Перейти до змісту

Зоопарки України

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сабж потрібний для ознайомлення з різними зоопарками країни, де варто сходити, а які місця краще уникати, ну і для розпіарення цієї теми. Я спостерігаю, що пішло трохи вливання з ЄС бабла в цю тему і наші парки потроху набувають вигляду прийнятного для життя тварин. Короче розкажу що спонукало до створення теми. Їхав я з Трускавця, де заїжали набрати водичку, в сторону Львова. По трасі є таке село Меденичі, там така скромненька вивіска Зоопарк. Мав можливість купу раз туди заскочити, але не хотів собі псувати настрій ще одним концтабором, ще й сільським. Того разу вирішив все ж заскочити з малим. ну думаю зараз на кіз, свиней, курей погляну та й по конях. Заїжаю, а збоку волохаті яки з величезними рогами собі в просторих загонах болото місять. Думаю ніфіга собі, для чого їх тягти до свиней і курей?))) Але потім я втух! Білет 40грн. дорослий, 20грн. дитячий. Ще собі думаю задофіга як на курей))). І тут почалося. Зустрічає нас маленький вольєрчик з патагонськими папугами, а навпроти величезний доглянутий вольєр з білими тиграми, є й повний альбінос. Причому тигри здорові і вичищені так, ніби з рекламки зняті. Спокійні і воркотять тихо, ніжачись на сонці. Щоб постійно не писати - всі вольєри дуже просторні, доглянуті і всі звірі просто мега круто виглядають. А тепер: далі були гіганські вольєри з левами - левисько величезний з великою гривою і левиця, бігали й левенята; ще був вольєр з дуже світлим левом - здоровезним але молодим, потужним і практично білим, ніби з фентезі. Він був з такою ж левицею. Збоку тусували два відгодовані гімалайські ведмедика. Це звісно не кінг-конг ведмедисько з Луцька, але приємно. Були вольєли з ягуаром, двома видами леопардів, парами; з кугуаром, риссю, пумою, північними вовками і гіганською парою усурійських тигрів!!!  Десь до півтора метра в холці кабанюра. Я вже не кажу про орнітофауну: сов різних видів включаючи полярних, грифів, канюків, страусів різних видів, павлінів, цесарок і з чотири вольєри з різними журавлями і з пеліканами. Також було червоносраких павіанів, гамадрилів, капуцинів, макак, лемурів різних видів, сурікатів, дикобразів, єнотів, лугових собачок і ще повно всяких тваринок, капібар, носух, верблюд дромадер, ще щось патагонське, амазонське. Були й гіганські ари. Але реально шокануло мене не то всьо, хоча переліченого важко осягнути в такому малорекламованому сільському зоопарку що зробив якийсь фанатик-філантроп, використавши частину грошей і звірів з ЄС. Шоканула пара чорних з невеличкими леопардовими плямами пантер. Два самці в двох сусідніх вольєрах, дві ідеальні машини смерті. Мускулатура, грубина лап нереальна, походняк ну тупо вбивці. Таких розмірів і маси пантер я не бачив, вони мені здавались ну як пума, трохи більшими за рись, а тут реально королі Амазонки. Причому їх здуру недавно звели і молодший старшому чуть хвоста не відірвав-відкусив, так що більша пантерка була трохи покоцана. До них можна було наблизитись десь на 50см. Це реальні воїни, вуха не торчать, маленькі куці, як в бійців без правил, широченні скули і міцнючі щелепи, грубезні міцні лапи і граційність персидського кота. Цю силу відчували підсвідомо всі, малий не боявся нікого а біля цих вольєрів хотів свалити. Якась старша жіночка захоплено їх розглядала і не могла словами описати тої могутності. Їм шукають самку, поки не вдається. Ці дві панетри дотепер перед очами, я щасливий що зміг їх побачити, хоча там кожен вольєр просто дуже унікальний. Цілу дорогу їх могутність, досконалість перед очами. Оце той момент коли ти доторкаєшся до генія Природи, генія Творця.

Я був в Луцькому зоопарку, бачив жирафа в Рівненському, споглядав на тваринок в Ялтинському, але отой Меденицький вразив найбільше. Говорив чи ото з власником чи прорабом (непоймеш) - найкраща колекція котячих в Україні!!!

майте на увазі, рекомендую.

п.с. Траса Львів-Трускавець. Меденицький зоопарк Лімпопо. Вони ще щось будують, бо в території практично необмежені)

Їх сайт

Опубліковано

В зоопарках буваю дуже рідко, але дуже сподобався зоопарк в Миколаєві. Він є одним з найкращих в Україні і там реально є на що подивитись. Гуляв там 4 години і все одно не все побачив.

Опубліковано
1 хвилина тому, VojinSvitla сказано:

В зоопарках буваю дуже рідко, але дуже сподобався зоопарк в Миколаєві. Він є одним з найкращих в Україні і там реально є на що подивитись. Гуляв там 4 години і все одно не все побачив.

А я про нього навіть не чув) Що там сподобалось?

Опубліковано

@romaxa11 Я все одно краще не розкажу. Тиць і тиць. Все що там написано, чиста правда. Сподобалось що не побачив хворих, замучених тварин, це напевно саме головне

Опубліковано

Луцьк шокує отим ведмедиськом, такого здорового кабана в природі зараз напевно не зустрінеш і йти до нас потрібно, бо ведмежий сегмент дуже на висоті. Я,  чесно, коли того ведмедя раніше бачив, відразу прикидував шляхи відступу з дитиною, якщо та зараза клітку завалить). За пару років підтягнеться і кошачний. В Рівному запам'ятав жирафа і дитинча павіана, яке залізло на клітку перед жіночою екскурсією і демонструвало свій пісюнчик нарадість дамам). В ялтинському - тропічні дерева, і шимпанзе з філософським поглядом, який сумно і зверхньо розглядав людиків за клійтою).

Опубліковано

В Рівне класний зоопарк,був там 2 рази,і від нас недалеко,все сподобалося,тоді коли я був було дуже чисто,прибрано,співробітники в формі,тварини доглянуті,і є на що подивитись.

Опубліковано

Білий ведмідь в Миколаївському- це круто. Найбільший хижак серед савців що ходять сушею. Вага більше 700кг. і може дотягувати до тони. Для розуміння вага лева максимум до 250кг. а в середньому до 200кг. В той час тигр може спокійно важити більше 300кг. Ну і тигр справді сильніший короля звірів. Це описують дресувальники цих котячик.

Хоча після Луцького Грізлі білий ведмедик може і не вразити.

Опубліковано

@romaxa11 Заінтересовував ти мене тим ведмедем))))) Треба буде якось сходити, подивитись на того мішку.

В Миколаєві на жаль ведмедів не бачив, я був в кінці  листопада, нам сказали що вже впали в сплячку, не знаю чи  правда. А от бегемота бачив, потужна тварина, нічо не скажеш

Опубліковано

Бегемотик звірюга ще та, хоч і живиться підводною рослинністю, але з крокодилами на раз бореться, може й човна з людьми несподівано перевернути і зафігашити випавших людей, коли йому здасться, що дитинчаті щось загрожує. Де є бегемоти, там точно крокодилів немає, але людям від того не легше по воду ходити)

Опубліковано

Всьо! капєц, поїду 100%!! в Лімпопо,ну і в Миколаїв колись.Я ж взагалі хворий на рахунок тих котячих, у цю суботу мучився не знав куди податися,то поперся в наш,на тигренят подивитися,але красавци вже повимахували за зиму,такі афігєнні бігали по території,а потім мені один чи то одна за вікном троха глазкі строїв(ла))) пару фоток додаю.

PS:як би раніше почитав цю тему,то певно в цю суботу поїхав би,ну нічого за весну,літо туди думаю попаду.

Показати прихований контент  

Photo0018.jpg

Photo0024.jpg

Photo0028.jpg

Photo0029.jpg

Hide  
Опубліковано

Це мабуть бенгальські тигри, вони симпатичні але дрібніші. Найбільші все ж усурійські - це реальні танки, бо життя в них таке, що якщо вже щось знайшов мусиш мати сили вбити.

В це Лімпопо є смисл їхати, якщо на декілька днів до Львова в турпоїздку зганяти. Десь 60км  від Львова по нормальній дорозі. Виходить набагато ближче ніж в Рівне з Луцька катнути. Ну і дорога до Львова зараз нормальна. До двох годин і вже там.

О знайшов фотку пантер, тільки вони зараз трохи підросли і вже не можуть бути разом, вб'ються.

16033156.jpg

• 1 рік потому...
Опубліковано
On 25.03.2016 at 22:30, romaxa11 сказано:

п.с. Траса Львів-Трускавець. Меденицький зоопарк Лімпопо. Вони ще щось будують, бо в території практично необмежені)

Їх сайт

Ну шо Ромаха,нарешті я попав туди!!!не пройшло,а пройшло і більше року:)а я хотів:

On 28.03.2016 at 10:53, yura-patriot сказано:

Всьо! капєц, поїду 100%!! в Лімпопо

Замучений,але щасливий, я таки великий любитель котячих ну то я канєшно протащівся сьогодні  каапєєц:),з мене пляха!:D

Я думаю то директор:

IMG_2512.JPG

А всі інші, то таке ) ось пару фото.

Спойлер

IMG_2456.JPG

IMG_2449.JPG

IMG_2428.JPG

IMG_2438.JPG

IMG_2463.JPG

IMG_2504.JPG

IMG_2503.JPG

IMG_2466.JPG

IMG_2470.JPG

IMG_2507.JPG

IMG_2515.JPG

IMG_2516.JPG

IMG_2523.JPG

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...