Перейти до змісту

GTX 1060: 6ГБ чи 3ГБ для 1680*1050?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 година тому, Rinochka сказано:

Отже, беру 6ГБ. Тим більше не на 1 рік же.

в тебе оперативки і процесора вже зараз замало, а через рік і подавно.

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
3 хвилин тому, alexvvv сказано:

В Думі на 1060 гб ніде немає 3-10кадрів, а на скрінах 2560х1440 - що значно більше ніж в твоєму моніторі. В тебе відеокарта слабувата і пам'ять її не врятує :) та мабуть і оперативки не більше 8.

хз чого ми вцепились саме за дум) та от скрін
DOOM в Full HD на Ultra
до запуску було зайнято 6гб памяті і 600мб відео памяті.
це друга чи третя локація.. коротше я грався його хвилин 20 від сили.
63656bfaeb124081a6e7afe08a02f862.jpeg

Опубліковано
1 година тому, Dima4s сказано:

це друга чи третя локація.. коротше я грався його хвилин 20 від сили.

Я грався на GTX660 2Gb і doom-ав, що  і далі так буде, але потім я прозрів.

Вкусив я печива в клітинку вафлів із кремом! 6 гіг - саме то. (В компі на той момент ОЗУ було 16 гіг).

Опубліковано
2 часа назад, Dima4s сказал:

хз чого ми вцепились саме за дум) та от скрін
DOOM в Full HD на Ultra

до запуску було зайнято 6гб памяті і 600мб відео памяті.

Значить не все було на Ultra. Дум в Full HD на ультрах займає близько 3200 - 3400 МБ відеопамяті. Перевіряв особисто - тут на форумі в темі про Дум є мої скріни.

Опубліковано
3 годин тому, alexvvv сказано:

в тебе оперативки і процесора вже зараз замало, а через рік і подавно.

Ну, 8ГБ оперативки доставить за потреби не проблема. А з процом видно буде.

Опубліковано
4 годин тому, alexvvv сказано:

В Думі на 1060 гб ніде немає 3-10кадрів, а на скрінах 2560х1440 - що значно більше ніж в твоєму моніторі. В тебе відеокарта слабувата і пам'ять її не врятує :) та мабуть і оперативки не більше 8.

Бо тестери не догравали й до середини... Відтестять паро перших локацій і вуаля нагора порівняння. Я ж писав, що моя 760 з 2Гб теж рвала цю гру на "ultra" в кінематографічній якості картинки "перших 20хв" з FPS до 50 кадрів, а потім як пише Женя "я теж прозрів"! Перша локація після "пекла" - "труба", 5-10кад./с. Ще я про FC4 писав аналогічна ситуація була. І це на моніторі з 1680х1050!

Куроче, об"єм пам"яті знову має значення! І чим її більше то на довше вистачить

Опубліковано
10 часов назад, Plum сказал:

Та ж GTA V не дає підняти налаштування на максимум, якщо їй мало відео-пам'яті.

Там в настройках в один клік можна відключити блокування, в мене на GTX770 2 гігабайта памяті, а настройки виставлені на 2800, і все норм, але да, якщо швидко переміщатися по карті то видно що відеопамяті не хватає.

Теж задумуюся все таки купити 1060 з 6 гігабайтами і забути на рік-два за проблеми фпс, але трошки пізніше)

Опубліковано
10 годин тому, Ukrainec сказано:

Бо тестери не догравали й до середини... Відтестять паро перших локацій і вуаля нагора порівняння. Я ж писав, що моя 760 з 2Гб теж рвала цю гру на "ultra" в кінематографічній якості картинки "перших 20хв" з FPS до 50 кадрів, а потім як пише Женя "я теж прозрів"! Перша локація після "пекла" - "труба", 5-10кад./с. Ще я про FC4 писав аналогічна ситуація була. І це на моніторі з 1680х1050!

Куроче, об"єм пам"яті знову має значення! І чим її більше то на довше вистачить

760 - слабенька карточка для дума

Опубліковано
11 хвилин тому, alexvvv сказано:

Все, що вийшло за останніх півроку / рік - потребують карти GTX10хх

Опубліковано
14 хвилин тому, alexvvv сказано:

Це тобі на картах таро випало? Чи в ночі приснилося?

Звісно "слабенька"! Бо скільки разів можна писати що 2 Гб вже замало!

Опубліковано

@Ukrainec Ну причому тут пам'ять, карточки з однаковим об'ємом дають різну кількість кадрів, причому розрив у 4-5разів!

В тебе слабке відеоядро і наявність 4гб пам'яті не рятує ситуації

Результат пошуку зображень

Опубліковано

В тебе щось слабе! Я пишу що маю цю відеокарту, пишу що монітор  1680*1050 . Коли вже на першому ж рівні було 30-50кадрів.

І я на ній всю гру пройшов, а ти ту картинки мені якісь тикаєш, як ботан якийсь?

АPI Vulcan порівняння якого ти наводиш в мене взагалі не працював.

Опубліковано
19 минут назад, alexvvv сказал:

І вулкан також працює навіть на 760 ;)

https://developer.nvidia.com/vulkan-driver

Але оптимізовані під Vulkan все ж таки карти AMD, а NVIDIA його просто підтримують. Саме тому всі видання тестують DOOM саме в OpenGL, щоб на виході отримати "правильні" результати.

Опубліковано
20 хвилин тому, Savage сказано:

Але оптимізовані під Vulkan все ж таки карти AMD, а NVIDIA його просто підтримують. Саме тому всі видання тестують DOOM саме в OpenGL, щоб на виході отримати "правильні" результати.

Якраз все навпаки, оптимізація є в OpenGL на NVIDIA, а в вулкані на перший план виходить сира обчислювальна здатність відеоядра, наприклад:  RX470 має 4.94TFLOPS,  а 1060 має 3.855TFLOPS. Тому В OpenGL 470 повільніша, а в Vulkan швидша за 1060.

Опубліковано
12 минуты назад, alexvvv сказал:

а в вулкані на перший план виходить сира обчислювальна здатність відеоядра, 

Ну так це ж навпаки добре, що придумали API, яке дозволяє більш ефективно використовувати можливості GPU. 

Опубліковано
7 хвилин тому, Savage сказано:

Ну так це ж навпаки добре, що придумали API, яке дозволяє більш ефективно використовувати можливості GPU. 

саме так, для того його і придумали.

Опубліковано

Вчора забрав Inno3D GeForce GTX 1060 6GB Gaming OC

Поставив останню Лару, викрутив все до упора :) - з'їло 5,5ГБ відеопам'яті. По ОЗУ в стелю не вперся - зайнято було близько 4,6 ... 4,9 ГБ (з 8-ми). При чому своп прийшлося розширяти - при розмірі 2ГБ (так було до цих пір - мін=макс=2ГБ) при проходженні ігрового бенчмарка вивалювалось через нестачу пам'яті. Збільшив до 4 - стало все ок. Але одного не розумію - Riva показує використання свопу стабільно близько 10 гіг... хоча задав в налаштуваннях мін=макс=4 гіга. Виходить ця настройка файлу підкачки до лампочки? Все одно вінда візьме скільки треба?

P.S. З приводу того що i3-6100 слабкий для цієї карти - ну х.з... Я поки не відчув, треба ще Відьмака третього  поганяти... Ось відео  кому цікаво.

Опубліковано
Щойно, alexvvv сказано:

@Rinochka Своп просто так не жере коли оперативки вистачає.

Тупняків не спостерігав, може через те що своп на ssd

Опубліковано
11 хвилин тому, Rinochka сказано:

Поставив останню Лару, викрутив все до упора :) - з'їло 5,5ГБ відеопам'яті.

Ця гра має 4k текстури, які можуть зайняти 10GB пам'яті,  але толку з того, бо ти їх не бачиш на своїй роздільній здатності ;)

Опубліковано
1 хвилина тому, alexvvv сказано:

Ця гра має 4k текстури, які можуть зайняти 10Gb пам'яті,  але толку з того, бо ти їх не бачиш на своїй роздільній здатності ;)

Я ніякої різниці між "ультра" і "високими" не побачив, що й не дивно на 1680х1050 :D ... А ні, побачив - пам'ять скінчилась :D

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...