Перейти до змісту

Проблема на Windows 8.1

SergLutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт шановним форумчанам. Десь днів 3-4 тому виникла така собі цікава проблемка на компі. В будь-який невизначений момент часу комп (Windows 8.1) просто перестає реагувати ні на мишку ні на клавіатуру. Тобто виглядає так ніби він і не завис, а саме що не реагує на будь-які маніпуляції з мишкою чи клавою ! Хоча при цьому курсор миші може залишитись на екрані. Допомагає лише перезавантаження компа, після якого все працює нормально, але знову до такого чергового "відвалу" маніпуляторів. В логах вінди глянув, нічого немає на той момент, ніякої помилки. Таке може статися як через 10 хв роботи компа, так і через годину. При цьому ніяких специфічних програм не запущено, можу просто сидіти читати щось в браузері, і тут надумав перемкнути сторінку, а фіг там - вже нічого не реагує. Останнім часом нічого нового не ставив і не видаляв, обнов на вінду не встановлював. Є ідеї куда копати і на що глянути ? Чи тупо переставляти вінду ? :)

Опубліковано

А мишка і клава не Wireless на одному приймачі?

Я б втикнув іншу миху і поспоглядав.

Вірус, як версія.

Опубліковано

1) клава і миша дротові чи бездротові?

2) Якщо дротові, то USB чи PS/2

3) Якщо USB, спробуй включити в інше гніздо.

В 02.05.2017 в 08:55, vaz75 сказав:

Вірус, як версія.

Показати  

має право на життя.

4) який антивірус.

Опубліковано

Ні, миш і клава юсб, стоять вже давненько, все робоче. Та й навряд чи могли б 2 пристрої одночасно накритись, логічно ? Так що тут схоже проблема або в вінді (я б сказав 80%), або в залізі системника. Але не знаю куда копати

Опубліковано
  В 02.05.2017 в 09:41, SergLutsk сказав:

Так що тут схоже проблема або в вінді (я б сказав 80%),

Показати  

можна відкинути поставивши іншу систему (на окремий вінт)

В 02.05.2017 в 09:41, SergLutsk сказав:

або в залізі системника.

Показати  

попробуй рукою південний міст. Чи не ДУЖЕ гарячий.

На малюнку під №2  

1357783029-clip-52kb.jpg

Hide  
Опубліковано

@Zheny@ я б першим ділом грішив би на гніздо юсб або на сам пристрій, якби не одночасно відвалювались обидва ! Антивір нод 7.0.302

Опубліковано
  В 02.05.2017 в 09:44, Zheny@ сказав:

попробуй рукою південний міст. Чи не ДУЖЕ гарячий.

На малюнку під №2

1357783029-clip-52kb.jpg

Hide
Показати  

А AIDA64 не прокатить ?  Вона ніби температури показує нормальні. А хіба проблема з перегрівом не мала б залежати від часу роботи системи та навантаженості ?

Опубліковано
  В 02.05.2017 в 09:52, SergLutsk сказав:

А хіба проблема з перегрівом не мала б залежати від часу роботи системи та навантаженості ?

Показати  

малаб. Але є одне але.

Якщо (тьфу-тьфу-тьфу) "відвалюється" південний міст, то в першу чергу буде висока температура, фактично одразу після включення.

Я б спробував обережно зняти радіатор і замінити термопасту під ним. Ну і "наліпити" на радіатор маленького вентилятора.

Але все це варто перевірити, поставивши іншу систему. 7-ку, наприклад.

Що за мамка?

В 02.05.2017 в 09:52, SergLutsk сказав:

А AIDA64 не прокатить ? 

Показати  

Як і більшість програм, які "вміють" читати температуру, вона не покаже достовірної.

Опубліковано

як реагує HDD ? скільки років HDD ??? в мене була схожа проблема, під час такого зависання, я побачив , що HDD взагалі ніяк не реагує. Не міг зрозуміти в чому причина, так іяк HDD ніби і не вбитий, замінив sata кабель і вже декілька місяців ніби все в нормі. Перший раз натрапив на гріх кабеля, зазвичай то проблема в зношених дисках була.

Опубліковано

@Zheny@  "помацав", температура ніби нормальна кругом.

Уви, термопасти не маю (як і навиків нею користуватись), так що навряд чи зможу провернути таку операцію.

Мамка Asus P5Q SE2

@charlie HDD як і всьому компу 7,5 років. Так що так, теоретично залізо вже може почати накриватись, хоча звичайно не хотілось би :)  На жорсткий диск певно грішив би в останню чергу і в принципі не перевіряв його стан. 

Таки да, образ вінди вже скачав і на флешку закинув, хоча ще морально не дозрів переставляти, може ще трохи погуглю, поспостерігаю, може ще хтось відпишеться про схожий діагноз

@charlie Що значить як реагує HDD ? Під час такого відключення маніпуляторів я нічого не можу зробити, а після перезавантаження все нормально працює і в логах нічого немає, по чому я маю оцінювати реакцію HDD ?

Опубліковано

@SergLutsk  вези компа - будемо розбиратися.

В 02.05.2017 в 15:08, SergLutsk сказав:

може ще хтось відпишеться про схожий діагноз

Показати  

я подібних діагнозів можу розповісти .... :)

Мамка Asus P5Q SE2

Показати  

проц який?

Якщо що - маю ксеончика хорошого. 4 ядра. 12м кеша.

Опубліковано
  Цитувати

HDD 7,5 років.

Показати  

не завадило б перевірити, windows 8.1 чуттєвий до проблем с дисками. Якщо XP чи 7 зі скрипом щось там крутить, намагається зчитати, то 8,1 зазвичай  затухає повністю

Опубліковано

Під час такого відключення маніпуляторів я нічого не можу зробити

Показати  

А якщо в цей момент вийняти клаву чи мишку і вставити знову?

Опубліковано
  В 02.05.2017 в 15:46, Zheny@ сказав:

А якщо в цей момент вийняти клаву чи мишку і вставити знову?

Показати  

Чесно кажучи не пробував, але за великим рахунком - якщо і запрацюють, що це змінить ? Не буду ж я так робити кожного разу :)  Це точно буде прямий шлях вбити або мамку або юсб входи. Але заради цікавості наступного разу спробую. На диво чи заради підлості сьогодні за 2 години зранку було 3 відвали, а після полудня за цілий день - жодного. Так що поки експерименти відкладаються :)

А проц теж старенький вже - Е 8500

Опубліковано

А я б все ж перевірив на беди HDD. Це може не мишка\клава виснути, а вінда, не може щось зчитати з вінта, наприклад. А може через деякий час подовбати вінт і працювати далі. Не пробував чекати, що буде далі? В мене мала стукала по ноуту і головка дряпнула диска в місті, де встановлено якісь бібліотеки Вінди, і коли доходило діло до цих бібліотек, вінда висла.

Опубліковано

і вінт може бути, і міст,  і живлення, і що хочеш...

В 02.05.2017 в 08:22, SergLutsk сказав:

В будь-який невизначений момент часу комп (Windows 8.1) просто перестає реагувати ні на мишку ні на клавіатуру. Тобто виглядає так ніби він і не завис, а саме що не реагує на будь-які маніпуляції з мишкою чи клавою ! Хоча при цьому курсор миші може залишитись на екрані.

Показати  

а що, коли комп зависає курсор має діватися? :)

Насамперед дійсно бажано переконатись, чи то комп висне, чи ЮСБ відвалюється. Тут можна двома варіантами.

1. Знайти клаву чи мишку PS2 і втикнути (але їх тикати ще ДО ввімкнення компа)

2. Поставити TeamViewer і коли комп завмре, спробувати підключитись до нього з іншого.

Нещодавно в моїх малих теж такий фокус стався, відвалювалась ЮСБ-клава, ЮСБ-миша... Враження було таке, що контролер ЮСБ помирає. Особо в причинах не ковирявся, в мене була  збережена "фотка" системи, відкатав з резервної копії і все знову запрацювало без проблем.

Опубліковано

Така сама проблема була на ноутбуці Lenovo z50-70 з Win 8.1 на борту, З'явилася не пам'ятаю коли, нічого не допомагало, ноут чистив, видаляв не потрібне, перевстановлюював драйвери - резульату 0. Причому цікава особливість була в тому, що всі порти USB вибивало(все, що підключено через USB інтрейфейс не сприймало), але вбудований тачпад і вбудована клавіатура працювала. 
Вирішив проблему перевстановленням ОС, після того все працює відмінно без глюків більше ніж 4 місяці.
Нічого в біосі не змінював, всередині ноута фізично також нічого не міняв.
В чому причина я не знаю, але думаю щось пов'язане програмно з Deamon Tools та програмами схожими до нього, які добавляють віртуальні диски та інше, а може й з проблемами режиму гібернації і т.п. В чому істина достеменно не відомо, але це з мого досвіду проблема софту, не залізяки.
Тобто спробуй перевстановити ОС, зберегти точку відновлення  на всяк випадок якщо знову з'явиться глюк, щоб потім не перевстановлювати усю ОС.

Опубліковано
  В 03.05.2017 в 12:12, Tomson сказав:

Тобто спробуй перевстановити ОС

Показати  

Так в нього ж поки незроозуміло, чи комп висне, чи просто ЮСБ відвалюються. Комп може підвисати з багатьох "залізних" причин, а тут перевстановлення ОС не допоможе (буде марна трата часу). Нехай спочатку переконається, висне чи ні

Опубліковано

Хоча ні, згадав, я ж кілька днів тому щоб перепрошити смарт на андроїді була потреба відключити в вінді перевірку цифрових підписів драйверів. Уви - така вимога успішної перепрошивки. Тоді ж встановлював драйвер для процесора Qualcomm. І ймовірно десь після тої процедури і почались "відвали"

Опубліковано
  В 03.05.2017 в 16:15, SergLutsk сказав:

Хоча ні, згадав, я ж кілька днів тому щоб перепрошити смарт на андроїді була потреба відключити в вінді перевірку цифрових підписів драйверів. Уви - така вимога успішної перепрошивки. Тоді ж встановлював драйвер для процесора Qualcomm. І ймовірно десь після тої процедури і почались "відвали"

Показати  

Доречі в ті моменти таож "шив" багато телефонів, соні, самсунги, леново.

Опубліковано

А ви перевірте чи комп намертво зависає чи тільки самі порти. При зависанні натисніть power на системнику. І чи почне виконувати завершення роботи...

2. Стикався з таким що деякі "хитрі" антивіруси доставляють ше Usb Filter(типу захист від перехоплювачів клавіатури)..треба глянути відомості про драйвер(які файли використовуються в диспетчері пристроїв). При цьому у мене самого в таких випадках звалювалися USb пристрої

Опубліковано

2 дні користуюсь компом - поки жодного відвалу.

хз що то було, і чи чекати продовження, чи вже "перехворів"

В 03.05.2017 в 16:46, Witiok сказав:

А ви перевірте чи комп намертво зависає чи тільки самі порти. При зависанні натисніть power на системнику. І чи почне виконувати завершення роботи..

Показати  

Не зовсім зрозумів, як це має працювати ? Наскільки я знаю під час роботи при короткому натисканні power на системнику нічого не відбувається, а при довгому - комп виключається і причому незалежно від того завис він намертво чи ні

Опубліковано
  В 07.05.2017 в 10:36, SergLutsk сказав:

Наскільки я знаю під час роботи при короткому натисканні power на системнику нічого не відбувається, а при довгому - комп виключається і причому незалежно від того завис він намертво чи ні

Показати  

Ні, при короткому натисканні комп має піти в сон чи гібернацію, залежно що тут налаштовано sleep-mode-on-power-button-setting.png

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...