Yarchik Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 15:32 #1 Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 15:32 Nokia 5800 Xpressmedia (Tube): первый смартфон компании с сенсорным дисплеем Немецкий ресурс Nokiaport опубликовал список характеристик и изображение, как он утверждает, первого смартфона Nokia на основе сенсорного интерфейса S60 Touch. Устройство носит кодовое название Tube, а в продажу поступит, по всей видимости, как Nokia 5800 Xpressmedia. Выпуск новинки должен состояться в конце года, сообщает источник. Смартфон оборудован большим сенсорным дисплеем, с которым можно работать как стилусом, так и пальцами, кнопок конструкция аппарата не предусматривает вовсе. Характеристики Nokia 5800 Xpressmedia (Tube): Сети GSM/EDGE (850/900/1800/1900 МГЦ), UMTS/HSDPA3,2-дюймовый сенсорный дисплей с разрешением 360х640 точек, 16М цветов140 Мб встроенной памяти3,2-Мп камера с автофокусом Bluetooth 2.0, Wi-FiGPS-приемник3,5-мм аудиоразъемTV-выходРазмеры - 111x52x14,5 ммВес - 104 грамма Ресурс Symbian-freak, в свою очередь, разместил "живые" фотографии готовящегося смартфона: Джерело А разрєшалово-то, разрєшалово!
Plum Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 16:48 #2 Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 16:48 Не знаю чи я вернусь на Nokia перш ніж буде виправлена нинішня ситуація з картами для навігації. Ну і повна відмова від апаратних клавіш для мене швидше недолік, ніж плюс -- я часто користуюсь телефоном за кермом, а відсутність клавіатури відразу ставить на цьому хрест.Ну і роздільна знатність дисплея... в мене зараз 640х480, в Shkoder'а -- 800х480, так що 640х360 це вже абсолютно не показник. А от діагональ дисплея -- да, просто супер.Ну і накінець скажу, що абсолютно не тішить ситуація з сертифікатами. Мало того що купу софта підписувати потрібно, так ще і персональні сертифікати видавати перестали. Таке враження що маркетологам з Нокії дуже добре платить хтось з майкрософта...
Yarchik Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 16:56 Автор #3 Опубліковано 10 Квітня, 2008 в 16:56 А що там з картами для навігації? Я собі поставив Гармін - і балдєю: весь Луцьк з вулицями, навіть деякими номерами будинків. Не кажучи вже про Європу, Львів чи Київ. А Нокіа Мепс з їхньою платною навігацією мене не пре Роздільну здатність, імхо, якраз і треба сприймати в "контексті" діагоналі. Невеликий за фізичними розмірами екран 640х480 навряд чи буде дуже комфортним в роботі. Хіба що пертися від якості картинок на ньому. На dimonvideo.ru тиждень тому бачив робочу інструкцію і софт для "відлучення" смартів від сертифікатів і для доступу в усі папки з файлами. Один раз погемороїтися - і про сертифікати забуваєш. Хоча, в даний час дико хочу КПКшку для юзання софта в дорозі. Від смартів Нокіа не відмовлюся, але при роботі з інетом, поштою, документами, словниками etc хотів би надавати перевагу сенсорному екрану 640х480 розміром 4 дюйми.
Plum Опубліковано 31 Липня, 2008 в 08:27 #4 Опубліковано 31 Липня, 2008 в 08:27 Свіжа інформація про Nokia 5800 XpressMusic від Smape.com: Nokia представит в ближайшее время долгожданный вариант сенсорного интерфейса S60. Первым продуктом на обновленной платформе будет Nokia 5800 - новый смартфон серии XpressMusic, известный больше как Tube. Демонстрация S60 touch состоялась на весеннем конгрессе в Барселоне. Наши впечатления и первые выоды можно найти здесь: smape.com/articles/reportings/S60-touch-MWC-rev.html. Самый главный вывод можно сформулировать так - платформа максимально эволюционная для того, чтобы сохранить узнаваемость интерфейса. Nokia 5800 имеет 3.2” TFT экран с разрешением 640x360 точек, отображающий 16 млн. цветов и имеющий чувствительность к нажатиям, о которой так мечтали любители Symbian S60, завидуя соседнему Symbian UIQ. Кроме того, отмечается принадлежность новинки к музыкальной серии XpressMusiс, ранее ожидалось выделение новой линейки XpressMedia. Устройство будет работать на S60 5th Edition, получит встроенный акселерометр для автоматической ориентации экрана. Сравним габариты 5800 с N82 и Sony Ericsson W950i: Nokia 5800 XpressMusic имеет размеры 115 x 52 x 14,5 мм и весит 104г. Для данного функционала очень неплохо. Смартфон оснащён 3Мп камерой с автофокусом, отптикой Carl Zeiss, двойной светодиодной вспышкой и возможностью установки гео-тегов благодаря наличию GPS с поддержкой A-GPS. Радуют коммуникационные возможности: четырёхдиапазонный GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSDPA, Wi-Fi b/g, стерео Bluetooth (A2DP), USB 2.0 и завершают список 3,5 мм и TV-выход. Nokia 5800 XpressMusic будет оснащена 140MB встроенной памяти и слотом расширения microSD с поддержкой карт до 8GB. Питается новинка от ёмкого аккумулятора Nokia BL-5J на 1320мАч. По заявлению официальных источников специально для Smape.com, анонс намечен на сентябрь, продажи - на конец ноября / начало декабря, начальная цена в России составит 15 000 руб., в Европе планируется стоимость в 360 евро. Это автоматически делает аппарат потенциальным хитом и одним из самых ожидаемых смартфонов ближайшего времени. Надеемся, Nokia не передумает, и мы уже через полтора месяца получим бестселлер.
Plum Опубліковано 9 Лютого, 2009 в 19:56 #5 Опубліковано 9 Лютого, 2009 в 19:56 Вже тиждень користуюсь Nokia 5800 XpressMusic. Враження від апарата досить протиречиві. Взагалі система подобається, особливо з новою прошивкою 20.0.12, яка вийшла сьогодні. Але багато речей, як на мене, не дороблені. Та і відмова від навігаційної клавіші іноді дратує. Не кажучи вже про відмову від клавіші "олівець" -- в останніх "несенсорних" смартах її заміняла клавіша "#", а в 5800 її взагалі немає, і це дуже не зручно, коли потрібно виділити кілька об'єктів одночасно. В системі використовується як одинарний тап (натискання на екран), так і подвійний, причому особисто для мене абсолютно не інтуїтивно, коли саме потрібен одинарний, а коли подвійний тап. А от виклик меню властивостей об'єкта за тап-енд-холд майже ніде не використовується, а дарма -- в багатьох випадках він був би дуже корисним. Камера -- взагалі ніяка. Абсолютно. Зняті в приміщенні об'єкти можна впізнати тільки за обрисами, і то не завжди Зате як відео-, аудіоплеєр і читалка книжок апарат просто шикарний. Ну і на відміну від смартів на WinMobile (наприклад Asus P750), стилус в Nokia 5800 практично не потрібен, я його діставав всього кілька разів, а зазвичай натискаю на екран пальцями.
Victorius Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 07:12 #6 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 07:12 PlumВже тиждень користуюсь Nokia 5800 XpressMusic.На скільки приблизно вистачає заряду батареї?
Yarchik Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 08:53 Автор #7 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 08:53 Камера -- взагалі ніяка. Абсолютно. Зняті в приміщенні об'єкти можна впізнати тільки за обрисами, і то не завжди Ну, після N95 8Gb воно канєшно... Але прохання - спробуй сфоткати аркуш А4 з текстом 10-12 шрифту (там треба вибрати "Режим зблизька") - як зі спалахом в умовах офісу, так і без, і виклади, пліз, щоб оцінити можливість макрозйомки. Бо для мене ця функція більш важлива, ніж якісь пейзажні чи портретні фото.
TreNeR Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:09 #8 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:09 Крутил сей девайс на прошлых выходных. Незацепил вообще. Е71 понравился намнооого больше. Даже Е63 для меня интереснее. 5800 по сравнению с айфоном даже рядом не валялся. Хотя я и нокияфан, но ИМХО сенсорные решения у айфона лучшие.
Plum Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:16 #9 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:16 Камера ніяка в порівнянні з Nokia E66, в якому вона також була не фонтан. Батареї легко вистачає на дві доби, при тому що я дуже багато часу витрачаю на читання електронних книжок і трохи сиджу в інеті через WiFi або GPRS, а також слухаю музику. Після Е66 батарея мене відверто здивувала.
Plum Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:22 #10 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:22 Крутил сей девайс на прошлых выходных. Незацепил вообще. Ти знаєш, через тиждень користування він мені подобається набагато більше, ніж відразу До того ж, не рівняй його з iPhone -- не та цінова і цільова категорія. Реально по функціях 5800 попереду, а по дизайну/матеріалах... а що ти хотів від бюджетного смарта? Чекаємо N97
Yarchik Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:24 Автор #11 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:24 Да, після N73 камера реально ніяка...
Plum Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:30 #12 Опубліковано 10 Лютого, 2009 в 10:30 Знову ж таки -- чекаємо N97 -- там камера має бути не гірша, ніж в N95. До того ж ще більший екран, хардварна ЙЦУКЕН клавіатура з чумовим форм-фактором, 32 гіга вбудованої влеш-пам'яті, підтримка віджетів на десктопі, підтримка N-Gage 2 і більш потужна платформа. Мені подобається 5800, так що від думки про N97 я вже починаю пісяти кип'ятком
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.