Перейти до змісту

Допоможіть з вибором бюджетного ноута

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Отож, є потреба придбати новий ноутбук. Є обмеження по коштах - до 7 тис грн .

Біглий аналіз в магазинах показав, що в бюджетному сегменті є ноути багатьох брендів (HP, DELL, Lenovo, Asus, Acer).

Є визначеність, що оперативка - 4 Гб, Вінчестер - 500 ГБ (це практично стандарт в усіх розглянутих ноутах).

Далі буду вдячний за поради і застереження:

- на якому бренду варто зупинити вибір (кілька років тому зустрічав погані відгуки про НР), чи на сьогодні якість усіх приблизно однакова?

- які процесори/материнки варто уникати?

Одним словом, потрібно ноут для простих завдань, але який проживе максимально довго.

Опубліковано

Одним реченням про сучасні ультра бюджетні ноути.

Це такі пластмасові коробочки з начинкою від калькулятора які можуть неспішно запускати вінду, браузер і відосік на ютюбчику ну і протягом року (поки діє гарантія) не розвалюються якщо їх чим по менше відкривати/закривати.

Але що можна вимагати від девайса який коштує меньше 300 доларів.

ІМХО нові сучасні ноути до 10-11 кілогрн годяться тільки для того щоб пилюку збирати на вітрині магазину.

ТС якщо треба дійсно якісна річ дивись в сторону БУ 4-5 річних моделей DELL Latitude, HP EliteBook, Lenovo ThinkPad без дискретних відеокарт.

Опубліковано
6 хвилин тому, Litovets сказано:

Одним реченням про сучасні ультра бюджетні ноути.

Це такі пластмасові коробочки з начинкою від калькулятора які можуть неспішно запускати вінду, браузер і відосік на ютюбчику ну і протягом року (поки діє гарантія) не розвалюються якщо їх чим по менше відкривати/закривати.

Але що можна вимагати від девайса який коштує меньше 300 доларів.

ІМХО нові сучасні ноути до 10-11 кілогрн годяться тільки для того щоб пилюку збирати на вітрині магазину.

ТС якщо треба дійсно якісна річ дивись в сторону БУ 4-5 річних моделей DELL Latitude, HP EliteBook, Lenovo ThinkPad без дискретних відеокарт.

Дякую за пропозицію, але оскільки не вельми глибоко розбираюся в цьому залізі, то віддається перевага саме новому.

Опубліковано
1 минуту назад, Skorpio76 сказал:

Дякую за пропозицію, але оскільки не вельми глибоко розбираюся в цьому залізі, то віддається перевага саме новому.

Я ноутбуками не барижу і відповідно нічого не пропонував.

Моє повідомлення - це порада і застереження. Що яке за скільки купляти то, звісно, діло хазяйське. 

Своє бачення ситуації я описав, а далі "думайте сами, решайте сами"

Опубліковано
2 хвилин тому, Litovets сказано:

Я ноутбуками не барижу і відповідно нічого не пропонував.

Моє повідомлення - це порада і застереження. Що яке за скільки купляти то, звісно, діло хазяйське. 

Своє бачення ситуації я описав, а далі "думайте сами, решайте сами"

Та я ж не на Вашу адресу писав. Мав на увазі пропонований в принципі варіант купівлі вживаного. Треба проводити огляд, тести різні. Не вельми у цьому шарю. Тому, що б добровільно не виставляти себе ... лопухом, розглядаю варіант купівлі нового з офіційною гарантією.

Хоча, .... хоча, якщо бууде продавець, який запропонує б/в варіант з достойними характеристиками і надасть гарантію на хоча б 6 місяців виключно у письмовій формі - варіант буде обов"язково розглянутий.

Опубліковано

Чому англійці  такі заможні?

Бо в них є приказка.  ,, Ми не такі багаті, щоб купувати дешеві (нові) речі.,,

Найвигідніше  взяти бв нормального( хорошого ) ноута.

Ну а щоб мати впевненість , то треба за  це трішки заплатити додатково.

Опубліковано
11 годин тому, Litovets сказано:

Підтримую! Нові ноути за такі гроші брати не варто. Краще щось з перерахованих, можна щось хороше на i5 з якісним корпусом, гарною матрицею і навіть SSD. На вигляд не всім ThinkPad'и подобаються, але у використанні - чудові апарати.

Опубліковано
5 хвилин тому, Саня сказано:

Підтримую! Нові ноути за такі гроші брати не варто. Краще щось з перерахованих, можна щось хороше на i5 з якісним корпусом, гарною матрицею і навіть SSD. На вигляд не всім ThinkPad'и подобаються, але у використанні - чудові апарати.

Як і у випадку з вживаними авто, висока ймовірність натрапити на "кота у мішку", у якому за тиждень накриється матриця (і я виявиться, що вона вже була реанімована) чи материнка чи щось інше нецікаве вилізе. Повторюю - можу розглянути і б/в варіант, але у нас навряд чи знайдеться продавець, який дасть письмово оформлену гарантію на хоча б 3-4 місяці, в якій зобов"яжеться безкоштовно швидко (1-2 дні) усунути малу поломку, або без гіморою (до 10 днів) поміняє крупний вузол чи поверне кошти за ноут.

А купити собі "цяцьку", яка буде постійно тягнути гроші і не вилазитиме з ремонтів - немає бажання і грошей також.

Опубліковано

В принципі згоден. Ризик є. Хочеш гарантію - доведеться переплачувати. Нові ноути в озвученому бюджеті - лайно.

У випадку з б/в хоч є ймовірність придбати хороший ноут. У випадку ж купівлі шанси стрімко прямують до нуля. На довговічність розраховувати точно не варто. Рік гарантії відпрацює, ще рік протягне - вже добре. Більше трьох років - сильно сумніваюсь.

Опубліковано

У випадку з б/в хоч є ймовірність придбати хороший ноут.

не з моїм "щастям"

Більше трьох років - сильно сумніваюсь.

Не хочу зглазити, але практика показує інше. Все залежить як експлуатувати.

Загалом позиція дописувачів зрозуміла. На правду кажучи, купую не я особисто....))). Радити людині придбати б/в, який може "здохнути" на великі гроші, чи навіть на 200-300 грн у перший місяць користування - не можу. От так. Тому умова задачі незмінна - потрібно ноут ціною до 7000 грн з гарантією (письмовою від відповідального продавця).

Дякую за розуміння

Опубліковано
35 минут назад, Skorpio76 сказал:

у якому за тиждень накриється матриця (і я виявиться, що вона вже була реанімована) чи материнка чи щось інше нецікаве вилізе.

Матриці самі по собі не дохнуть, як виключення, хіба тільки з ламповою підсвіткою.

Материнки на платформі від Інтел без дискретної відеокарти також "серйозно" не дохнуть, тобто так що ремонт буде надто дорогим щоб бути економічно-доцільним.

Опубліковано
53 minutes ago, Skorpio76 said:

Як і у випадку з вживаними авто, висока ймовірність натрапити на "кота у мішку", у якому за тиждень накриється матриця (і я виявиться, що вона вже була реанімована) чи материнка чи щось інше нецікаве вилізе. Повторюю - можу розглянути і б/в варіант, але у нас навряд чи знайдеться продавець, який дасть письмово оформлену гарантію на хоча б 3-4 місяці, в якій зобов"яжеться безкоштовно швидко (1-2 дні) усунути малу поломку, або без гіморою (до 10 днів) поміняє крупний вузол чи поверне кошти за ноут.

А купити собі "цяцьку", яка буде постійно тягнути гроші і не вилазитиме з ремонтів - немає бажання і грошей також.

а де у нас є магазин, що продає НОВІ ноути і який за 1-2 дні усуне малу поломку або до 10 днів поміняє крупний вузол...(ну далі по тексту) ?

Опубліковано
13 хвилин тому, Litovets сказано:

Матриці самі по собі не дохнуть, як виключення, хіба тільки з ламповою підсвіткою.

Материнки на платформі від Інтел без дискретної відеокарти також "серйозно" не дохнуть, тобто так що ремонт буде надто дорогим щоб бути економічно-доцільним.

якщо б/в ноути такі безпроблемні, тому чому тоді продавці не пропонують гарантій?

Опубліковано
2 хвилин тому, Marshall сказано:

а де у нас є магазин, що продає НОВІ ноути і який за 1-2 дні усуне малу поломку або до 10 днів поміняє крупний вузол...(ну далі по тексту) ?

Буду вдячний за розмову по запрошених питаннях. Питання з новим і офіц гарантією - це 14 днів, істотний недолік і т.д. по ЗУ Про захист прав споживачів.

Дякую за розуміння.

Опубліковано

Загалом колективна думка форуму зрозуміла. Нажаль не завжди є можливість купити нову річ середнього цінового діапазону (на який я особисто завжди намагаюся орієнтуватися) і не у всіх сферах ми є достатньо кваліфіковані, аби зробити фаховий, дуже продуманий вибір технічно складного товару у стані б/в.

Напевно будемо вважати тему закритою.

Опубліковано
36 минут назад, Skorpio76 сказал:

якщо б/в ноути такі безпроблемні, тому чому тоді продавці не пропонують гарантій?

Як мінімум через те що зачасту в ноутах стаять такі детальки як жорсткі диски, які ну дуже бояться різного роду ударів і вібрацій.

Часом достатньо 1-2 раза необережно поставити ноутбук на стіл в той час коли йде читання/запис на диск і можна зробити з жорткого диска труп і як результат - фактично несправний комп.

Як висновок. Який продаван в здоровому глузді захоче брати на себе відповідальність за дії криворукого юзера.

Знаю одних людей яким 2-а рази мінали в ноуті вінта по гарантії, раз я міняв вже після закінченя гарантійного терміну і оце знову тре міняти.

А гамазики гарантійних зобовязань не несуть  і гарантійних ремонтів не роблять, а все шлють в офф-сервіси. 

Але це якщо ноут офіційно ввезений в Україну (не сірий) якщо сірий то скоріше всього шлють вже покупця.

Опубліковано
47 хвилин тому, Skorpio76 сказано:

тому що беу це завжди ризики, тим більше зі складною електронікою. (їх так само несе і продавець).

покупець мусить усвідомлювати це, оскільки протилежна шалька терезів відносно доступної ціни.

Опубліковано

До речі про ультра-бюджетні нові ноутбуки. Настільки низька ціна на них може бути обумовлена ще й тим що вони ввезені в Україну не офіційно без сплати мита, простіше кажучи контрабандним шляхом. 

А нормальної (офіційної) гарантії на такий товар нема від слова зовсім.

Опубліковано
5 hours ago, Skorpio76 said:

Буду вдячний за розмову по запрошених питаннях. Питання з новим і офіц гарантією - це 14 днів, істотний недолік і т.д. по ЗУ Про захист прав споживачів.

Дякую за розуміння.

мав на увазі як він зламається на 16-й день. ти ж хочеш письмову гарантію на 3 місяці.

Опубліковано

з особистого досвіду. Купувались два ноути - один б.в. Dell E6420 (i5/8gb/320 gb) за 180 у.о. та новий hp 250 g4 (сeleron/2gb/500gb) за 7200 грн., так от за рік часу в hp тріс корпус (корито), а dell як працював так і працює. Моя думка що краще взяти б.в. мерс ніж новий ланос

Опубліковано

Ситуація  вирішується дуже просто.

Знаходиться  достойний ноут  бв  в районі 5-6 тис , пропонується продавцю зверху тисячу, якщо він випише гарантію.

І всі будуть задоволені.  

Дехто думає, що бв ноути( мобілки ) продають тому, що вони почали глючити -ну і бояться купувати їх.

Між тим є люди, котрі  продають техніку,бо просто купили новішу., хоча стара ще могла би служити і служити.

Найкраще ці деталі знає продавець.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...