MechanicCDRR Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 12:19 #1 Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 12:19 Триває набір на спеціальність " РАДІОМЕХАНІК З ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТУ РАДІОТЕЛЕВІЗІЙНОЇ АПАРАТУРИ " в Луцькому вищому професійному училищі (те, що на ДПЗ) http://lvpu.lutsk.ua/kontakty Попри свою, здавалось би, застарілу назву (неодноразово чув фрази на кшталт: "кому потрібні ті радіомеханіки зараз?" - професія все ж потрібна. Навики електронщика (ремонт, створення, налагодження різних радіоелектронних пристроїв) зайвими не будуть. Це я вам як електронщик говорю Щоб далеко не ходити - за минулий рік до мене звернулись двоє знайомих підприємців з проханням допомогти знайти їм хороших спеціалістів - електронщиків. 1. ремонт смартфонів (айфонів в основному), 2. робота з вузькоспеціалізованим діагностичним обладнанням на СТО В обох випадках обіцяли хорошу зарплату і можливість навчання. Тобто потрібна була людина з базовими навиками. Це лище за минулий рік. І лише знайомі підприємці (а їх в мене таких не дуже багато ) Батькам тих хлопців, які люблять майструвати своїми руками щось технологічне - це хороший старт для розвитку майбутнього спеціаліста. І можливість продовжити вищу освіту в Луцькому політехнічному на спеціальності "Телекомунікації" або "Електроніка" (беруть відразу на 3 курс) І доречі, і дівчат також! Хто іноді заходить на профільні форуми радіоелектронщиків - той мав би бачити дівчат, які в цій темі буває краще за хлопців розбираються. Ну і щоб все було чесно, то про недоліки навчання в ЛВПУ, мабуть розкажуть бордівці . А я постараюсь дати якісь коментарі до цього як причасний (викладаю там по сумісництву).
MechanicCDRR Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 13:56 Автор #2 Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 13:56 Только что, halcogen сказал: Смартфони??? Ви серйозно??? У вашому закладі рівень викладачів і навчальна програма і близько не відповідає рівню смартфонів, і навіть СТО. Я взагалі не казав, що рівень відповідає. Я говорив про базові навички. А вже потім можна рівень і самому прокачувати, аби було бажання. Я знаю кількох учнів звідти, які працюють і в сервіс центрах... і на СТО. Не випускників. Учнів 2-3 курсів. А за рівень навчальної програми і викладачів - то наболіла бюрократична і соціальна проблема, яку так просто і швидко не вирішиш. В любому випадку - на базові навички, такі як "тримати в руках паяльник, правильно і якісно паяти, читати схему і т.д." - це все не сильно впливає.
MechanicCDRR Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 14:04 Автор #3 Опубліковано 14 Серпня, 2018 в 14:04 Ну... на рахунок паяльної станції - це ви погарячкували :). Вона одна, правда. Зате є. І паяльники там не совкові 100Вт. І інструментарій потихеньку назбирується. За останні 1.5роки майстерня почала оновлюватись. Нинішній майстер не сидить на місці, як його попередники. На рах. мінімуму знань - я спорити не буду. Але і підтверджувати вашу думку також. Думаю, правда десь посередині.
volker78 Опубліковано 14 Жовтня, 2018 в 18:31 #4 Опубліковано 14 Жовтня, 2018 в 18:31 В 14.08.2018 в 16:59, halcogen сказал: Вони навіть паяльної станції там в рукаx тримати не будуть, максимум 100Вт совковий паяльник. Давайте будемо чесними перед собою, знань там дадуть мінімум. -
Factory Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 10:52 #5 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 10:52 незнаю кого там вчать, по факту 2-5% які туди попали по зову бажання то самі і щось знають і самі вчать щось, я там і близько не вчився, працюю на виробництві різних рішень для підприємств і споживачів в ЛУЦЬКУ, розробляємо електроніку від і до, толкових працівників знайти уви тяжко... On 14.08.2018 at 15:19, MechanicCDRR сказано: 1. ремонт смартфонів (айфонів в основному), 2. робота з вузькоспеціалізованим діагностичним обладнанням на СТО 1)простіше дивитись ютуб там хоча б реальні випадки показують і показують люди які ті айфони кожен день ремонтують професійно 2)аналогічно до першго, для того щоб чогось навчити потрібно щоб підопитний хотів вчитись....
Nokian Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 11:11 #6 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 11:11 Як би нашим керівникам від освіти зрозуміти,що в Сучасному світі технічне навчання радіоелектроніки, сантехніка ,слюсаря, має займати не більше півроку- рік.
Factory Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 15:58 #7 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 15:58 4 годин тому, Nokian сказано: Як би нашим керівникам від освіти зрозуміти,що в Сучасному світі технічне навчання радіоелектроніки сумніваюсь що із запасом знань = 0 ти за пів року будеш паяти айфони.... досвід не купиш.... + галузь дуже динамічно розвивається... тільки є одне але, місць де дадуть якісну освіту в україні надзвичайнго мало
Nokian Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 16:28 #8 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 16:28 Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома . Про який нуль знань може бути мова. А те що галузь, як і все ІНШЕ сьогодні стрімко розвивається-лише підтверджує, що вже через півроку-рік спеціаліст середнього рівня має виконувати початкову роботу і при цьому продовжувати освіту далі А після випуску постійно проводити самоосвіту. Таке нині життя і далі буде лише веселіше..
sasha2008lk Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:06 #9 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:06 39 хвилин тому, Nokian сказано: Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома Знати і розуміти, тобто примінити на практиці закон Ома, різні речі. Хто захоче сам навчиться, навіть за три місяці, аби було кому підказати і велике бажання досягнути мети (ІМХО). Як в анекдоті, питають студента закон Ома: I - струм в колі, U - напруга в колі, R - радіус того кола)))
Nokian Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:20 #10 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:20 11 хвилин тому, sasha2008lk сказано: Хто захоче сам навчиться, навіть за три місяці, Так і завдання профосвіту організувати так, аби вчилися ті, хто хоче. А щоб вони ХОТІЛИ- треба зробити правильний , ефективний та перспективний учбовий процес.
sasha2008lk Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:26 #11 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:26 1 хвилина тому, Nokian сказано: ак і завдання профосвіту організувати так, аби вчилися ті, хто хоче. А щоб вони ХОТІЛИ- треба зробити правильний , ефективний та перспективний учбовий процес. Так це треба, як мінімум, в Європу їхати. Хоч би наші внуки до такого рівня організації освіти дожили))) А зараз, маємо те, що маємо. Хто хоче сам вчиться.
Nokian Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:29 #12 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:29 Поки що спостерігається, як наші середні та вищі спеціалісти ( котрі отримали освіту тут) виїзджають в Європу на роботу вже.
sasha2008lk Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:37 #13 Опубліковано 16 Жовтня, 2018 в 17:37 3 хвилин тому, Nokian сказано: Поки що спостерігається, як наші середні та вищі спеціалісти ( котрі отримали освіту тут) виїзджають в Європу на роботу вже. Згоден, але якщо вони вчилися по програмі міністерства, їм там нічого робити. Виїжджають якраз ті, хто вчився сам, а ВУЗ чи ПТУ дало ази і пеперу (диплом).
Electronshik Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 16:02 #14 Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 16:02 Я промовчу про роботу електронщиком на виробництві. Робота з контролером, програмування, автоматизація процесу, тощо. Таких людей знайти то проблема
case_l Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 19:10 #15 Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 19:10 On 16.10.2018 at 19:28, Nokian сказано: Походу 100% випускників 8 го , чи 9 го нині класу , мають знати закрн Ома . Знати і вміти використовувати його на практиці - це різні речі.
Nokian Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 19:22 #16 Опубліковано 3 Листопада, 2018 в 19:22 авжеж. Походу знати та розуміти, теж не одне й те саме для декого.
sasha2008lk Опубліковано 4 Листопада, 2018 в 06:43 #17 Опубліковано 4 Листопада, 2018 в 06:43 На мою думку, щоб стати хорошим електронщиком, треба мати певні нахили до цього. Не знаю як правильно сказати, напевно мати "чуйку". Згадав мультик: Спойлер
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.