Перейти до змісту

Широкоформатний телевізор показує 4:3

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Діагональ 27", розширення вроді HD (а якщо не HD, то чому широкоформатний), вперто показує тільки 4:3. HDMI немає, тільки скарт та тюлпани. Сигнал з тюнера. З інструкції до тюнера зрозуміло що HD буде тільки на виході з HDMI. Але в ТВ немає такого роз'єму, а якщо він не підтримує  HDMI , то чому широкоформатний? Чи допоможе перехідник HDMI--скарт (не конвертер)?
Ефір не передається в 16:9? Я увімкнув HD фільм з флешкі, все одно 4:3. Ще в ТВ немає пульта, можливо на пульті треба вибирати формат? В меню з кнопки,  такого параметру немає. Універсал MAC, не знаходить ні одного коду.
Що хто знає?

20170726151530.thumb.jpg.84178218b64674f1567108455baf7d42.jpg

Опубліковано
34 хвилин тому, Shipshinka сказано:

Я увімкнув HD фільм з флешкі

куди в тюнер чи напряму в тв? в тюнері стоїть формат тв 16:9 ?

Опубліковано
18 минут назад, charlie сказал:

куди в тюнер чи напряму в тв? в тюнері стоїть формат тв 16:9 ?

В тв немає ЮСБ, флешка в тюнер. В тюнері є декілка режимів 4:3 та 16:9, ні на одному немає повноекранного зображення.

Опубліковано

Так будь-який широкоформатний телевізор має зміну параметру зображення з 16:9 на 4:3 або навпаки. Називатись може по різному, наприклад "Формат зображення", Picture size, Соотнешение сторон і т.д. Інша справа що цілком ймовірно, що без пульта до цього меню не завжди можливо добратись. Тоді як варіант пошукайте власника смарта з іч портом, підключиться і змінить налаштування телефоном.

Опубліковано
1 час назад, SergLutsk сказал:

Тоді як варіант пошукайте власника смарта з іч портом, підключиться і змінить налаштування телефоном.

Спробував, на сабу і на томсон(родич). Тв не реагує зовсім, напевно несправний ік-прийомник. Може якось кнопками на тв можна зайти в розширене меню.

Опубліковано
9 хвилин тому, Shipshinka сказано:

Може якось кнопками на тв можна зайти в розширене меню.

Ну гадаю тут вже специфіка кожного виробника може різнитись. Теоретично звісно можливо, але на практиці певно що скоріше ні ніж так :)  А тим більше з вашим не надто популярним виробником гадаю тут вам ніхто не підкаже чарівної комбінації, гугліть.... Хоча зазвичай спеціальні коди для входу наприклад в інженерне меню телевізора якраз з пульта і набираються.

ЗІ. ну а якщо дійсно іч-порт телевізора мертвий і пульта нема, то певно співвідношення сторін картинки то вже не найголовніша проблема такого девайсу :)

Опубліковано
46 минут назад, SergLutsk сказал:

ну а якщо дійсно іч-порт телевізора мертвий і пульта нема, то певно співвідношення сторін картинки то вже не найголовніша проблема такого девайсу :)

Якби працював  пульт, і можна було вибрати формат 16:9, як показував би ефір?  Може в кого є широкоформатний тв і Т2, яке зображення? Чи в кого небудь на тюльпанах  показує 16:9 при умові що в тв вибраний такий формат?
  Може шнурок HDMI -- тюльпан  допоможе? Чомусь в інструкції наголошується що HD буде тільки через HDMI вихід.

Опубліковано

Модель тв яка? Можу підібрати пульт по моделі методом прошивки пульта, якщо звісно буде ваша модель в базі.

Опубліковано
49 минут назад, vitaliy2010 сказал:

Модель тв яка? Можу підібрати пульт по моделі методом прошивки пульта, якщо звісно буде ваша модель в базі.

Він пульта не бачить.
А 16:9 показує. Правда коли прикинеться монітором)

5978dce68154d_201707262116021.thumb.jpg.de8a326df2cfb6d634d42bcf7cda10ef.jpg

5978de3ae6d12_201707262122261.thumb.jpg.e5798a4e620f6d836e5d9f9074ad4b46.jpg

Опубліковано
19 минут назад, vitaliy2010 сказал:

Ну пк ви по VGA під'єднуєте, все таки я б спробував би пульт все таки. Так що з вас модель )))

Saba T69013 але я пробував і універсалом і андроідом, ніц. Жодної реакції на будь яку команду.

Опубліковано
8 часов назад, yura99 сказал:

Ваш рідний пульт https://vash-pult.prom.ua/p171426211-pult-dlya-aoc.html. Там знизу є кнопка SIZE.

Якщо ІЧ-порт не працює, то і пульт не допоможе.  Кнопка size є, але якщо подумати... тв широкоформатний, чому в ньому за замовчуванням повинен стояти формат 4:3, який не зовсім підходить цьому тв? Треба такі пошукати шнурок HDMI - скарт, спробувати на ньому.

Опубліковано

Чому вирішили що ІК порт не працює? З Мака просто не підходить жодний код. За замовчуванням не обовязково буде формат 16:9, може він був включений попереднім власником на 4:3 в режимі AV.

Опубліковано
11 хвилин тому, Shipshinka сказано:

пошукати шнурок HDMI - скарт

Таких шнурків не існує. Вам потрібен конвертер http://informatica.com.ua/category/hdmi-scart/?gclid=CJjOzpTVqNUCFcSUGAod-XEKxA. Думаю пульт дешевше обійдеться

Опубліковано
30 минут назад, Shipshinka сказал:

чому в ньому за замовчуванням повинен стояти формат 4:3

А тому, що навіть купуючи новий телевізор супер-пупер за 2000 $, коли ви його включите, то може показувати 4:3, а коли почнете налаштування, тоді він підхопить картинку по сигналу і далі вже будете все під себе налаштовувати!!! А тут Saba T69013 і такі запитання? :) Шукайте пульт і буде вам щастя! :)

Опубліковано
12 часа назад, Shipshinka сказал:

можна було вибрати формат 16:9, як показував би ефір?

У ефірі якщо 16:9, то і показувати буде 16:9, якщо ТБ дружить з цим форматом :)

Опубліковано
28 минут назад, yura99 сказал:

Таких шнурків не існує.

Хз за скарт,  а HDMI - тюлпан такий є.

39 минут назад, yura99 сказал:

може він був включений попереднім власником на 4:3 в режимі AV.

От я думаю, для чого таке було робити. А режимів AV 4шт. Пульт пошукаю, паралельно з кабелем.

Опубліковано
1 минуту назад, Shipshinka сказал:

а HDMI - тюлпан такий є

Немає!!! HDMI - цифровий сигнал, тюльпан - аналоговий! То ви хочете щоб перехідник одне в одне переформатував?

Опубліковано
1 година тому, Shipshinka сказано:

,  а HDMI - тюлпан такий є.

А звук звідки будете знімати?

Візміть конвертер hdmi > vga були по 100-120грн 

тільки дивіться щоб на корпусі був вихід джек3.5

Я так підключаю Т2тюнери до моніторів

Опубліковано
2 годин тому, Shipshinka сказано:

HDMI - тюлпан такий є

Не пишіть дурню. Покажіть мені його (хоча б фотографію) :)

Опубліковано
1 час назад, yura99 сказал:

Не пишіть дурню. Покажіть мені його (хоча б фотографію) :)

Ось. Просто перехідник, не конвертер. Я не сперечаюсь про те що через тюльпан піде цифровий сигнал.

http://informatica.com.ua/product/kabel-perekhodnik-hdmi-to-rca-1-metr-kbt001740/

Опубліковано
2 годин тому, Shipshinka сказано:

Ось. Просто перехідник, не конвертер. Я не сперечаюсь про те що через тюльпан піде цифровий сигнал.

http://informatica.com.ua/product/kabel-perekhodnik-hdmi-to-rca-1-metr-kbt001740/

Этот кабель работает как передатчик сигнала, но НЕ как конвертер.

100грн. не великі такі гроші, візміть конвертер і не     собі голову

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...