Перейти до змісту

Програми-нагадувалки

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зрозуміло, що таких програмок валом, на будь-який "смак і колір", пропоную тут ділитися "своїми".

Я вже років 100 (ще з часів Він98 чи ВінMil) користуюсь простенькою BIRTHDAY! millennium v4.12

5a66e5d73aa96_.jpg.7f2cd80aed7a767b4239bbec734dac3f.jpg 5a66e5d8190b4__.jpg.32879cdd48701a341f12d85a2c73df21.jpg

Вона простенька, маленька, якщо не вимикати, то висючи в пам'яті займає менше 2мб, гнучка, абсолютно все можна налаштовувати, елементарно вводяться свої дати (чи прямо в календарі програми, чи просто редагуючи окремий текстовий файлик в "блокноті", має різні "шкури" (якими я ніколи не користувався і які можна самому ваяти), має календарик, може нагадувати події звуками і т.д.

Програмка вже давно не підтримується, ще з 2003-го року, але це не заважає їй і досі працювати на всіх платформах Вінди і виконувати всі функції, для яких вона створена.

Сайт програми (нагадаю, що не підтримується з 2003-го)

Цитувати

Программа BIRTHDAY! millennium предназначена для напоминания о предстоящих днях рождения, праздниках, заранее запланированных событиях. Используется нестандартный графический интерфейс, поддерживается технология замены шкур. В строке состояния показывается текущая дата, день недели и время, а в виде бегущей строки - интересные высказывания и афоризмы. Возможен вывод напоминания о событиях за 1 - 364 дней, автовыход через заданный интервал времени. Могут быть включены опции запуска программы один раз в сутки, вывода одного афоризма за запуск. Есть замечательная опция - автолистинг - возможность автопрокрутки сообщений с заданной скоростью без участия пользователя! Встроенный расчет переходящих праздников, определяемых относительно Пасхи. Программа минимизируется в system tray (в иконку рядом с часами). Реализовано много форматов ввода дат. Есть возможность выбирать звуковые файлы для оповещения каждого из случившихся в этот день событий. Работают ссылки. Календарь на год. Тысячедневные напоминания. Имеется встроенная многоязыковая поддержка.
Совместима с операционными системами Windows 95/98/NT/2000/XP.
(і 7, і 8, і 10...)

Програмка може і "автозапускатись", і вручну. 

Скачати можна і, напр., з софтпорталу (по відгуках на якому видно, що не я один досі застряг в минулому :))

Цитувати

Программа BIRTHDAY! millennium предназначена для напоминания о предстоящих днях рождения, праздниках, заранее запланированных событиях. Используется нестандартный графический интерфейс, поддерживается технология замены шкур (skins - различных вариаций интерфейса), которые можно делать самим. Они могут иметь разный размер и форму. Инструкция по созданию скинов вы сможете найти на домашней странице программы. Также на странице программы можно закачивать постоянно обновляющиеся аффоризмы и "скины".

В строке состояния показывается текущая дата, день недели и время, а в виде бегущей строки - интересные высказывания и афоризмы (более 2000). Возможен вывод напоминания о событиях за 1 - 364 дней, автовыход через заданный интервал времени. Могут быть включены опции запуска программы один раз в сутки, вывода одного афоризма за запуск.

Есть замечательная опция - автолистинг - возможность автопрокрутки сообщений с заданной скоростью без участия пользователя! Встроенный расчет переходящих праздников, определяемых относительно Пасхи. Программа минимизируется в System Tray (в иконку рядом с часами). Реализовано много форматов ввода дат. Есть возможность выбирать звуковые файлы для оповещения каждого из случившихся в этот день событий. Реализована работа со ссылками и возможность включения градиента. Имеется встроенный календарь.

Скачать с серверов SoftPortal (НОД матюкається на ту сторінку, але то єрунда)

Також, напр., можна і з цього сайту стягнути (там же є і "мовний" файл української, але він чомусь коряво відображається програмкою, хоча це абсолютно не заважає)

Прикріплю і сюди самі файли:

Birthday! millenium.rar - типу "установочний файлик", в архіві сама програмка (саморозгортаючий архів) та два текстових файлика з церковними святами та іменинами, але ще російські, з тих часів, з "оригіналу"

BIRTHDAY_run.rar - це я з'архівував вже розгорнуту робочу папку встановленої в мене програмки, можливо хтось не хоче "інсталювати", а просто так буде запускати...

Ну і файлики з різними датами, котрі можна додавати в програмку і котрі я створив зараз на 2018-й рік:

Іменини.txt ,  неофіційні свята 2018.txt ,  церковні свята 2018.txt

Також в мене використовується файлик з Днями Народжень, але це вже кожен сам собі створює свої :) Там все елементарно-просто, і програмка може як просто нагадувати день, так і рахувати "річницю"

BIRTHDAY!-UKR.zip - мовний файл, українська мова

Файли вказуються (обираються) в налаштуваннях

Спойлер

5a66e5d95e485_.thumb.gif.4ff7c831a1e796d2e4eeef97ae3309dc.gif

Нічого особливого, але просто поробив файли на цей рік під неї, то вже ділюсь, можливо комусь теж сподобається.

Також рекомендуйте свої

Опубліковано

Гуглівський календар, андроїдна і браузерна  (хмарна) версії. Нічого зайвого, свята під"єднуються до будь-якої країни (зручно, коли працюєш на закордон). Можна гнучко настрювати циклічність (щорічно, щомісяця, перший понеділок місяця і т.д.)

Опубліковано

оце так геронтофілія у 2018 році :)

при тому всьому що гугл\епл дійсно дає таку елементарщину в максимально простому і зручному форматі...

Опубліковано

Я теж з цією програмою застряв у минулому, на робочому компі теж стоїть, дуже зручна і неприхотлива

Опубліковано
21 годин тому, Deemon сказано:

оце так геронтофілія у 2018 році :)

при тому всьому що гугл\епл дійсно дає таку елементарщину в максимально простому і зручному форматі...

:) ти знаєш, я тією нагадувалкою користувався ще ДО "гуглів/еплів", ще ДО постійних онлайнів :) Вона повністю виконувала всі мої вимоги від неї, а тому повністю мене влаштовувала і досі навіть не виникала думка ще щось шукати, а тому, може ти не повіриш, я навіть не знав досі про існування такого функціоналу в Гугла як "Календар" :) Чесно.

Але дякую за інфу, придивлюсь. І відразу, користуючись моментом, запитаю у вас, раз ви його юзаєте, він працює оффлайн? на компі. І чи дозволяє до нього підтягувати свої файли з датами, чи лише на вибір з його бази, або вручну вводити кожну дату?

Опубліковано

@jack74 в тебе навертається вінт, і ця всє тєлєга від"їжджає в країну вічного мальборо... без компа її цінність = 0

це основні аргументи проти.

вирвиглазний дизайн - не беру до уваги

Опубліковано

комп компом
здається в сучаних реаліях такі нагадувалки потрібні на телефонах більше аніж на компах.... оскільки комп не завжди під рукою а телефон постійно...

так ось 

хто чим користуєтсья на iOS / Android ???? 

діліться досвідом

Сам довго корисутвався ListBox на iOS  просто прекарсна була нагадувалка до останнього глобального оновлення... тепер к-сть таймерів платна, ввели підписку.. дизайн змінили... біда короч... шукаю альтернативу схожу...

ОСЬ яка чудова вона БУЛА (((

Опубліковано

37 хвилин тому, Pavelix сказано:

комп компом
здається в сучаних реаліях такі нагадувалки потрібні на телефонах більше аніж на компах.... оскільки комп не завжди під рукою а телефон постійно...

сучасні реалії в кожного різні :) В кого і комп цілий день перед очима, а в кого і мобільник і досі допотопний кнопковий і годинник на руці звичайний.

1 година тому, Deemon сказано:

@jack74 в тебе навертається вінт, і ця всє тєлєга від"їжджає в країну вічного мальборо... без компа її цінність = 0

це основні аргументи проти.

вирвиглазний дизайн - не беру до уваги

ну про дизайн - сам розумієш, "фломастери кожному..." Мені нічого не рве (можливо звик, але то таке)

А про "навернеться вінт" - :) оце то ти аргументище влупив! Поклав на лопатки ;) 

Ти краще по запитаннях моїх відповідь дай, якщо дійсно користуєшся. Я ж серйозно запитав, щоб для себе зрозуміти можливості функціоналу гугловського календарика. 

Опубліковано

гуглового сток календаря, для його же задач - вище криші вистачатає, простота, мінімалізм, жодних лагів, в т.ч. оффлайн.

для різномастних заміток( текст, мультимедія, веб), організаційних моментів найгарніше себе показує - Evernote 

46 хвилин тому, jack74 сказано:

А про "навернеться вінт" - :) оце то ти аргументище влупив! Поклав на лопатки ;) 

тільки не кажи що ти ради цього формаліну бекапиш щодня\щотижня\етц ті\ще якісь файли, що приатачив на початку.

Опубліковано

тільки не кажи що ти ради цього формаліну бекапиш щодня\щотижня\етц ті\ще якісь файли, що приатачив на початку.

ти бачив, з якого часу я ним користуюся? Я ним користувався ще з часів діалап-доступу до інету, а тому один раз скачана програмка полюбому десь "бекапилася" :) Крім того, ти уявляєш за весь цей час де тільки він в мене не "набекапився"?!!? :) На всіх компах, на яких я так чи інакше працюю чи працював (напр, зара точно не менше 5-6), вона була якщо не встановлена, то вже точно лежала в папці Install, в котрій були зібрані необхідні програмки і котра перекопійовувалась повністю на потрібний комп. Також записана на СіДі в купі тих же назбираних потрібних програмок. А зара, так то вже й взагалі нема проблем качнути з нету інсталяшку. Файли з святами-датами були там же. А файлик з своїми датами (днями народжень, і т.ін.), то той да, копіювався, бо весь час корегувався.

Ну от а свіжі, цьогорічні дати "урочистостей", то це я вперше їх пошукав, знайшов і просто відкорегував у формат, котрий сприймає ця програмка, хоча формат цей звичайний, "людський", так би мовити. І от тепер я його "забекапив" тут на Борді :) Для цього й тему створив ;) 

гуглового сток календаря, для його же задач - вище криші вистачатає

для "його ж задач" можливо, а для моїх?

4 годин тому, jack74 сказано:

чи дозволяє до нього підтягувати свої файли з датами, чи лише на вибір з його бази, або вручну вводити кожну дату?

Опубліковано
45 хвилин тому, jack74 сказано:

для "його ж задач" можливо, а для моїх?

5 годин тому, jack74 сказано:

Але дякую за інфу, придивлюсь. І відразу, користуючись моментом, запитаю у вас, раз ви його юзаєте, він працює оффлайн? на компі. І чи дозволяє до нього підтягувати свої файли з датами, чи лише на вибір з його бази, або вручну вводити кожну дату?

Ви пропонуєте мені айфон? а айфон можна розблокувати натиснувши спочатку зірочку а потім кнопку меню як мою нокію 3310?

а у вашому айфоні є можливість переходів по пунктах меню за допомогою цифрової клавіатури?

А ви зможете відповісти на смс не дістаючи телефон із кишені?

нє? ну шо ви мені за гамно втюхуєте, яке таких елементарних і капець яких необхідних речей не вміє робити

Опубліковано
5 часов назад, jack74 сказал:

Оффлайн на компі - ні, на телефоні - так. Я імпортнув з старої нокії календар, працює не зовсім так як хотілося, але дати не пропали.

Опубліковано
В 24.01.2018 в 13:26, Deemon сказал:

гуглового сток календаря, для його же задач - вище криші вистачатає, простота, мінімалізм, жодних лагів, в т.ч. оффлайн.

для різномастних заміток( текст, мультимедія, веб), організаційних моментів найгарніше себе показує - Evernote 

Евернот - класний, але обмеження на 2 машинки. Замінив стандартним гуглівським Keep-ом. Тримаю евернот тільки як нагадувалку паролів, там подвійне шифрування (виділив фрагмент - Зашифрувати). Коли його хтось вломить, в "відкритому доступі" буде стільки "смачного", що до розшифровки інших заміток в хакерів руки не дійдуть, маю надію :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...