Перейти до змісту

Мої маленькі подорожі

yucore

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
17 minutes ago, SunSeth said:

Якась знайома назва річки, тільки звідки не пам'ятаю.

Ага, в через Ковель протікає :D

• 4 тижня потому...
Опубліковано

Про Андорру.

Ідея поїхати в це маленьке гірське князівство виникла абсолютно спонтанно. Відкрив блаблакар, глянув чи є поїздки на завтра, забронював і поїхав :)

Їхати з Барселони +- 4 години. Пейзажі просто зачаровують: тут тобі і Пірінеї, річки, озера, хмари в горах, один словом - красота!

До слова, Андорра входить в Шенгенську зону, але не є членом ЄС, тому на кордоні в них є пункти пропуску, і декого навіть перевіряють. 

Офіційна мова тут - Каталонська, але знаючи Англійську проблем не виникне :) Запланував я собі був одноденну подорож - так і зробив. Чесно кажучи, чим себе зайняти, ще треба придумати, тому під кунець моєї подорожі самому було нудно. 

Туризм в Андоррі гарно розвинений, але не в цей період. Сезон тільки починається, тому столиця - Андорра ла Вейя, майже пуста (хоча зрання людей, котрі приїжджають з сусідніх регіонів Іспанії і Франції на шопінг, багато). Гарна місцинка на одноденну подорож, просто походити містом або горами, пофотографувати природу і скуштувати андорранську кухню :) 

Андорра!  

Потрапляю в Андорру через отакий маленький пункт пропуску. Проїжджаємо ого не зупиняючись.

Іспанський

IMGP3719 (Small).JPG

І Андорранський :)

IMGP3718 (Small).JPG

На вуличках столиці - Андорра Ла Вейя. Поки найменша столиця в якій мені довелося побувати. Населення тут всього 22 тисячі!!

IMGP3616 (Small).JPG

IMGP3618 (Small).JPG

IMGP3637 (Small).JPG

IMGP3627 (Small).JPG

IMGP3652 (Small).JPG

Коли я вдосталь нагулявся містом вирішив піти на одну з багатьох туристичних стежечок по горах. Вийшовши на неї мені відкрились чудові краєвиди на столицю! Уууух, аж захоплює дух. А ще саме тоді в місті був джазовий концерт, і йдучи по горі, вдихаючи свіже гірське повітря на повні груди і слухаючи джаз...чудові відчуття :)

IMGP3668 (Small).JPG

IMGP3670 (Small).JPG

IMGP3675 (Small).JPG

IMGP3686 (Small).JPG

IMGP3666 (Small).JPG

IMGP3648 (Small).JPG

IMGP3706 (Small).JPG

IMGP3708 (Small).JPG

Hide  
  • 3 тижня потому...
Опубліковано

Португалія, Порто.

Сьогодні зранку прилетівши в Порто в мене було абсолютно інше уявлення про це місто. Відразу скажу, мені на нього вистачило одного дня з головою. Вузенькі вулички, стара імперська архітектура, уйма пам'ятників, фірмова блакитна португальська плитка на фасадах будинків і місто на схилах. Місто виявилось для мене настільки неоднозначним вдень, і настільки неперевершеним вночі. Так як в Португалія ще досі знаходиться в глибокій кризі - грошей на відновлення архітектурних пам'яток, благоустрій і тд і тп немає, і як результат - черговий раз гуляючи по отакій вуличці питаєш себе, а чи в Португалії ти, чи деінде? Місто справді дуже і дуже обшарпане, хоча свій шарм має. А от вночі ситуація кардинально міняється. На вулицю виходять музиканти, у вікнах і на фасадах вмикається світло і от ти вже, немов, в іншому місті :)

Залишається тільки знайти вільний столик, скуштувати місцевий Портвейн і насолоджуватися :) Отакий був мій сьогоднішній день в Порто. Завтра - Ліссабон.

Порто  

IMGP3793.JPG

IMGP3794.JPG

IMGP3827.JPGIMGP3835.JPGIMGP3846.JPG

Ось це, до речі, книгарня де знімали епізоди Гаррі Поттера. Одна з найкрасивіших книгарень світу, працює вже майже 120 років

IMGP3860.JPG

IMGP3861.JPGIMGP3865.JPG

IMGP3867.JPG

IMGP3905.JPG

IMGP3907.JPG

IMGP3744.JPG

IMGP3750.JPG

IMGP3759.JPG

IMGP3762.JPG

IMGP3772.JPG

IMGP3775.JPG

IMGP3779.JPG

IMGP3778.JPG

IMGP3936.JPG

IMGP3949.JPG

Hide  
  • 4 тижня потому...
Опубліковано

Ліссабон.

Вже пройшло немало-небагато місяць з часу моєї подорожі в Португалію. Так як за вікном температура нижче нуля, захотілось згадати теплі дні і Ліссабон для цього гарна нагода :) 

Їхав я в Ліссабон з Порто на потязі. Якихось дві з половиною години і ти вже в столиці Португалії. Вийшовши з вагона починаєш відчувати різницю між столицею і Порто. Місто виглядає масштабніше, величніше та і просто доглянутіше. Гуляючи по набережній натрапив на довжелезний міст (міст Васко да Гами), як виявилося - найдовший міст в Європі. Загальна його довжина складає (міст + віадук) 17 кілометрів!

Приїхавши ближче до центру просто почав гуляти по запланованому маршруту. Першою ціллю в мене був Замок святого Георгія. Замок сам по собі не є дуже примітний, якби не вигляди, які відкриваються на Ліссабон. Саме з вежі замку я побачив статую Христа (найвища споруда столиці) на іншому березі річки Тахо. По легенді саме ця статуя охороняла і охороняє місто. В цей день погода мене підвела і після візиту в замок почалася злива, хоча нагуляв я немало-небагато майже 25 км в той день :) Ліссабон сподобався дуже: привітні португальці, смачна кухня і вино, старенькі трамвайчики (їм більше 100 років вже!) і чудове місто! Маленький фотозвіт нижче ;) Далі буде про Венецію і Любляну.

Ліссабон  

Ось на такому поїзді я і доїхав з Порто в Ліссабон. Дві з половиною години пролетіли дуже швидко :)

IMG_20161118_091408.jpg

Набережна біля вокзалу Орієнте

IMGP3955.jpg

IMGP3958.jpg

IMGP3960.jpg

IMGP3964.jpg

IMGP3970.jpg

А от і найдовший в Європі міст! 

IMGP3968.jpg

Що мені дуже сподобалося в Ліссабоні (та і в Порто теж), так це тротуари викладені ось такою мілкою плиточкою. Виглядає просто вау!

IMGP3975.jpg

Замок Святого Георга

IMGP3974.jpg

Піднімаючись до замку

IMGP3979.jpg

IMGP4076.jpg

IMGP4026.jpg

Мандарино-апельсини на теретирії

IMGP4042.jpg

А ось і вигляди на Ліссабон з вежі

IMGP3994.jpg

IMGP4022.jpg

IMGP4081.jpg

І декілька фото просто гуляючи по Ліссабону. 

Ось це просто ліфт з оглядовим майданчиком посеред будинків. Переший раз побачив щось подібне :D 

IMGP4111.jpg

IMGP4079.jpg

І застав аварію ось цього сторічного трамвайчика

IMGP4092.jpg

IMGP4095.jpg

В цьому місці пішохідний перехід дуже широкий (метрів з 10) і щоб не крутити головою по сторонах шукаючи чи зелене світло вже засвітилося, в Ліссабоні встановили ось такий світлофор на всю ширину. Зручно і гарно :)

IMGP4099.jpg

IMGP4103.jpg

А ось і статуя Христа на іншому березі річки

IMGP4106.jpg

IMGP4109.jpg

IMGP4116.jpg

і традиційні португальські тістечка 

IMGP4128.jpg

Hide  

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...