SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 08:22 #1 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 08:22 Привіт шановним форумчанам. Десь днів 3-4 тому виникла така собі цікава проблемка на компі. В будь-який невизначений момент часу комп (Windows 8.1) просто перестає реагувати ні на мишку ні на клавіатуру. Тобто виглядає так ніби він і не завис, а саме що не реагує на будь-які маніпуляції з мишкою чи клавою ! Хоча при цьому курсор миші може залишитись на екрані. Допомагає лише перезавантаження компа, після якого все працює нормально, але знову до такого чергового "відвалу" маніпуляторів. В логах вінди глянув, нічого немає на той момент, ніякої помилки. Таке може статися як через 10 хв роботи компа, так і через годину. При цьому ніяких специфічних програм не запущено, можу просто сидіти читати щось в браузері, і тут надумав перемкнути сторінку, а фіг там - вже нічого не реагує. Останнім часом нічого нового не ставив і не видаляв, обнов на вінду не встановлював. Є ідеї куда копати і на що глянути ? Чи тупо переставляти вінду ?
vaz75 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 08:55 #2 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 08:55 А мишка і клава не Wireless на одному приймачі? Я б втикнув іншу миху і поспоглядав. Вірус, як версія.
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:38 #3 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:38 1) клава і миша дротові чи бездротові? 2) Якщо дротові, то USB чи PS/2 3) Якщо USB, спробуй включити в інше гніздо. 42 хвилин тому, vaz75 сказано: Вірус, як версія. має право на життя. 4) який антивірус.
SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:41 Автор #4 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:41 Ні, миш і клава юсб, стоять вже давненько, все робоче. Та й навряд чи могли б 2 пристрої одночасно накритись, логічно ? Так що тут схоже проблема або в вінді (я б сказав 80%), або в залізі системника. Але не знаю куда копати
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:44 #5 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:44 Щойно, SergLutsk сказано: Так що тут схоже проблема або в вінді (я б сказав 80%), можна відкинути поставивши іншу систему (на окремий вінт) 1 хвилина тому, SergLutsk сказано: або в залізі системника. попробуй рукою південний міст. Чи не ДУЖЕ гарячий. На малюнку під №2 Hide
SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:45 Автор #6 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:45 @Zheny@ я б першим ділом грішив би на гніздо юсб або на сам пристрій, якби не одночасно відвалювались обидва ! Антивір нод 7.0.302
SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:52 Автор #7 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 09:52 3 хвилин тому, Zheny@ сказано: попробуй рукою південний міст. Чи не ДУЖЕ гарячий. На малюнку під №2 Hide А AIDA64 не прокатить ? Вона ніби температури показує нормальні. А хіба проблема з перегрівом не мала б залежати від часу роботи системи та навантаженості ?
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 10:29 #8 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 10:29 32 хвилин тому, SergLutsk сказано: А хіба проблема з перегрівом не мала б залежати від часу роботи системи та навантаженості ? малаб. Але є одне але. Якщо (тьфу-тьфу-тьфу) "відвалюється" південний міст, то в першу чергу буде висока температура, фактично одразу після включення. Я б спробував обережно зняти радіатор і замінити термопасту під ним. Ну і "наліпити" на радіатор маленького вентилятора. Але все це варто перевірити, поставивши іншу систему. 7-ку, наприклад. Що за мамка? 36 хвилин тому, SergLutsk сказано: А AIDA64 не прокатить ? Як і більшість програм, які "вміють" читати температуру, вона не покаже достовірної.
charlie Опубліковано 2 Травня, 2017 в 13:54 #9 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 13:54 як реагує HDD ? скільки років HDD ??? в мене була схожа проблема, під час такого зависання, я побачив , що HDD взагалі ніяк не реагує. Не міг зрозуміти в чому причина, так іяк HDD ніби і не вбитий, замінив sata кабель і вже декілька місяців ніби все в нормі. Перший раз натрапив на гріх кабеля, зазвичай то проблема в зношених дисках була.
SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:08 Автор #10 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:08 @Zheny@ "помацав", температура ніби нормальна кругом. Уви, термопасти не маю (як і навиків нею користуватись), так що навряд чи зможу провернути таку операцію. Мамка Asus P5Q SE2 @charlie HDD як і всьому компу 7,5 років. Так що так, теоретично залізо вже може почати накриватись, хоча звичайно не хотілось би На жорсткий диск певно грішив би в останню чергу і в принципі не перевіряв його стан. Таки да, образ вінди вже скачав і на флешку закинув, хоча ще морально не дозрів переставляти, може ще трохи погуглю, поспостерігаю, може ще хтось відпишеться про схожий діагноз @charlie Що значить як реагує HDD ? Під час такого відключення маніпуляторів я нічого не можу зробити, а після перезавантаження все нормально працює і в логах нічого немає, по чому я маю оцінювати реакцію HDD ?
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:16 #11 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:16 @SergLutsk вези компа - будемо розбиратися. 6 хвилин тому, SergLutsk сказано: може ще хтось відпишеться про схожий діагноз я подібних діагнозів можу розповісти .... 7 хвилин тому, SergLutsk сказано: Мамка Asus P5Q SE2 проц який? Якщо що - маю ксеончика хорошого. 4 ядра. 12м кеша.
charlie Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:17 #12 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:17 Цитувати HDD 7,5 років. не завадило б перевірити, windows 8.1 чуттєвий до проблем с дисками. Якщо XP чи 7 зі скрипом щось там крутить, намагається зчитати, то 8,1 зазвичай затухає повністю
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:46 #13 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 15:46 36 хвилин тому, SergLutsk сказано: Під час такого відключення маніпуляторів я нічого не можу зробити А якщо в цей момент вийняти клаву чи мишку і вставити знову?
SergLutsk Опубліковано 2 Травня, 2017 в 17:24 Автор #14 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 17:24 1 година тому, Zheny@ сказано: А якщо в цей момент вийняти клаву чи мишку і вставити знову? Чесно кажучи не пробував, але за великим рахунком - якщо і запрацюють, що це змінить ? Не буду ж я так робити кожного разу Це точно буде прямий шлях вбити або мамку або юсб входи. Але заради цікавості наступного разу спробую. На диво чи заради підлості сьогодні за 2 години зранку було 3 відвали, а після полудня за цілий день - жодного. Так що поки експерименти відкладаються А проц теж старенький вже - Е 8500
vaz75 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 19:21 #15 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 19:21 А я б все ж перевірив на беди HDD. Це може не мишка\клава виснути, а вінда, не може щось зчитати з вінта, наприклад. А може через деякий час подовбати вінт і працювати далі. Не пробував чекати, що буде далі? В мене мала стукала по ноуту і головка дряпнула диска в місті, де встановлено якісь бібліотеки Вінди, і коли доходило діло до цих бібліотек, вінда висла.
jack74 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 19:50 #16 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 19:50 і вінт може бути, і міст, і живлення, і що хочеш... 11 годин тому, SergLutsk сказано: В будь-який невизначений момент часу комп (Windows 8.1) просто перестає реагувати ні на мишку ні на клавіатуру. Тобто виглядає так ніби він і не завис, а саме що не реагує на будь-які маніпуляції з мишкою чи клавою ! Хоча при цьому курсор миші може залишитись на екрані. а що, коли комп зависає курсор має діватися? Насамперед дійсно бажано переконатись, чи то комп висне, чи ЮСБ відвалюється. Тут можна двома варіантами. 1. Знайти клаву чи мишку PS2 і втикнути (але їх тикати ще ДО ввімкнення компа) 2. Поставити TeamViewer і коли комп завмре, спробувати підключитись до нього з іншого. Нещодавно в моїх малих теж такий фокус стався, відвалювалась ЮСБ-клава, ЮСБ-миша... Враження було таке, що контролер ЮСБ помирає. Особо в причинах не ковирявся, в мене була збережена "фотка" системи, відкатав з резервної копії і все знову запрацювало без проблем.
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 20:32 #17 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 20:32 3 годин тому, SergLutsk сказано: якщо і запрацюють, що це змінить ? побачити реакцію вінди / компа.
Zheny@ Опубліковано 2 Травня, 2017 в 20:34 #18 Опубліковано 2 Травня, 2017 в 20:34 3 годин тому, SergLutsk сказано: е точно буде прямий шлях вбити або мамку або юсб входи. флешка теж вбиває?
Tomson Опубліковано 3 Травня, 2017 в 12:12 #19 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 12:12 Така сама проблема була на ноутбуці Lenovo z50-70 з Win 8.1 на борту, З'явилася не пам'ятаю коли, нічого не допомагало, ноут чистив, видаляв не потрібне, перевстановлюював драйвери - резульату 0. Причому цікава особливість була в тому, що всі порти USB вибивало(все, що підключено через USB інтрейфейс не сприймало), але вбудований тачпад і вбудована клавіатура працювала. Вирішив проблему перевстановленням ОС, після того все працює відмінно без глюків більше ніж 4 місяці. Нічого в біосі не змінював, всередині ноута фізично також нічого не міняв. В чому причина я не знаю, але думаю щось пов'язане програмно з Deamon Tools та програмами схожими до нього, які добавляють віртуальні диски та інше, а може й з проблемами режиму гібернації і т.п. В чому істина достеменно не відомо, але це з мого досвіду проблема софту, не залізяки. Тобто спробуй перевстановити ОС, зберегти точку відновлення на всяк випадок якщо знову з'явиться глюк, щоб потім не перевстановлювати усю ОС.
jack74 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 13:07 #20 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 13:07 50 хвилин тому, Tomson сказано: Тобто спробуй перевстановити ОС Так в нього ж поки незроозуміло, чи комп висне, чи просто ЮСБ відвалюються. Комп може підвисати з багатьох "залізних" причин, а тут перевстановлення ОС не допоможе (буде марна трата часу). Нехай спочатку переконається, висне чи ні
SergLutsk Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:15 Автор #21 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:15 Хоча ні, згадав, я ж кілька днів тому щоб перепрошити смарт на андроїді була потреба відключити в вінді перевірку цифрових підписів драйверів. Уви - така вимога успішної перепрошивки. Тоді ж встановлював драйвер для процесора Qualcomm. І ймовірно десь після тої процедури і почались "відвали"
Tomson Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:40 #22 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:40 10 часов назад, SergLutsk сказал: Хоча ні, згадав, я ж кілька днів тому щоб перепрошити смарт на андроїді була потреба відключити в вінді перевірку цифрових підписів драйверів. Уви - така вимога успішної перепрошивки. Тоді ж встановлював драйвер для процесора Qualcomm. І ймовірно десь після тої процедури і почались "відвали" Доречі в ті моменти таож "шив" багато телефонів, соні, самсунги, леново.
Witiok Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:46 #23 Опубліковано 3 Травня, 2017 в 16:46 А ви перевірте чи комп намертво зависає чи тільки самі порти. При зависанні натисніть power на системнику. І чи почне виконувати завершення роботи... 2. Стикався з таким що деякі "хитрі" антивіруси доставляють ше Usb Filter(типу захист від перехоплювачів клавіатури)..треба глянути відомості про драйвер(які файли використовуються в диспетчері пристроїв). При цьому у мене самого в таких випадках звалювалися USb пристрої
SergLutsk Опубліковано 7 Травня, 2017 в 10:36 Автор #24 Опубліковано 7 Травня, 2017 в 10:36 2 дні користуюсь компом - поки жодного відвалу. хз що то було, і чи чекати продовження, чи вже "перехворів" On 03.05.2017 at 19:46, Witiok сказано: А ви перевірте чи комп намертво зависає чи тільки самі порти. При зависанні натисніть power на системнику. І чи почне виконувати завершення роботи.. Не зовсім зрозумів, як це має працювати ? Наскільки я знаю під час роботи при короткому натисканні power на системнику нічого не відбувається, а при довгому - комп виключається і причому незалежно від того завис він намертво чи ні
vaz75 Опубліковано 7 Травня, 2017 в 11:09 #25 Опубліковано 7 Травня, 2017 в 11:09 33 минуты назад, SergLutsk сказал: Наскільки я знаю під час роботи при короткому натисканні power на системнику нічого не відбувається, а при довгому - комп виключається і причому незалежно від того завис він намертво чи ні Ні, при короткому натисканні комп має піти в сон чи гібернацію, залежно що тут налаштовано
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.