Перейти до змісту

В Україні відмінять стипендії

seolutsk

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 107
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
56 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

інженерів в нас задофіга

офіційно випущених з вузів? Чи тих, хто справді інженер і вміє те, чому навчали?

Опубліковано

Є така проблема як відсутність мотивації. Освіта знищила сама себе. Де потрібно жостко конкурувати за інтелектуальну молодь з подальшим її просуванням і продажем, наша освіта брала хабарі. Матеріальна база, актуальність програм і кадрів повністю знищились бо жодного інтересу в навчальному процесі в самій освіті немає, головне якісь бюджетні мутки, якась статистика і рішання оцінок. Про яку стипендію, навчання можна говорити, коли кожен розумний учень чітко розуміє що це пряма втрата часу і що його можна змістовніше провести. Шустріші намагаються залізти в айті, а іншим взагалі пофіг. Головне планшет, інтернет і пожрати. Так буває, коли імітація процесів стає головним державним процесом.

Опубліковано
4 хвилин тому, romaxa11 сказано:

Освіта знищила сама себе.

Ну, як тобі сказати.

Коли ЗП викладача чи вчителя стала мізерною, у порівнянні із, скажімо, менеджерами чи програмістами, вибору не залишилося. Або бути чесним і бідним, або - рішати оцінки чи писати за бабло дипломи, і бути впевненим у завтрашньому дні.

Така ж фігня і в медицині...

Держава поклала на освіту великий та товстенний болт.  Злизувалися російські книжки в початкові класи. Навіть недо-перекладалися.

Ну і ніякої системи в освіті не було. І немає.

Опубліковано

А ще, проблема в тому, що у нас (зокрема Луцьк)  - студентам немає де працювати. Підпрацьовувати.

Немає кафешок, де офіціантом можна роздавати хавку (патамуша для цього потрібно також закінчити "бурсу" І виробити медичну книжку)

Немає де вантажниками на вечір / день.

Медсестра-доглядалка (судно́

виносити також потрібна освіта!)

Немає нічого такого, де можна підзаробити. 

А ще, на роботу ніхто не хоче студента-одноденку. Бо він заробить свої 100 грн і чухне. А завтра новий, і знову все розказуй-вчи-пояснюй.

Ось такі от хитросплетіння.

Опубліковано
5 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А ще, проблема в тому, що у нас (зокрема Луцьк)  - студентам немає де працювати. Підпрацьовувати.

Немає кафешок, де офіціантом можна роздавати хавку (патамуша для цього потрібно також закінчити "бурсу" І виробити медичну книжку)

ти про студентів кулінарного технікуму?

я з 3го курсу працював, головне знати чого хочеш

Опубліковано
Щойно, Zevs_Isver сказано:

ти про студентів кулінарного технікуму?

Ото ж бо що й ні.

Це банально.

Де, для прикладу, підзаробити майбутньому інженеру? Подавати олівці справжньому інженеру десь у бюро ?

Чому він не може піти десь розвозити піцу після пар? Чи помити підлогу  після закриття кафе якусь годинку другу? 

Максимум - це роздавати флаєрки.. :(

Опубліковано
6 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

я з 3го курсу працював, головне знати чого хочеш

а хтось і з 1-го. Бо тато з мамою уже мають фірму, а син / дочка там уже числяться і працюють.

А ще, якщо ти вмів робити те, що ти робив!  Бо на 3-му курсі не кожен кулінар зможе  спекти торт на замовлення.  Чи не кожен програмер написати простий скриптик.

Опубліковано
1 хвилина тому, Zheny@ сказано:

Ото ж бо що й ні.

Це банально.

Де, для прикладу, підзаробити майбутньому інженеру? Подавати олівці справжньому інженеру десь у бюро ?

Чому він не може піти десь розвозити піцу після пар? Чи помити підлогу  після закриття кафе якусь годинку другу? 

Максимум - це роздавати флаєрки.. :(

розвозити піцу і мити підлогу повинні спеціально навчені люди

в студентам треба намагатися підпрацьовувати на роботах близьких до спеціальності

Опубліковано

а хтось і з 1-го. Бо тато з мамою уже мають фірму, а син / дочка там уже числяться і працюють.

А ще, якщо ти вмів робити те, що ти робив!  Бо на 3-му курсі не кожен кулінар зможе  спекти торт на замовлення.  Чи не кожен програмер написати простий скриптик.

числяться то таке,

їм тоді і вчитися не треба

ну торт сам не спече, але може заготовки робити муку просіяти і т.д.

буде більше користі ніж відроздачі флаєрів

Опубліковано

розвозити піцу і мити підлогу повинні спеціально навчені люди

Не повинні! Аж ніяк.

Розвозити піцу - це не є особлива навичка. Як і таксувати ночами. Може будь-хто в кого є авто, права, навігатор.

Якщо, скажімо, вчуся на програміста, то заробити на новий ноут я зможу не тільки пишучи проги на замовлення (що довго), а просто 2-3 години покататися на скутері по місту і розвезти кілька десятків порцій піци!

студентам треба намагатися підпрацьовувати на роботах близьких до спеціальності

погоджуся. Але ти уже говориш більше про майже виробничу практику, а не по швидкі гроші до стєпухи.

Опубліковано
2 хвилин тому, Zevs_Isver сказано:

ну торт сам не спече, але може заготовки робити муку просіяти і т.д.

буде більше користі ніж відроздачі флаєрів

і зновути перевів на практичну роботу.

Звісно, що в ідеалі підзаробити треба ближче до того, на що вчишся. Але я говорив про взагалі. Студентам немає де так нашвидкоруч підзаробити.

Опубліковано

Не повинні! Аж ніяк.

Розвозити піцу - це не є особлива навичка. Як і таксувати ночами. Може будь-хто в кого є авто, права, навігатор.

от того в нас така і жопа з таксі :(

Опубліковано
Только что, Zheny@ сказал:

що значить твоє "ну-ну" ?

Обгрунтуй в чому я не правий?

тиждень поїздь, а потім розкажеш, чи зможе будь хто

Опубліковано
12 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

тиждень поїздь, а потім розкажеш, чи зможе будь хто

Для того щоб бути таксистом чи розвізником піци - навичок не потрібно!  Вмієш водити і маєш що водити - їздь.

Стосовно таксі - інша зовсім тема.(Але це оффтоп) І навичок вона не стосується.

Опубліковано
4 годин тому, case_l сказано:

Я сам вчився на державному і втратив 5 років в нікуди. Але де мій тоді розум був у 16 років і звідки мені було знати, що наша вища освіта мертва.

Це правда...

Опубліковано

Ребята, знаете что. История из моей жизни. 

2008 год, через пару дней новый 2009 год. Отчим попал в дтп (не по его вине, но как у этой стране все делается.. то оказался виновен он). Семья оказалась без денег (их и раньше у нас немного было). И я снял 950 гривен своей стипендии за пол года, отнес маме и сказал "Сделай так, чтобы у сестры младшей был новый год и дед мороз"

А вы тут про клубы, айфоны и т.д. :(

По теме. Жидомасонскому правительству нужно наконец перестать красть деньги, а не отбирать их у людей. 

Опубліковано
9 годин тому, Scitec сказано:

нужно наконец перестать красть деньги, а не отбирать их у людей

якщо чесно, я цю фразу не вкурив.

Опубліковано
27 хвилин тому, alexvvv сказано:

якщо чесно, я цю фразу не вкурив.

бєндєри обірают народ,

ти чогось іншого очікував від спамбіта?

Опубліковано
1 час назад, Zevs_Isver сказал:

бєндєри обірают народ,

У тебе напевно "бот" головного мозку? Я мав на увазі вінницьку банду, у лиці Гройсмана, Порошенко-Вальцмана, а не твої хворі фантазії про якихось бандер.

Якщо в тебе немає консруктивної критики, то можу запросити тебе до себе додому на чашку чаю. Подивишся і послухаєш який я "спамбіт"

@prosto_dima

на 1000 в місяць особливо не нагуляєшся, ті хто ведуть себе як бидло отримують кошти з кишені батьків, а стипендія для них копійки.

Опубліковано
2 годин тому, Zevs_Isver сказано:

бєндєри обірают народ,

Zevs вийди на Театральний і скажи це в голос :angry:

Опубліковано
2 годин тому, Scitec сказано:

Якщо в тебе немає консруктивної критики, то можу запросити тебе до себе додому на чашку чаю. Подивишся і послухаєш який я "спамбіт"

ого, так мені ще не погрожували

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...