seibor Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:14 #26 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:14 Луцький муніципалітет має важелі впливу на вартість проїзду в маршрутних таксі, тому принаймні найближчим часом вартість проїзду в маршрутках не подорожчає. Таку впевненість висловив на прес-конференції 20 листопада міський голова Богдан Шиба, – інформує кореспондент «Волинської правди».Як аргумент, міський голова навів той факт, що конкурс на перевезення маршрутами №9 та №15 виграло Луцьке підприємство електротранспорту, тож міська громада має змогу контролювати формування тарифів на пасажирські перевезення. «Тролейбусне управління придбало нові автобусі, й тому виграло конкурс. Те, що ці маршрути – у тролейбусного управління, це і є важелі впливу», – вважає Богдан Шиба. © Недавно чув , що Луцьке підприємство електротранспорту придбав шановный П. Порошенко , тому й виграло воно тендер на перевезення , на маршрутах 2,12... итд. катаються богдани ВАТ "ТАСОСЕРВІС" , вот вони і будуть диктувати ціни на проїзд
mrZED Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:17 Автор #27 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:17 Ну не знаю хто там шо купляв, але Порошенко для Волині особа явно не остання. Як не як, саме він реанімував одне з найбільших наших підприємств - ЛуАЗ.
Shura Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:32 #28 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:32 Вчора по одному із каналів згадали наше місто, як одне з тих, де найдешевший проїзд!ага. в Киеве маршрутки есть по 1,75. только эти маршрутки идут с Троещины на Теремки. километров 40-50 маршруты.а есть и по 1грн. сегодня ехал на такой...
Victoria Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:33 #29 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:33 >>>>ага. в Киеве маршрутки есть по 1,75. только эти маршрутки идут с Троещины на Теремки. километров 40-50 маршруты. а есть и по 1грн. сегодня ехал на такой... в Києві і метро скоро подорожчає до 1 грн......так ми ж не в Києві живем і зарплату отримуєм не київську....якщо б я замість штуцера отримувала 3000, то я б і за проїзд платила 2 грн......так що попрошу...
Maggot Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:58 #30 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 21:58 На березень придбав проїзний для луцького електротранспорту Бо платити гривню (навіть не дві) за те, що їдеш в одному маленькому автобусі разом з усім 40-им і 33-м, витираючи спиною скло дверей, терплячи зажовування дверима ніг і топтання людей по все тих же ногах. Ні, я в унівєр буду їздити комфортабельніше і дешевше.
Shura Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:01 #31 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:01 Victoria, читай внимательно... я как раз сказал, что ни шиша в Луцке не самые дешевые маршрутки. с учетом продолжительности маршрутов. а метро по гривне - не знаю. говорили, что в этом году дорожать не должно.ЗЫ: если в Луцке "штуцер" получать - то жаловаться на 2 грн. за маршрутку - некошерно.
lu4nik Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:17 #32 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:17 Дякую файному місту Львову, навчився ходити пішки На крайняк - тролейбуси дешеві і зручні (шкода що трамваїв в Луцьку нема, такий кумедний транспорт, тільки ними й їздив би ) а на маршрутці чесно не пам'ятаю коли востаннє їздив. (чи то пак, В маршрутці ). І навіть без поняття скільки зараз проїзд кошутє
PavelS Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:34 #33 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 22:34 Можливо хтось забув, що Луцьк - найменший обласний центр України після Чернівців!? По населенню за Луцьк менший тільки Ужгород, а по площі ми більші за сусіднє Рівне, в якому проживає на четверть більше населення, не говорячи про той самий Ужгород чи Тернопіль (тут проїзд як і у Львові 1,25 грн.). - якщо проїзд в нас подорожчає на 25 коп, то в місяць прийдеться платити більше на 13 грн. (22 роб. дня + візьмемо 20% непередбачуваних поїздок і вихідні). - якщо проїзд в нас подорожчає на 50 коп, то в місяць прийдеться платити більше, відповідно, на 26 грн. (-//-). Я не думаю що якщо будуть підвищувати проїзд, то більше ніж на 25 коп., а лишні 13 грн./міс. нікуди не впираються. Порівняйте на скільки зросла ваша з/п після останнього подорожчання маршруток -- точно більше ніж вищевказана сума. А кому дорого, то є тролейбус або "пішкарус" (коли був студентом, то часто від Лучеська додому, живу біля ЗАГСу, пішечки ходив).
Chill Опубліковано 13 Березня, 2008 в 23:22 #34 Опубліковано 13 Березня, 2008 в 23:22 Никуда не денутся. Будут. Как бы ни кричали - всё равно будут. Или начнут ходить пешком. Каждый раз при повышении цен были подобне возмущения - и что? На сколько их хватало? Максимум на неделю, а после все покорно платили заявленную сумму... 100%. Если б не написал ursa, я бы написал примерно то же самое. Повозмущаются, поматерят власть, депутатов, собачью жизнь и т.п. и... будут ездить по 2 грн... - якщо проїзд в нас подорожчає на 25 коп, то в місяць прийдеться платити більше на 13 грн. (22 роб. дня + візьмемо 20% непередбачуваних поїздок і вихідні).- якщо проїзд в нас подорожчає на 50 коп, то в місяць прийдеться платити більше, відповідно, на 26 грн. (-//-). PavelS, это ты на своем примере посчитал. А если я сейчас трачу на маршрутки не меньше 100 грн в месяц? И если сделают по 2 грн? Тогда (пока что чисто по теории) я буду платить целых 200! А в год переплата получится 1200 грн! Неслабо, да? Я вообще промолчу о том, за какой сервис платим... P.S. Еще в теме о нововведениях в маршрутном транспорте с нового года я (да и не только я) обмолвился о том, что возьму либо машину, либо лисапед (вот только не решил пока, что раньше ) - но и это не выход, гараж не очень близко, да и машину брать по поводу любой мелочи не стану, а на велике прокатиться тоже не во всякую погоду получится (по крайней мере я так считаю...) Может тогда все таки лучший вариант - почаще пешком ходить?
PavelS Опубліковано 14 Березня, 2008 в 00:45 #35 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 00:45 PavelS, это ты на своем примере посчитал. А если я сейчас трачу на маршрутки не меньше 100 грн в месяц? И если сделают по 2 грн? Тогда (пока что чисто по теории) я буду платить целых 200! А в год переплата получится 1200 грн! Серйозно думаєш що маршрутери можуть подорожчати до 2 грн., аж на 100% зразу?
Shkoder Опубліковано 14 Березня, 2008 в 02:34 #36 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 02:34 я хоть и не частый пассажир общественного транспорта, но свое мнение на эту проблему все-таки выскажу. разумеется, у нас повторяется ситуация с трамваями в Америке, когда трамвайные компании выкупались автобусными и после закрывались. но они-то уже давно и плотно сидят на нефтяной игле, а у нас еще все-таки шансы есть.вообще, читать про то, что "троллейбусное управление покупает новые автобусы" мне лично очень грустно.. они тоже хотят быстро разбогатеть, а в свете очень быстрого повышения цены на нефть и производные - это вполне реально. ведь, как уже правильно заметили предыдущие ораторы, люди все равно будут платить. и по 3 гривны, и по 5. главное, что владельцы всегда смогут оправдать свои действия повышением цены на бензин/дизтопливо, и ничего с этим поделать нельзя. цена билета не полностью состоит из стоимости топлива, но растет пропорционально повышению цен на топливо, что очень выгодно для владельцев, особенно сейчас. несмотря на то, что город уже насквозь пропах маршрутным выхлопом и "культура езды" маршрутчиков стала просто легендарной, количество их только растет. выигрываются новые тендеры, расширяются старые маршруты, так как это -- легкий способ быстро нарубить капусты по принципу "на наш век здоровья хватит".вариантов борьбы с этим явлением не так много, но все-таки есть : вопреки сложившимся привычкам, использовать маршрутки только в самых крайних случаях, когда нет других вариантов. свыкнуться с мыслью о том, что с двух гривен как минимум одна попадет напрямую в карман нуворишу, который $%& клал и на пассажиров и на их проблемы. пользоваться электротранспортом пока он еще есть, тем более парк троллейбусов медленно, но обновляется - цена электричества растет очень плавно, поэтому талоны на троллейбусы еще долго останутся общедоступными и постоянная прибыль будет стимулировать покупку новых троллейбусов и реставрацию старых. ну и индивидуальные виды транспорта от пешей прогулки к месту назначения до велосипедов, скутеров, автомобилей. лично я использую последний тоже в тех случаях, когда действительно спешу или пункт назначения находится более чем в получасе пешком. ездить в соседний дом на машине, imo, моветон. да в центре и не поспешишь, особенно днем.кстати вышеописанное касается и обычных таксистов, особенно пока они малоорганизованы и имеют очень разношерстный парк машин. надо -- едем (например вечером домой подшофе), но за разумную цену (я пробовал узнать у операторов тарифы - рассказывают вообще без проблем, даже не интересуются зачем) и на безопасном транспорте ("копейка" партизанского вида к нему не относится). иначе пусть идут на %$#..резюмируя, пока сервисники будут думать, что не они для клиента, а клиент для них -- ничего не изменится, так и будут давить ценами на фоне ухудшения сервиса. так как здоровой конкуренции на луцком рынке транспорта нет и не предвидится, потребителям остается либо отказаться от услуг, либо предпочесть что-то более перспективное.
Terrable Опубліковано 14 Березня, 2008 в 04:55 #37 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 04:55 Лисапед куплю, как раз на весну/лето/осень и никаких проблем. Заодно хоть каким-то спортом займусь
sanbOK Опубліковано 14 Березня, 2008 в 05:49 #38 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 05:49 Десь півроку тому був в Севастоолі там маршрутки 1грн або 1.5 грн постійно їздив приходилось на транспорт в день викидати по 8-9 грн але не в тому суть просто коли ідеш в цій маршрутці ти седиш і ніхто не впирається сумкою чи пакетом в тебе. Тобто якщо платити більше то хай і послуги перевезення будуть відповідні. І зновуж якщо немає вільних сидячих мість в маршрутці то водій на зупинці не зупиняється. Розраховуєшся коли виходиш; якщо чесно довго не міг звикнути після Луцька. Бо у нас якщо зайшов і ваділа кричить на пів маршрутки типу "передаєм гроші а то нікуда непоїдем ... " . Хай маршрутки і будуть по 2 грн але хай і будуть відповідні послуги перевезення а не як в 12, 24, 19 ранком коли усі їдуть на львівську. Думаю кожен це знає і розуміє писати далі непотрібно
Fagot Опубліковано 14 Березня, 2008 в 06:18 #39 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 06:18 про студентів - не зажирно стєпуху на проїзд витрачати я в свій час ходив пєшкарусом, а зимою на траліку з проїзним (економив стєпуху на апгрейд для компа ) та й зараз більше часу хожу ногами, ніж їду, бо виходить топаєш до зупинки, потім від зупинки, ще й в час пік, а ще й ждеш півгодини маршрутку ІМХО проще пєшком дійти
Sp_RoNdo Опубліковано 14 Березня, 2008 в 07:23 #40 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 07:23 про студентів - не зажирно стєпуху на проїзд витрачати я в свій час ходив пєшкарусом, а зимою на траліку з проїзним (економив стєпуху на апгрейд для компа ) та й зараз більше часу хожу ногами, ніж їду, бо виходить топаєш до зупинки, потім від зупинки, ще й в час пік, а ще й ждеш півгодини маршрутку ІМХО проще пєшком дійти З 33-го на Львівську маршруткою в робочий день 30 хв. їзди, тобто краще пішком за часі 2 дійдеш А щодо підвищення ціни - так я категорично проти навіть 1 грн., за 2 грн. взагалі мовчу!
Shura Опубліковано 14 Березня, 2008 в 07:40 #41 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 07:40 ну, если маршрутки после введения цены в 2 грн. перестанут быть банками с шпротами - то выигрыш очевиден.т.е. если водитель перестанет относиться к пассажирам по принципу "стоячих мест немеряно", то скорость добирания маршруткой будет оправдывать потраченные средства.а так, просто повысить цену и гоняться уже не за гривней, а за двумя, останавливаясь где угодно и как угодно - пусть стреляются из рогатки.каждый сервис чего-то стоит. но это должно быть обоснованно. зачастую в автобусе/троллейбусе ехать просторнее и комфортнее. так почему я должен переплачивать за маршрутку и ехать как селедка в бочке?
Victoria Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:21 #42 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:21 Victoria, читай внимательно... я как раз сказал, что ни шиша в Луцке не самые дешевые маршрутки. с учетом продолжительности маршрутов. а метро по гривне - не знаю. говорили, что в этом году дорожать не должно.ЗЫ: если в Луцке "штуцер" получать - то жаловаться на 2 грн. за маршрутку - некошерно.ти просто про Київ згадав, що взагалі недоречно....
gorik Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:23 #43 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:23 ну, если маршрутки после введения цены в 2 грн. перестанут быть банками с шпротами - то выигрыш очевиден.т.е. если водитель перестанет относиться к пассажирам по принципу "стоячих мест немеряно", то скорость добирания маршруткой будет оправдывать потраченные средства.а так, просто повысить цену и гоняться уже не за гривней, а за двумя, останавливаясь где угодно и как угодно - пусть стреляются из рогатки.каждый сервис чего-то стоит. но это должно быть обоснованно. зачастую в автобусе/троллейбусе ехать просторнее и комфортнее. так почему я должен переплачивать за маршрутку и ехать как селедка в бочке?З цим я не згідний. Пояснюю. Їде воділа з 40-го набрав сидячих, і допустим 5 стоячих і від ЗАГСу до 5-ї школи вже нікого не бере, а там на зупинках толпи стоять і матами покривають водіїв, бо неможуть добратися на роботу.
Victoria Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:27 #44 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:27 про студентів - не зажирно стєпуху на проїзд витрачати я в свій час ходив пєшкарусом, а зимою на траліку з проїзним (економив стєпуху на апгрейд для компа ) та й зараз більше часу хожу ногами, ніж їду, бо виходить топаєш до зупинки, потім від зупинки, ще й в час пік, а ще й ждеш півгодини маршрутку ІМХО проще пєшком дійти ну...ну......якщо я живу біля фуршета, пари в мене на львівській на 8.30....і я дівчина.....як ти думаєш в скільки мені треба встати, щоб привести себе в порядок, дійти пішки на львівську, щоб попасти на першу пару???????????
Sp_RoNdo Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:41 #45 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:41 ну, если маршрутки после введения цены в 2 грн. перестанут быть банками с шпротами - то выигрыш очевиден.т.е. если водитель перестанет относиться к пассажирам по принципу "стоячих мест немеряно", то скорость добирания маршруткой будет оправдывать потраченные средства. а так, просто повысить цену и гоняться уже не за гривней, а за двумя, останавливаясь где угодно и как угодно - пусть стреляются из рогатки. каждый сервис чего-то стоит. но это должно быть обоснованно. зачастую в автобусе/троллейбусе ехать просторнее и комфортнее. так почему я должен переплачивать за маршрутку и ехать как селедка в бочке? Повністю правий! Мені від ТамТама їхати в дверях вже набридло А на нозі вже синці від цих дверей які завжди прижимають Впринципі якщо буде підтримуватись порядок, то тоді я згідний з підвищенням ціни!
info Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:49 #46 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 09:49 Перевізники пропонують збільшити тариф2008-03-13Про це йшлося під час „круглого” столу у Луцькій міській раді. Луцькі перевізники, а саме 6 суб’єктів підприємницької діяльності, виступили з ініціативою збільшити вартість проїзду у маршрутних таксі до 1,50 грн. Саме така сума, на їхню думку, є економічно обґрунтованою. Свої розрахунки власники маршруток мотивують здорожчанням пально-мастильних матеріалів, запчастин, витрат на утримання авто, відрахуванням на соціальні заходи, і зрозуміло, підвищенням заробітної плати водіїв. Однак на думку заступника міського голови Петра Гоцалюка, перевізники не зовсім добросовісно виконують умови договору, а саме у частині виплат зарплат, оскільки обіцяли, що платитимуть водіям 1700-2000 гривень. Тим часом у фінансових звітах фігурують зовсім інші цифри, в середньому 550 гривень. Також фахівці відділу транспорту та зв’язку міської ради вважають завищеними норми амортизації автобусів. Процедура зміни тарифу вимагає й неухильного дотримання регуляторних процедур. Отож, про те, що тариф зміниться найближчим часом, говорити рано. Однак обидві сторони такої можливості не виключають. http://www.lutsk.ua/oper/897.html
Shura Опубліковано 14 Березня, 2008 в 10:08 #47 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 10:08 ти просто про Київ згадав, що взагалі недоречно....было утверждение про самые дешевые маршрутки в Луцке - я его и пытался опровергнуть. что "недоречно"? сравнивать просто цены - тупо. надо еще и расстояния сравнить...З цим я не згідний. Пояснюю. Їде воділа з 40-го набрав сидячих, і допустим 5 стоячих і від ЗАГСу до 5-ї школи вже нікого не бере, а там на зупинках толпи стоять і матами покривають водіїв, бо неможуть добратися на роботу.каждый делает свой выбор. если тебе нравится жевать чьи-то волосы за любую сумму - нивапрос.
gorik Опубліковано 14 Березня, 2008 в 11:52 #48 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 11:52 ти просто про Київ згадав, що взагалі недоречно....было утверждение про самые дешевые маршрутки в Луцке - я его и пытался опровергнуть. что "недоречно"? сравнивать просто цены - тупо. надо еще и расстояния сравнить...З цим я не згідний. Пояснюю. Їде воділа з 40-го набрав сидячих, і допустим 5 стоячих і від ЗАГСу до 5-ї школи вже нікого не бере, а там на зупинках толпи стоять і матами покривають водіїв, бо неможуть добратися на роботу.каждый делает свой выбор. если тебе нравится жевать чьи-то волосы за любую сумму - нивапрос.мені не подобається, але питання не стоїть: "чи зробити маршрутки по 2грн і пустити їх більше", а стоїть "чи не зробити нам проїзд по 2 грн."в результаті отримаємо переповнені маршрутки по 2 грн.і це факт.
Shura Опубліковано 14 Березня, 2008 в 11:56 #49 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 11:56 так вот и ответ: маршрутчики выдвигают свои требования, а народ вместо того, чтобы выдвинуть контр-аргумент, молча соглашается...потом вам скажут: так вы ж не жаловались...
gorik Опубліковано 14 Березня, 2008 в 12:36 #50 Опубліковано 14 Березня, 2008 в 12:36 А хіба від цього шось зміниться? В наш час, при нашій владі, нічого нікому не можливо доказати. А якщо ще взяти до уваги те, що власниками більшої частини є люди які і є владою, то про що тоді можна казати.Це по-перше.А по-друге: ніхто не погоджується. Особисто я піля підвищення цін на проїзд (якщо такі будуть) буду користуватися тролейбусами і "пішкарусом".Я краще буду класти 50 коп. (чи навіть 1 грн. якщо таке буде) в державну казну, чим 2 грн, якомусь дяді в карман тільки за то шо він "продуманий" і зробив таку ціну проїзду.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.