Перейти до змісту

Яке правильне охолодження комп'ютера ???

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Щойно, Zheny@ сказано:

тому ти й даєш відповіді на подібні питання, а не задаєш їх.

Потрібно взнати, бо може й ТС не варто перейматись дурницями? :blink:

Не задаю бо через це все пройшов свого часу і наразі в дома в мене "спить тигр" з 14-ма кулерами, який лише просинається і починає "гарчати" коли комфортна температура для його існування виходить за певні допустимі норми :) 

Опубліковано
3 годин тому, sanbOK сказано:

Якщо в системі стоїть якийсь "гарчий" проц та відеокарта і їх постійно грузять то в першу чергу потрібно міняти охолодження на цих компонентах. На корпус ліпити 80мм кулери без управління це нерозумно в плані того, що шуму буде більше ніж ефективності, а шум там не із-за обертів а із-за вібрації, яку вони створюють. В вашому випадку достатньо буде проточного охолодження де спереду буде якийсь 120мм кулем на 800 об/хв та на задній стінці 80-90 мм тихохідний кулер також на 800 об/хв (ну може 900 об/хв). 

Тільки от я одного не знайшов, яка температура цього всього причандалля і для чого наліплено кулерів на бокову кришку?

Потрібно робити все в комплексі, бо по закону збереження енергії тепло нікуди не дінеться. Якщо тепло буде накопичуватися в середині корпусу то температура компонентів не відразу, але з часом все одно досягне критичних значень, як наслідок перегрів: мінімум нестабільна робота, максимум вихід з ладу компонентів.

Тому тепло має належно відводитись з корпусу не залежно від встановленої СО на самих гарячих компонентах. 

Тут лише одне, якщо температура компонентів навіть припустімо в закритому боксі не досягає критичних значень, то навіщо цим заморочуватись? 

Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Тут лише одне, якщо температура компонентів навіть припустімо в закритому боксі не досягає критичних значень, то навіщо цим заморочуватись? 

Так от і я пробую зрозуміти чи то ТС щось начитався в інтернетах про кількість та направленість кулерів чи то справді там перегріви. 

Опубліковано
1 час назад, yuraa сказал:

upload6008.jpg

Підтримую. Бокову стінку зняти і немає проблем. Пилюки правда насмокче.

Опубліковано

в мене колись була дурна ідея вирізати з дрібної стальної сітки вставку на всю площу бокової кришку корпусу, але потім купив нормальний корпус і забув про цю ідею :) 

Дууууже хороший варіант!  
Hide  
Опубліковано
9 годин тому, youman91 сказано:

Бокову стінку зняти і немає проблем. Пилюки правда насмокче.

Неправда. З закритою стінкою пилюки завжди більше.

Опубліковано
Щойно, Zheny@ сказано:

Неправда. З закритою стінкою пилюки завжди більше.

все залежить від кількості пилюки в хаті і потоку потоку повітря в системнику

і пофіг чи закрито чи відкрито - є потік - буде пилюка

Опубліковано
8 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

є потік - буде пилюка

то ясно. Я кажу, що не стільки її буде, як при закритій кришці.  Це вже я перевірив сам.

2-3 місяці закрита кришка - одна кількість пилюки (візуально) і так само 2-3 при відкритій - візуально менше.

Хоча я його тепер пилососом проходжуся раз на місяць.

А ще - велику роль відіграєнаявність тварюки в хаті, яка має шерсть. Кіт, собака. при закритій кришці радіатор процесора забитий пухом!

P_20160609_233139.jpg

Опубліковано
52 хвилин тому, Zheny@ сказано:

то ясно. Я кажу, що не стільки її буде, як при закритій кришці.  Це вже я перевірив сам.

2-3 місяці закрита кришка - одна кількість пилюки (візуально) і так само 2-3 при відкритій - візуально менше.

при відкритій кришці багато повітря які протягують вентилятор БЖ і задній просто проходять короткий шлях і зразу викидаються на зовні - тому і менше пилюки

але і менше охолодження

Опубліковано
2 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Кращий доступ повітря. Чому менше?

потік менший там де треба :(

треба охолоджувати там де гріється

а не хапнути повітря збоку корпусу і зразу його видути назовні

Опубліковано

Багато чинників.  Відяха активна / пасивна. Кулер проца стоковий чи башня. Конструкція корпуса і т.д.

Опубліковано
1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

Багато чинників.  Відяха активна / пасивна. Кулер проца стоковий чи башня. Конструкція корпуса і т.д.

угу,

але загальні принципи схожі - потрібен потік в потрібних місцях, а я ми його організуємо - це вже питання підходу

Опубліковано

Щоб не насмоктувало пилюки треба встановлювати фільтра. В нормальних корпусах навпроти кулерів на вдув вони вже предбачені виробником, але як правило їх не достатньо для повноцінного захисту, бо через певний час вони забиваються і пропускна задатність їх знижується, і видувні куллери починають засмоктувати повітря де інде через решту отворів в корпусі по шляху найменшого спротиву. Тому раджу на всі зовнішні отвори встановлювати фільтри наприклад з грубого поролону (мочалки такі продаються), і / або жіночих капронових колготок. 

Опубліковано

Системник не перегрівається. Взяв його з під сервера. Куллер Nocta.Zelman. Термопаста раз в рік міняється. Час від часу можу запустити Star Craft 2.(таке розташування куллерів з 2013р). Працюює все ок. (Win10 x64.Core I3.,8Гб 1333мгц.,Asus GTX 550 ti.) Але я хочу покращити повітротрообмін.

Опубліковано
13 хвилин тому, Aleks_lutsk сказано:

Системник не перегрівається. Взяв його з під сервера. Куллер Nocta.Zelman. Термопаста раз в рік міняється. Час від часу можу запустити Star Craft 2.(таке розташування куллерів з 2013р). Працюює все ок. (Win10 x64.Core I3.,8Гб 1333мгц.,Asus GTX 550 ti.) Але я хочу покращити повітротрообмін.

Якщо комп не перегрівається, то повітрообмін вже є нормальним, чи я щось не так розумію?

Опубліковано
6 годин тому, alexvvv сказано:

Якщо комп не перегрівається, то повітрообмін вже є нормальним, чи я щось не так розумію?

Ну розумієш, для того щоб переміститися з пункту А в пункт Б достатньо звичайного автомобіля, але інколи так буває, що цього недостатньо тому на цей автомобіль починають чипляти антикрило voron clas, титанові диски, молдинг і болотніки з написом Sparco ;) та інше.

Воно то ні на що не впливає, але просто НАДА бо спиться спокійніше :D 

Опубліковано

ось зробив нормально ! Побігав в Сall of Duty . Температура більш як 65 град, не піднімалася, постійно 64-65. Завтра поміняю напрямок потоку куллера який дує в системний блок (на відео карту), на видув.

20170124_231212.jpg

Опубліковано

Фото на тему правильного охолодження:

Охолодження чіпсету  

IMG_20170125_212635.jpgIMG_20170125_212937.jpg

Hide  

:) 

допоки не знайду/зроблю кріплення на улюблену башту

• 4 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...