Перейти до змісту

Nokia з сенсорним екраном


Рекомендовані повідомлення

Nokia 5800 Xpressmedia (Tube): первый смартфон компании с сенсорным дисплеем

Немецкий ресурс Nokiaport опубликовал список характеристик и изображение, как он утверждает, первого смартфона Nokia на основе сенсорного интерфейса S60 Touch. Устройство носит кодовое название Tube, а в продажу поступит, по всей видимости, как Nokia 5800 Xpressmedia. Выпуск новинки должен состояться в конце года, сообщает источник. Смартфон оборудован большим сенсорным дисплеем, с которым можно работать как стилусом, так и пальцами, кнопок конструкция аппарата не предусматривает вовсе.

tube.jpg

Характеристики Nokia 5800 Xpressmedia (Tube):

    Сети GSM/EDGE (850/900/1800/1900 МГЦ), UMTS/HSDPA
    3,2-дюймовый сенсорный дисплей с разрешением 360х640 точек, 16М цветов
    140 Мб встроенной памяти
    3,2-Мп камера с автофокусом
    Bluetooth 2.0, Wi-Fi
    GPS-приемник
    3,5-мм аудиоразъем
    TV-выход
    Размеры - 111x52x14,5 мм
    Вес - 104 грамма

Ресурс Symbian-freak, в свою очередь, разместил "живые" фотографии готовящегося смартфона:

tube01gp6.jpg

tube02we6.jpg

Джерело

А разрєшалово-то, разрєшалово! :horse:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю чи я вернусь на Nokia перш ніж буде виправлена нинішня ситуація з картами для навігації. Ну і повна відмова від апаратних клавіш для мене швидше недолік, ніж плюс -- я часто користуюсь телефоном за кермом, а відсутність клавіатури відразу ставить на цьому хрест.

Ну і роздільна знатність дисплея... в мене зараз 640х480, в Shkoder'а -- 800х480, так що 640х360 це вже абсолютно не показник. А от діагональ дисплея -- да, просто супер.

Ну і накінець скажу, що абсолютно не тішить ситуація з сертифікатами. Мало того що купу софта підписувати потрібно, так ще і персональні сертифікати видавати перестали. Таке враження що маркетологам з Нокії дуже добре платить хтось з майкрософта...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що там з картами для навігації? Я собі поставив Гармін - і балдєю: весь Луцьк з вулицями, навіть деякими номерами будинків. Не кажучи вже про Європу, Львів чи Київ. А Нокіа Мепс з їхньою платною навігацією мене не пре :)

Роздільну здатність, імхо, якраз і треба сприймати в "контексті" діагоналі. Невеликий за фізичними розмірами екран 640х480 навряд чи буде дуже комфортним в роботі. Хіба що пертися від якості картинок на ньому.

На dimonvideo.ru тиждень тому бачив робочу інструкцію і софт для "відлучення" смартів від сертифікатів і для доступу в усі папки з файлами. Один раз погемороїтися - і про сертифікати забуваєш.

Хоча, в даний час дико хочу КПКшку для юзання софта в дорозі. Від смартів Нокіа не відмовлюся, але при роботі з інетом, поштою, документами, словниками etc хотів би надавати перевагу сенсорному екрану 640х480 розміром 4 дюйми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 місяця потому...

Свіжа інформація про Nokia 5800 XpressMusic від Smape.com:

Nokia представит в ближайшее время долгожданный вариант сенсорного интерфейса S60. Первым продуктом на обновленной платформе будет Nokia 5800 - новый смартфон серии XpressMusic, известный больше как Tube.

Демонстрация S60 touch состоялась на весеннем конгрессе в Барселоне. Наши впечатления и первые выоды можно найти здесь: smape.com/articles/reportings/S60-touch-MWC-rev.html. Самый главный вывод можно сформулировать так - платформа максимально эволюционная для того, чтобы сохранить узнаваемость интерфейса.

nokia_5800_xpressmusic_01.jpg

Nokia 5800 имеет 3.2” TFT экран с разрешением 640x360 точек, отображающий 16 млн. цветов и имеющий чувствительность к нажатиям, о которой так мечтали любители Symbian S60, завидуя соседнему Symbian UIQ. Кроме того, отмечается принадлежность новинки к музыкальной серии XpressMusiс, ранее ожидалось выделение новой линейки XpressMedia.

nokia_5800_xpressmusic_04.jpg

nokia_5800_xpressmusic_10.jpg

nokia_5800_xpressmusic_11.jpg

Устройство будет работать на S60 5th Edition, получит встроенный акселерометр для автоматической ориентации экрана. Сравним габариты 5800 с N82 и Sony Ericsson W950i:

nokia_5800_xpressmusic_07.jpg

nokia_5800_xpressmusic_08.jpg

nokia_5800_xpressmusic_09.jpg

ADA24a98e_nokia_tube_13.jpg

Nokia 5800 XpressMusic имеет размеры 115 x 52 x 14,5 мм и весит 104г. Для данного функционала очень неплохо. Смартфон оснащён 3Мп камерой с автофокусом, отптикой Carl Zeiss, двойной светодиодной вспышкой и возможностью установки гео-тегов благодаря наличию GPS с поддержкой A-GPS.

nokia_5800_xpressmusic_02.jpg

nokia_5800_xpressmusic_05.jpg

Радуют коммуникационные возможности: четырёхдиапазонный GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSDPA, Wi-Fi b/g, стерео Bluetooth (A2DP), USB 2.0 и завершают список 3,5 мм и TV-выход. Nokia 5800 XpressMusic будет оснащена 140MB встроенной памяти и слотом расширения microSD с поддержкой карт до 8GB. Питается новинка от ёмкого аккумулятора Nokia BL-5J на 1320мАч.

nokia_5800_xpressmusic_03.jpgnokia_5800_xpressmusic_06.jpg

По заявлению официальных источников специально для Smape.com, анонс намечен на сентябрь, продажи - на конец ноября / начало декабря, начальная цена в России составит 15 000 руб., в Европе планируется стоимость в 360 евро. Это автоматически делает аппарат потенциальным хитом и одним из самых ожидаемых смартфонов ближайшего времени. Надеемся, Nokia не передумает, и мы уже через полтора месяца получим бестселлер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 6 місяців потому...

Вже тиждень користуюсь Nokia 5800 XpressMusic.

Враження від апарата досить протиречиві. Взагалі система подобається, особливо з новою прошивкою 20.0.12, яка вийшла сьогодні. Але багато речей, як на мене, не дороблені. Та і відмова від навігаційної клавіші іноді дратує. Не кажучи вже про відмову від клавіші "олівець" -- в останніх "несенсорних" смартах її заміняла клавіша "#", а в 5800 її взагалі немає, і це дуже не зручно, коли потрібно виділити кілька об'єктів одночасно.

В системі використовується як одинарний тап (натискання на екран), так і подвійний, причому особисто для мене абсолютно не інтуїтивно, коли саме потрібен одинарний, а коли подвійний тап. А от виклик меню властивостей об'єкта за тап-енд-холд майже ніде не використовується, а дарма -- в багатьох випадках він був би дуже корисним.

Камера -- взагалі ніяка. Абсолютно. Зняті в приміщенні об'єкти можна впізнати тільки за обрисами, і то не завжди :(

Зате як відео-, аудіоплеєр і читалка книжок апарат просто шикарний. Ну і на відміну від смартів на WinMobile (наприклад Asus P750), стилус в Nokia 5800 практично не потрібен, я його діставав всього кілька разів, а зазвичай натискаю на екран пальцями.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Камера -- взагалі ніяка. Абсолютно. Зняті в приміщенні об'єкти можна впізнати тільки за обрисами, і то не завжди :(

Ну, після N95 8Gb воно канєшно...

Але прохання - спробуй сфоткати аркуш А4 з текстом 10-12 шрифту (там треба вибрати "Режим зблизька") - як зі спалахом в умовах офісу, так і без, і виклади, пліз, щоб оцінити можливість макрозйомки. Бо для мене ця функція більш важлива, ніж якісь пейзажні чи портретні фото.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крутил сей девайс на прошлых выходных. Незацепил вообще. Е71 понравился намнооого больше. Даже Е63 для меня интереснее. 5800 по сравнению с айфоном даже рядом не валялся. Хотя я и нокияфан, но ИМХО сенсорные решения у айфона лучшие.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Камера ніяка в порівнянні з Nokia E66, в якому вона також була не фонтан.

Батареї легко вистачає на дві доби, при тому що я дуже багато часу витрачаю на читання електронних книжок і трохи сиджу в інеті через WiFi або GPRS, а також слухаю музику. Після Е66 батарея мене відверто здивувала.

post-51-1234260915.jpg

post-51-1234260973.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крутил сей девайс на прошлых выходных. Незацепил вообще.

Ти знаєш, через тиждень користування він мені подобається набагато більше, ніж відразу :)

До того ж, не рівняй його з iPhone -- не та цінова і цільова категорія. Реально по функціях 5800 попереду, а по дизайну/матеріалах... а що ти хотів від бюджетного смарта? Чекаємо N97 :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знову ж таки -- чекаємо N97 -- там камера має бути не гірша, ніж в N95. До того ж ще більший екран, хардварна ЙЦУКЕН клавіатура з чумовим форм-фактором, 32 гіга вбудованої влеш-пам'яті, підтримка віджетів на десктопі, підтримка N-Gage 2 і більш потужна платформа. Мені подобається 5800, так що від думки про N97 я вже починаю пісяти кип'ятком :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...