий рік. І лише знайомі підприємці (а їх в мене таких не дуже багато :) )

Батькам тих хлопців, які люблять майструвати своїми руками щось технологічне - це хороший старт для розвитку майбутнього спеціаліста.

І можливість продовжити вищу освіту в Луцькому політехнічному на спеціальності "Телекомунікації" або "Електроніка" (беруть відразу на 3 курс)

І доречі, і дівчат також! Хто іноді заходить на профільні форуми радіоелектронщиків - той мав би бачити

дівчат, які в цій темі буває краще за хлопців розбираються.

Ну і щоб все було чесно, то про недоліки навчання в ЛВПУ, мабуть розкажуть бордівці :).

А я постараюсь дати якісь коментарі до цього як причасний (викладаю там по сумісництву).

Опубліковано
Только что, halcogen сказал:

Смартфони??? Ви серйозно??? У вашому закладі рівень викладачів і навчальна програма і близько не відповідає рівню смартфонів, і навіть СТО. 

Я взагалі не казав, що рівень відповідає. Я говорив про базові навички. А вже потім можна рівень і самому прокачувати, аби було бажання.

Я знаю кількох учнів звідти, які працюють і в сервіс центрах... і на СТО. Не випускників. Учнів 2-3 курсів.

А за рівень навчальної програми і викладачів - то наболіла бюрократична і соціальна проблема, яку так просто і швидко не вирішиш. В любому випадку - на базові навички, такі як "тримати в руках паяльник, правильно і якісно паяти, читати схему і т.д." - це все не сильно впливає.

Опубліковано

Ну...  на рахунок паяльної станції - це ви погарячкували :). Вона одна, правда. Зате є. І паяльники там не совкові 100Вт. І інструментарій потихеньку назбирується.

За останні 1.5роки майстерня почала оновлюватись. Нинішній майстер не сидить на місці, як його попередники.

На рах. мінімуму знань - я спорити не буду. Але і підтверджувати вашу думку також. Думаю, правда десь посередині.

• 2 місяця потому...
Опубліковано
В 14.08.2018 в 16:59, halcogen сказал:

Вони навіть паяльної станції там в рукаx тримати не будуть, максимум 100Вт совковий паяльник.  Давайте будемо чесними перед собою, знань там дадуть мінімум.

-

Опубліковано

незнаю кого там вчать, по факту 2-5% які туди попали по зову бажання то самі і щось знають і самі вчать щось,

я там і близько не вчився, працюю на виробництві різних рішень для підприємств і споживачів в ЛУЦЬКУ,  розробляємо електроніку від і до,

толкових працівників знайти уви тяжко...

On 14.08.2018 at 15:19, MechanicCDRR сказано:

1. ремонт смартфонів (айфонів в основному),

2. робота з вузькоспеціалізованим діагностичним обладнанням на СТО

1)простіше дивитись ютуб там хоча б реальні випадки показують і показують люди які ті айфони кожен день ремонтують професійно

2)аналогічно до першго, 

для того щоб чогось навчити потрібно щоб підопитний хотів вчитись....

Опубліковано

Як би нашим керівникам від освіти зрозуміти,що в Сучасному світі технічне навчання радіоелектроніки, сантехніка ,слюсаря, має займати не більше півроку- рік.

Опубліковано
4 годин тому, Nokian сказано:

Як би нашим керівникам від освіти зрозуміти,що в Сучасному світі технічне навчання радіоелектроніки

сумніваюсь що із запасом знань = 0 ти за пів року будеш паяти айфони....

досвід не купиш.... + галузь дуже динамічно розвивається...

тільки є одне але, місць де дадуть якісну освіту в україні надзвичайнго мало

Опубліковано

Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома .

Про який  нуль знань  може бути мова.

А те що галузь, як і все ІНШЕ сьогодні стрімко розвивається-лише підтверджує, що вже через півроку-рік  спеціаліст середнього рівня має виконувати  початкову роботу  і при цьому  продовжувати освіту далі

А після випуску  постійно проводити самоосвіту.

Таке нині життя і далі буде лише веселіше..

Опубліковано
39 хвилин тому, Nokian сказано:

Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома

Знати і розуміти, тобто примінити на практиці закон Ома, різні речі. Хто захоче сам навчиться, навіть за три місяці, аби було кому підказати і велике бажання досягнути мети (ІМХО).

Як в анекдоті, питають студента закон Ома: I - струм в колі, U - напруга в колі, R - радіус того кола)))

Опубліковано
11 хвилин тому, sasha2008lk сказано:

Хто захоче сам навчиться, навіть за три місяці,

Так і завдання профосвіту організувати так, аби  вчилися ті, хто хоче.

А щоб вони ХОТІЛИ- треба зробити правильний , ефективний та перспективний учбовий процес.

Опубліковано
1 хвилина тому, Nokian сказано:

ак і завдання профосвіту організувати так, аби  вчилися ті, хто хоче.

А щоб вони ХОТІЛИ- треба зробити правильний , ефективний та перспективний учбовий процес.

Так це треба, як мінімум, в Європу їхати. Хоч би наші внуки до такого рівня організації освіти дожили))) А зараз, маємо те, що маємо. Хто хоче сам вчиться.

Опубліковано

Поки що спостерігається, як наші середні та вищі спеціалісти ( котрі отримали освіту тут)  виїзджають в Європу на роботу вже.

Опубліковано
3 хвилин тому, Nokian сказано:

Поки що спостерігається, як наші середні та вищі спеціалісти ( котрі отримали освіту тут)  виїзджають в Європу на роботу вже.

Згоден, але якщо вони вчилися по програмі міністерства, їм там нічого робити. Виїжджають якраз ті, хто вчився сам, а ВУЗ чи ПТУ дало ази і пеперу (диплом). 

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Я промовчу про роботу електронщиком на виробництві. Робота з контролером, програмування, автоматизація процесу, тощо.

Таких людей знайти то проблема

Опубліковано
On 16.10.2018 at 19:28, Nokian сказано:

Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома .

Знати і вміти використовувати його на практиці - це різні речі.  

Опубліковано

На мою думку, щоб стати хорошим електронщиком, треба мати певні нахили до цього. Не знаю як правильно сказати, напевно мати "чуйку". Згадав мультик:

Спойлер

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...