Перейти до змісту

Маршуткі по 2 грн ???

mrZED

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Ну если у кого-то ползарплаты составляет 124 грн... да уж... весело :D

А 372 грн на троих - это не так уж и много, складывается три зарплаты, а не из одной это всё вычитается.

Не надо такую панику сеять :)

Три зарплати??? А ти не вважаєш, шо третьої і четвертої зарплат може не бути, бо в сімї ше можуть бути ДІТИ, які на маршрутках катюцця.

• Відповідей 252
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

2Bit

А ты не считаешь, что для того, чтобы ДЕТИ катались на маршрутках, неплохо было бы им зарабатывать на свой проезд? ;)

А если же они ездят на них по делу и ещё не в том возрасте, чтобы зарабатывать - то это забота родителей обеспечить их деньгами. Если родителей не устраивает зарплата - нужно искать бОльшую, а не "скиглити". Если бОльшая не находится - менять маршрут передвижения детей по городу, отдавать их в школу-садик-секцию поближе к дому. Пешком ходить полезно, хотя бы в одну сторону (и таким способом уже 50% сэкономишь).

И не надо начинать про то, что, мол, я живу на Львовской, а дети ходят в 18-ю школу... За всё нужно платить. Если хочется, чтобы дети были в "элитных" школах-садиках-секциях - то нужно соответствующе тратиться на это. Если же не хватает средств - зачем строить из себя того, кем ты не являешься? :)

P.S.

Это не лично к тебе обращение, это просто мысли вслух.

Опубліковано

На рахунок флешмоба, можна ж не тільки на форумі організуватись, а і по луцьким контактам асі порозкидувати, це як сніжний ком передається.

Хто знає, скільки користувачів в Луцьку, взагалі ?

Опубліковано
На рахунок флешмоба, можна ж не тільки на форумі організуватись, а і по луцьким контактам асі порозкидувати, це як сніжний ком передається.

Доречі досить цікава ідЕя ;)

Особливо аби десь роздобути базу даних луцьких користувачів асі, ну або принаймні зобов"язати їх всіх вводити місце проживання в настройках, хоча другий варіант менш ймовірний, напевне..

Опубліковано

незнаю що ви таке надумали але в пятницю було засідання міської ради, а в вечері по 5 каналу бігала строка, що в Луцьку найближчим часом підвищуватись плата за проїзд в маршрутному таксі небуде

Опубліковано

Зазвичай саме після таких заяв ціни й підвищуються :-(

Тільки кажуть, що хліб дорожчати не буде - він дорожчає. Лунає заява, що бензин не буде дорожчати - поспішай на заправку.

На рахунок ідеї флешмоба - я підтримаю. І знайомим перекажу. По такому поводу й в асці трохи поспамлю. Не люблю я цього, але варто.

Опубліковано

Доречі досить цікава ідЕя ;)

Особливо аби десь роздобути базу даних луцьких користувачів асі, ну або принаймні зобов"язати їх всіх вводити місце проживання в настройках, хоча другий варіант менш ймовірний, напевне..

краще б надибати базу провайдерів Луцьких, це можна, якшо тут сидять працівники цих кантор і бажання (досить буде пошти). З другої сторони мона відкрити тут тему типу "ICQ Луцька"

Є схожа сторінка "Всі сайти Луцька" ви знаєте. Ну і таким же макаром, мол хто рахує за потрібне, вносить свій номер в список.

Опубліковано

А не краще буде написати луцьким знайомим в аську і в кінці додати щоб він передав іншим лучанам. Тут і спама нема, і ніяких тем створювати не треба з базами даних! :ohmy: До того ж це можна зробити і вживу, для тих хто не має і-нета. Як на мене бажаючих найдеться ого-го :D

P.S. залишилось тільки придумати що зробити :D

Опубліковано

IMHO, спамить в ICQ - детские шалости. :D Ведь подумайте, чего вы реально этим добьетесь? В лучшем случае того, что весь Луцк будет жужжать по поводу этой темы, и что дальше? А ничего. Дядьки с жирными кошельками свое пролоббируют и сделают по 1,5 а потом и по 2 грн. И поверьте, сделать им это намного легче, чем вам - поспамить друзей/знакомых своими протестами против поднятия цен на проезд по ICQ. :ohmy:

Хотите на что-то повлиять? Создать резонанс? Пожалуйста - демонстрации, пикеты, флэшмоб с привлечением масс-медиа, наконец. И то не факт, что повлияете. К сожалению, простой народ у нас давно ничего не решает... Редкие исключения бывают, конечно, но... :D

Опубліковано

Chill часом не владелец маршрутки?

ту Павелс. - Создание темы, а лучше даже раздела намного лучше чем просто передача по асе. Я бы например счел бы это просто спамом и несерьезным. А когда человек будет знать что есть централизованое обсуждение на каком то форуме, очередной акции, он всегда будет возвращаться на форум что бы быть в курсе и быть частью целого. То что мы сейчас обсуждаем, очень серьезная тема. Это единственный способ организоваться и заявить протест. Вы представляете себе шествие демонстрации по улице с плакатами "Маршрутки по 1 грн." Смешно. Возможно сейчас нас мало, и акция будет не ощутимой. Но в перспективе, пользователей становится все больше, такой способ организации будет неизбежен, и главной темой акции будет тема поднятая на популярном форуме. И лучше это зделать уже сейчас и здесь.

Опубліковано

підтримую на всіц 100% флешмоб, бо маршрутчики зовсім зажерлись, недивлючись на те які ціни на пальне.

Є автобуси по 50 коп, і їздять нічого. А маршрутками користується більше народу а вони ще ціни деруть

Опубліковано
В нашому місті з кінця в кінець, за хорошої погоди можна пішки за годину зайти.

Ну тут ти загнув явно. Я при своїй не найгіршій формі, шпілив від АС2 (Львівська) до Теремнівського ставка, при цьому зрізаючі всі можливі кутки, щом зменшити відстань. Ти не повіриш.... я ішов 1 годину 45 хвилин. Додай ще 15 хвилин до окраїн о бидва боки. От на дві години я погоджусь.

Але це зовсім не про тих, хто живе на сахарні.

Вихід є - ВЕЛОСИПЕД. Дійсно унікальний винахід людства, який дає можливість покращувати здоровя, отримувати задоволення і економити гроші.

Їзда на велосипеді теж багато чого вимагає (зокрема інфраструктури для обслуговування велосипедного руху), але це тема для іншої (не менш важливої) розмови ;)http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=19728

Опубліковано

Ну тут ти загнув явно. Я при своїй не найгіршій формі, шпілив від АС2 (Львівська) до Теремнівського ставка, при цьому зрізаючі всі можливі кутки, щом зменшити відстань. Ти не повіриш.... я ішов 1 годину 45 хвилин. Додай ще 15 хвилин до окраїн о бидва боки. От на дві години я погоджусь.

Вихід є - ВЕЛОСИПЕД. Дійсно унікальний винахід людства, який дає можливість покращувати здоровя, отримувати задоволення і економити гроші.

Їзда на велосипеді теж багато чого вимагає (зокрема інфраструктури для обслуговування велосипедного руху), але це тема для іншої (не менш важливої) розмови :)http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=19728

Боюсь данный способ перемещения по городу будет актуален не для всех.

Тем более я так думаю рациональнее найти способ как общими усилиями добиться того что б тарифы на проезд оставались на том уровн что и сейчас а не смерится с повышением и пересесть всем на велосипеды.

Опубліковано

Воно то так, але уяви що буде якщо на дороги виїде на своїх двоколісних транспортних засобах половина жителів Луцька, причому часто не знаючи навіть елементарних правил дорожнього руху... А ще якщо додати скільки шумахерів на дорогах розвелось. Та ти на другий день принесеш додому руля в зубах, і це в кращому випадку.

Опубліковано
Хотите на что-то повлиять? Создать резонанс? Пожалуйста - демонстрации, пикеты, флэшмоб с привлечением масс-медиа, наконец. И то не факт, что повлияете. К сожалению, простой народ у нас давно ничего не решает... Редкие исключения бывают, конечно, но... :(

До чого тут плакати і демонстрації :) хоча б кожен по дзвіночку або по листу в міську раду, хай хоч почешуться.

http://www.pravda.lutsk.ua/?p=6115

Опубліковано

Вот, дельное предложение! Поддерживаю! Только куда звонить? У меня когда-то был номерок "для жалоб", 3-циферный, вот только не припомню уже... :)

Опубліковано

Їзда на велосипеді теж багато чого вимагає (зокрема інфраструктури для обслуговування велосипедного руху), але це тема для іншої (не менш важливої) розмови ;)http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=19728

Боюсь данный способ перемещения по городу будет актуален не для всех.

Тем более я так думаю рациональнее найти способ как общими усилиями добиться того что б тарифы на проезд оставались на том уровн что и сейчас а не смерится с повышением и пересесть всем на велосипеды.

Справа не в примиренні, а у виборі. Як бачимо, ми маємо досить широкий вибір. Я припускаю, що немалий відсоток жителів міста мешкають в діапазоні 30 хв. хотьби до роботи (навчання). 30 хвилин - це припустима межа, можна пройтись. Якща Вам не дозволяє відстать, або ще щось, сідайте на велосипед. Тут спокійно можна користуватись по всьому місту і з кінця в кінець, або навіть за місто виїхати. Якщо Вас не влаштовує велосипед, з огляду на здоровя, погоду чи каблуки, сідаєте на тролейбус (75 копійок). Якщо ж ви не хочете їздити в тролейбусі (довго чекати, або вам гидко), тоді платіть за маршрутку (1,5 грн.). Якщо вже зовсім туго з часом або відсутність грошей, сідайте на таксі. Панове, є вибір. Кожен обирає транспорт відповідно до бажань, вподобань і можливостей.

Я часто їжджу маршрутками... трохи рідше, але все ж часто я їжджу тролейбусом. Немало я їжджу і на велосипеді, а найчастіше я ходжу пішки. Дуже рідко я користуюсь таксі. Разом виходить не так вже й багато грошей.

Воно то так, але уяви що буде якщо на дороги виїде на своїх двоколісних транспортних засобах половина жителів Луцька, причому часто не знаючи навіть елементарних правил дорожнього руху... А ще якщо додати скільки шумахерів на дорогах розвелось. Та ти на другий день принесеш додому руля в зубах, і це в кращому випадку.

Уявив..... тоді з чистою совістю можна віддавати половину проїжджої частини доріг виключно під їзду на велосипеді. Може не так все і погано вийде. А на автостоянках вміщатиметься в разів 20 більше велосипедів, аніж автомобілів. А після найжахливіших аварій на дорозі в жертв будуть переломи пальців і легкі переляки.......

Утопія....... мля :)

Опубліковано

Очень интересно розсуждаеш, а если завтра цену на газ поднимут так что простые граждани не смогут оплатить по тем счетам что им предявляет государство, то ты тогда будеш советовать переходить всем на буржуйки и котлы на торфе и на зиму дрова колоть. Когда возникает такая проблема с ней надо боротся и искать способы её предотвращения а не способы выжить смерившысь с ней.

• Адміністратори
Опубліковано

Щось я не пам'ятаю випадків коли щось змінювалось кардинально мирним шляхом. Причому в будь-якій країні.

Опубліковано

А нам дуже кардинальних змін так зразу і не треба. Хочемо лише одне - реальне право голосу і можливісь щось міняти в цій державі, а не лише виконувати вигідні комусь закони і ухвали, врешті саме ми - НАРОД - є рушійною силою розвитку економіки. Тому хоть в чомусь потрібно показати нашу думку і накладати вето. От якраз прикладом може стати марш незадоволення щодо вартості проїзду.

Всі добре розуміють, що перевізники навіть при 75коп. отримували б надприбутки, не кажучи вже про 1грн. Люди, подивіться скікі пасажирів зараз в санонах луцьких автобусів?? Впевнений, на деяких маршрутах 50% часу дня їхати сидячи просто неможливо. Звичайно, раніше також було важко їздити, але ж парк скоротився в більш ніж в 2рази, тобто потрібно платити більш ніж в 2рази менше зарплат водіям. І після цього всього вони ше осмілюються брехати, що їздять собі у збиток.. Просто нема слів..

Опубліковано

Про які збитки може йти мова? Я більш ніж впевнений, що жодна маршрутка собі на збиток не їздить. Виключенням може бути кілька святкових днів в році, коли пасажири відсипаються по домам. І то далеко не навсіх маршрутах.

Хай би хоч хтось подав приблизний розрахунок собівартості перевезень пасажирів, вказав які фактичні доходи і т.п.

Все робиться для того, щоб отримувати надприбутки. Якщо рентабельність складає 20% - в нас це дуже невигідний бізнес.

Опубліковано

2 mrZED, поверь, расходы на зарплаты водителям маршруток по сравнению с расходами на бензин и амортизацию транспорта - сущие копейки. Но в том-то и дело, что после сокращения количества автобусов с нового года в 2-3 раза владельцы маршруток реально косят бабло!!! Причем не по детски. Банально, но факт. Обьяснять почему, думаю, не стоит...

Но ты верно подметил, что...

Люди, подивіться скікі пасажирів зараз в салонах луцьких автобусів?? Впевнений, на деяких маршрутах 50% часу дня їхати сидячи просто неможливо. Звичайно, раніше також було важко їздити, але ж парк скоротився в більш ніж в 2рази, тобто потрібно платити
- тут следует заменить "в 2 рази менше зарплат водіям" на "в 2-3 раза меньше транспортных расходов" - вот в чем суть...

IMHO при нынешней ситуации увеличивать тарифы на проезд - явная наглость. Лично я был бы согласен платить 1,5 грн в луцких условиях, если бы я вышел на остановку - подождал 1 минуту, максимум 2, сел (именно сел, а не влез) в автобус - то есть чтобы автобусов хватало, и чтобы он довез меня быстро, а не так, с какой скоростью ездят новые длинные 15-ки. Так что для меня (думаю, что и для многих других лучан) принципиально важна не так стоимость проезда, как качество сервиса. А оно у нас, увы, близится к нулю... :rolleyes:

Опубліковано

Так я б також згодився з підвищенням тарифу у випадку "можливо сісти на 24 чи 19 зранку" а не впхатись, притиснутись до дверей/перил ітп.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...